Vakar buvau ties Kursenais ir Romuciais palekes, Sakau anksciau lydeku sezona atidarysiu vietiek zuvies neimu, tai nuvares apakau, srove tokia kad nei banginis negriebtu mepso, patvinimas ziaurus, vanduo drumstas, zodziu sudas nei gribstelejimo neturejau. tie kas ant raudu sedejo irgi keikesi.

Vietos žvejybai ieškojau turbūt 3 valandas, nes anksčiau būtent čia, šiose vietose , nebuvau lankęsis:

Anoje kranto pusėje vienu tarpu suskaičiavau 11 žvejų. Šioje pusėje buvau vienas pats, ir ačių Dievui

Iš pradžių kokią 10 min stebėjau, kaip jiems nekimba, paskui vis dėlto apsisprendžiau ir atsinešiau savo meškerytę. Jei jau atvažiavau, galvoju, reikia išbandyti vietikę. Ir neapsirikau. Truputį pasišėrus iš karto ėmė kibti gražios kuojos:

Užkibo ir retokai mūsuose bepasitaikantis, lydekų skanėstas, rubuilis:

Stebėdami, kaip man kimba, o jiems beveik ne, kaimynai kitoje pusėje irgi sukruto, pradėjo šerti

Nors aš ir nepagavau tokių žuvų, žvejybą skaitau pavykusia. Namučio grįžau laimingas, pailsėjęs, vos bepavelkantis kojas

Tiesa, kai kurios sugautos kuojos buvo labai šiurkščios. Kelias didžiąsias kuojas pasiėmiau su savimi ir dabar žinau, kad jos jau išneršusios...