Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įrankai, masalai, gaudymas
 #368476   saulux
 01 Geg 2012 09:42
Itariu spiningaujant ikabino? ant guminuko?
 #373966   Mu.
 17 Geg 2012 18:00
Kokius kabliukus naudojat šamam dugnine?
Ką manot apie tokius? Ilgis 6 cm, plotis apie 3,5 cm :roll:
Paveikslėlis
 #373976   Vegys
 17 Geg 2012 18:44
Čia koks dydis ? 8/0 - 10/0 ?
Menkas iš manęs patarėjas, nes praktikos mažai. Mano didžiausias kablys 6 x 3 cm, ty šiek tiek mažesnis nei tavo. Berods 8/0 dydis. Ale savo vienintelį šamą (neskaitant nelegalų) ant 1 nr kabliuko ištraukiau, ant paprastų sliekų (ne naktinių). Iš kitos pusės, didesnis šamas, kurį aš įvardinu pagal traukimą ~ 20 kg, atsikabino ar tik ne nuo 4/0. Čia sėkmės manau dalykas dažnai ...
Nesu tikras kad reik tokių didelių kabliukų. Druskininkuose kiek vietinius stebėjau - pas juos mažesni. Manyčiau koks nors 4/0 būtų visai tinkamas. Ant šio tavo kablio sumausi 10 naktinių - prabanga :)
O va tau tas smaigalio užlenkimas į vidų patinka ? Žuvį turėtų laikyt geriau, kažin, kaip su pakirtimu ?
Ką rašiau, rašiau naudojant masalus pvz sliekus. Žuvelei gal trišakis geriau ? Nesu sugavęs ant žuvelės, mažai ir gaudęs ...
Jei gaudai šamus - nepasididžiuok, brūkštelk į forumą kaip sekasi ...
 #373996   Mu.
 17 Geg 2012 20:03
Skeptiškai žiūriu į tą "netradicinį" užlinkimą vidun, tačiau kažkur skaičiau, kad panašūs kabliai, su dar didesniu užlinkimu, vadinami savaime pasikertantys. Va būtent dėl to ir klausiu, kokios nuomonės apie tokias formas. Kas dėl dydžio, turiu įsitikinimą, kvailą ar ne nežinau, kuo didesnė žuvis, tuo didesnio kablio reikia. Kažkur forume skaičiau, kad senoliai gaudo kalvių kaltais labaaai dideliais kabliais. O dėl trišakių, man jie iš principo nepatinka... Šamus tikslingai žvejot teko 4 kartus, beje tuose pačiuose Druskininkuose, dvi žūklės tuščios, kitos dvi irgi (neskaitant šlipsiukų) :) Kablius naudojau Rhino Black Cat, jei gerai pamenu 6/0, pasikirst mažiukai pasikerta be problemų, bet su didesniu nežinau kaip bebūtų. Nors tos žūklės buvo tokios žvalgybinės, su juokinga įranga, būtų kas rimtesnio pakibę, kova nedaugiau 15sec truktų :D

Šiemet reik pamėgint rimčiau, todėl dairausi kokių kablių šūsnį parsisiųst, nes dugne sočiai lieka.. Šitie kur aukčiau įdėjau (10/0), ~30lt 50vnt kainuoja. Jei bus tinkami, turėsiu daug gerų pigių kablių, jei ne - daug neprarasiu :)
 #374001   Vegys
 17 Geg 2012 20:15
Senei begaudžiau .... :oops: Ale neužfiksavau, kad turėčiau didelių nuostolių dėl kabliukų. Sliekai man pagrindą išlaidų sudarydavo ...Ir kuras ...
Kokį valą naudoji ? Aš iš pradžių 0.3 mm uždėjęs buvau ... Po to, 0.45 mm ... Čia mono ... Pirkdavau pigų, po 500 m berods. Ale kai toks storis ir tt - nemanau, kad reiktų super kokybiško.
 #374016   Mu.
 17 Geg 2012 20:40
Valas kažkoks nebrangus, 0,4mm. Bet norint nutraukt, reikia pagalį vyniot ir lupt tada. Daug kas pintą naudoją, bet nedėčiau vien dėl amortizacijos nebuvimo ir dėvėjimosi trinantis į kriaukles/akmenis/žabtus.
 #374121   Edosius
 18 Geg 2012 07:24
Mu. - NEPIRK tų kablių!!! Aš pernai net reportaže buvau paminėjęs apie tuos kablius, kad fig jie ten patys pasikertantys... :-niak' Mes su Bratka per tą kablį šamą pramargalinom...
 #374136   savas
 18 Geg 2012 08:21
Voliojas dar kazkur pakelis su taip uzlenktais kabliais, tik zymiai mazesniais. Kazkada nusipirkau pabandyt, kalbu prisiklauses, kad nereik net pakirtinet... Pamenu, kad toj pacioj zvejyboj gavau visus persirist. Su anais, net aiskaus kibimo metu, nesugebejau nieko pakabint, net su replytem i sona kojele bandziau palenkt. Vienzo - kazkas pajuokavo, nors teoriskai kai tas palenktas gylys i sona pakrypes, turetu veikt.
Va sitie, kazkiek panasus buvo
Paveikslėlis
 #374207   SauliusM
 18 Geg 2012 11:24
berazumiai, sitie su uzlenktais gyliais (circle hook) yra skirtingi marlinam, tarponam ir panasiai gaudyt. su tuo kabliuku negalima pakirtinet gaudant. pajautei kliova ir letai vynioji. jo esme kad jis isciuozinedamas isisega i zuvies lupos kampa. tas itin aktualu gaudant tarponus pas kuriuos visur kitur kaulas beveik ir her isegsi normaliai. arba visokias kardzuves ant zyvco gaudant, kad neuzrytu o irgi i lupos kamputi isisegtu ir gyvybinga paleist galetum.
klasika pasiskaitykit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Circle_hook

o kai daiktus ne pagal paskirti naudoja kazkas, tai naturalu, kad gaidys gaunasi.
 #374209   SauliusM
 18 Geg 2012 11:37
Edošius rašė:....fig jie ten patys pasikertantys...
o kas tau sake, kad jie tokie yra? :-D ju esme, kad jie yra neuzryjami ir zuvi maziau zalojantys, o ne kad savaime pasikertantys :lol: su jais jei kirsi, tai beveik garantuotai kad islupsi lauk is burnos, o kai nekerti tai ans letai istraukinejamas is burnos dar turi sansu i lupos kamputi susmigt. :-D viskas gi tam kad zuvies nezalot o ne tam kad donkes sumetus vodke begeriant zuvis pati pasikirtinetu.
 #374439   hamis
 19 Geg 2012 05:16
Dedu Aises 3/0 juodus storus kablius ir galvos nesuku. Ant slieku kai nezvejoju tai ir galvos neskauda. Prikacelinu ant kablio kiek telpa mailiaus, arba viena stambesne kojyte ir vsio.
 #374625   Edosius
 20 Geg 2012 09:43
SauliusM rašė:
Edošius rašė:....fig jie ten patys pasikertantys...
o kas tau sake, kad jie tokie yra? :-D ju esme, kad jie yra neuzryjami ir zuvi maziau zalojantys, o ne kad savaime pasikertantys :lol: su jais jei kirsi, tai beveik garantuotai kad islupsi lauk is burnos, o kai nekerti tai ans letai istraukinejamas is burnos dar turi sansu i lupos kamputi susmigt. :-D viskas gi tam kad zuvies nezalot o ne tam kad donkes sumetus vodke begeriant zuvis pati pasikirtinetu.
Dėja, bet net nekirtom, nes skrituliu gaudėm.. Skritulys plaukinėjo, plaukinėjo.. Šamas net į paviršių išėjo pasirodyt.. tik va priplaukus fyst ir nieko..
p.s. na o dėl vodkės, nelygink savęs su kitais, jei iškart toks požiūris .... Negeriu aš vodkės :liež-uvis
 #374653   Atletas
 20 Geg 2012 13:20
blemba kaip tik nusipirkau tokius kablius ruosiaus vasarai samams,o tai jeigu atlenkus tuos smaigalius su replikem gal geriau butu?
 #374655   Vegys
 20 Geg 2012 13:29
Tai kad tu nusipirkai mano akim žiūrint paprastus normalius kablius. Man jie nepanašūs į Mu. Užlenkimas tai kitas.
Kažkaip kablių su replėmis nelankstyčiau ...
 #375201   Sportininkas
 22 Geg 2012 17:09
Galvoju su spiningu pabandyt pagaut samuka nemune. Zinau duobe didele labai o gal ten ne duobe o "smelio damba" kai vienas zmogus pasakojo. Toks slaitas gaunasi ir dingsta srove ten skaityk, maciau zvyras ten labiau o ne smelis. Daug zoliu ir kito "s". Diena sakykim dabar kai tokios dienos.. dusna, giedra.. karsta tiesiog. Galvoju ant didesniu guminuku bandyt.. ale guminuku didesnem zuvim nelabai patikiu del vieno kablio.. daznai sunkiai pasikerta ir po trumpos kovos pabega.. girdejau ir ant blizgiu pagauna..
 #375205   Vegys
 22 Geg 2012 17:30
Negaudęs-nežinau, ale norėčiau....
Mačiau kaip Druskininkuose gaudo. Gaudo guminukais. Nėr jie ten labai dideli, 10-15 cm. O galvakablį pagal vietą dėt reik.
Va dėl pasikirtimo - nepasitiki 1 kabliu - dėk daugiau. Smeik kur nors papildomą nugaroj kablį ar pan. Ale kuo daugiau kablių, tuo didesnė tikimybė užkabint masalą už kliuvinio. Asmeniškai aš ko gero ant 10 cm gumos kablio papildomo nedėčiau.
Blizgė - manau pagal vietą. Jei palei dugną eis - kodėl gi ne. Ale aš jei rinkčiausi masalą šamui, imčiau gumą. Kodėl - nežinau, čia tik nuojauta. Kaip sakiau - nesu spiningu gaudęs.

P.S. kokiais įrankiais žadi gaudyt ?
 #375206   Sportininkas
 22 Geg 2012 17:33
nieko ipatingo pas mane is yrankiu... galvoju salacius ir samukus pavaikyt tai pas mane ko gero standartinis 2.4m spiningas 7-35gr uzmetimo. pintas valas lygtais 0.16 bent ant rulonelio buvo taip parasyta. gal storesnis. kokios spalvos guminuka rinktis geriau butu?
 #375210   KARPIOKAS
 22 Geg 2012 17:40
Spalva šamui nelabai svarbi,su tokiais yrankiais ir valais šamo nepagausi,nebent nelegalą...
 #375214   Sportininkas
 22 Geg 2012 17:49
as y 83kg sverianty sama ir nesitaikau.. bent 1kg mazdaug pagaut noreciau. paziuret kas per zuvis visgi niekada neteko pagaut.
 #375216   Wytux
 22 Geg 2012 17:52
Vegys rašė:
Mačiau kaip Druskininkuose gaudo. Gaudo guminukais. Nėr jie ten labai dideli, 10-15 cm.
gaudo ir dzidzesniais ;-)
 #375394   Sportininkas
 23 Geg 2012 10:03
galimybe toje vietoje eiti krantu siektiek sudetinga. bet nemanau kad pagauciau 15kg sama.. kaip sakiau 1-3kg jau butu smagu traukt. nors kiek ten yra zvejoje zmones ir klausiau ar pasitaiko kasnors ispudingesnio. pvz samas tai sake pasitaiko. ten nemune apie 3km nuo heso zemiau..
 #375446   Mike
 23 Geg 2012 11:49
Kugeli, tik atsimink, kad šamą galima imti nuo 75 cm ilgio. Tai maždaug netoli 4 kg. Mažesnius leisk atgal.
 #375541   KARPIOKAS
 23 Geg 2012 15:02
shelwius rašė:laisvai pagaus, jei yra galimybė eit krantu paskui jį, tai 15kg laisvai išims.
Ar verta rizikuoti?Manau tikslingai ant šamo tokiais įrankiais eiti neapsimoka.Juk jis lenda už visokių kliuvinių,kerplėšų...
P.S.Kai taikaisi ant mažų-pagauni didelių :v-ar
 #375576   Sportininkas
 23 Geg 2012 16:55
ka jau ka bet samo net neimciau. esu viena karta valges tai tikrai neipatingai skanus buvo.. gal del to kad uodegos daly valgiau
 #375697   cesius
 23 Geg 2012 21:37
Del to kad virejas kreivarankis :!:
 #375732   Sportininkas
 23 Geg 2012 22:24
cesius rašė:Del to kad virejas kreivarankis :!:

:lol: :lol: :lol: mano brolis ji kepe. jis jau 3 ar 4 metus dirba su verslininkais zuvies srityje. zuvies daugiau gamines turbut uz tave yra. jis tikrai zuvi skaniai paruosia. gal tada buvo nedakepes ar dar kazka... gi visko seip pasitaiko. ir jo rankos nera kreivos :liež-uvis
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė