Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #581925   zyzi
 24 Lie 2014 07:49
Buvau sendienai neri nulekes po klebaru tiltu 1 kibimas 1 eseriukas,gan grazus o daugiau nieko. gal kas nevezij bandet uz zatysiu ?
 #581956   Mike
 24 Lie 2014 09:56
Vakar tik apie 22 val. prie vandens atsidūriau. Bandžiau šiek tiek kitą ruožą patikrinti, bet nesigavo, nes niekur per žoles neįmanoma iki atviro vandens prabristi. O be to dar ir bebrų krūva plaukioja beigi mostelėjus spiningu sutartinai uodega pliaukštelna. Tas iš dalies gerai, nes iš karto pasimato kur viso meknės stovi, bo po pliaukštelėjimo jos visos vandens paviršiuje pasibaido. Kaip bebūtų, teko skubiai evakuotis į savo vietas, ko rezultate du kibimai ir tik vienas realizuotas. 43 cm 1070 g. Prieš pirmą nakties nusiėmiau.
Paveikslėlis
image upload no compression
Blyn, rudenėja, temsta greitai :-D .
 #582143   vaitko
 25 Lie 2014 23:12
Blin dar po vienos tuscios zvejybos :( nesuprantu kodel praeita vasara sekes kur kas geriau... Nulekiu 19:00 jau prie dambu ties lampedziu bet is kitos puses, vanduo krites smarkiai bet palei zoles judesiuko yra tvicinu orbita rapaliukus tada dugna beldziu Su visokiu spalvu ir dydziu gumom palei zoles ir toliau visaip stengiuos astriadante bent kokia suviliot pajaust ta kaifa traukiant padaryt fotosesija bet tusciai... Anei barkst :( pritemus atejo ir salatukas parodyt show ir toks nemaziukas is to kaip jis ten bande paskutini vandeni is tarpdambio istaskyt. Pradejau jam siulyt pjautines blizgutes, yozuri -tusciai... 23:00 susirinkau zaislus.

Pasiguodziau - palengvejo.
 #582242   Liksime
 27 Lie 2014 11:50
Kaip as tave puikiai suprantu :D

Stiprybes... :'blud;/
 #582358   vaitko
 28 Lie 2014 12:15
shelwius rašė:nieko ypatingo, porą vakarų tik prie vandens. Rezultate: ešeriokas, starkiukas 47cm ir lydekaitė 1.8kg.
Ale vis netusciai :gutgut :)

as dabar "iskrisiu" porai savaiciu irgi nes reik is Lietuvos isvykt, tai gal situacija pasikeitus bus rugpjucio vidury jau ir paeis korta.. nu o jei ne belieka tiketis, kad ruduo su rudeninem lydekom nenuvils ir bus galima atsigriebt uz tokia "tuscia" :/nek vasara...
 #582464   vaitko
 28 Lie 2014 23:22
Nu galvoju prieš išvykdamas iš Lietuvos dar kartelį nulėksiu prie Nemuno, gal pavyks nutraukti seriją neįskaitinių žūklių ir pavyko! :) prie vandens buvau 21:30, kai sutemo ~22:30 prie rėvos sugundžiau savo pirmąjį salatuką - 45cm ''plot - fotosesija trumputė, pasimatavimas ir atgal į upę, svert net nesvėriau, nenorėjau kankinti vargšo. Nepasakyčiau, kad buvo labai smagus, aišku mano įrankiai pritaikyti krokodilams labiau :D o ir jauniklis, bet labai smagu todėl, kad jis pirmasis mano :) a vat kolega prie kitos dambos mikrino ešeriukus su žinoma kur kas laibesniais įrankiais, tai žvejyba (pasak jo) baigė kai masaliuką ėmė tikėtina kad šamas ir žinoma nuėjo su viskuo...
WP_20140728_003.jpg
 #584054   vaitko
 11 Rgp 2014 14:20
Sveiki, vsio grįžau į LT, spėjau vakar jau ir patikrinti Nemuną, visiška ramuma nuo 20 val., tik 22 val. "parėjo" šalvis, bet toks konkretus, aukšlės į krantą lipo, ir nežinau ar jis ten vienas buvo, ar jie ten keliese nes po dviejų valandų tylumos taip užėjo, ir skirtingose vietose ~30 metrų perimetru :) pradėjau drebančiomis rankomis siūlyt jam (jiems) viską ką turiu - gumas, pjautines, voblikus, bet tuščiai... šiek tiek aprimus veiksmui ir įsismarkavus uodams, kol vaikų nesukandžiojo reikėjo pakuotis, artimiausiu metu reiks grįžt vienam ir bandyt vėl.

O kaip jums, kas gaudot aplink Kauna, sekas/sekės per tuos karščius? Tema negyva, ar tai reiškia kad visiškai liūdesys spiningautojams? Net shelwius nieko nepostina! :)
 #584135   Marka
 11 Rgp 2014 20:50
Vaitko, lygiai ta pati situacija ir pas mane, tad šeštadienį antram dubliui nuėjau ir pavyko atidaryti savo salačių sąskaitą ''plot kaip pirmam blynui 60 cm tai daugiau nei galėjau tikėtis ;uolrait
Prikabinti failai
DSC_0198.jpg
DSC_0200.jpg
 #584257   vaitko
 12 Rgp 2014 13:44
shelwius rašė:Tai, kad nieko ypatingo... Štai kelios papozavo
Nu jo, visai ne kažką, kokios priežastys? Karštis ir nekimba? Nebuvo laiko normaliai pažvejot? Visas dėmesys sukoncentruotas į šapalus ir nelieka laiko kitam gėriui (lydekom ar starkiam)? :)
Marka rašė:Vaitko, lygiai ta pati situacija ir pas mane, tad šeštadienį antram dubliui nuėjau ir pavyko atidaryti savo salačių sąskaitą ''plot kaip pirmam blynui 60 cm tai daugiau nei galėjau tikėtis ;uolrait
Sveikinimai, gražus sportinykas :)

Aš ryt planuoju lėkt po darbų išsiaiškint kas geresnio ir pafotkint kokį plėšrūniuką gal pavyks... pasipasakosiu kaip sekės :)
 #584381   Mike
 13 Rgp 2014 07:35
Gėda prisipažinti, bet pirmas legalus šiais metais.
Paveikslėlis
upload a gif
Neris šiek tiek aukščiau Kauno. Vakarop. Masaliukas matosi. Kablius, rupūžiokas atlankstė. 59 cm.
 #584391   vaitko
 13 Rgp 2014 09:07
Mike rašė:Gėda prisipažinti, bet pirmas legalus šiais metais.
Neris šiek tiek aukščiau Kauno. Vakarop. Masaliukas matosi. Kablius, rupūžiokas atlankstė. 59 cm.
Nais, Mike!
 #584548   Mike
 14 Rgp 2014 08:13
Ajai, dar vienas:
Paveikslėlis
free photo hosting
Ten pat, tik jau temstant. Pūkštelėjo srovėje, sekančiu pravedimu per tą vietą vedžiau. Kalė, ir kaip "varlyte" numestas akmenukas nustraksėjo į kitą krantą. Patamsy mačiau, kad žuvis ne metrinė, bet kai vienu išėjimu paprašo gal 30-40 m valo, tai pasidaro baugoka. Pradžioje galvojau, kad gal koks šlakis jau atklydo iki Neries. Vos tik pabandydavau pristabdyti, spiningas keturlinkas sulinkdavo ir vėl valo pilnu tempu prašydavo. Nuėjau gal pusšimtį metrų žemyn, ten jau rėva pasibaigusi, ramesniam vandeny pradėjau pumpuoti link savęs. Lyg ir aprimo. Prisitraukęs šiek tiek nusivyliau pamatęs salačioką, gavusį vobleriuko kabliuką į uodegą. Va ko jis toks "šustras" buvo. 60 cm. Kadangi nelegalas, tai plaukioja toliau. Kai prisimenu, kai prieš kokias tris savaites su Jackfisho 5 kg ūsoriumi pasroviui tamsoje bėgome, tai kraupoka pasidaro, ką Jacka`s turėjo galvoti, bo ūsorius identiškai kablį buvo gavęs.
 #584579   vaitko
 14 Rgp 2014 11:20
Mike rašė:Ajai, dar vienas:
Fainiai, geros emocijos :) As pamenu kai su vobleriuku isegiau karosui 2,2kg i uodega, tai irgi mintyse jau ten maciau issvajota lydeka kuriai puse metro tarpas tarp akiu, bet teko nusivilt... :)

Vakar buvau vel i "savo" vietas zemiau Kauno, mojavau 19:30 - 22:30 ir nieko.. vienas kibimas lydekikes, kuria matomai pazadinau prie zoliu, bet rezultatas tik suzeistas guminukas, smugis ir tymptelejimas buvo tikrai smarkus, ne peiliuko, tik tiek kad zymes dantu pries pat kabli. Vobleriu neeme niekas. Veiksmo mazai, tiksliau jokio, neskaitant jau to standartinio laiko ~21:30 kai prasideda salacio/salaciu show tiek palei dambas tiek sroveje, ir tas veiksmas vyksta koki pusvalandi, paskui vel viskas nurimsta.

Buvau sutikes kolega, spiningaujanti - tusciai. Buvo dar vienas vyresnes kartos atstovas bandantis su blizge laime - irgi tusciai. Ir dar buvo zmogus su keturiom dugninem (liko toliau laukti kai as jau pakavaus namo) irgi tusciai.

Nieko, bandysim kita savaite vel, vistiek turi pradet judet tos zuvys :) o dabar belieka pliurpt forume ir pasigeret vienu kitu laimikiu zveju, kuriu rankos ne tokios kreivos :)
 #584722   Arvidys
 15 Rgp 2014 23:45
O žiūriu nemažai čia gaudančių naktimis yra. Toks klausimukas kokiu spalvu voblerius naudojat naktį?
 #584724   Sokratas
 16 Rgp 2014 06:45
sakai, net ir naktim žuvis spalvą atrenka? :roll:
 #584726   Mike
 16 Rgp 2014 07:16
Susidarė toks įspūdis, kad bent jau meknei tai visiškai dzin kokios spalvos naktį tas vobleris. Svarbu jo darbas, o ne spalva. Kitų žuvų visiškoje tamsoje per mažai pagavęs, kad galėčiau daryti išvadas.
 #584727   AAAzzz
 16 Rgp 2014 07:36
man šapalai tamsoje geriausiai kibo ant violetinės spalvos vobleriuko... bet per mažai naktį žvejojęs esu, tai kažkokių galutinių išvadų negalėčiau daryti :?
Pritariu Mike, kad pats darbas svarbiau už spalvą :gutgut
 #584739   kokonas
 16 Rgp 2014 12:55
Spalvas ir nakti zuvys mato, kaip kad mato ir dideliame gylyje ;)
Jugi brudname vandenyje 2 m gylyje tamsu kaip nakti o ant vinu spalvu kimba ant kitu ne ;)
Kazhkur buvau rades kokios spalvos kaip matosi prie kokio apsvietimo ir t,t, idomiai ten parashyta seip teisybe buvo.
Pasigilinus giliau i fizika galima daug geru dalyku suzinoti ;) PVZ kad sviesa tai yra leketromagnetinis spinduliavimas :) o spalvos yra yvairiu ilgiu bangos, nu nesigilam :)
 #584748   Sokratas
 16 Rgp 2014 14:34
naktis ir spalvos-kažkas iš fantastikos srities....
 #584750   Mike
 16 Rgp 2014 14:47
Tai kad starkiui naktį spalvos daug ką reiškia nesiginčinu. Tikrai lemia, ir tai vienas esminių momentų. Bet, kaip ir sakiau, yra žuvų, kurioms dzin kokia ten spalva, svarbu, kad būtų apžiojamas masalas ir judėtų teisingu būdu. Meknės lygiai taip pat kaldavo ir ant visiškai juodo, ir ant skaidraus, ir ant balto su dryžiukais, ir dar ant kitų spalvų. Jokio skirtumo neįžvelgiau, o pagavęs aš jų tiek, kad drąsiai išvadas galiu daryti.
P.S. Mes čia jau nuo temos nuklydom.
 #584751   Aqua v.
 16 Rgp 2014 14:47
kokonas rašė:.....
Jugi brudname vandenyje 2 m gylyje tamsu kaip nakti[/size] o ant vinu spalvu kimba ant kitu ne ;)
.....
galetumet irodyt???!
pabresiu, net patirtis (kaip negincijamas irodymas) cia netiks, neatsizvelgiant i patirties 'amziu';
is patirties dar reikia (sugebeti) teisingas isvadas padaryti, apibendrinti, ......
Arba siulau kiekviena teigini tiesiog pradeti 'as manau.....' :)

p.s. cia as taip manau :roll: :)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė