Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#100550   tidass
 01 Kov 2009 16:35
oi, sita upe man labai gerai pazistama.. zvejoju joje jau nuo 6 metu. kokiu tik vietu praejes nebuvau su spiningu. seip ten daugiausia pagaunam sapalu, kuojiciu, ir ypac daug lydeku! per 2 valandas nepagauti nei 1 lydekos buna ypac keista, t.y. man dar tokio atviejo nebuvo, nebent su panom atleki zuklen, tada ir per 10h nepagausi nieko.. pries kokius 3 metus pastebejom masiskai veziu. istrauki maurus (tokios zoles, kaip moters plaukai, tik zali :-D ) ir pilna is ten prisirenkam ir vijunu, vegelyciu, ir veziuku. nu ten tos zuvytes buna didziausios 8cm, tai tik del idomumo pakrapstom ir paleidziam :roll: o veziu daug, su pusbroliu braidydami upe 15m plote istraukem 97vezius vidudieni rankom. o kiek ju nakti!!!!!!!!!!!!!!! geriau jau nebristi i sia upe tokiu laiku.. ir baisiai daug dvesianciu eseriu, kuoju, net lydeku pora matem negyvu nuo kazko, sake kad rode per tv, bet nemaciau, gal kas zinot? zvejoju dazniausiai panevezio apylinkese max 20km atsumu(kiek dviratukas ir jegos leidzia), daugiausia i bernatonius, zinoma ne prie sodu, kur blizgutem iskostas kiekvienas kvadratinis metras vandens..

#100551   tidass
 01 Kov 2009 16:39
ir EIMANTAS, laukti 18 kad gauti masina ir toliau pavaziuot zvejot neapsimoka. zinok apie panevezi yra tokiu geru vietu zvejyboms kur niekur kitur beveik nerasi, patikek tiesa sakau, tik reikia plesti akirati, daugiau kur bandyt zvejot... man cia zuvies sociai uztenka. paciam 16 metu, ir visur ir visada su dviratuku lakstau.. nu kartais ir nukencia mano inventorius. (spiningas uz 140lt i stipinus ilindo !:nujop...! )

#101342   MatasM
 05 Kov 2009 10:18
Visi žinom, kokio dydžio tos lydekos Lėvėny... Tikiuosi, žinai, kokio ilgio galima jas imt :roll:

#101344   Fiskius
 05 Kov 2009 10:24
Tada as zvejot visai nemoku :? Nes man leveny zvejybu, kai net silkutes nepagaunu pasitaiko keleta kartu per sezona :roll:

O apie eseriu dvesima pridiskutavom rudeni ;-) Idomu kaip cia bus sia vasara :roll: Kiek tos dryzuociu populiacijos isliko :roll:

#101362   gelmės
 05 Kov 2009 11:00
Kaip Levenyje su populiacija nežinau, bet Mūšoje tai tikrai liko. ;-)

#101370   Fiskius
 05 Kov 2009 11:35
Jo, kad musoj liko tai dziugu, tikiuosi ir leveny kazkiek liko ir nesunkiai atsistatys ;-)

Na o dar apie vezius norejau priduti, kad ju tikrai daug priviso ir tei yra tie atejunai amerikanski zymetieji veziai. Bet gerai yra tai, kad jie taip pat valgomi ir ju gaudymas neribojamas ;-)

Na o vegelytes tai isplauke su eseriais aukstyn pilvais :?

#101682   tidass
 06 Kov 2009 17:13
jo, veziukai tai skanus!
eseriu manau koks max 10%liko, bent jau ties pnvz, nes ir mazi ir dydeli, visi........... :'viau

#104157   tomas19920529
 18 Kov 2009 16:16
gal kas buvot nesenai pabandyt paribacint :?:

#118220   mindevas
 18 Geg 2009 09:45
Savaitgali pavaikštinėjau ties Piniava su spiningu. Senai aš bebuvęs prie jos, upė pasirodė nuslūgusi, krantas neblogas, gamta graži, žalia visur paukščiukai čiulba. Namo grįžau tuščias, bet laiką gerai praleidau:) Gaudžiau ant sukrių, gumos ir vobleriukų. Vieną sprindinį lydžiuką mačiau besikaitinantį saulutėje, daugiau jokios gyvybes :neutral: su ešeriais ten ko gero liūdnesni reikalai nei maniau :roll:

#118222   audrutis
 18 Geg 2009 09:49
Reikejo i sapala orientuotis, su jais ko gero geriausi reikalai Leveni, palyginus aisku su lydekom ir eseriais :roll:

#118868   tidass
 20 Geg 2009 20:44
nuo cia prasideda sanzile :cool:
Paveikslėlis

#118984   Fiskius
 21 Geg 2009 10:21
Vakar stabtelėjau leveny ties karsakiskiu. Ziema rasiau, kad ten apigienai atrodo :shock: Pasirodo taip pat ir vasara :grin:
Sroveeeee :shock: :shock: :shock: Virs keliu isibridus is koju vercia. Dugnas akmenuotas, siek tiek zolytes kyla, bet nedaug. Krantai shaltiniuoti, vienoj vietoj iteka mazas upeliukas, vanduo saltas saltas.
Tiesiog braidau ir netikiu kad leveny esu ;-) Pries pora dienu braidziau po siesarti, jausmas tokis pat ;-)

Vat. Apie kibimus, turejau viena grazaus sapalo kliova ant 1nr varinio mepso su kushiuku. Pamaciau kaip atsivere balti zhabtai ir uzsivere :? Matyt mane pamates persigalvojo :lol:
Daugiau kibimu neturejau, bet vienam uzhutaky radau apie 800gr placiasprandi iplaukusi ir besiilsinti. Priejes paciupau uz sprando, bet anas suspurdejo ir issprudes is ranku nuplauke. Arba kazkieno neseniai sugautas ir paleistas atsigavineja, arba nzn. Kazkokis pavarges :?

Radau palikta indeli su karkvabaliais, zodziu sapalingas ruozhas ;-)

#119035   mindevas
 21 Geg 2009 13:43
O sandžileje dar yra žuvies?

Teko žvejoti prieš koki 13 metų, tai atsimenu mačiau sapalų būrį, gal kokių 20 reisavo vandens pavirsiumi pirmyn atgal.. Kinderis dar buvau, nemates tokių vaizdų, net žuvies nepažinojau. Bet ant savo turgines meškerytės buvau pagaves aukšlę, tai pradejau metyt į tą šapalų būrį, galvau kad turi imt :lol: kaip supratot,teko tik geretis vaizdu.

Dar kazkada nuvazeves pagavau viena jų. Bet irgi taip idomiai: nesiseke tą dieną, zvejojau kuojas ir visokia kitokią smulkmę, nieko daugiau nemokėjau, o nieks ir nepamokindavo rimčiau. Buvau su pusbroliu. Besibaigiant žvejybai imečiau batono plutos gabalą. plauke jis pasroviui kol nepradėjo judeti. Pasirodo ten nedideliai šapalai pradejo "griaužti" jį. Pabėgau prie tos vietos, savadarbę kamštinę plūdę nureguliavau kad masalo gylis būtų apie 20cm, uzkabinau batono gabaliuka ir mečiau į tą vietą. Puota vyko kitoje upės pusėje, bet pasiseke neitikėtinai tiksliai pataikyti prie tos plaukiančios plutos gabalo. Plūde murk, aš traukt ir parvilkau i krantą šapaliuką, nedidelį kiek pamenu gal 400g mazdaug. Bet laimės pilnos kelnės buvo, drebėjau visas. Bet čia dar negeriausia! Žuvis parvilkta krante išsivoliojo žvyre. Tada pribėgo mano pusbrolis (irgi toks pat kinderis kaip aš ir sako) "reikia nuplauti tą žuvi", nežinau kodėl leidau jam tai padaryti, galbūt pats irgi taip galvojau :-D Jis paėmė, įkišo ją i vandenį ir šapaliukui daug pastangų nereikėjo išslysti atgal į savo stichiją. Man, atsimenu, buvo labai gaila, pikau ant pusbrolio ir banbėjau visą likusia dieną. O dabar atsiminus tik sukelia šypseną :-D

#119263   Fiskius
 22 Geg 2009 08:27
Sanzileje is tikro nebe kas. Dar bent eseriu budavo, bet po pernykscio maro liko tik kuojos ir auksles. Lydekioku ir tu vienetai, bent man taip atrodo :roll:

#119430   tidass
 23 Geg 2009 20:53
tikesit netikesit, leveny (ties pusineliu) yra lynu!! :shock:

#119437   Fiskius
 23 Geg 2009 21:30
tidass rašė:tikesit netikesit, leveny (ties pusineliu) yra lynu!! :shock:
Visai tikiu. Levuo tokia upe, kad gali gyventi beveik visos LT zuvys. O ten ties pusyneliu toks ramus ruozas, kad sunkiau butu patiketi jog ten lynu nera ;-)

#119448   mindevas
 24 Geg 2009 12:55
nelabai įsivaizduoju kas ten per pušynelis ir kur jis yra :shock: ne ant tiek vietinis esu :) pačiam lynus yra tekę gaudyti nevėžyje už mariu pavažiavus iš ekrano pusės, bet čia seniau, abar nzn kaip ten reikalai.

#119464   Fiskius
 24 Geg 2009 17:11
Bent as isivaizduoju kad tidass cia omeny turi ta pusyneli kuris yra uz bernatoniu pasirinkus desinesni kelia ir uz kokio kilometro pasukus i kaire :roll:

#119892   tidass
 26 Geg 2009 14:38
jop, fiskius teisus.

#126955   Agis
 30 Bir 2009 23:04
RamaZ rašė:Kadangi niekur neradau apie Levens upe, tai rasau cia, nes kaip pastebejau jau panasiu irasu yra.
Praeita savaite, pries pat Jonines, draugelis pries Karsakiski istrauke 9,5 kg lydekioka (pats maciau tik foto, bet galiu patvirtinti kad svoris realus). Spiningas paprastas, stiklinis, valas 0,22 (mono), masalas - 7cm riperis.
Dziaugsmo turejo, kol i kranta isprase, apie 25 minutes :grin: . Svarbiausia, kad pasiteisino sena taisykle - zvejys jis galima sakyti pradedantis, i zvejyba tikslingai nevaziavo, o su chebryte iskylavo ir masinoje buvo spiningas...

#140750   dema
 16 Rgs 2009 12:00
Kadangi pati prie Lėvens gyvenu, tai galiu dabar kaip ir apibendrinti šios vasaros žvejybą. Kalbu labiau apie Piniavą. Šią vasarą teko pagauti keletą neblogų meknių (apie 400 g.). Tiesą sakant pirmą kartą teko tokią žuvį pagauti ir dar Lėvenyje prie pat namų, kur visai negilu. Pasitaikė porą didesnių ešerių (kas labai džiugina, jog jie pradeda atsigauti) ir keletą kaip mes vadinam standartinių lydekų (apie 40 cm). Praeitą vasarą lydekiauti eidavom beveik kiekvieną dieną ir kibdavo tikrai neblogai, ypač rudenėjant. Žvejojam ant gyvo masalo ir visada tai pasiteisina. Tik didesnių lydekų neteko pagauti, arba mums nekimba arba ten jau išžvejota, nes žvejojančių šioje upėje netrūksta. Nuo vaikigalių iki užkietėjusių meškeriotojų.
Žuvies upėje yra ir kartais varva seilės, kai nueini šiaip prie upės ir matai neblogus šapalus ar meknes. Tik va pagauti jau kitas reikalas. :)

#140779   gelmės
 16 Rgs 2009 13:45
Ankstesniais laikais, ties Tiltagalių gyvenviete, būdavo neblogų meknių(nuo 1kg ir daugiau) ir šapalų. Dabar apie tai nežinau, nors mažesnių tai turėtų būti.
Piniavoje, ties berželio užeiga, pavasarį neblogų kuojų pasitaikydavo.

#140787   Fiskius
 16 Rgs 2009 14:48
O as galiu pasakyti kad pries savaite sanzileje sugavau pora vegelyciu ir keleta siumeciu eseriuku. Tas mane labai nudziugino :grin:

#140806   Vitolis
 16 Rgs 2009 15:32
Yra zuvies Levenyje. Toliau kaip iki Tiltagaliu nezvejoju, taciau ir Shapalu ir Mekniu, Lydoku tikrai pasigauna. Kai tingiu veztis valti ir zvejot tenka nuo kranto, tai pasivaikshciojus palei upe visada kazka suvylioji. Tik va vanduo labai seklus. Viska sugadino Kupishkio marios. Taciau jau tame telkiny, tai yr kur dushia nuramint :grin:

#147184   gelmės
 20 Spa 2009 06:35
Šeštadienis 10- 17. Pusantros valandos bergždžio mėtymo. Joks lydekiukas nepasirašė. Vanduo pakiles apie kokį metrą. Teko pasitenkinti upės vaizdu:
Paveikslėlis
Saulė kažkur po debesimis, bet vis vien savo galią parodo :
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Tai tiek.

#149556   tidass
 01 Lap 2009 00:20
uzvakar zvejojom is valties - iveikti ~6km, kliovo nei vieno.. jau traukiant link namu ir vakarejant prasidejo kliovai! pirmasis pusbroliui - nerealizuotas (ant voblerio), man metimas - yra - 500g lydziokas skaidrino nuotaika. na ir jau zinojau kad nieko nebepagausiu daviau savo panelei ismokti meskere uzmesti, vinioti rite.. ir ka jus manot? po 20 minuciu jau rekia - OOOOBBAAAA!!! UZKIBO!! :-D as tai juokiuos is jos, maniau kad pirma syki zoles uzkabino.. pritraukia.. as paziuriu i jos laimiki - blem is tikro lydeka! :-D svere ~700g.. tai buvo pirmoji jos gyvenimo sugauta zuvis.. :roll: vo tep! :oops: geda mum, apgaude.. :-D tai jau nusistate sau nusipirkti spininga uz ~140lt.. :-D
tiesa, vakar sugautas ties bernatoniais, pusineliu, 1.1kg lydys. jie ten tikrai rudeniop dideja, vasara tas vietas kosem kas diena, o laimikiai buvo nuo 100g - 700g (nu 1.5kg isimtis, netycia pagavau), tai dabar jau ir 2 kg egzemplioriai pasigauna.. :!:

#152478   giedriuzzz
 15 Lap 2009 09:21
Sveiki. Gal kas Levenyje esate vegeles gaude? Ar dar pasitaiko ju sioje upeje?

#152594   Marazas
 15 Lap 2009 22:41
Siandien. Pabandeme Levenyje lydeku paieskot. Kibimu nei vieno. Vanduo stiprokai pakiles. Kiek su kuo esu kalbejes, tai apskritai paskutiniu metu lb jau prastai su lydekom, ir ne tik Levenyje.

#152606   Tamukas
 15 Lap 2009 23:39
i leveni reikia traukti tada kaip krandai buna apsale tada jau visom keturiom su spinu kuciot levenin ;-)

#152851   tidass
 16 Lap 2009 22:43
va kaip tik siandien norejau apie vegeles cia parasyt..
vakar nakti pagauta 600g vegele! ir visai netycia, t.y. i buca ilindo mailiu begaudant. penktadieni sesim nakti, zesim, gal pasiseks uzkabint nors viena. o siaip vietinis pasakojo kaip vasara buvo su strypu nusmeiges, ~800g.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė