Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #567268   iusegun
 12 Geg 2014 15:53
Maciau viena nugaisusia kuoja ties verkiais, o po kokios savaites ties europos parku. Dar pagalvojau, juokais, kad salamakinas gal bus teisus :)
Niekam nepranesiau, nes jokios tragedijos neiziurejau.
 #567281   Arturijus
 12 Geg 2014 16:32
Isegnum, na del poros zuvu tai ne tragedija, o va, kad Europinis mate daug ir nepranese cia jau negerai.
 #567349   Europinis
 12 Geg 2014 20:27
Nu ka as maciau tai ne masinis dalykas , bet jei atkreipiau demesi tai tikrai ne viena ir ne dvi pluduriavo. Manau aplinkosauga rupintusi jei butu masiskai.
 #567388   scorpium1
 13 Geg 2014 06:28
Savaitgali bandziau ka nors pagauti,tai 6dieni keleta smulkiu karsioku ir kuojikiu pavyko istraukti,o 7dieni nuo 4 iki 13 a nei vieno kibimo! :-ug Kazkoks pzdc,kaip suliny,kas cia daros upei?(Ir ne tik upei - ezeruose irgi nieko gero) :-ug Tokio sudino pavasario nebeprisimenu ! :( :-ug :jop-mat !:nujop...!
 #567392   upinis
 13 Geg 2014 07:27
Jooo, Neryje ir man šiemet total košmar !nea!
Rimčiau gaudau šioje upėje tik antrą sezoną, tai galvojau, jog čia aš dar toks žalias, neįsikertu į specifiką. Bet kad ir senbuviams - ne kas.
Įdomiausia, kad kitose upėse -gaudosi. Buvau dukart ir abu - normaliai.
Bet blaiviai mastant, tai Neries žuvys į jokius šiltus kraštus neišskrenda. Reiškia kažkur jos stovi. Ir ne tik stovi, bet ir ėda kažką.
Išvada - reikia ieškoti :!:
 #567395   Arturijus
 13 Geg 2014 07:54
Scorpai sesk ant spiningo :D Reiks man viena vietele patikrinti, su feederiukais, baigs dukra sirgti ir nuciausiu.
 #567404   Bula
 13 Geg 2014 09:35
Sveiki,

Buvau nuvaziaves palei neri, paziuret vietu uz Lazdynu... tai vietiniai prie vamzdziu kazka gaudo dugninem, kai buvau, tik sake atvaziavo, kartais sako gerai, nes siltas vanduo is ten eina :)
Vaziavau toliau, niekur neradau tokios vietos , kur butu mazesne srove. Neikarto dar nesu gaudes Upei dugnine. Reikia kazkaip ismokt , kur pradet jaukinti ir zvejuot.
 #567423   Arturijus
 13 Geg 2014 11:30
Bula, pajami fotika, ar spininga, pludinuke, ar suni (kad nebutu nuobodu) ir eini pakrantemis, ziurai kazkaip ir srove siuleteja ir sukuriukai salia krantu visuoke, dar sakaliukai nuo meskeriu buna palikti, va ten tau ir vieta. :D Kaip rusai sako: "Razvedka bojem" :D Ir nesitiiek rasti tokios vietos per visa upe, tokiu vietu nera daug, atkreipk demesi salia krantu. Neryje nereik karmuskes sviesti labai toli, yra keletas tokiu vietu, bet jos placiai zinomos ir ten pastoviai yra zmoniu. O del Lazdynu mizinyko, tai ten pastoviai susaros pilna... bet ten gaudyti na nebent del sportinio intereso. (uzdengus akis, ausis ir nosi)
 #567425   Bula
 13 Geg 2014 11:42
Arturijus rašė:Bula, pajami fotika, ar spininga, pludinuke, ar suni (kad nebutu nuobodu) ir eini pakrantemis, ziurai kazkaip ir srove siuleteja ir sukuriukai salia krantu visuoke, dar sakaliukai nuo meskeriu buna palikti, va ten tau ir vieta. :D Kaip rusai sako: "Razvedka bojem" :D Ir nesitiiek rasti tokios vietos per visa upe, tokiu vietu nera daug, atkreipk demesi salia krantu. Neryje nereik karmuskes sviesti labai toli, yra keletas tokiu vietu, bet jos placiai zinomos ir ten pastoviai yra zmoniu. O del Lazdynu mizinyko, tai ten pastoviai susaros pilna... bet ten gaudyti na nebent del sportinio intereso. (uzdengus akis, ausis ir nosi)
Dekui , reikes tada ieskot vietos :) sekmadieni buvau zemiau lazdynu pakrante pravaziaves iki tol kur dar imanoma buvo :) tai tik prie vamzdziu sedi , visos kitos vietos su didele srove :) arba as nifiga nesuprantu :)

Reikia gal i kita puse pavaziuot , ten apziuret :) Kaip suprantu vistiek su svoreliu stuksenat dugna ir gaudot ten kur gylis keiciasi?
 #567434   Arturijus
 13 Geg 2014 12:46
Nereik nieko stuksenti,sakau palieki masina pasiruosi koki 3-4 km atstuma praeiti, labai gerai kad butu saulieta diena, uzsidedi poliarizuous akinius, ziurai i dugna ir matai sekluma, sekluma, sekluma, opa duobe... tadu paziurai i srove, kaip ji toje vietoje elgiasi, tadu supranti kame saknys ir ieskai ko reikia, ar seklumos ar duobes, ar perekato, ar zoliu kasu, ar atbulines sroves su verpiatais, ar visiskos ramumos, dar nepamirsk apie duna - smeliukas-dumblas-akmenukai (sita parodo dazniausiai arba seriklele su dugnu, arba svarelis pagal jutima).
Stebek upe ir ji tau atsivers kaip pasaku knyga. Ir kuo daugiau marsiruosi tuo bus geriau. Tad mars prie upes :D Ai, dar nepamirsk senu zveju pakamantineti, jie kartais isduoda kas kur ir kaip.
 #567436   Bula
 13 Geg 2014 12:52
Arturijus rašė:Nereik nieko stuksenti,sakau palieki masina pasiruosi koki 3-4 km atstuma praeiti, labai gerai kad butu saulieta diena, uzsidedi poliarizuous akinius, ziurai i dugna ir matai sekluma, sekluma, sekluma, opa duobe... tadu paziurai i srove, kaip ji toje vietoje elgiasi, tadu supranti kame saknys ir ieskai ko reikia, ar seklumos ar duobes, ar perekato, ar zoliu kasu, ar atbulines sroves su verpiatais, ar visiskos ramumos, dar nepamirsk apie duna - smeliukas-dumblas-akmenukai (sita parodo dazniausiai arba seriklele su dugnu, arba svarelis pagal jutima).
Stebek upe ir ji tau atsivers kaip pasaku knyga. Ir kuo daugiau marsiruosi tuo bus geriau. Tad mars prie upes :D Ai, dar nepamirsk senu zveju pakamantineti, jie kartais isduoda kas kur ir kaip.
Prie vieno buvau priejes pasiklaust, toks nervuotas buvo :D sako visur vienodos vietoj nixrena cia nekimba :D aisku reikia meginti vaziuti savatgali kur nors :)
 #567465   Bula
 13 Geg 2014 14:33
O niekas is Vilnieciu nenori susirinkti koki Sekmadieni prie Neries? galma pasirinkti ta vieta kur zemiau lazdynu, ten patikrinti.. jei kazkas zino geresne netoli, tai galim keist lokacija :)
 #567512   TheStyl
 13 Geg 2014 17:18
kokiu atstumu nuo vilniaus nori gaudyti galiu pasakyti kur pavaziuot :) bet dabar po tokio lietaus tai mutnera bus ir + maisto zuvims paduos :)
 #567514   Bula
 13 Geg 2014 17:26
TheStyl rašė:kokiu atstumu nuo vilniaus nori gaudyti galiu pasakyti kur pavaziuot :) bet dabar po tokio lietaus tai mutnera bus ir + maisto zuvims paduos :)
Seip tai kur nors aplink Vilniu, labai prie atstumo neprisirises :) todel galiu pavaziuoti ir toliau biski :) jei nesunku numesk linka maps i privacia zinute :)
 #567638   hoples
 14 Geg 2014 08:42
nebegaliu tvert, eisiu sapalo ieskot vakare su dugnine :(
 #567646   scorpium1
 14 Geg 2014 09:36
hoples rašė:nebegaliu tvert, eisiu sapalo ieskot vakare su dugnine :(
Atrasyk kaip pasiseke.
 #567714   Bula
 14 Geg 2014 15:10
Tai ar yra cia tu kurie sekmadieni planuoja prie upes? Siandien galesiu gal tik po 7 valandu
 #568084   Arturijus
 15 Geg 2014 16:12
Pjamiau pludinuke, galvojau aksliu pasigausiu, net sitas besa nieko gero... tfu nzn. ryt meginsiu ant kukuruzo sapalu...
 #568101   upinis
 15 Geg 2014 16:48
Arturijus rašė:Pjamiau pludinuke, galvojau aksliu pasigausiu, net sitas besa nieko gero... tfu nzn. ryt meginsiu ant kukuruzo sapalu...
Kuriuo laiku varysi?
Man reikia, kad kažkas mano naują fyderį pagirtų :oops: , tai gal prisiplakčiau šalia jeigu ką :-D
 #568110   Arturijus
 15 Geg 2014 17:46
Busiu nuo ryto iki kokiu 17.00, tai jei ku uzsuk, busiu ten kur tau pries tai sakiau.
 #568426   Arturijus
 16 Geg 2014 21:09
Na ka meginau sugauti ku nors ant feederio, deja nesekmingai, zoles nesa, vanduo pakiles (tas nera blogai) bet kol kas reik sulaukti kol viska upe isnes. Meginau su spiningu, lapus zoles kas antra metima partemptdavau, spioviau ir namo. Va tokia zvejyba.
 #568431   upinis
 16 Geg 2014 21:27
Na, žoles tai žoles...
Šiandien mačiau gatvėj karkvabalį besivoliojantį.
Ar verta pabandyt karkvabalį Neryje? Žolė tam reikalui juk nemaišytų (čia aš apie tą žolę, kur vandeny plaukia :-D ).
 #568435   Lagaminas
 16 Geg 2014 21:36
Aš ir šian karkvabalių pastebėjau, ryt bandysiu lydziaka ikabint. savadarbius reik pratestuot
 #568484   jara90
 17 Geg 2014 09:31
uzvakar gaudziau feederiu, labai aktyviai lydekos maitynasi, pakrantes zolese irgi gano mailiu, zodziu plesrunai siauteja :D
 #568485   Fuksas
 17 Geg 2014 09:40
Syrit pries darba valandzike atmojavau su spinu, kibimo nemaciau kaipo ir isejimu ar aktyvumo pozymiu plesrunu. Neibent jara90 vakare gaudei, nes rytas tai mires man pasirode. Pagal mane zuvis dar nera aktyvi, jos busena kaip ankstyva pavasari, per sia silta savaite tikiuosi dideliu pokyciu i gera.
 #568502   Arturijus
 17 Geg 2014 12:38
jara90 gal ten ne lydekos buvo???
 #568513   Lagaminas
 17 Geg 2014 13:41
Rytas keistas buvo... šokinėjo, davėsi lydekos bet nei vieno kliovo. Prieš išeinant buvau ikirtes prie kranto, prarijo visa pavadeli su vobleriu ir nuplese vala...
 #568514   Fuksas
 17 Geg 2014 13:58
Lagaminas, gal is priekio eme ir nureze gi pavadokas itariu ne 50 cm stovejo...Kurioj neries dali zvejojai, as siandien is ryto verkiuose.
 #568518   Lagaminas
 17 Geg 2014 14:09
aš už lazdynų, pavadokas 15cm paime iš galo, buvau prie kranto pritempes..
 #568560   jara90
 17 Geg 2014 21:22
lydekos 100% :), ryte ir i vakara, diena nebuvau prie upes..sekliai tai isvis okupuoti lydekomis taip atrodo :D tiesa ir salaciu vietuose irgi varinejama mailiu maciau, bet sunku pasakyti kas ten juos puldo. o ant feederio daug 150-200gr strepetuku papuola ir nelegalus upetakiai...per pora dienu 7 uzkibo...
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė