Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #288941   Sokratas
 15 Bir 2011 20:03
Šiandien- lydekų diena

I dalis
Neseniai girdėjau, kad vienam tvenkinį priaugo lydekų, sako pagauna daug ir neblogų.
Prabudau, rytas, toks kaip ir visai nieko lydekoms, vėjas yra, mislinu, reik patikrint...
Nuvažiuoju, matau žvejų yra. Bet jie sėdi, aišku, gaudo kitą žuvį, ne konkurentai man :)

Prieinu prie pirmojo, pasikalbam, kaip čia kas, sako,- nekimba šian nei karosai nei lynai, nei kitas kas...Mums bekalbant, pamatau, kaip kažkas pabaidė mailių... Atsisveikinu, sakau, lekiu sugaut tą lydeką, jis- neprieštaravo, tik šyptelėjo... :)

Besvaidydamas masaliukus, prieinu dar tris žvejus. Šie žvejai beturį didesnį pasisekimą. Nors žuvys ir nedidelės, bet kai kimba, vistiek malonu:

Paveikslėlis
adult image hosting

Pagiriu žveją , kad išmokė ir žmoną žvejoti, kuri, kaip matot, įsiamžinti nenorėjo, einu pas sekantį. Jam irgi panašiaus dydžio žuvys šiandien tekimba ir tos pačios nestripriai... Paeinu dar kiek, kur jau ir žvejų nebėra, kad jiems netrukdyčiau ir pradedu aktyviau lydekauti...

Neužilgo, pagriebia pirmoji, bet tokia, per gerą sprindį tik, ir ištraukus krantan, nušoka nuo kablio, pastrikinėja ant kranto ir pliumteli vandenin, nepanorusi paveiksluotis. Nei kiek nesigailiu, bus dar tų lydekų, galvoju... Neužilgi dar keli ėmimai, pamatau pre polaroidus aiškiai, kaip šoka prie masalo, grybšteli, nepataiko ir išsigandusi neria į žoles. Mažulytė tokia, gerai kad ir nepataiko :gutgut ....
Tvenkinys jau labai prižėlęs, lydekauti beprotiškai sunku. Įmetus masalą, iš kart turi pradėti sukti rankenėlę ritės, kitaip masalas atsiduria žolėse ir parvelki jų kuokštą. Apie džigavimą- nėr jokios kalbos ir jokio šanso.
Eilinio pravedimo metu, taip subangavo vanduo, kad ohoho. Bet vėl lydeka nepataikė :e:e . Uždėjus kitą masalą- vėl tas pats, vėl pro šalį, ir paskui, dėk ką nori, nebesirįžo jin atakuoti mano pateikiamų ,,skanumynų". Gal pusvalandį, gal ilgiau, bandžiau, nebereagavo...

Sutinku bežvejojantį pažįstamą žmogų:

Paveikslėlis
upload gif

Oho, kad prilupęs, gal kaip anie visi trys žvejai kartu sudėjus bus. Nors žuvys šį kart ir nedidelės, va tokios:
Paveikslėlis
upload pngpng

bet, sako, papuola kaip kokią dieną ir gerų, net kilograminių, sako.

Apžiūriu jo paprastučius įrankius ir, pamatęs vos ne milimetrinį valą, sakau, ohoho, kas per valo storumas. Žmogus sako, valas turi būt toks, kad bet kokia žuvis užkibusi nenutrūktų, kad nereiktų paskum gailėtis. Negaliu nesutikti :). O ir ką besakysi, pagavo juk jis iš visų daugiausiai.... ;-)
papasakojęs, kaip begyvena, dar pasidžiaugė, kad jam pensininkui, nebereikalingi jokie žvejo bilietai, kad ant to sutaupąs, pensijos tai juk nedidelės. visi žinom . Sakau, iš kur pas tamsta tiek sveikatos, kad dar ir žvejoti atmini su dviračiu, vos ne 9-oj dešimtį būdamas. Sako, nežnau, gal dėl to, kad nei cigaretės nesu sutraukęs per gyvenimą...
Sužinojęs, kad bandau lydeką ,,paimti", sako, sunkeee či tavej bus par tuokius žuolynus nasvietiškus, ir pradeda pasakoti, kur aš galėčiau prigaudyt didelių lydžių... Atidžiai pasiklausęs, grįžinėju link mašinos kad važiuot į naują vietą, ir pagaunu lydekikę, kuri mielai papuozuoja:

Paveikslėlis
hosting images ir atkabinta laiminga nuplaukia paūgėti...

II dalis

Paklaidžiojęs surandu aš tą vietą ir pradedu mėtyt masalus. Čia irgi žolių nemažai, bet jos visai kitokios, yra plikų vietų, kur galima šiapp ne taip padžigauti.
Ir tikrai, žmogus nemelavo, pasipila lydekos kaip iš gausybės rago. Bet deja deja, tas jų dydis manęs nedžiugina, visas paleidinėju atgalios:

Paveikslėlis
post image wordpress

Paveikslėlis
adult image hosting

Paveikslėlis
free image hosting

Va didžiausioji iš jų:

Paveikslėlis
free image hosting

Žmona, pamačiusi šią foto, sako, tai negi ir tos neparvežei kepsniukui. Ne, atskau, va jinai išplaukia:

Paveikslėlis Paveikslėlis

Na va, sako, vėl lydekos neparagausiu :-niak' .
-Tyliau kalbėk, -sakau,- išgirstų tas šnekas koks Česius, ar Vava, ar dar kas iš forumo, iš kart įbruktų žvejybos taisykles tau į dantis už tokius norus. Jie nebūtų tokie švelni, kaip aš :lol: :lol: :lol:
O čia mano šiandieniniai pietųs:

Paveikslėlis
gif upload
Skanumėlis neišpasakytas.

Ir dar, įdomu, ką pasakutų muselininkai apie šiuos laumžirgiusi:

Paveikslėlis
adult image hosting

retai tokių man tenka sutikti. Kažin ką šapalai sakytų, tokius pamatę?
Va tiek nuotykių šiandien... Iki greitų susitikimų, jei kam atsibodau jau, neskaitykit :)
 #288961   mindaugasmzk
 15 Bir 2011 21:14
tokiu laumzirgiu :)jei cia laumzirgiai :) siandie su Rukiu pasigavom :) as viena ar du o Rukis jei neklystu 2vnt :)) kai isbandysim Bobi duosiu zinoti kaip i juos reaguoja sapalai :) mano nuomone juos ims mielai,nes ju salia vandens tikrai daug ir nekarta esu mates kaip jie vos nenutupia ant vandens ir tada pakilti nevisada pasiseka :)sapalai turetu buti priprate prie ju ir imti juos tikrai neprasciau uz zioga :) o ir ju dydis liuks :gutgut bet juos pagauti tai nu i nafik kai sunku :))) sunkiau nei sapala :lol:
 #288972   Sokratas
 15 Bir 2011 21:40
na, be sačioko, tai iš vis neįmanoma pagaut, manau.aš daug bandęs ant tų žalių laumžirgiukų gaudyt. Kaip kada- dažniausiai nenori, o kartais, plukdai plukdai kokius 20 kartų pro tą patį šapalą, šast , jisai apsigalvoja, ir paima, yr buvę ir taip...
O šiaip, laumžirgių bėda ta, kad labai blogai užmest juos, arba, jei traukinta į žoles. ir nebėr jo...
o visų geriausiai imams masals, -bimbals, tas pats didysis. bet jį pagaut, tai problema didžiulė...
 #289133   Sokratas
 16 Bir 2011 16:53
Na jo, aš apie tuos ir rašiau turbūt laumžirgiukus, tik man jie atrodo tamsiai žali. :).. Tokia keista ta spalva jų. Vieno paklaiusk kokia čia spalva, sako žalia, kito paklausk, sako mėlyna. Atrodo SSRS generolų tokios spalvos uniforma paradinė būdavo :lol:
Aklis yra nykštukas, prieš mano minimą bimbalą...Akliai yra nebistri, gal tikrai jie akli, kad atsitūpusį be problemų pridauži. Aklis- tas pats kaip musė, pagal dydį, O musių prisiveist be problemų juk, ima irgi gerai, bet maži :).
Tas mano minimas irgi kanda dar skaudžiau, tik bystrumas jo, tai oj oj oj. Skraido kaip naikintuvai, pašėlusiais greičiais...

Paieškojęs radau foto šokį tokį va čia, 3-čia nuotrauka:

http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =34&t=1268

Na na, įdomu, kai ten jum šiandien su tais šapalais...
 #289451   logotipas9
 18 Bir 2011 17:34
šendien buvau daubariu tv. Kibo raudelės, kuojos. kelios normalios po 200-250 papuolė. Tvenkinys baisiai tinklais prakoštas. Atėjo vietinis kalbėjo kaip su tinklais visi gaudo žuvi maišais tempia ir ruko. Pats ale žvejot nemėgsta net meškeres neturi, gyvena 50m nuo tvenkinio. O valti tai turi :roll: . Idomu kam jam ta valtis.. Aj gilintis nebuvo noro , žvejojau pirma kart šitam tvenkiny. Buvo keli vejai niekas nieko nepagavęs. Dar prieš 2 dienas buvau Vilioteje 7 karsiai pasirašė, rekordas :cig. :grin:
ps: Bobi , jei ne paslaptis ties kuria atkarpa gaudei tuos karšius Varduvoj? Nelabai šia upe pažystu.
 #289474   Sokratas
 18 Bir 2011 20:41
Jo, valtis dažniausiai tokiems padlom, tik taip, su mergičkom paplaukioti :lol:
Kur gaudžiau Varduvoj-parašiau privatan tau.
 #290700   Sokratas
 24 Bir 2011 13:05
čia kaip kam, kas ką mėgsta. Tuos pačiuos Daubriuos irgi gali įkirsti karpį kokių 10kg, mažas nepasirodys :)
 #290769   Auris
 25 Bir 2011 09:14
Per savo trumpas atostogas Lietuvoje spejau pazuvaut du kartus Viliotes tv ir Navidansko parke su seima. Tai 5 karosai nuo puses kilogramo iki kilogramo ir du karpiukai apie kilograma.Daug daugiau kibimu turejau navidansko parke,ir palikom zuklaviete gana anksti vakarop manau butu dar rimtesni karosai ar karpiokai dziugine.Rades laisvesne valandele sudesiu foto su ispudziais . Siaip apmaudu, kad neradau laiko pastarkiaut ar pasapalaut rimciau , nes sekanti zvejyva Lietuvoje benusimato turbut rugjuti, o gal net spali...;/
 #292303   logotipas9
 03 Lie 2011 14:56
Šendien iki Viliotes tv buvau nuridėjas, neilgam gal 4valandom.
08:00 Sekmadienio rytas. Geriausios vietos užimtos.. Kibimu daug žuvies daug visa smulki kabinėjosi ešeriukai, lynkukai, vienas kitas karšiokas po 300g~. Visa kelevo atgalios. Didžuvės nekibo ir to priežastis tikriausia buvo oras tokia tvankuma lyg prieš stiprų lietų, kuris taip ir neatejo. Kiti žvejai sededami nuo 4 ryto taipogi nieko neturejo. Dar karta pasitvritino viliotes taisyklė norint pagaut reikia žinoti vietas, laika ora ir t.t O taip ant "bajeria" jau geriau i navidancka lekt karosiku paimt. Daugiau tulnikiuose peiliukai ema godziai Didesniu lydeku rodos ten jau net ir neber...

Kaip geidziuose su lydziais? Daug? Dydziai? verta vaziuot?
 #292549   logotipas9
 04 Lie 2011 22:04
Kanale- lynai.
Prie kanalo - Pabrendant koki 20m~ ir metant kuo toliau(dienos metu) sita vieta mano megstamiausia tik mistine tokia. Jei kimba karsiai tai karsiai ir neivieno karoso. Jei Karosai tai tik karosai ir vienas kitas lynas. Per zvejyba karsio ir karoso toje vietoje nesu pagaves. Zvejoju joje jau 3 metus turiu savo megstamiausius jaukus ir t.t
Prie berzynu- metant netoli su duginem.
Ir dar viena miske.
TOs betonkes man labai nepatinka ir nepatogu zvejot. ir apart smulkmes niekas nekimba. Na papuola vienas kitas karsis.. kartais.
 #292704   Liveris
 05 Lie 2011 17:12
O tai tu cia kalbi apie maudykla :) ten kai buvo isleide, nulygino slaita palaipsniui iki pat gelmes. Tai va jei tu ibrendi ir dar meti kiek eina, tai pataikai kazkur i 5-6 metru gyli. Kiek esu ten gaudes su donke, tai nieko isvis nepagavau. Tik karosus su plude pavasari ten gaudau.
Mano megstamiausia vieta budavo ant betonkes arciau tavo vietos, o pries kelis metus ant pat vidurio ilgosios betonkes. Dabar tevukas pradejo priprast prie vietos metoli salos kur pazymejau pries kelis postus.
 #292705   Liveris
 05 Lie 2011 17:15
logotipas9 rašė:TOs betonkes man labai nepatinka ir nepatogu zvejot.
As tai tam reikalui esu pasidares tokia platforma, dvi lentos ~50-60cm ilgio, priekis pakeltas per 20-25cm auksiau, o kitas galas lygus. ant jo pasidedi kede arba sedes tiesiai ant tos platformos ir gaunasi lygiai ;)
 #294109   logotipas9
 14 Lie 2011 13:38
I. Navidancko parkas.

Ilgai planuota žuklė viename tvenkinyje krentingos rajone 2-joms paroms. Tačiau ne tema ir neisiplėtes pasakysiu - nekibo, nepatiko. Kadangi pabuvom vieną parą ir antrą būti nebesinorėjo žuklė buvo perkelta i Navidancko parka, tiksliau jame esančius tvenkinius. Apskritai - puiki vieta žveju daug bet nera jokio kolchono. Visas tvenkinys suskirstitas i sektorius berods 12 iš vis visus juos skiria 20-40m miško. Viskas sutvarkyta yra suolai, stalai šašlikinės ir pan. Kaina 40lt parai(su palapine). Žuklei gavau 6-ta sektoriu - tiltukas aplink nemažai žolių.
2 dugnines karosams 2 karpiams. Sumečiau jas ant to nediduko tiltuko. Sustačiau sensorius , pašeriau taigi viskas suruošta 13:30. Viltis dedu i vakara , nakti, ryta. Taigi pietus , palapinės statymai kitaip tariant įsikurimas :) Meškeres kas kelias valandas permetu. Pašeriu. Ateina 5-ta.. 6-ta valanda. Vakarop , vėjo nėra ramu. Kibimo taipat nėra. Žodžiu kibo tik naktį.. 3 kibimai 2 ištrauktos žuvys. Karpiai nekibo. Dar suaktvejimas ryte. Daug nedideliu.. didesni nuotraukoje. Nelabai norisi rašyti dabar ilgai , nes buvau prirašes viska i smulkmenu kai kompiuteris padare restarta is oro. Rezume nekaska, bet bent jau "nesausas" :)
Paveikslėlis

Žuklės vieta, (labai nepatogiai isitate sensoriai.)
Paveikslėlis
 #294122   Agis
 14 Lie 2011 13:59
Atostogaujant prieš tris savaites tik į trečią parą sulaukiau normalesnių kibimų, o iki tol, tik delniniai karosiukai, labai buvau nustebęs, jog nekimba didieji kaip anksčiau, nežinau kas kaltas, bet ir kiti aplink žvejojusieji negalėjo nuiekuom pasigirti.Net ir viduryje savaitės dabar ten jau du trečdaliai vietų užimta būna.Manau apsigaudė jau alkanesni, nes kiek supratau įžuvina, perkeldami iš apatinio tvenkinio, tik vieną kartą metuose.Taigi atsidarius sezonui iki kol užlpūsta atostogautojai, nurenki grietinėlę, o jau po to tik akimirkos :lol:
Beje ar esat ką nors apart karoso ar karpioko ten pagavę.Prisimenant Navidansko pasakojimus, tai ten ir kitokios žuvies turėtų būti, bet man kažkaip nepapuolė :roll:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė