Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #223208   martiz-zz
 27 Rgs 2010 20:37
Intras rašė:Zvejo beveik kasdien,jai ne kasdien tai,kas antra tikrai.Ir spiningely pamankstinu ir fyderiuko nepamirstu.Ir ka galiu pasakyti zuvis tikrai kimba,tiek su spiningu pagaunu,tiek su fyderiu.Pvz sendien 3 valandos dviem fyderiais 4sapaliokai apie 400gr-paleisti,vienas karsiokas apie 800gr,2 meksriokai,vienas riebalas :-D manau 500gr trauke,kokie penki ziobriukai,bet visai mazylai-paleisti.Ir bent 5 smagus kliovai,kuriu nepakirtau.
P.s Zvejojau ties Baransku,Wytux turetu zinot :/braj;
o kokie rezultatai su spiningu?
 #223209   Intras
 27 Rgs 2010 20:46
Su spiningu paskutiny karta buvau sestadieny,angina kankino tai ilgai nebuvau ir vienoj vietoj ant kranciuko atsisedes apturejau tris kliovus,pagavau lydekaite arti kilo,atsivijo ir grybstelejo tikrai grazus salatis ir dar kazkas,o seip pasivaiksiojus tikrai galima pagauti. Rudeny daznai pasivaikstau su spiingu,bet siemet prastai su didelem lydekom,bent man neuztaikau,symet didziausia apie 1.5kg salatis 1.7kg nelegaliu jau neuztektu nei mano nei zmonos pirstu suskaiciuot :-D Beja geriausei dirbantys masalai,bent jau kolkas blizge kibs,balta su bronzos reziuku,bei guminukas kanibalas-juodas-it auksles imitacija,nezinau kaip jis tikslei vadinasi. Tai tiek :cig.
 #223211   Wytux
 27 Rgs 2010 20:55
O ant Baransko buhtos ten duobeje gaudai ar biski auksciau, kur keli mezi atvajukai yra ?
 #223213   Intras
 27 Rgs 2010 21:09
Ten ta duobe uznesta,zvejoju siek tiek zemiau,po nulinkusiu gluosniu :grin: P.s gerai skamba :-D kas ydomiausei,cia pries kelias dienas atvaziuoju pazvejoti ten pat,toj vietoj gaude senukas,sakau jam kaip?,sako nieko keli meksriokai,painu zemyn nuo jo po gluosniu :grin: uzsimetu,bum kliovas-sapalas,uzmetu ir vel sapalas taip 4 is eiles,tik visi tarp 300 ir 500gr visus paleidau.Ta diena viso 5 sapalai,2 karsiokai,3meksrai,ziobriuku nemazai.Ka norejau pasakyt,kad tas senukas, isejo pries mane pusvalandziu anksiau,atstumas per 30metru,rezultatai nesulyginami,zvejojom ant tu paciu masalu,jis dar pagavo keles meksrus ir daug auksliu. :roll:
 #223217   Wytux
 27 Rgs 2010 21:47
O tai tas gluosnis ant isejimo is duobes ar zemiau pacios duobes kur jau srove normali, tiesi ir nesisuka ? Jau ant matyliu gaudot? Niekada neesu pagaves ziobrio aplink Druskininkus kazkodel ...As siaip meksrus rudeniop po salnu gaudau auksciau tos duobes :gutgut
 #223246   Intras
 28 Rgs 2010 08:29
Tas gluosnis ant isejimo tada,bet gylio ten dar yra apie 3 metrus,srove sukasi ratu ir verciasi,vala karts nuo karto atleidzia-ytempia.Manau duobe pasislinkus siek tiek zemiua ir arciau krantu,bet ne tokia gili jau :ruko
 #223254   Wytux
 28 Rgs 2010 08:51
Tai zinau ta gluosni tada :-D gaila kad duobe uznesta, matyt del to kad nuo Baltarusu statomos elektrines smelio biski padave paskutiniais metais .
 #223256   Intras
 28 Rgs 2010 09:01
Ant matyliaus bandziau,kolkas jis nedirba taip kip turetu :cool: gal reik salnu :roll: nr1 kukuruzas.nr2 dzikis.nr3 kukuruzas+dzikis :-D tiesa ziobriukus visus pagavau ant dzikio,tik jie visi spridzio dydzio :-niak'
 #223313   Defas
 28 Rgs 2010 12:45
Kazkas parase: "Defai, vietinis - ne vietinis, kaimietis - ne kaimietis, tinklukas ar buciukas, biskeli - ne biskeli -- istatymai ir taisykles visiem vienodi. jokiu islygu! ir man nenusispjaut"

Tai pilieti kursasai pats naudojiesi teise - lygia visiems - drystu primint, kad Lietuvoje galioja ne tik absoliutinė teisė ir teisės normos, bet egzistuoja neatsiejamai nuo teisės teisinis paprotys, teisės tradicija, teisės precedentas. Šių sąvokų kontekste ir reiktu ieskoti atsakymo, ar teisingai elgiames budami PRIE SVETIMOS UPES AR UPELIO. Kodel taip sakau? Todėl kad "cia gimem cia augom cia zeme sventa". Ir tam upeliui - mano atveju - Merkiui, Ulai -(nors kalbu ir apie nemuna), jauciuosi pakankamai nusipelnes, kad galeciau jame zvejoti man supranatmu budu. Ir nebutinai privalau paisyti vadinamo zveju elito klubų, tokiu kaip Merkys, besisavinanciu merky kaip nuosavybe, reikalavimu ar ju ideologijos. Ir kai gamtosaugovas inspektoras man sako "leidimuka", as jam tegaliu atsakyt "tu man parodyk savo leidimuka", nes as turiu prigimtine teise racionaliai zvejot, nors tos teises man nesuteikia joks istatymas.
Todėl į mėnesį kartą atvažiavęs į savo gimtąjį kaimą aš ramiai pasistau šniūrukų, pagaunu vieną šapalą arba nei vieno...nes tūlas vadinamasis elitas ištraukė mano 5 kabliukus ant kranto.... Nu bala jo nematė. tada einu ramiai šienauju žolę apie savo sodybą. Tuo tarpu tūlas elitas neva bando imituot kad paleidžia žuvį :lol: Tai būdams Sibiro platybėse aš taip pat paleisdavau žuvį, nes man jos nereikia, ir tuo pat metu mačiau, kaip esant tam tikrom gamtinėm sąlygom vos vos už lūpos pagautas kiršliokas jau nebeplaukia... Priminsiu, kad aš savo bučiuką ar šniūraicį užmetu iš valties, o tu inteligente - savo čebatais(gerai kad ne šūdzinais) trini nerštavietes, kad ir mažiau karališkų žuvų. Aš an savo šbiūro uždedu tokį kablį, kad mažiau nei kilogramas an jo tikrai nepaskabins, o tu su "nimfa" numarini tuos sprindinukus. ir t.t. ir pan. būkim tolerantiški kitų silpnybėm ir jums kiti bus tolerantiški.
 #223314   Agis
 28 Rgs 2010 13:04
Suprast silpnybes galima, pateisint jas neišeina, nes čia diskutuojame apie žvejybą MŽT ribose, kokios jos kartais ir juokingos pasirodytų.Čia besilankantys stengiasi jų laikytis arba bent nerašinėti to, kas ant sąžinės guli.
Panašios mintys laiks nuo laiko pasikartoja ne tik internete, bet ir spaudoje.Berods pavasarį skaičiau viename lietuviškame žvejybiniame žurnale žmogelio nostalgiškus postringavimus apie žvejybą gumomis ir jo įrodinėjimus, kad dabar labiau išgaudoma.Ir niekas jo nekalė prie stulpo už tas mintis, kiekvienas perskaitęs manau savaip pasvarstė : vieni plojo rankutėmis, kiti piktinosi, kad toks straipsnis atsiranda žvejų žurnale, bet mano manymu tas straipsnis nepuošia žurnalo, kaip ir panašios mintys išsakytos auksčiau nepuošia mūsų forumo ir laikas manau tas tradicijas keisti, kokios jos mielos bebūtų arba prisitaikyti prie tų kurie stengiasi žvejoti pagal nustatytas taisykles.
Žinoma yra ir dar vienas kelias, likti ištikimam tradicijom, tačiau manau tada visą gyvenimą tektų sutapatinti su senomis tradicijomis acisakant visų naujoviškų gyvenimo malonumų, o ne vadovautis tik sau naudingomis tradicijomis.
 #223316   Skumbrotas
 28 Rgs 2010 13:21
Originalios mintys :!: MANO,MANO ir dar kartą MANO :!: Ką noriu tą ir darau, o jūs čia nelyskit su savo šūdinais batais :!: :-D
Gimiau ir užaugau Palangoj, reiškias turiu prigimtinę teisę jūroj ir tinklus statyt, ir uotus su šakėm badyt, kaip kad senoliai darė, o jums :!fig! - nedrįskit net mindžiot savo šūdinais batais pajūrio smėlio :!:
:-kvankt :-kvankt :-kvankt
 #223320   Defas
 28 Rgs 2010 13:47
Aš visiškai sutinku, kad teisė aukščiau visuomenės interesų. Bet ar visi visur visų normų idealiai laikomės? ar važiuodami žvejot į Merkinę neviršijat greičio? ar tykodami šamo an cylto išlenkę po 750 ryte nesėdat už vairo? ir nesakau, kad mano, mano, mano... Tik norėjau pabrėžti, kad atvažiavus į svečius reikia to nepamiršt. Atvažiavę į Palangą pažvejot mes nepuolam keselių nulupinėt, nors kai kurie stovi ir be darbo, ir be leidimų...
Beja čia kai kas rašėt apie kuojas nemune ir panašiai, tai pas mumis jos dabar sulindę į mažiukus upelius... Kas buvo Merkinėj - žino kur tai yra)))))
 #223335   Vegys
 28 Rgs 2010 15:19
Defas rašė:Tik norėjau pabrėžti, kad atvažiavus į svečius reikia to nepamiršt.
Kad atvažiuot į svečius, kad skaityčiausi 'svečias' upė turi būti tavo. Dabar gi ta upė (Ūla, Merkys ar Nemunas) tiek pat tavo kaip ir mano. Tu ten svečias toks pat kaip kad ir aš. Taigi, nereik čia kalbėt nesąmonių, kad vietiniai gali statyt tinkliukus ar pan. ...

P.S. šniūras - legalus įrankis, jei neviršijamas leistinas kabliukų kiekis.
 #223357   Wytux
 28 Rgs 2010 17:02
As dalinai suprantu ir net dalinai pritariu Defui. bet kadangi cia ne ta tema tai nepsipletosiu daugiau.....
 #224270   Sokratas
 03 Spa 2010 06:22
jo, gal ir protingas, gal ir neblogas žmogus tas Defas, bet mintys pas jį- brakonieriškos....

Drysiu prisipažinti, stovint ant pylimo ir stebint, kaip kilograminės žuvys puola įmestą duonos gabaliuką, tikrai norisi užmest meškerę, kad tik ją turėtum....Nors visai šalia ir ženklas stovi- "Žvejoti draužiama". Ir tikrai nesu tikras, ar aš ją, tą meškerę, kada nors tenai turėdamas, atsilaikysiu šiai pagundai . Negarantuoju :)
 #224401   Wytux
 04 Spa 2010 09:01
Na i kap- po salnu meksriukai jau 'eina' ?
 #224417   dainiuška
 04 Spa 2010 11:36
Wytux rašė:Na i kap- po salnu meksriukai jau 'eina' ?
Pas mumis - tikrai nea :( Žuvis stovi toli, kur neįmanoma žvejoti plūde, o ir dugninės svarelį reiktų rimtesnį dėti, kas automatiškai sumažintų pakirtimų kiekį, kai žūklės tikslas - kuoja. Tiesa, vieną-kitą visgi eina iškrapštyt, bet sunkiai. Buvo keletas žvejojančių iš valčių - kiek žinau, jiems sekėsi gerai. Pagrindinis masalas dugnine meškere - sraigė. Žvejojau penktadienį popiet ir vakar nuo ankstyvo ryto, viso sugraibiau gal desėtką... 'viarkt
 #224446   Wytux
 04 Spa 2010 14:24
Na vistiek reikes istaikyt laiko sawaitgali pasizvalgyti aplink Druskus kas dedasi miaksru pasaulyyyyje :)
 #224485   Intras
 04 Spa 2010 19:10
Buvau penktadieny ir sestadieny visai nekimba,rezultate pora ziubriuku -nelegalu ir psio.Kiek teko sneket su zvejai visi ta pati sako,greiciausei del oru permainu,reikia,kad ciut apsistovetu :/braj;
 #224486   Wytux
 04 Spa 2010 19:15
Skiaz sia sawaite lygtais pastovus orai nusimato ....
Intras, o ant krantines ant isejimo is duobes jau kas su pravodke gaudo ?
 #224488   Intras
 04 Spa 2010 19:20
Prie pat paziuret nebuvau,bet per tilta vaziuojant matosi,kad kazkas kazka gaudo,o ka nezinau.
 #225649   dainiuška
 09 Spa 2010 17:48
Mekšrai jau smagiai eina - šiandien puikiai praleidau laiką su plūdinuke ;-var-var. Įrankiai - subtilūs: poros g "nemuninė" plūdelė, plonas valas, ant kabliuko - nedidelis gabaliukas batono. Kiti masalai dirba, bet nėr ko lyginti su batonu. Smagumynas ;uolrait
 #225658   Dziedas
 09 Spa 2010 19:33
Nu ,va,o prie Merkines tuščia :/nek
 #225787   Wytux
 10 Spa 2010 20:48
Auksciau Druskininku sestadieni irgi gerai kibo meksrai, nors ir atcargiai labai- vos vos pajudina,bet norma per pusdieni be problemu sukrapstyt buvo galima, o sekadieni per visa diena iki normos nedatraukiau ... beje kaip ir visi kiti kurie gaude. Tiesa, pasitaike geruliu mekriuku abi dienas - keli apie 0,5kg ir biski didesnis vienas. Daugma gaude su pludinem, as del vietos problemos gaudziau lengva dugnine ..ant matyliaus veiksmas.
 #225821   Intras
 11 Spa 2010 07:55
Kur gaudei ? As vakar irgi buvau,bet sekesi nekaip trys valandos su pludine,ant kukuruzo 2 sapaliokai ir 3 meksrai,matylium nesidomejo.
 #225856   dainiuška
 11 Spa 2010 10:00
Pabandykit batoną - skirtumas nenusakomas. Žūklė gaudant juo sudėtingesnė, tačiau rezultatas viską atperka. Radus vietą, kur mekšrų yra, kibimas būna kone kiekvienu praleidimu, kai tuo tarpu leidžiant matilių - kokiu kas 10-tu... Mano rezultatai nuo gretimai gaudžiusių žvejų skyrėsi n kartų vien dėl masalo ir teisingo jo pateikimo... Tik plūdę dėkit ne su antena, o tą verpstės formos, nemuninę. Sureguliuokite ant ribos, kad nuo menkiausio krustelėjimo ji nertų. Ant pavadėlio netoli kabliuko uždėkite papildomą nedidelį užspaudžiamą svarelį - jo pagalba batonas greičiau paskęsta. Kabliukas - mažiukas, tokiu pačiu gaudau ant matiliaus. Batono gabaliuką taipogi dėkite labai mažą, užspausdami tik palei kotelį. Labai smagus gaudymas ''plot
 #225890   Wytux
 11 Spa 2010 12:54
Intras- gaudziau ant Baransko .. ant iejimo i dobe, nes pacioj duobej nesinorejo 'stumdytis'.
Dainiuska- viskas ok su batonu, ir as katais pameginu..bet reikia man rodos biski specifines vietos, kad ir srove butu , bet ne per didele, nes kur beveik stovi arba gana stipri tai nelabai gaunasi. Plius dugnas per visa pravodke turetu buti daugiau maziau lygus. Labai sekmigai ant batono gaudosi Druskininkuose ant krantines , nors sestdieni vakare maciau y masina rakandus besikraunancius, tai zuvies nebuvo prilupe, kai tuo tarpu as kitoj vietoj pagavau, ir ne as vienas. Ir ant matyliaus su pravodke galima lupti č zuvis is ęju pravedimu :-D Masalas aisku svaru, bet svarbiau sistemeles jautrumas ir prisitaikymas prie zuvies nuotaikos. Vietoje svarelio an pavadelio naudoju "veidrodeli" - kabliuka su laseliu svino- irgi neblogai.
 #225897   dainiuška
 11 Spa 2010 13:08
Mano gaudymo vietoj buvo vidutinė srovė, plūdę išėjo prilaikyti. Turbūt kiekviena vieta turi savo ypatumų ;-) Tai tik dar kartą parodo, kad į žvejybą reikia vežtis bent kelių rūšių masalus, nes gali likti su ilga nosim :liež-uvis
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė