Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #210659   ttm
 27 Lie 2010 14:45
Pabandyk Romuciuose, tai uz Kursenu vaziuojant link Papiles, matydavau ir su pludine ir su donkem. Zuvies t.p. yra visokios - sapalai, raudos, karsiai ir t.t.
 #211339   Sokratas
 01 Rgp 2010 17:14
Ventoje vandens kaip rudenį, visos žolės apsemtos, srovė kaip reikiant, bet matomumas neblogas....
Šapalai kimba gerai:

mažiukų be skaičiau, o čia biški didesni, norts buvo ir didesnių, bet jie paveiksluotis nepanoro:

Paveikslėlis Paveikslėlis
 #211345   Dreigas
 01 Rgp 2010 18:49
bobis rašė:Ventoje vandens kaip rudenį, visos žolės apsemtos, srovė kaip reikiant, bet matomumas neblogas....
Šapalai kimba gerai:

mažiukų be skaičiau, o čia biški didesni, norts buvo ir didesnių, bet jie paveiksluotis nepanoro:

Paveikslėlis Paveikslėlis
Grazus :)

As siandiena irgi buvau islekes su valtimi ant poras h, kol lietus pasirode, tai pora peiliuku ir 4 eseriokai... Vanduo pakiles ir matomumas nekoks...
 #211388   Sokratas
 02 Rgp 2010 06:56
kada čia tas lietus buvo, jei aš nemačiau nei kvapo jo, tik įdienojus saulė taip spigino, kad net mašinos veidroduks atsiklijavo :lol:
 #211422   Lydeka
 02 Rgp 2010 10:16
bobis rašė:kada čia tas lietus buvo, jei aš nemačiau nei kvapo jo, tik įdienojus saulė taip spigino, kad net mašinos veidroduks atsiklijavo :lol:
Bobi, įmesk nuorodą maps.lt kuriose vietose žvejoji, arba į paštą, nuo sendien atostogauju, gal kada išeitų pažvejoti Ventoje, nors ji teka ir Kelmės raj. bet nesu žvejojęs, ir nežinau kas kimba musų rajono ribose. Mane domina vietos tinkamos žvejybai dugnine kur yra karšių :)
 #211425   Sokratas
 02 Rgp 2010 10:19
sorry, bet to nedarysiu....
paprasčiausiai, eini pakrante ir matai , stovi šapalai, čia ir bandai...Jie nestovi gyliuose, o visad stovi prieš kliūtis, prieš žoles, sraute. duobėse gal ir stovi, kur giliau, bet tada gaudyt reik ne vabzdžiais, o dugnine..... Tie kur mane domina, išsiduoda bulkuodami, vabzdžius begaudydami...
Jei gaudysi užutėkiuose, kur srovės nėr, pagausi dar dažniau, bet bus mažiukai, didelis ten- retenybė
Mėgsta laikytis prie kranto, kur skardis, kur srovė ir upės vingis,juk ten vabzdiai dažnaiusiai įkrenta vandenin ar atplukdomi iš toliau
Poros kilų šapalas gali stovėti ir ten, kur vandens vos 25 cm... Bet tada, jei iš pirmo antro metimo nepataikysi, ar bandys pasivijęs masalą griebt, pamatys žveją ir ate...
 #211426   Lydeka
 02 Rgp 2010 10:34
Na aš norėjau apie vietas kur galima dugninėmis žvejoti, šapalų yra ir dubysoje musų rajone, mane domina karšiai.
 #211427   Dreigas
 02 Rgp 2010 10:35
bobis rašė:kada čia tas lietus buvo, jei aš nemačiau nei kvapo jo, tik įdienojus saulė taip spigino, kad net mašinos veidroduks atsiklijavo :lol:
Kursenuose vakar nudave kaip reikalas su perkunija.
 #211435   Sokratas
 02 Rgp 2010 10:44
ach va iš kur vanduo pareina....Dabar aišku,
 #211512   Dreigas
 02 Rgp 2010 17:49
bobis rašė:ach va iš kur vanduo pareina....Dabar aišku,
Tai jau vakar pries lietu buvo patvine pas mus ~40cm, vanduo rudas, siandiena lyg ir biski atslugo.
 #211523   Sokratas
 02 Rgp 2010 20:19
Šiandien vėl mėginau:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #211524   cesius
 02 Rgp 2010 20:28
Teisingas Vivingros vabals sapalinis ;uolrait
 #211528   Tegunas
 02 Rgp 2010 20:44
cesius rašė:Teisingas Vivingros vabals sapalinis ;uolrait
Įdomu, kur tokio dydžio vabalai gyvena. Gal Kauno didmiestyje? :grin:
P.S. Vienas tikrai ten įsikūręs :-D
 #211537   vaidas.e
 02 Rgp 2010 21:23
andrius.v rašė:
cesius rašė:Teisingas Vivingros vabals sapalinis ;uolrait
Įdomu, kur tokio dydžio vabalai gyvena. Gal Kauno didmiestyje? :grin:
P.S. Vienas tikrai ten įsikūręs :-D
jo biznis buvo bankas sekunde :grin:
 #211958   Sokratas
 04 Rgp 2010 21:44
prasukau vakare pro Viekšnių malūną. Džiugi žinia lalšišų ir žiobrių mėgėjams žvejojantiems aukščiau Viekšnių: žuvitakis jau veikia, tik nežinau kiek seniai ir kaip ten yr tuo metu, kai vandens trūsta

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #212142   MinimaLTechno
 05 Rgp 2010 15:03
Sveiki. Buvau savaitgalį ventoje ant nakties, na ten draugės kaimas, tai atsigėrėm alaus, aš sumečiau meškeres, dvi dugnines su signalizatoriais, mat pickerį nepatogu buvo veštis.
Taigi nieko nepagavau,nes nuolat signalizatorius pypsėjo, tą karmūškę srovė judino, nors atrodo vanduo išvis stovintis, net nejuda, tačiau netoliese buvo srovė, tai matyt palei dugną yra srovė.
Nusipirkau prieš tai karmūškes su svareliais 30g, tačiau karmūškės spiruoklinės. Mano manymu nepavyko man pažvejoti, nes karmūškės turėjo būti keturkampės, tada srovė neridentų jų + 60g svorio. Ar teisingai galvoju ar dar ne taip?:}} Kaip dėl pickerio? Kokio svarelio užtenka ventoje žvejoti?

O žvejojau biški už kuršėnų, labai netoli yra Žiužma, tvenkinys ar kas ten, ne mažas... gera vieta pabaliavoti ir pažvejoti.
 #212220   Sokratas
 05 Rgp 2010 20:35
Niekuom negaliu padėti, MinimaLTechno, nes dugninėm nežvejoju...
Šiandien Ventoje gan prasti reikalai, po vakarykščių liūčių vanduo drumstas. Nenorėjo šapalai žiogų, o gal prastai juos matydavo, nežinau.
Per didžiulius vargus pavyko suvilioti kelis nedidelius šapalus , ešeriuką ir strepečiuką.
Geriausiai ėmė metalo spalvos sukrę, gal dėl to, kad ją geriausiai matė. Vivingros vabalą irgi ragavo...

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #212254   Dreigas
 05 Rgp 2010 22:57
MinimaLTechno kursenuosia pilnai pakaktu 20g kvadratines serikleles, nors, dabar biski patvine, tai 30-40g matau tikrai nevilktu, del svinuko, dek 30g.
 #212307   MinimaLTechno
 06 Rgp 2010 10:44
Ačiū. Na o kokios žuvys pagrinde kimba ventoje? Aišku noriu pagauti nestandartinę, kokį šapalą ar kažką tokio.
Kokios žuvys ten plaukioja ties kuršėnais, biški už jų, ten ties kaimais? Žinoma kamnors?

Ant ko geriausiai gaudyti?
Ant spiningo? Jei ant spiningo, tai guminukai? sukriukes? blizgės? didelės,mažos? Šviesios? tamsios? :}}
Ant dugninės? Koks pašaras tuomet reikalingas? Karšinis? :D Negi yra pašaras šapalams? Tie turbūt net nekimba standartiškai? Na nežinau aš, todėl tokie klausimai ;/

Ir šiaip, ventoje sunku pagauti žuvį? Retai kimba? O jei kimba, labiau didesnė žuvis ar ir apgailėtinų mažų prikimba sočiai?:}
 #212579   Dreigas
 08 Rgp 2010 19:14
Kaip tik grįžau iš žvejybos, kokie 5kg ešerių,gaudėm dviese. Du peiliukai ir viena normali atsipurtė prie valties. Dar vienas žvejys su spiningu buvo paėmęs 3-4kg lydeka. Šiandiena visai nieko. :)
Dėl spiningo, būtiniausia - rasti vietas, o tada ir malonumas prasideda, šiandiena veikė mapsai 2-3nr. Bet Ventoj be valties normaliai nepaspiningausi...

O dėl šapalų, tai nelabai ką galiu pasakyti, jų negaudau ir nepagaunu. :)

Venta, tikrai žuvinga, tik nėra taip, kad meti belekur ir trauki, mastyk, eksperimentuok ir pagausi. :)
 #213737   MinimaLTechno
 13 Rgp 2010 19:07
Lekiu rytoj ant nakties vėl į tapačią vietą. Tai ant ko reikia žvejoti kai žvejoji su dugninėm? Sliekai pagrinde ar kas?
O dėl spiningo, apsimoka spiningą pamėtyti? Įmanoma pagauti be didelių pastangų? Šeip labiau norisi sėdėti vienoje vietoje, nes turėsim stalą su valgiu ir gėrimais, ne tik žvejyba, tai nesinori plavinėti labai.
 #213745   Sokratas
 13 Rgp 2010 20:39
būt gerai, kad nepamirštumėt ir šiukšlių susitinkt po baliavonės...O tai, iš pakrančių matom, kad džnaiusiai tam ir pritrūksta laiko....
 #213757   MinimaLTechno
 13 Rgp 2010 21:40
Ten mūsų vieta, ten niekas nebūna, ten yra vienkiemiai, kaimas. Tad susirenkam. Nesijaudink. Geriau į temą...
 #213784   Dreigas
 14 Rgp 2010 10:01
Žiūrint ką nori gaudyti ir kokia vieta? Jei ešerynas, tai slieko nedėčiau, nes neatsiginsi nuo mažų. Ant dugninės dažnai dedu muses lervas ir matyliu (muses lerva(1x, 2x), matylius muses lerva), neblogai eina kuojos, žiobriai (pastarųjų paskutiniu metu padaugėjo prie kuršėnų), taip pat neatsisakau slieko, jei ešerių nėra. :)

O dėl spiningavimo, tai nebus taip, kad meti trauki, gali tekti pavargti, kol surasi vieta, tinkamai užmesi ir pratrauksi, o tuomet ir smagu bus. :)
 #213884   MinimaLTechno
 15 Rgp 2010 18:33
Na gryžau. Taigi pickerį buvau užmetęs nakčiai, aišku gėrėm ir pan, bet esmė,kad man nekibo. Dieną, ryte susimetėm plūdęs netoli kranto, tai krc gali traukti viena po kitos, bet mažikės, apgailėtinos išvis, bet tiesiog spėčiais puola ant dziko. Mes buvom ties romučiais, už kuršėnų ten koks 10km. Matau, kad ten nieko nepagausi su dugninėm, o plūdę jei toliau metu, tai ją neša. Patarkit kokią sistemą ir plūdę naudoti, kad srovė neneštų? Labai tas aktualu.

Ir dėl spiningo patarkit. Kas ten ant spiningo kimba? Nes su drauge šią savaitę vėl ten pat važiuosim, bet su valtike, paspiningausim, gal sėkmingiau bus.
Taigi kas ant ko kimba? Taprasme su kokiom blizgėm ar guminukais ten žvejoti, kad pagauti tą ar tą? Mačiau čia kažkas vabalo imitacijos turi, bet aš tam pinigų noriu šį kartą skirti minimaliai. Tad ką ant spiningo kabinti geriausiai? spalvos, formos, dydžiai ir aplamai...
Patarkit draugiškai, nes laaabai noriu pagauti kanors ten įdomaus, atsibodo standartinės žuvys, nors iš tikro užtektų jau ir lydeką ištraukti, nenuliūsčiau tikrai.
Na ir šeip patarimų galit duoti, nes nesu žvejojęs upėję, bet va mokausi :)
Ačiū!
 #213888   Sokratas
 15 Rgp 2010 19:07
pavartinėk tuos 20 pusl, kurie čia surašyti, gal daug kas paaiškės, jei dar neaišku bus, klausk konkrečiai...
 #213891   MinimaLTechno
 15 Rgp 2010 19:11
Labai konkrečiai ir paklausiau. Na gerai, paskaitysiu , bet būtų daug geriau vienam ar per keletą postų perskaityti dabar, nei trupiniais rinktis, na bet jei daug rašyti... tiek to, paieškosiu :) Bet vistiek puse mano klausimų išliks arba dar daugiau iškils :D
 #213897   Sokratas
 15 Rgp 2010 19:51
o tie atsakymai ateis patys, bebandant praktiškai... Gal bebandydamas ir pats ką naujo atrasi ir mus pamokinsi.
 #213900   MinimaLTechno
 15 Rgp 2010 19:57
Tai, kad ne šalia gyvenu, nenoriu nei pinigus drabstyti, nei sau,nei kitiems sugadinti nuotaiką nevykusia žvejyba. Gaila ir ant pašarų litų ir pan. Tad prašau atsakyti į klausimus. Negalit - paskaitysiu pats visus puslapius. Jau gi antrą kartą ten pat nesėkmingai.
 #213908   shmekla007
 15 Rgp 2010 21:05
labai jau lengvai nori viska gaut :lol: jei vienas pasakys kad geriau gaudyt su tuo ar ant to tai dar tikrai nereiskia kad ir tau kibs, praktika visagale ;-)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė