Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #423911   gdeivis
 18 Lap 2012 21:19
vanduo pakiles ir rudokas
 #423913   Bratka
 18 Lap 2012 21:25
Krenta jau tas vanduo ir gan stipriai,matomumas kaip Neri neblogas...
 #423951   Vegys
 18 Lap 2012 22:42
martiz-zz,
vakar vakare mačiau Nerį :) Vanduo aukštesnis pasirodė nei prieš porą savaičių. Ale mes duobėj gaudėm, tai tas aukštumas dzin buvo.
Skaidrumas - prožektorium pasišvietus po kojom, dugnas matėsi.
Tik va vakare žoles nešt pradėjo ....
 #424142   scorpium1
 19 Lap 2012 18:35
Krenta vandenukas,0.3-0.4m nukrites kai buvau pries savaite,blogai kimba del to...
 #424272   Vegys
 20 Lap 2012 08:16
Blevyzgose rašiau, tai darau copy-paste :
Gaudėm tryse, po 2 meškeres. Pradėjom - temstant. Nusiėmėm ~ 23:00-23:30.
Viso 7 vėgėlikės. 4 Plaukioja toliau (~30 cm), 3 bus suvartotos maistui (šiek tiek >40 cm).

Aš pats sugavau 2. Viena nelegali, kita 41 cm (prisirijus kilbukų).
Hipy sugavo 4. Iš jų 2 legalios (bet nedičkės, kaip ir mano).
Vava sugavo 1.
Gaudyta sliekais.
Paskutiniai kibimai - prieš pradėjus žoles nešt. Kokia ~ 21:00. Tiesa, pačią paskutinę Hipy ištraukė jau "pakuodamasis" namo ...
Rezultatams spėju turtėjo įtakos kurioje duobės vietoje gaudėm. Vava buvo arčiausiai duobės pradžios, aš toliau, Hipy link pabaigos (bet ten dar nėra grynai pabaiga). Tai ir rezultatai 1-2-4.

Jei ką - manau tokią žūklę reiks dar pakartot. Man visai patiko.
 #424437   scorpium1
 20 Lap 2012 18:10
Nebloga zukle,Vegy! :gutgut As ir pastebejau,kad daugiau kimba duobes pabaigoje,bent jau man budavo taip dazniausia.Galvojau jau siemet daugiau vegeliu nebandysiu,ir taip neblogu buvau pagaves,bet perskaites tavo posta kazkaip vel noras atsirado,gal si savaitgali vis delto dar karteli pabandysiu ...Nei zvyno,nei uodegos tau :/braj;
 #424923   scorpium1
 22 Lap 2012 08:16
Ka tik buvau islekes prie Neries apsiziureti,vandens lygis normalizavosi,gal kibs savaitgali neblogai :ruko
 #426410   Kairys
 27 Lap 2012 21:42
Buvau savaitgalį trumpam užsukęs prie Neries su spiningu, į tas vietas, kur lydekaitės paprastai laikosi. :roll: Kaip ir tikėjausi, tokiu metu nieko neradau, nežinau, klystu ar ne, bet man atrodo, kad upės plėšrūnai kažkur iškeliauja prieš šaltąjį laikotarpį iš savo vasarinių-rudeninių ganyklų. ;-)
 #426921   mindoze
 29 Lap 2012 19:09
as sendien buvau ties zirmunais pasivaikscioti su spiningu is vileisio g. puses kokiu 20 zmoniu gaude kaip supratau kuojas, o plesrunu ir as neradau manau bus auksciau suvarytos lasisu nes kai eina lasiakai pastebejau, kad didesnis kiekis zuvies suvejama i aukstupi pvz buivydziuose jau gaudo kuojas pasitaiko ir ziobriai pasitelkus vaizduote galima teigti, kad kur balta zuvis ten ir plesrunai.
 #427126   MatasM
 30 Lap 2012 12:06
Na nežinau... Turi būti labai laki vaizduotė, kad lašiakai žuvį suvarinėtų į aukštupį :) Kai eina banda tai žuvys traukiasi į pakraščius, bet ne dešimtis kilometrų į viršų :) Buivydžiuose atvėsus vandeniui žuvys susirenka žiemot iš aplinkinių vietų, bet tikrai ne iš Vilniaus..
 #427161   mindoze
 30 Lap 2012 15:14
gali buti tiesiog as pastebejau kai eina banga karalisku zuvu kazkodel dingsta zuvys is savo megstamu vietu tarkim net toi pacioi zeimenoi pastebejau kad lydekos visos i aukstupi nulekia.gal ir isties jos seip migruoja ziemoti bent jau man toks ispudis susidare.
 #427715   MatasM
 03 Gru 2012 10:38
Buvau ekskursijoj pačioj lankytiniausioj Vilniaus vietoj - Buivydžiuose :-D pirmą ir paskutinį kartą :stop-;
 #427747   mindoze
 03 Gru 2012 12:02
geras kolukis :) zuvis ten yra tik reikalingas gudrus masalas apsiuva ;)
 #427811   sunnuva
 03 Gru 2012 15:41
mindoze rašė:gudrus masalas apsiuva
Čia leisiu sau nesutikti su šiuo teiginiu. Pradžiai manau galima pro pirštus pažiūrėti į tokią gan vaikišką kliurką - masalui tikrai negalėtų būti naudojama apsiuva, kadangi visi suaugėliai jau senokai vaizdžiai tariant padėjo šaukštą. Tad galima daryti prielaidą, kad ponas Mindaugas turi omenyje apsiuvos lervas. Kurias apibūdina kaip gudrų masalą. Kadangi masalas yra gan neapibrėžta sąvoka, kyla klausimas - kaip jis yra gudrus? Įsivaizduokime situaciją, kokia nors specialioji tarnyba tiria aferą, ir agentai, norėdami įsitikinti, kad dirba teisinga linkme, kažkaip į įvykių sūkurį jam pačiam nežinant infiltruoja pašalinį žmogų, kuris lyg ir nujausdamas klastą visus išduria ir pabėga. Štai jis buvo masalas, ir pasirodė esąs gudrus. Kiek gudri yra apsiuva? Žvelgiant primityviai, atrodytų pakankamai, jeigu sugeba iš šūdo nulipdyti vašką, t.y. iš atskirų šiukšlių susilipdo neblogą namelį. Bet ar čia nebus viso labo genuose užkoduotas instinktas? Tebūnie maža dalis to teks gudrumui. Tačiau vargu ar šis kirmėliokas sugebėtų reaguoti neeilinėje situacijoje, kaip tas infiltruotasis civilis. Tad nuo čia manau būtų teisingiausia sąvoką "gudrus" naudoti kaip sinonimą terminui "pažangus". Kaip minėjau masalas yra gan plati savoka. Nei vienas daugiau ar mažiau mokslinis problemos sprendimas negalėtų apsieiti be palyginamojo aspekto. Tad imkime realistiškiausią šiuo konkrečiu atveju scenarijų: masalu galėtų būti apsiuvos lerva, sliekas, musės bei uodo trūklio lervos, ir taip vadinamas "kietukas". Kas liečia slieką, su juo viskas daugiau mažiau kaip ir aišku - evoliuciškai primityvesnė kvaila kirmėlė su segmentuota nervų sistema ir keliais nerviniais ganglijais. Praktiškai nulis smegenų. Visiškas nulis gudrumo. Kiti gi trys masalai - dvisparnių vabzdžių būrio lervos. Su smegenimis požiūriu į gyvenimą. Kuri iš jų gudresnė visiškai nesvarbu, kadangi pats minėtas būrys pagal daugelį biologinių savybių yra progresyviausias tarp visų vabzdžių ir atsilikusias apsiuvas pastato į vietą. Tegu jos lieka sau fosilijose su kitais panašaus lygio primityvais kaip kad laumžirgiai ir lašalai, o musės ir uodai kada nors dar valdys pasaulį. Tad sakydamas, kad apsiuva yra gudri, ir tuo pačiu ignoruodamas musių ir uodų pažangą, ponas Mindaugas tiesiogiai žeidžia dzykų, motyliaus ir barabaškių savigarbą. Apsiuva nėra nei gudrus, nei kaip nors kitaip geresnis už kitus masalas. Apsiuva yra tik masalas. Ir nieko daugiau.
 #427829   Kairys
 03 Gru 2012 17:30
:shock: Na, Sunnuva, tikras traktatas gavosi. Kas taip įkvėpė? ;-)
 #427870   Wytux
 03 Gru 2012 20:00
Turbut istrauka is magistrinio darbo :-D
 #427910   vava
 03 Gru 2012 22:45
man patiko. ziauriai.
 #427916   pensininkas
 03 Gru 2012 23:28
nuo sios dienos kiekvienam aukstuomenes luomo masalui pradesiu spaust ranka ir kitaip sveikintis, o pries maunant ant kablio reikes atsiklaust monsinjoro dzyko nuomones, ar jis nieko pries. Panasu, kad iki tol su masalais elgiaus kaip runkelis
 #427924   scorpium1
 04 Gru 2012 06:19
MatasM rašė:Buvau ekskursijoj pačioj lankytiniausioj Vilniaus vietoj - Buivydžiuose :-D pirmą ir paskutinį kartą :stop-;
Galiu tuo faktu tik pasidziaugti,va kad VISI taip :gutgut Visi darom :stop-; Buivydziams ! :grin:
 #428116   MatasM
 04 Gru 2012 16:01
Biški tingiu nuotrauką dėt, bet suskaičiavau per 40 mašinų. Žveju taip iš pažiūros dar x3 :) Iš visų kampų sklinda tik pypt pypt pypt tarptautiniai žodžiai. Vat kas gerai, kad net ir prastai mokant rusiškai ir visiškai nė bumbum lenkiškai su visais susikalbėjau kažkaip, nes visi labai jau kalbūs ten.
 #428118   mindoze
 04 Gru 2012 16:26
:lol: ir netingejo gi kolega tiek rasyti :lol: neturejau omeni kad kiti masalai blogi as asmeniskai beveik baltos zuvies negaudau tik zinau kas ant ko gaudo pastaruoju metu, pvz mano porininkas nulekes i buivydzius nusluoste nosi 90% zveju su apsiuvos lerva taip vadinamu shitiku todel ir pasiulau toki varianta, gal kam padetu.
 #428699   scorpium1
 05 Gru 2012 20:03
mindoze rašė::lol: ir netingejo gi kolega tiek rasyti :lol: neturejau omeni kad kiti masalai blogi as asmeniskai beveik baltos zuvies negaudau tik zinau kas ant ko gaudo pastaruoju metu, pvz mano porininkas nulekes i buivydzius nusluoste nosi 90% zveju su apsiuvos lerva taip vadinamu shitiku todel ir pasiulau toki varianta, gal kam padetu.
Ne kreipk tu demesio,tegu raso,mus neblogai palinksmino,idomu ka jis ten vartuoja?? :grin:
P.S.:O kada tas tavo porininkas gaude ant apsiuvos?
 #428972   mindoze
 06 Gru 2012 16:31
berots pries pusantros savaites,dar sake kad neblogai zolyte veike,bet mazesnes kuojos kibo. beja gaudo zirmunuose priesais zatona, maciau vakar daug zmoniu stovejo.
 #428977   scorpium1
 06 Gru 2012 16:38
Butu idomu pabandyti tik kur tas apsiuvas sio laiku gaut? O zirmunuose ar dideles kimba?
 #428981   mindoze
 06 Gru 2012 16:47
zinok nemaciau net ka zirmunuose gaudo nuo tilto tiesiog maciau kad zveju nemazai. as kai gaudziau kirslius tai merki pilnas skrandis buvo pries pora savaiciu manau reiktu pajieskoti kokiam svariam upeli arba merki pasirovus zoliu beja jos nera tokios dideles kaip buna vasara
 #429217   scorpium1
 07 Gru 2012 11:05
Gal kas bandes kraujo plazma,kur tubeliose kaip super klijai parduodama?Nusipirkau sian rytojuj,man tai naujas ciudas kazkoks..
 #430172   andrius0302
 10 Gru 2012 17:38
Siandien vaziavau per lazdynu tilta tai maciau jau ledus nesa ir nemazai.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė