Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #204241   KARSIS
 17 Bir 2010 11:44
LAURUX rašė:nu nepradziuginai mariokas :neutral: o kaip zvejyba lakaju arba stirniu ezere? matai as ruosiuosi savaitei atsibelsti i moletus su seimyna, tad noreciau rasti vieta su geru priejimu prie vandens :?
Cia Lietuva,cia geru priejimu prie vandens nera nes jie visi aptverti. Jei su domintu tai tokiu krantu yra prie Kertuoju ezero kur galima su seima pailset ir zuvu ten yra tik krantai kaip juroje reikia tureti valtele. Jei reikes info parasyk paaiskinsiu daugiau. O prie Galuonu ir Geluoto taip vadinasi ezeras prie Inturkes tikrai tokiu krantu nera kur galima butu apsistot.
 #204261   Marazas
 17 Bir 2010 14:02
Sveiki,
Planuojam Jonines praleisti prie Aiseto ezero, pirma karta ten busiu
Gal galite kas pasidalinti ispudziais apie si ezera, apie jo gyventojus, ir kitokius niuansus :)
Kaip, kas, kur, ant ko geriausia ? !

Is anksto dekoju ;-)
 #204264   Rapalas
 17 Bir 2010 14:10
Aš per jonine planuoju i juoduosius lakajus patekti, galima ten karšiu pažvejot? Gal kas gaudot ten ir žinot suptilybiu kokiu?
 #204268   Raupsuotas
 17 Bir 2010 14:17
Rapalas rašė:Aš per jonine planuoju i juoduosius lakajus patekti, galima ten karšiu pažvejot? Gal kas gaudot ten ir žinot suptilybiu kokiu?
Yra teke zvejoti tam ezere su pludine 9m.Vieta buvo jau surasta, beliko jaukinti ir zvejoti.Begale kuoju ir karsiukai ~400-700g, bet ir tie patys ne itin gausiai.Dar lydekaiciu teko pagauti.Zvejojau savaite laiko.Is principo man ta bala nepatiko.Taciau cia kaip kamPaveikslėlis
 #204325   LAURUX
 18 Bir 2010 00:23
KARSIS rašė:
LAURUX rašė:nu nepradziuginai mariokas :neutral: o kaip zvejyba lakaju arba stirniu ezere? matai as ruosiuosi savaitei atsibelsti i moletus su seimyna, tad noreciau rasti vieta su geru priejimu prie vandens :?
Cia Lietuva,cia geru priejimu prie vandens nera nes jie visi aptverti. Jei su domintu tai tokiu krantu yra prie Kertuoju ezero kur galima su seima pailset ir zuvu ten yra tik krantai kaip juroje reikia tureti valtele. Jei reikes info parasyk paaiskinsiu daugiau. O prie Galuonu ir Geluoto taip vadinasi ezeras prie Inturkes tikrai tokiu krantu nera kur galima butu apsistot.
karsis ;uolrait laukiu info apie kertuoju ez. bent jau miestelis koks salia, kad galeciau ant mapso susirasti
 #204342   Vegys
 18 Bir 2010 08:15
LAURUX rašė:laukiu info apie kertuoju ez. bent jau miestelis koks salia, kad galeciau ant mapso susirasti
Laurux, nesu aš Kertuojų žinovas, buvau viso labo viena kart ir tai lydekas gaudžiau. Todėl į mano pastabas žiūrėk atsargiai, galiu ir apsigaut. Ale jei niekas daugiau nieko neparašis - gal ir tai pravers ... :)
Jei žvejot pvz karšius, man visai patiko ši vietikė : http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... 73&z=10000 . Čia parodyta kaip sala, bet man atrodo, galima ir ateiti iki jos, nes ją su krantu jungia augančių medžių juosta. Ežeras gan seklus ir gan tolygus dugnas, o čia yra gylio perkritimas ir gylis pagilėja nuo pvz 2,5 iki berods 4 m. Dugnas be žolių. Echolotas ten rodė žuvies. Draugas sakė, kad ten sėdėjo žmonės su dugninėm. Tik klausimas ar su šeima čia tinka žvejot ... :roll:
Su šeima gražios vietos yra (mes ten nebuvom, tik matėsi iš valties) daug maž čia : http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... 49&z=25000
Lydekos kimba, nedičkės, bet kimba. Bile kur, nes ežeras kiek mes žvejojom (šiaurinė + vakarinė pusė) daugiau 4 m berods nebuvo niekur. Man lydekaitė užkimo viduryje ežero, tiesa - mazgė.
Unguriai - nežinau ar yr, ale matėm paliktą popkę. Reiškias gaudo.
Gan gražios lynų vietos vakarinėje ežero dalyje. Draugai ten buvo užkabinę tinklą, sakė buvo lynų. Mes vieną supuvusį tinklą ištraukėm ir sudeginom. Žuvys buvo jau supuvę, tik kaulai likę .... Matyt, tinkliukus irgi mėgsta pasistatyt žmonės ...
Privažiavimas - nuo Molėtų važiuoji į Inturkę, tada pirmas posūkis į kairę, kažkiek pavažiavus žvyrkeliu, kai prasideda miškas, gali žvalgytis kur sukt į dešinę - spėju, visi keliai veda prie ežero ...
Pats ežeras - gan seklus, apaugęs žolėm, lėtai gilėjantis ...Daugiau info :
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kertuojai
http://www.infomoletai.lt/index.php/pageid/798
 #204351   Skridžas
 18 Bir 2010 08:53
Mane irgi molėtay domina,bet turbut jau sunkai rasiu kokia nuošalia vieta :roll:

Gal kas išduos?Žuvi aš paleidžiu,nešiukšlinu...vietos neišduosiu :roll:

100 gRAMU IŠ MANES :ruko
 #204374   KARSIS
 18 Bir 2010 10:59
LAURUX rašė:
KARSIS rašė:
karsis ;uolrait laukiu info apie kertuoju ez. bent jau miestelis koks salia, kad galeciau ant mapso susirasti
Na tai ,kad Vegys taip isdeliojo viska kaip ant delno ,tik pora pastebejimu; kaimelis vadinasi taip pat kaip ir ezeras Kertuoja,tik ivazevus i miska yra du keliai vienas i kaire kitas i desne,tai tamstai reiketu desniau ir vaziuot kokiu 3jeta km,kai prasides ezeras labai nepulk apsistoti varyk toliau ten yra tokia kaip prieplauka tai va toje vietoje yra zmogaus kurio ten zeme telefono numeris pasiskambink del vietos ir jis ileis,tik nezynau kiek siemet kainuoja,buvo keli litai anksciau. Jei bus sauleta ir sausa tai suprasi kodel pasiuliau varyt toliau [del dulkiu kuriu apstu nuo kelio]. Tarp kitko neitema priesingoje kelio puseje visai netoli yra juodieji lakajai.
Paskutinį kartą redagavo 2 KARSIS. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #204375   Raupsuotas
 18 Bir 2010 10:59
Skridžas rašė:Mane irgi molėtay domina,bet turbut jau sunkai rasiu kokia nuošalia vieta :roll:

Vietos tu kitiem neisduosi, o is kitu sito tikiesi.Idomiai tu cia mastai :idea: Yra patarle - pries ka nors gaudamas pats turi duoti :ks> Paveikslėlis
 #204377   KARSIS
 18 Bir 2010 11:05
Raupsuotas rašė:
Skridžas rašė:Mane irgi molėtay domina,bet turbut jau sunkai rasiu kokia nuošalia vieta :roll:

Vietos tu kitiem neisduosi, o is kitu sito tikiesi.Idomiai tu cia mastai :idea: Yra patarle - pries ka nors gaudamas pats turi duoti :ks> Paveikslėlis
:gutgut
 #204401   EDVD
 18 Bir 2010 12:39
man ir 500g nebūtų gaila, bet nesitikiu tai net ir neprašau....
 #204407   ZeMeR
 18 Bir 2010 13:30
Skirdžai galėtum atlekt int luokesas aš nemoku fideriaut galėsi pasibandyt jei ka valtike turiu o ten dar ir nakvot galima. su palapkėm zinoma. :)
 #204412   ZeMeR
 18 Bir 2010 13:51
Vegys rašė:
LAURUX rašė:laukiu info apie kertuoju ez. bent jau miestelis koks salia, kad galeciau ant mapso susirasti
Laurux, nesu aš Kertuojų žinovas, buvau viso labo viena kart ir tai lydekas gaudžiau. Todėl į mano pastabas žiūrėk atsargiai, galiu ir apsigaut. Ale jei niekas daugiau nieko neparašis - gal ir tai pravers ... :)
Jei žvejot pvz karšius, man visai patiko ši vietikė : http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... 73&z=10000 . Čia parodyta kaip sala, bet man atrodo, galima ir ateiti iki jos, nes ją su krantu jungia augančių medžių juosta. Ežeras gan seklus ir gan tolygus dugnas, o čia yra gylio perkritimas ir gylis pagilėja nuo pvz 2,5 iki berods 4 m. Dugnas be žolių. Echolotas ten rodė žuvies. Draugas sakė, kad ten sėdėjo žmonės su dugninėm. Tik klausimas ar su šeima čia tinka žvejot ... :roll:
Su šeima gražios vietos yra (mes ten nebuvom, tik matėsi iš valties) daug maž čia : http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... 49&z=25000
Lydekos kimba, nedičkės, bet kimba. Bile kur, nes ežeras kiek mes žvejojom (šiaurinė + vakarinė pusė) daugiau 4 m berods nebuvo niekur. Man lydekaitė užkimo viduryje ežero, tiesa - mazgė.
Unguriai - nežinau ar yr, ale matėm paliktą popkę. Reiškias gaudo.
Gan gražios lynų vietos vakarinėje ežero dalyje. Draugai ten buvo užkabinę tinklą, sakė buvo lynų. Mes vieną supuvusį tinklą ištraukėm ir sudeginom. Žuvys buvo jau supuvę, tik kaulai likę .... Matyt, tinkliukus irgi mėgsta pasistatyt žmonės ...
Privažiavimas - nuo Molėtų važiuoji į Inturkę, tada pirmas posūkis į kairę, kažkiek pavažiavus žvyrkeliu, kai prasideda miškas, gali žvalgytis kur sukt į dešinę - spėju, visi keliai veda prie ežero ...
Pats ežeras - gan seklus, apaugęs žolėm, lėtai gilėjantis ...Daugiau info :
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kertuojai
http://www.infomoletai.lt/index.php/pageid/798

Ten man buvo labai sunku žvejot nes atsimenu eini iki ežero puse daeini o tau vandes iki pažastų tai labai erzina :D ,bet bandyt galima esu ten puskaršių pagavęs ,bet patarčiau su valtim žvejoti
 #204525   LAURUX
 19 Bir 2010 10:50
visiems dekui uz info :gutgut
 #204943   LAURUX
 21 Bir 2010 14:44
sedziu prie kertuoju ez. oras baisus-dar saules nemaciau. praplaukiau su eholotu bisky, tai nuo kranto zvejyba galima pamirst, teks is valties su pludele. bent tiek gerai kad omniconectas veikia.
p.s. kas gero juoduju lakaju ez. gal ten geriau persikraustyt :?
 #204960   KARSIS
 21 Bir 2010 16:27
LAURUX rašė:sedziu prie kertuoju ez. oras baisus-dar saules nemaciau. praplaukiau su eholotu bisky, tai nuo kranto zvejyba galima pamirst, teks is valties su pludele. bent tiek gerai kad omniconectas veikia.
p.s. kas gero juoduju lakaju ez. gal ten geriau persikraustyt :?
Na oras tai visur vienodas ae cia ar prie Lakaju,pajeskok kur yra priristu bambaliu prie ju ir bandyk,laikikis kaires puse daugiau.
 #204965   ZeMeR
 21 Bir 2010 16:48
Visa savaitę toks š.... orelis Lauriux nepasisekė su atostogom užuojauta :gėlė
 #204986   Arvis2
 21 Bir 2010 19:40
Sveiki zvejai, gal kas is Moletiskiu ir ne tik aishq :) zvejojat ar zvejojot ir pasidalintumete naudinga info apie Kirneilio ezera? taip jau gavosi, kad Jonines svesiu prie sio ezeriuko, tai norisi ir pazvejot :) valtele yra...
 #204994   Vytautas88
 21 Bir 2010 20:47
Kas apie kertuojų ež., tai yra itin nevykęs ežeras žvejybai. Tačiau su šeima (ypač su vaikais) -- pasaka. Nieko gero ten nesu pagavęs. Ir žvejyba tik iš valties.
O kas dėl baltųjų lakajų, tai ten yra ir ungurių nemažai, ir starkių, ir lynų, ir kitokio bieso. Žuvingas ir gilus ežeras, tik reik žinot vietas.
 #205023   Raupsuotas
 22 Bir 2010 06:22
LAURUX, jei savaite prabuvai ir nieko nepagavai tada taip - sutinku, kad reikia varyti is ten.Per savaite tikrai galima isitikinti kaip su kibimu vienam ar kitam ezere.O jei zvejoti tik diena kita ir dar esant prastam orui tada isvados gali buti klaidingos.Beje ekolotas irgi ne visada atspindi sventa tiesa.Parasyk kaip sekasi ir kur toliau nusprendei zvejotiPaveikslėlis
 #205041   ZeMeR
 22 Bir 2010 10:16
Kirneilio ežeras hm... Esu žvejojes pora lydžių ištraukęs čia netoli laukesų ežero ,bet mažiau žuvinga nei kt. ežerai ;)
 #205103   LAURUX
 22 Bir 2010 14:48
uzkniso lietus :-ug gryzau namo :-niak' dabar galvoju ar vaziuot dar link varenos
 #205766   KARSIS
 27 Bir 2010 18:49
Sveiki,na per tiek iseiginiu prisiruosiau ir as pazvejot ir galiu pasakyt ,kad gana vykusiai zvejiojau siandien sekmadieni nuo keturiu ryto iki desimtos ,vienuolika karsiu ir vienas lynas ,gaudziau kaip visada is vaties su pludine ant muses lervos su kukuruzu,buvo serta viena diena tai va tokios naujienos. O kolega tiesa pagavo grazuoli lyna 2,46kg.
 #205775   Vegys
 27 Bir 2010 19:15
Šauni žūklė ! KARSI, koks karšių dydis ? Kokiam gylyje gaudei, kad kibo ir karšiai ir lynas ?
 #205803   ZeMeR
 27 Bir 2010 21:48
As ir sugavau vakar du karsius ir unguri! Yeah. Kibo man patiko. Patalpinsiu reportaza i Jaunuosius zvejus.
 #205815   lemba
 27 Bir 2010 22:39
ambrazishkiai- is 5 dienio i 6 dieni, rezultatas = 11 karosiuku ir vienas lynukas ant 3. krc shudas.
 #205930   Arvis2
 28 Bir 2010 19:57
Na cia labai daug visi isdiskutavot apie Galuonu ez. tai kilo pagunda ir paciam aplankyti si ezeriuka :) gal pasakytumete vietas kur galima butu valtele be dideliu sunkumu nusileisti ir aisku palikti auto? nes kiek ziuriu, tai beveik visur privati valda... :e:e kur mazdaug ieskoti karsiu? :) kazkaip nesitikiu kad atsakysit i paskutini klausima... :D
 #205948   KARSIS
 28 Bir 2010 21:12
Vegys rašė:Šauni žūklė ! KARSI, koks karšių dydis ? Kokiam gylyje gaudei, kad kibo ir karšiai ir lynas ?
Karsiu dydis ivairus,nuo 0,700 iki 1,700 lynas kuri as pagavau tai nedickas 0,890,o gylis kuriame zvejojiom apie 3,30 m apie nes dugnas nuklotas taip vadinamom samanom tai desimt cm tikrai plaukioja.Siaip tai ten lynu vieta,bet atsigave po nersto karsiai visada is vieno ezero i kita migruoja ,bet ar is Kertuoju i Galuonus ar atvirksciai tikrai nezynau,nes ir ten ir ten liepos antroje puseje ju galima pagaut,o ten kur mes gaudem tai tik retenybe.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė