Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šiandien Šventojoj uždariau lydekų sezoną. Viena silkė ir desietkas nedidelių ešeriukų. Ledas tai ant garbės žodžio. keletas pasukimų ir dziurka. Ryte dar buvo sniego. Bet greit viskas virto vandeniu, tai nelabai malonu, kai braidyt reikėjo. Bet užtai AKU batukus pratestavau ir vandens procedūromis
Buvau sestadieni paupy,ryboku pilna-slakius "gano", vanduo nukrites kaip vasara o duobese atsirade nauju kariagu-tris voblikus palikau(ten kur tu Tadunce slaki pagavai)ir parmyniau.
Atsiradau ten sesta ryto-jau buvo istrypta,matyt penktadieni buta.O kelalis tai patezes gerai-buvau paskuj prie moko tai gryztant pries zirnojkos kalniuka vos pakilau,ir dar vezos ispjautos dzipais ir qvadrais.Raik laukt atsilimo.
Tai as piri moko ir vaziavau antra dienos o gryzau jau po sesiu,viskas buvo pateze jau ten varant,gryztant dar labiau.Otavo pazystamas gal su avenis buvo?
Vakar pažiūrėjau upę, kaip ir gaudoma, iš krantų nelipa, reikia mėginti.
Atsikėlus šiandien kaip šaltas dušas nupurtė meteo matuoklė..
Per naktį lygis pakilo metru.
Iki gegužės mėnesio Šventąją galima pamiršti
Sveiki, Birzelio pabaigoje vaziuojam atostogaut, isnuomavom namuka prie pacios upes. Tai galvoju ar verta ten bandyti? Bus gyvibes? kas, ant ko, kokiu laiku?
Buvau pakirtęs lašišą ten prieš baldų fabriką (Ukmergėj), bet ten ir daug šakų , teko voblerių palikt.... Girdėjau balienių yra jau , gal kas gaudėt , žinot gerų vietų kur jie kimba normaliai ? Pažystamas neseniai bugeniuose už linų fabriko pakirto , 1,8 kg tai siūlė žvejot varyt bet kai aš nemokų balienių gaudyt tai gal patarimų iš patyrusių salačių gaudytojų galima gaut , nes kol kas kol bandžiau nieko gero nepakirtau...
Siandien Sventojoje prie Jonavos, anksti ryte puikiai kibo sapalai, kibimu nnnn, gaila nedideli, bet smagu.
Geriausiai kibo vos prasvitus ir iki 7 ryto, paskui viskas baigesi.
Masalas smulkus vobleriai, kibo viduriniuose vandens sluoksniuose arba palei dugna
Ne vasaros skaidrumas, bet po liūčių jau nukritus ir pakenčiamai skaidri.
Pravažinėjant kasdien bent toks vaizdas, nelabai paskutinėmis dienomis iš arti mačiau