Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #505587   scorpium1
 06 Rgs 2013 18:30
upinis rašė:
scorpium1 rašė:Zoliu jau labai nedaug nesa,vanduo gan skaidrus...Ziuresim ka savaitgalis parodys...
Ačiū scorpium1 už informaciją - labai laiku. Ryt turiu VISĄ dieną laisvą. Yra noras pasėdėti prie upės. Tik nežinojau, kokia situacija.
Beje, prisiminiau tokį senovinį masalą - apvirtą bulvę. Anais laikais kuojos neblogai imdavo. Gal kas Neryje bandė?
Na ner uz ka,Upini :/braj; O kiek laiko apvirt tas bulves? Gal rytoj ir isbandyciau..
 #505607   upinis
 06 Rgs 2013 19:42
scorpium1 rašė: Na ner uz ka,Upini :/braj; O kiek laiko apvirt tas bulves? Gal rytoj ir isbandyciau..
Pasakysiu sąžiningai - nebeprisimenu :oops: , kiek minučių ten reikia virti, nes labai seniai jau naudojau šį masalą.
Bet čia panašiai kaip su perlovke - reikia, kad laikytųsi ant kabliuko. Aš šiandien išsiviriau tris nedideles bulvytes su lupenom, ir visas iš puodo išėmiau skirtingu laku. Pirmąją - tada, kai gana sunkiai, bet šakute jau šiek tiek galėjau įbest. Palaukiau gal pusantros minutės, ir ėmiau antrą, o dar vėliau - trečią. Pasipraktikavus, žinosiu tiksliai. Bet iki to minkštumo, kur valgom, tai toli gražu nereikia.
Žvejyboj paimi peiliuką ir pjaustai kubeliais reikiamo didumo.
 #505611   scorpium1
 06 Rgs 2013 20:04
upinis rašė:
scorpium1 rašė: Na ner uz ka,Upini :/braj; O kiek laiko apvirt tas bulves? Gal rytoj ir isbandyciau..
Pasakysiu sąžiningai - nebeprisimenu :oops: , kiek minučių ten reikia virti, nes labai seniai jau naudojau šį masalą.
Bet čia panašiai kaip su perlovke - reikia, kad laikytųsi ant kabliuko. Aš šiandien išsiviriau tris nedideles bulvytes su lupenom, ir visas iš puodo išėmiau skirtingu laku. Pirmąją - tada, kai gana sunkiai, bet šakute jau šiek tiek galėjau įbest. Palaukiau gal pusantros minutės, ir ėmiau antrą, o dar vėliau - trečią. Pasipraktikavus, žinosiu tiksliai. Bet iki to minkštumo, kur valgom, tai toli gražu nereikia.
Žvejyboj paimi peiliuką ir pjaustai kubeliais reikiamo didumo.
Turiu pasidares dar pries kokius 5 metus afigenna prietaisa -nerudijancio plieno ispjoveja su pusiau sferine forma,tai iseidavo bv idealus rutuliai is kuo tik nori,seip butent bulvem ir dariau...bus proga panaudot,nes kaskaip pamirses buvau apie bulvikes..Aciu,Upini,uz priminima :/braj;
 #505614   kukuruzas
 06 Rgs 2013 20:30
Siandien ryte nuo 6.00 iki 11.00 auksciau kernaves su spiningu pazvejojau: mekne 38 cm, eserys ~200g, ir dar keli nerealizuoti kibimai, zoles nesa bet gaudyti galima.
 #505664   Instruktorius
 07 Rgs 2013 01:46
Sveiki kolegos zvejai, norejau pasidalinti savo ispudziais ir nusivylimais is paskutiniu keletos dienu zvejybos...

Grizus is atostogu maratono norejosi kuo skubiau issipakuoti uzkerpejusi spininga ir lekti kazkur i gamta pasivaikscioti bei pamedzioti lydekeliu, gal kokiu upetakiu ir pan. Prisiskaiciau kaip cia aplink Vilniu viskas kimba ar kibo pernai uzpernai panasiu laiku :D tai dar labiau uzsidegiau… Zvejoju nuo 6 metu kai pirma karta tevas dave i rankas meskere Danges upeje Klaipedoje ir sake jei plude paners trauk, tai kol deklamavau eilerasti mintyse uzsisvajojes net nepamaciau jog pludes jau nera kuri laika. Pirma zuvis buvo karsis, kuri istraukiau isibegejes tempdamas meskere iki artimiausio zolyno ir rekiau per puse Klaipedos kad kazka didelio pagavau :DDD Nuo to laiko esu zvejys ligonis, taciau neskaitau saves profesionalu :DDDD
Nenukrypstant nuo mano siandieninio straipsnio susitarem su kolega kad lekiam, susiruosem ir ankstu ryta apie 7 jau buvome prie Muses upelio. Pernai pakankamai smagiai netiketai atrade si upeliuka pazaidem su lydekelem, aisku visi peiliukai bet buvo smagu su lengvu spiningeliu prasimetyti bei isbandyti senai uzmirstus mepsus, mat vienu metu tik guminukai man nesdavo sekme. Atvaziave pamatem jog upes lygis smarkiai krites, ta prasme smarkiai tai visai ten gylio nera :D gal max 15 cm virs dumblinio sluoksnio. Na supratau, jog cia maximum ka pagausim tai pora varliu ir zoliu kruva tai ilgai netruke, aisku pora metimu pasidarem taciau, traukem i automobili ieskoti plano B. Kaip forume teko skaityti jog visi gaisdavo laika vaziuodavo simtus kilometru, studijuodavo zemelapius kol rasdavo savo upetakinius upelius, tai kuo mes prastesni… GPS turejom, zvejo kalendoriu irgi, atsispauzdinom leistinus imamus zuvu dydzius mazu ka, nors zuvi visad paleidziu nes valgau tik lasisa :D tai kad viskas kaip ir aisku buvo, susiradom upeli, pavadinimu, Zeimena. Logiskai mastant neries intakas, iteka i ezera, turetu buti zuvingas upelis. Atvaziavom ir pamatem jog upelis max mano peciu plocio :D gylis panasus, dingo upas ir fantazija net trauktis meskeres is automobilio.. Patyre antra nesekme su upetakiu ar lydekeliu paieskom, nusprendem, jog reikia traukti i patikrinta varianta upe pavadinimu-Neris. Kadangi pakeliui buvo i Nemencine tai nusprendem isbandyti niekad ten nezvejota ruoza. Is pirma vaizdo viskas OK, pora akmeningu ruozu, krantai prieinami ir patogus spiningauti. Pradejom metyti, keitem masalus, ir po nosim kol traukiausi sumustini su lasisa, kazkas galingai 10-12 metru nuo kranto pliukstelejo. Manyciau salatis, bet gal ir kita zuvis, ar net ta pati lasisa kuria tuo metu valgiau :DDD Staigia bandau detis pjautine blizge, bet pamirsau, jog stoviu po medziais tokiam slaituke( labai grazi vietele, ilankele kur srove sumazeja ir matosi kad duobe) ir paslydes pliumptelejau i vandeni. Na mano isokimas buvo kur kas garsesnis nei tos zuvies kuri pries keliasdesimt sekundziu pranese apie savo medziokle :D Zvejyba baigesi, kojiniu grezimu ir suslapusio iphono gaivinimu taciau telefonas sugalvojo sugesti… Kadangi visa gyvenima buvau uzsispyres ir principingas, nusprendziau, jog zvejoti reikia toliau… Nuvaziavom kazkada i visai dosnu mekniu ruoza ties verkiu parku. Prameciau visus akmenukus, uzkabarius ir pan. Taciau nieko apart is paskos sekiojanciu raudziu ir auksliu. Vanduo buvo murzinas, nese zoles, nzn gal vietiniai zino su tuo drumstuma ar kasmet taip buna ar cia po lietaus taip, taciau kirbejo mintis, jog tai turi itakos zuvu aktyvumui…
Diena baigesi su tokiais vat nuotykiais. Siek tiek nelinksma, na bet nenuleisim ranku… Sekancia diena turejau reikalu Druskininkuose tad pagalvojau isimesiu ir meskere i bagazine mazu kas. Uzsukus i vietine parduotuvele nusipirkt keleta vobleriuku, uzklausiau kur cia butu galima kokiam mazyciam upeliuke prasimetyti, pasivaikscioti keletai valandu. (Aisku prisiskaiciau pries tai visur kaip cia Dzukijoj traukia 35-45 cm upetakius, kaip jie visi aktyvus ir pan. kaip kimba ant to ano ir t.t. Kur kolegos zvejoja aisku niekas niekad neisduoda taciau pasakymas Ula, Merkys, ar pan. labai jau "tikslu" :D, aisku paciam visad idomiau kazka atrasti). Kadangi esu emigrantas is pajurio, tad biski sunku su vietu paieskom, nes buna dazniausiai arba vienas vaziuoju arba karts nuo karto kolega prisijungia kuris isvis yra uzsienietis :D Susiradau viena upeliuka pakeliui (Šalčios upelis ties Gerviškėmis į kairę nuo tilto link merkio ir Šalčios žiočių) i Vilniu, is pirmo zvilgsnio toks mistiskas bet tai ir svarbiausia. Gamtos dvasia! ir jokiu traktoriu aplinkuj :D Prasivaiksciojau, nusidilginau visas atviras kuno vietas, taciau snipstas. Bandziau vobleriuku, sukriukiu, guminuku…
Verdiktas toks, jog arba as nemoku skaityti, arba neturiu kantrybes arba neturiu draugu zveju, kurie patartu ar pasiimtu kartu… Prasau grubiai nekritikuokit :), Zvejojau, zvejoju ir zvejosiu, tiesiog norejau pasidalinti savo pamastymais:)
 #505695   mindoze
 07 Rgs 2013 10:21
vaziuoja simtus kilometru, nu nuo muses iki zeimenos nemazas atstumas seip. apie zeimena patiko :) iteka i ezera :-D nu su raudem irgi geras variantas neryje.uz tavo drasa ir pastangas pagarba tau!
na, o kad nepasiseke su zukle tai nieko baisaus, daugiau tokiu zveju ir musu upes taps labai zuvingos ;-) tau kolega patarimas ismok skaityti upe per zemelapi. tu buvai prie teisingu upiu tiesiog neteisingose vietose. pasirnk kokia viena upe ir pavazinek kokius metus , ishsistudijuok kokia zuvis kur laikosi tada suprasi kas ir kaip. viskas ateina su laiku! ;-)
 #505715   Arturijus
 07 Rgs 2013 11:45
Instruktorius, kartais buna dienu kaip tycia :D, bet ner ko nusimionti, jami meksere ir drozi ir ateis ir tavo laimes valanda.
 #505769   karselis
 07 Rgs 2013 18:50
Gal kas galit ikelt nuoroda kur yra zatonas? ( vieta kur ziemoja garlaivis ) aciu is anksto.
p.s kas ten kimba? galvoju kuojas su pludine ant dziku, o gal parekomenduosit kita masala?
 #505773   Arturijus
 07 Rgs 2013 19:08
Dzika labiau kals auksles, as rekomenduociau papildomai isimesti kukuruza.
 #505776   MindaugasK
 07 Rgs 2013 19:16
Gal kam sekesi sian Neryje ties vilnium ?
 #505831   Arturijus
 08 Rgs 2013 09:23
As labai senai (1996m) ten zvejojau, tai eseriokai 0-1 didzio. ant visko, net ant tuscio kablio, tai nurasiau ta vieta... ai nu ir kabliautojai ten daznai lankesi.
 #506014   upinis
 09 Rgs 2013 07:51
Šeštadienį praleidau prie upės nuo tamsos iki tamsos. Sėdima žvejyba prie Grigiškių: dugninė ir pusiau dugninė.
Kabinėjosi tik smulkmė. Išbandžiu daug masalų, bet gerai valgomas buvo tik dzikas.
Ryte gan aktyviai vaikščiojo plėšrūnai. Vakare, kai aš spiningą susirinkau, jie jau nebuvo tokie drąsūs.
Na, bet orelis tai super :gutgut . Vorai su savo parašiutais skraido, žalčiai skersai upę plaukia, danguje nei debesėlio - gyvenk ir žvenk! :grin:
 #506045   scorpium1
 09 Rgs 2013 09:15
Su draugu buvom nuo 6dienio 17 iki 7dienio 13,fideris/pikeris plius pludine/poludonke,pagrinde dirbo fideris su tolimu uzmetimu,geriausia kibo an perlovkes ir kukuruzo,visi kas gaude pludinem netoli kranto,an provodkes ar poludonkes gavo bv pilna otsosa.Naktis tuscia(4 dubinos an naktinio),nors netoliese sedinciam dedukui apie 7 sedo an dziku neblogas karsis mzd 2 kilu,zoliu yra,bet nedaug,gaudyt galima.Atveziau namo apie 1,5 kilo ivairiu,didziausia - ziobris mzd puses kilo...
 #506121   Sky'us
 09 Rgs 2013 13:32
Skaitau paskutini posta ir puses rasliavos neiskaitau :shock: :lol:
Kas tas mzd? Medziotoju Zveju Draugija? :lol:
 #506378   scorpium1
 10 Rgs 2013 06:14
Sky'us rašė:Skaitau paskutini posta ir puses rasliavos neiskaitau :shock: :lol:
Kas tas mzd? Medziotoju Zveju Draugija? :lol:
A cia kaip nori - Mazu Zydu Direktorius,Moskovskaja Zeleznaja Doroga,Melynu Zuikiu Drama,Musiu Zudikiu Draugai,Musti Zuvys Draudziama,MuZtDie,Mazo Zvejo Dedule ir tt :-D :v-ar :-D
Tu pirma karta internete? :-D :gutgut :/braj;
 #506384   Rapolas
 10 Rgs 2013 07:20
Būtų aiškiau "internetinis" trumpinys - mzdg (praleistos tik balsės žodyje "maždaug"), kaip ir pvz.. lb (labai), nlb (nelabai) ir t.t. ir t.p.
p.s.: o "mzd" - tai mobilioji "medžiotojų ir žvejų draugija" :-D
 #506410   scorpium1
 10 Rgs 2013 08:54
Mzdg tai - medziokles ir zvejybos dideli gerbejai :-D :-D :-D
p.s. nors gal taip ir teisingiau butu,sutinku,bet kam reikia,tas suprato :-)
 #506862   Arturijus
 11 Rgs 2013 15:27
Gal kokiu ziniu is Neries?? Kaip spiningautojams sekasi?
 #507181   scorpium1
 12 Rgs 2013 09:35
MindaugasK rašė:4dienos is eiles ir nieko . ;/
O kaip su zolem reikalai?
 #507204   MindaugasK
 12 Rgs 2013 10:24
ten kur zvejoju nebuna zoliu, labai retai kada . srove didele
 #507220   mazylisxl
 12 Rgs 2013 11:26
gal kas bande zvejot nery ties vieviu prie paparciu ar kur aplink ar yra ten galimybiu ka pagaut?
 #507283   kukuruzas
 12 Rgs 2013 18:27
cia gal kas is jusu vakar vakare zvejojo nery prie kernaves atvaziaves su wv multivanu pilku? :)
 #507924   Tarmenas
 15 Rgs 2013 18:22
nu ką, buvau uždaryti sezono Nery, nes dėl kelių po darbo valandų žvejybos mokėt po 10 ar 12 Lt, nei noro yra, nei kišenė leidžia. Pagavau vieną peilį, praėjęs gal 2 km pakrante pagaliau aptikau salatį, prisėlinau kaip žaltys vos ne šliaužiau, nenubaidžiau, galvojau jau garantuotas geras uždarymas, o tas balvonas net nepažvelgė į mano masalus, daužėsi ir vargo nematė, trūko kantrybė, atsistojau ir peraugusi aukšlė pabėgo į kitą krantą.
lašisų nei mačiau, nei kibo, nei kas kitas gyrėsi... galėtų ir leist be licencijos mėtyt...
 #507939   Kairys
 15 Rgs 2013 18:41
Buvau ir aš porai valandų ties Žirmūnais prasivėdinti. :[anuol Vanduo drumstokas, žoles neša, užmetus irgi kas antras metimas tai tikrai žolių kasos krantan pareina. Rezultatas: gerai praleistas laikas gamtoje su sūnum, sprindinis ešeriokas ant 2 nr. sukrės (beje, ešerioką gal prieš pora metų sugavęs buvau, kažkaip negausiai man jų Nery sekasi aptikti), nuostolių išvengta. ;-) Vienu metu tarp žolių kažkas smarkiai vaikė aukšles, bet panašu, kad tai buvo ešeriai, jokių gerų pliaukšt nesigirdėjo, kitame krante pora kartų palei žoles lyg tai lydokai kaukštelėjo, ir vieną kartą vidury upės geras pūūūkšt bulbt trinkt buvo, tikriausiai aišku, apie ką pagalvojau. ;-)
 #507959   scorpium1
 15 Rgs 2013 19:36
Buvau nuo vakar su nociovke,tai nakti tik usoriukas apie 150 gr uzkibo an dziku,daugiau nakti nieko,vakare ir isryto kliovas buvo lb silpnas.Taip ramiai viskas ir praeitu,bet sian apie 10.00 an pikeriuko su 12 numerio kabliuku ir pavadeliu 0.12,an mazycio kukuruzo sedo tikras MONSTRAS! :shock: Salia stovejo ryte atvaziave 2 spiningistai,siulidami jei kas padeti graibstu istempti...bet iskarto supratau,kad TOKI monstra fig istrauksi su tokiu pavadeliu ir kabliu,na nebent LABAI pasyseks...Mucinau ji(o gal jis mane) 20 kokiu minuciu,frikcijonas dirbo bv be perstojo,viena momenta lyg ir atrode kad jau pakelsiu ir pamatysim kas ten...bet monstras nurove kabli ir nuejo sau :( ...Karoce visi padare isvada kad buvo greiciausiai usas sedes,bet ir sazanas galejo nemazas uzkibti,jausmas buvo kad nemaziau kokiu 5-7 kilu,o gal ir daugiau.
P.S.pries pora metu vasara,tuoj pacioj vietoj,jau buvo bv ta pati istorija,ta karta su fideriu ir pintuku 0,16,nafig viska nurove ... :ruko
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė