Kazkas parase: "Defai, vietinis - ne vietinis, kaimietis - ne kaimietis, tinklukas ar buciukas, biskeli - ne biskeli -- istatymai ir taisykles visiem vienodi. jokiu islygu! ir man nenusispjaut"
Tai pilieti kursasai pats naudojiesi teise - lygia visiems - drystu primint, kad Lietuvoje galioja ne tik absoliutinė teisė ir teisės normos, bet egzistuoja neatsiejamai nuo teisės teisinis paprotys, teisės tradicija, teisės precedentas. Šių sąvokų kontekste ir reiktu ieskoti atsakymo, ar teisingai elgiames budami PRIE SVETIMOS UPES AR UPELIO. Kodel taip sakau? Todėl kad "cia gimem cia augom cia zeme sventa". Ir tam upeliui - mano atveju - Merkiui, Ulai -(nors kalbu ir apie nemuna), jauciuosi pakankamai nusipelnes, kad galeciau jame zvejoti man supranatmu budu. Ir nebutinai privalau paisyti vadinamo zveju elito klubų, tokiu kaip Merkys, besisavinanciu merky kaip nuosavybe, reikalavimu ar ju ideologijos. Ir kai gamtosaugovas inspektoras man sako "leidimuka", as jam tegaliu atsakyt "tu man parodyk savo leidimuka", nes as turiu prigimtine teise racionaliai zvejot, nors tos teises man nesuteikia joks istatymas.
Todėl į mėnesį kartą atvažiavęs į savo gimtąjį kaimą aš ramiai pasistau šniūrukų, pagaunu vieną šapalą arba nei vieno...nes tūlas vadinamasis elitas ištraukė mano 5 kabliukus ant kranto.... Nu bala jo nematė. tada einu ramiai šienauju žolę apie savo sodybą. Tuo tarpu tūlas elitas neva bando imituot kad paleidžia žuvį

Tai būdams Sibiro platybėse aš taip pat paleisdavau žuvį, nes man jos nereikia, ir tuo pat metu mačiau, kaip esant tam tikrom gamtinėm sąlygom vos vos už lūpos pagautas kiršliokas jau nebeplaukia... Priminsiu, kad aš savo bučiuką ar šniūraicį užmetu iš valties, o tu inteligente - savo čebatais(gerai kad ne šūdzinais) trini nerštavietes, kad ir mažiau karališkų žuvų. Aš an savo šbiūro uždedu tokį kablį, kad mažiau nei kilogramas an jo tikrai nepaskabins, o tu su "nimfa" numarini tuos sprindinukus. ir t.t. ir pan. būkim tolerantiški kitų silpnybėm ir jums kiti bus tolerantiški.