Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#55991   Vitolis
 04 Bal 2008 07:28
Vakar turejau galimybe ankshciau ishtrukt ish darbo. Lengvas spiningelis ir upe. Diena nuostabi. Patikrinau kelis Shventosios ruozus, taciau jokio judesio. Nulekiau i tas vietas, kur shimet dar nebuvau, taciau tik ishsukus ish kelio, pasitiko shlagbaumas su uzrashu ":privati zona". Uztvaras buvo atidarytas, tai ir vaziavau mishku tolyn, link upes. Ten kur budavo "bezdzioniu" tiltas, jo nelike nei kvapo. Tiek metu niekam nekliuvo, o ir kitoje upes puseje kaimelyje gyvenantiems zmogeliams budavo patogu i autobusa ateit. Matomai kliuva net ir tai, kad po pono mishka nieks ne tik nevazinetu, taciau ir nevaikshciotu. Kadangi visos zvejybines vietos budavo kitame upes krante, tai teko paieshkot vietu ir shiame. Paejus kiek pakrante, tvora. Priekyje matosi jau surestas namas ant pacios upes aukshto kranto, ten, kur ankshciau budavo poilsiaviete ir ji beveik visa vasara budavo pilna poilsiaujanciu, o ir baidarininkai ten galedavo apsistot, pailset. Sugedo nuotaika. Na manau, jei gryztant bus shlagbaumas uzdarytas, tai trosa turiu, pririshiu ir ishrausiu. Taciau neprireike. Kaip supratot, vietu zvejybai lieka vis maziau. Kliovu nebuvo.

#55994   audrutis
 04 Bal 2008 07:45
[oj-me: :jop-mat :dark: Va tokiu dalyku tai uj kaip nekenciu..... Baigia valdzos vyrai ar jiems prijauciantis viska, kas like grazaus, pasidalint. Dar jeigu ir su Kursiu Nerija taip padarys, tai itariu liaudis gali neapsikentus sest i buldozerius ir sulygint viska su zememis.......
Butu mano valia - sudeginciau visus ponu statinius, kurie isdygo korupcijos deka, ir ant pelenu kruvos sudainuociau komiska dainele (kas skaitet knyga "Trise valtimi", - suprasit).

#56184   Algirdas
 04 Bal 2008 23:18
audrutis rašė:[oj-me: :jop-mat :dark: Va tokiu dalyku tai uj kaip nekenciu..... Baigia valdzos vyrai ar jiems prijauciantis viska, kas like grazaus, pasidalint. Dar jeigu ir su Kursiu Nerija taip padarys, tai itariu liaudis gali neapsikentus sest i buldozerius ir sulygint viska su zememis.......
Butu mano valia - sudeginciau visus ponu statinius, kurie isdygo korupcijos deka, ir ant pelenu kruvos sudainuociau komiska dainele (kas skaitet knyga "Trise valtimi", - suprasit).
na nevalia juk EUROPIEJAM :-D reik istatymo numatyta tvarka :-D o su buldozeriais 17 ais lygino jei istorija skaitet :-D jei pono zeme salia upes vadinas ir upe jo :-D ir be abejo zuvis jo :!: :!: :!:

#56185   wincaz
 04 Bal 2008 23:58
cia dar nieko, as viena sventosios intakeli upetakini radau perkasta ir nabagas tvenkineli prie namu pasidare,kad vasara galetu savo slieka iskises marguju pasigauto. kitas anyksciu silelio regioninem parke apsitvere nemaza teritorija , pasidares krepsinio aikstele + tulika ant upes kranto + turi apsauga ir dejo ant visu kas ten nori zvejoti ....
:cry: :cry: :cry:

#56199   jarwa
 05 Bal 2008 10:26
Panašu,kad naujojo aplinkos ministro aplinkos žmonės nelegalias statybas,tvoras ,šlagbaumus greitu laiku legalizuos :roll: Matėt,kaip Paulausko bendražygiai Skardžius ir Jakavonis gina nelegalias statybas :!: Turbūt ne už dyką :?:
Taigi,Vitoli,tuoj prie Šventosios visai neprieisi...kolkas naudokis proga :-D,prisiminsi kaip buvo smagu pavaikščiot krantais :lol:

#56274   gelmės
 06 Bal 2008 06:39
Aš jau pernai vasarą tą pastebėjau. Bet turėjau drąsos ir dėjau ant jų. Įvažiavau į privatinę nuosavybę ant Šventosuios kranto netoli Andrioniškio, pasistatėm palapnę, paleidau baskervilį i galvojau - užmuš, neužmuš, užmuš, neužmuš. Neužmušė, nes per 2 paras niekas nepasirodė :-D Naktį atvarė chebra ir pagalvojo jog mes su žmonike šeimininkai. Paprašė jog leistumėme nusimaudyti. :donknow' Leidome. ../;nzv Juk negaila, a ne. :liež-uvis :yaaah!
Tai. va bly blyn kas darosi prie Šventosios.

#56302   Vitolis
 06 Bal 2008 16:31
Sveikuciai,
Kad ir kaip susideliotum savo savaitgalius, butinai kas nors juos pakoreguoja. Na man cia dar malonus pakoregavimas gavosi. Dar vakar vakare paskambino anukelis ir pasiprashe i svecius. Zinoma dukros prikalbetas. Jai su zentu butinai reikia kazkur pas hebra nulekt, tai mums su mociute teko malonumas pasibut su anuku. Nors buvo suplanuota zvejyba viename ish Nac. parko upeliu- Bukoje, taciau nuo pat ankstyvo ryto anukas atsibelde pas mane i lova ir prasho- Dieduk ijunk filmuka apie kalbancias mashinas. Tai prazaidem iki 10 val. paskui zmonai i parduotuve reikejo, tai zvejot ishtrukau tik priesh pusiaudieni. (Per tuos zaidimus ir "kablio" pamirshau isijungt. Liko nepaziuretas.)
Nusprendziau nulekt i Shventaja, kadangi i Buka reikejo ish ryto, o be to ten jau keleta metu nebuvau, tai kol ishtirinesiu viska - mazai laiko. Taigi Shventoji. Naujos vietos ir zvalgyba. Orelis tai palynoja lengvai, tai saulute ishlenda. Shilta, paukshteliai ciulba, nuostabu. Eilinis metimas prie nuskendusio medzio ir smugis. Yra. Pasveriu, lygiai 0,5 kg.
Paveikslėlis

Shtai ir ta vieta kur buvo paimtas pirmas shios dienos Shapalas
Paveikslėlis

Einu tolyn pakrante ir ieshkau perspektyvios vietos. Shtai grazi vieta, kur gali tunoti jo didenybe Shapalas. Metu skersai sroves ir paleidziu, kad srove nuneshtu voblika po zemai palinkusiu virsh vandens krumu. O prie pat, igriuve i vandeni keli medziai ir susidare palankios gryztamos sroves. Smugis ir Shpalas keliauja artyn, taciau kai jau buvo netoli kranto, palindo po medzio shaka ir ishlindo ish kitos shakos puses. Na galvoju viskas, ne tik shapalo neturesiu, taciau ir savo kibaus Siek-M vobleriuko. Pasiemiau spiningeli i kaire ranka o deshine vos pasiekiau medzio shaka, kuria nulauziau ir emiau ash baksnot Shapalui i shonus, kad shis ishlystu i kita medzio puse. Taip zaidziau kokiu 15 min., taciau mano buvo virshus ir Shapalas jau mano rankose. Grobis 0,65kgPaveikslėlis
Paveikslėlis
Padarau dar pora metimu ir sulaukiu tikrai stipraus smugio. Su juo susitvarkau palygint nesunkiai. Pasveriau ir ishmatavau 1.5 kg. ir 44,5cm.
Paveikslėlis

Pradejo stipriau lyt, o ir valgyt isinorejau. Nutariau vykt namolio. Anukas jau su mociute skambina, valgyt kviecia.
Nors ir nepavyko nulekt ten kur buvau suplanaves, taciau zvejyba nenusivyliau. Yspudziu bus visai kitai savaitei. Tuo labiau, kad shi karta neteko susidurt su shlagbaumais ir "PRIVATI ZONA"

#56319   Fiskius
 06 Bal 2008 18:16
Puiki zvejyba, Vitoli ;-)
Nemaniau, kad sis upes ruozas toks dosnus :roll:
Kad tik darbo bent kiek sumazetu, butinai stabtelsiu patikrinti tavo valdas ;-)
Paveikslėlis

#56321   gelmės
 06 Bal 2008 18:25
::liux

#56325   senelis
 06 Bal 2008 18:40
Vitoli,kazin ar Bukoj butum tokiu grazuoliu pakabines :roll: Sauni zvejyba gavosi.. O Buka mes dar patikrinsim,ane? ;-) greitu laiku,nes geguzes pradzioje daug iseiginiu nusimato ir planu kai kokiu yr ;-)

#56336   Vitolis
 06 Bal 2008 19:41
Fiskius rašė:Puiki zvejyba, Vitoli ;-)
Paveikslėlis
5 balai Fiskiui :-D Ir atpazink tu man mano vietas :twisted: :twisted: :twisted:

#56337   Vitolis
 06 Bal 2008 19:43
senelis rašė:Vitoli,kazin ar Bukoj butum tokiu grazuoliu pakabines :roll: Sauni zvejyba gavosi.. O Buka mes dar patikrinsim,ane? ;-) greitu laiku,nes geguzes pradzioje daug iseiginiu nusimato ir planu kai kokiu yr ;-)
Be problemu. Butinai susitiksim. :beer'2 ::liux ::liux !-kliovas-! :beer'2 !-kliovas-! :beer'2 ;-var-var.

#56338   senelis
 06 Bal 2008 19:44
Vitolis rašė:
Fiskius rašė:Puiki zvejyba, Vitoli ;-)
5 balai Fiskiui :-D Ir atpazink tu man mano vietas :twisted: :twisted: :twisted:
Kupiskis - Utena,prie tilto? ;-)

#56339   audrutis
 06 Bal 2008 19:50
Nu Vitoli, nu tu duodi :!: Tikri galiunai tau kimba. Idomu butu susikaut su pusantro kg sapalu :roll: As paskaiciavau, kad iki Sventosios man gal net arciau nei iki Nemunelio, kai jau nebe Birzuose gyvenu, ir tik biski toleliau nei iki Musos. Viskas, artimiausiu metu atvykstu i tavo terotorija :-D O ten dar galima ir karaliskos zuvies pagaut, kas Musoje ir Nemunelyje neimanoma. Viskas, sprendimas priimtas :-D

#56340   Vitolis
 06 Bal 2008 19:54
Na nevisai. Dar reikia pavaziuot. Dar daug nepatikrintu vietu Shventojoj yra. Upe tikrai dosni. Nemazas ruozas praktishkai iki Andrionishkio, yra gana zuvingas ir perspektyviu vietu tikrai yra nemazai.

#56344   Fiskius
 06 Bal 2008 20:17
Na nuo panevezio iki siu sventosios vieteliu apie 85km, iki nemunelio ties kvetkais praktiskai visas 100 gaunasi :roll:

Seneli, gana netoli to tilto ;-)

#56482   wincaz
 08 Bal 2008 09:09
Vitolis rašė:Na nevisai. Dar reikia pavaziuot. Dar daug nepatikrintu vietu Shventojoj yra. Upe tikrai dosni. Nemazas ruozas praktishkai iki Andrionishkio, yra gana zuvingas ir perspektyviu vietu tikrai yra nemazai.
as zvejoju aplink anykscius, tada netoli kavarsko, ten visur pilna zuvu, negalejau patikek kol pats pamaciau.siemet daugiausiai laiko ir skirsiu sventajai.tikiuosi neapvils manes ji ;)
Paskutinį kartą redagavo 1 wincaz. Iš viso redaguota 29 kartus.

#56483   senelis
 08 Bal 2008 09:17
wincaz rašė: as zvejoju aplink amykscius, tada netoli kavarsko, ten visur pilna zuvu, negalejau patikek kol pats pamaciau.siemet daugiausiai laiko ir skirsiu sventajai.tikiuosi neapvils manes ji ;)
O kaip pamatei? Na sapalu,mekniu yr? Matei plaukiojant ar gaudant? Man nemazai tekdavo zvejoti ruoze tarp Andrioniskio ir Anyksciu.Zuvies buvo daug,bet pries 5-6 metus praplaukiau ~10 km ir buvau nusivyles Sventaja... visi sutikti zvejai sake,kad nusiaubta Sventoji :? Gal jau atsigavo... Duok Die - grazi upe :roll:

#56485   gelmės
 08 Bal 2008 09:24
Vienoje atkarpoje netoli Andrioniškio kelis kartus vasarą gaudžiau. Man iš vis nieko, apart aukšlių. Nors buvau sutikęs porą vyriokų, tai minėjo jog šapalų galima neblogų pagauti. Bet....

#57089   audrutis
 11 Bal 2008 19:02
Pasivaiksciojau keleta valandu Sventosios pakrantemis, bet tai buvo labiau pazintinis pasivaiksciojimas, nei zukle. Vanduo pakankamai drumstas, nesa visoki slamsta, svaru vobleriuka sudetinga istraukt netgi. Be viso to upe pakankamai pakilus, bent jau man taip pasirode. Praejau kokius 4 km ir keleta graziu vietu maciau, bet dauguma buvo kitoje puseje :-D Pradedamas pasivaiksciojima turejau galimybe pereit i kita puse, bezdzioniu tiltu, bet to aisku nepadariau ir paskui gailejaus :-D Tokios tokeles :)

#57092   Edosius
 11 Bal 2008 19:11
Audruti, lydekų nesimatė neršiančių?

#57096   audrutis
 11 Bal 2008 19:18
Apsemtoje pievoje kelis kartus kazkas issiverte, manau lydeka. Bet labai masisko vartymosi nebuvo

#57098   Edosius
 11 Bal 2008 19:23
Aisku,(mat sita info seku is daugelio upių ir ežerų iš pažystamų lūpų) reiskiasi uz 3-4 dienu peasides didzioji "žora" upėse o už pan 10-18 dienų ežeruose, imsim... :grin: , bet paleism ;-)

#57105   Vitolis
 11 Bal 2008 20:31
audrutis rašė:Pasivaiksciojau keleta valandu Sventosios pakrantemis, bet tai buvo labiau pazintinis pasivaiksciojimas, nei zukle. Vanduo pakankamai drumstas, nesa visoki slamsta, svaru vobleriuka sudetinga istraukt netgi. Be viso to upe pakankamai pakilus, bent jau man taip pasirode. Praejau kokius 4 km ir keleta graziu vietu maciau, bet dauguma buvo kitoje puseje :-D Pradedamas pasivaiksciojima turejau galimybe pereit i kita puse, bezdzioniu tiltu, bet to aisku nepadariau ir paskui gailejaus :-D Tokios tokeles :)
Tikra tiesa. Vanduo pakiles ir stipriai. Mano zinomos perspektyvios vietos pasikeite neatpazystamai. Srove velnishka, bruda nesha. Kol sugrysh i ankstesni buvi ir praskaidres, praeis savaite tai tikrai. Be kito savaitgalio ten nera kas veikt. Teks pakentet.

#58178   Vitolis
 21 Bal 2008 10:18
Vakar Shventoji. Diena tikrai grazi nuo ryto. Po to saule dingo. Vanduo Shventojoj pakenciamas (del skaidrumo), taciau dar vis labai aukshtas. Visos perspektyvios vietos, dar neatpazystamai pakite. 3 valandos pasivaikshciojimo paupiu, rezultatas -0. Jokios gyvybės.

#58906   Vitolis
 28 Bal 2008 22:09
Pagaliau sekmadienis, laisva diena nuo visokiu uzduociu (netgi nuo zmonos),rytas ir ash jau kelyje prie Shventosios. Patikrinu senasias savo vietas, taciau kliovu nera jo didenybe Shapalas nesidomi mano pasiulytais nei voblikais, nei sukrem, nei mikro tvisteriukais. Pagaliau naujoje vietoje gaunu per nagus ir pirmas Shapaliukas keliauja krantan.
Paveikslėlis
Nusprendziu pakeist dislokacijos vieta ir nulekt kur kas toliau. I tas vietas, kur neseniai megino Shapala suvyliot musu Audrutis. Ish po nuvirtusio medzio ishprashau antra Shapala, bet kadangi jis niekuo nepasizymi, tai antros tokios pat nuotraukos nedarau, o paleidziu paaugt. Keliauju toliau. Kitame krante matau zvejojanti pilieti su pludine-palaidyne. Zvejoja ant batono, meta, paleidzia pasroviui ir pagauna gana neblogu Shapalu. Prie manes paeme du Shapalus vertus demesio. Po eiliniu nuvirtusiu medziu paleidziu plaukianti voblika ir gaunu smugi, taciau kur kas rimtesni. Vos susitvarkau neduodamas jam inert i shabakshtyna, nes ish ten jau vargu ar ishkrapshtyciau ne tik grobi, taciau ir su vobliku turbut reiktu atsisveikint. Taigi matau, kad tai ne Shapalas o:
Paveikslėlis
Taciau kai pasididinsit nuotrauka, tai netoli uodegos matosi gilios zaizdos. Kieno tai darbas, nezinau. Gal udros? Lydelis svere 1,2 kg.
Dar po kurio laiko ishvylioju tris esheriokus. Visi kaip sukirpti. Esheriai pasiruoshe nershtui. Tik palietus pieniai upeliu bega. Tai toks man buvo grazus sekmadienis.
Paveikslėlis

#58976   wincaz
 29 Bal 2008 16:04
vakar buvom prie kavarsko ir neiko nei kibimo, vanduo man nepatiko pakiles neaisku niekas :shock: .seip vakar niekur nekybo aplinkui gal saules gavo per daug. :lol: bandysim truputi palaukti ;)

#59330   Vitolis
 06 Geg 2008 13:42
Shapalu upeje nematyt. 4 valandos klajoniu Shventosios pakrante ir nei vieno Shapalo. Kas pasidare neaishku. Turbut kaltas slegio ypatingai daznas svyravimas. Rezult - 1 lydeka apie 1 kg. plius vienas ashariokas. dar buvo pora kliovu, taciau be rezultatu. Karkvabaliu dar nesimato.

#59337   gelmės
 06 Geg 2008 14:01
Grambuolių ( karkvabalių ) jau y. Tikrai. Ir nemažai. Tik kad kibimo ant jų nė.

#59341   Fiskius
 06 Geg 2008 15:53
Jo, karkvabaliu jau yra. Vakar prie lango vakare skraide, o siandien birzuose, palei centrine IKI ant asfalto apie 10 lavoneliu suskaiciavau.
Manau reikia palaukti kol orai pasitaisys, salnos ir siaurys sapalams nepatinka :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė