Antradienio pavakare išvažiavom dviese link Nemuno Pagėgių savivaldybės ribose. Po registravimo procedūrų pas pasieniečius 18.30 jau brydkelnėse. Vanduo aukštas, dambų beveik nematyti, ant jų užlipti sudėtinga per krūmus, o prabristi tarpudambiais visai neįmanoma. Ne ant kiekvienos dambos ir užlipom. Vanduo drumstas lyg pavasarį. Žodžiu, gaudymo sąlygos sudėtingos. Tikslas - lydekos. Iki 22 val. vakaro sugebėjau sugauti tik vieną nelegalkę (ant vartiklės "Jūra") ir dar vieną kibimą turėjau. Kolega sugavo ešerį ir dar porą grybštelėjimų turėjo. Viskas. Žuvies nerandam arba nemokam masalo atitaikyti. Savo paguodai galiu pasakyti tik tiek, kad mažai dėmesio skyriau priekrantėms, kur turėtų būti sulindusios visos "budinčios" nedidelės lydekaitės. Beveik visą laiką pragaudžiau sunkiomis vartiklėmis ir dideliais guminukais su sunkiomis galvomis, tikrindamas uždambių duobes. Ši kartą norėjau stambesnio laimikio. Temstant dar pusvalandį padrožėme ryškiais guminukais vieną uždambio duobę (čia kolega pernai buvo starkį pagavęs) tikėdamiesi starkio. Starkis nepasirodė. Numigom automobilyje ir apie 4.45 val. jau vėl prie dambų. Jei vakare dar turėjom kažkiek kibimų, tai ryte visai tuščia. Žuvis kažkiek juda, ant dambų galų vis salatis išeina, karšiai kupras kaišioja, bet lydekų kibimų nėra. Jau ir aš pradėjau tikrinti priekrantės zonas, vis kokį lydekioką sugundysiu. Tuščia. Jau buvau nusprendęs, kad pirmą kartą iš šių vienų grįšiu be žuvies. Gilus uždambis, kabinu baltą guminuką su sunkia 32 gr. sveriančia galva ir daužau į dugną. Nieko. Keičiu gumunuką į 10 cm tepalą su žalia uodega. Po kokio penkto metimo, jau netoli nuo dambos ... BUM. Sėdi. Jokių smūgių, ramūs judesiais. Arba didelė lydeka, arba kažkokia kita žuvis. Jaučiasi užtikrintai. Tuo tarpu aš pats stoviu ant dambos "špikio", iki kelių srovėje, ant akmenų, todėl mano veiksmai ganėtinai apriboti. Pradėjo eiti prieš srovę. Čia dambos akmenys, todėl gali kažkur užstrigti. Valas pintas, storas, todėl kiek forsuodamas įvykius keliu į viršų. Kyla sunkiai, bet kyla. Paprašo valo, bet netoli tenuplaukia. Pakeliu į viršų. Starkis. Kaip man didelis. Visas guminukas giliai gerklėje. Po kažkelinto bandymo prispaudžiu jį prie šono ir išbrendu. Rankos šiek tiek dreba. Pamatuoju, pasveriu. 74 cm, 3,81 kg. Kol kas mano rekordinis. Užkibo lygiai devintą valandą ryto. Daugiau neturėjau nė kibimo.
Nematuok upės gylio abiem kojomis (W.Buffet)