Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #370134   Tadunce
 06 Geg 2012 22:03
Vegy, lydekų temoj nuo balandžio pradžios jau buvo netelpama kelnėse, o čia pora postų pro šona ir jau.. :)
Juk niekas neliepia dabar bėgti ir gaudyti. Roges reikia ruošti vasarą.
o be to, žmogus pakalusė kurie tinka šapalų IR salačių žvejybai, negi geriau, kad eitų dabar į salačių temą ir vėl įdėjęs tą pačią nuotrauką klaustų "o kas iš šitų tiktų... " :)
 #370209   Marius1
 07 Geg 2012 08:53
Nu, kad su visais nuotraukos vobleriais gali gaudyti šapalus ir salačius, tik va L minnow 44, siūlyčiau kolekciją praplėsti Neriai. Man šiemet malonus atradimas buvo LM 44 :gutgut
 #370253   Tadunce
 07 Geg 2012 11:10
Na, aš jį kažkodėl nepelnytai retai išsitraukiu, bet praktiškai visada, kai ilgiau palaikau uždėjęs pagaunu šapalą, ar turiu atsivijimą.
Kažkada seniai skaičiau, kad labai mėgsta jį lydekos, tai užsitavarinau daug jų. Žinoma, nei vieno per keletą metų nenukando.
Po parašymo, tai jau tik ir laukiu, kad kokia lydeka sugalvos.. :-D
 #370272   Marius1
 07 Geg 2012 11:49
Tik va trišakius LM, rekomenduočiau pasikeist. Šiemet geras aparatas buvo sėdęs, tai atlenkė abu trišakius originalus. Nuo tada juos pakeičiau į owner :gutgut
 #370288   Rapolas
 07 Geg 2012 12:25
Tadunce rašė:Savaitgalį atlekė šapalas ownerį ant LM uždėtą :ruko
Baltų (tipo, jūrinių) owner-ių šapalai ir salačiai neatlenkia :D nebent lydekos ;-)
 #370291   Rapolas
 07 Geg 2012 12:41
Marius1 rašė:Nu, kad su visais nuotraukos vobleriais gali gaudyti šapalus ir salačius, tik va L minnow 44, siūlyčiau kolekciją praplėsti Neriai. Man šiemet malonus atradimas buvo LM 44 :gutgut
Papasakok daugiau, kaip tu čia Nery šapalus šiemet ant "minoškės" gaudei, kai vanduo toks "aukštas", gal prie neries upelių?
 #370316   Tadunce
 07 Geg 2012 14:04
Kad mačiau, kad aukščiau santakos gaudo Nery karts nuo karto...

Kas čia per balti owneriai? Niekad nečiupinėjau. Bet manau, kad jei jau kietas kotas ir valas, tai gali labai lengvai plonavieliai kabliai lūžt ar atsilenkt...
 #370332   Rapolas
 07 Geg 2012 14:44
Tadunce rašė: Kas čia per balti owneriai? Niekad nečiupinėjau. Bet manau, kad jei jau kietas kotas ir valas, tai gali labai lengvai plonavieliai kabliai lūžt ar atsilenkt...
Buvo pirkt anksčiau (paskutiniu metu kažkaip nebepastebiu ) atkirai pakeliuose (nr.8), ant Owner C'ultivų tokie būna iš karto sukabinti, aštrūs ir, praktiškai, neatlenkiami (aišku, jei koto nenori "paaukot") ;-)
 #370366   SauliusKriauza
 07 Geg 2012 16:17
Kokius mazgus rišat sudurt fluorocarbona su plonu pintuku? Bandžiau Albright mazgą. Pintukas praslysta per fluorocarbona ir nelaiko, manau per didelis diametru skirtumas. Internete pilna visokiu mazgu, bet gal patarkit koki "užsirekomendavusį". Pavadinima pasakykit, o rišima susirasiu internete. Iš anksto dėkingas.
 #370515   WooHoo
 07 Geg 2012 20:59
SauliusKriauza rašė:Kokius mazgus rišat sudurt fluorocarbona su plonu pintuku?
Aš asmeniškai esu bandęs šį:
http://www.netknots.com/html/double_uni_knot.html
Teko ir užkabinti masalą, tai trūko ne per mazgą tarp valų, o per mazgą prie masalo.
Na ir pro žiedelius berods dar pakenčiamai praeina. Gal kas geresnį galite rekomenduoti..? :)

P.S. Ačiū visiems kitiems už patarimus..!
 #370548   Evaldas Z
 07 Geg 2012 22:01
flashkin rašė:Tiuriu 3 baby crankus ir per 2 metus tik vienas sapaliokas nelegalas, kazkoke jie mano rankom ne kibus:-)
Paveikslėlis
:ruko
 #370606   SauliusM
 08 Geg 2012 08:48
Rapolas rašė:
Tadunce rašė: Kas čia per balti owneriai? Niekad nečiupinėjau. Bet manau, kad jei jau kietas kotas ir valas, tai gali labai lengvai plonavieliai kabliai lūžt ar atsilenkt...
Buvo pirkt anksčiau (paskutiniu metu kažkaip nebepastebiu ) atkirai pakeliuose (nr.8), ant Owner C'ultivų tokie būna iš karto sukabinti, aštrūs ir, praktiškai, neatlenkiami (aišku, jei koto nenori "paaukot") ;-)
vakar Fabuose kadangi trisakius pirkau, tai atkreipiau demesi. yra ir situ (tik pacioj palubej kaba ir kopeciom iki ju lipt reik :-D ). tik man jie jau tokie labai ziaurus pasirode, tai emiau standartinius juodus...
 #370628   Marius1
 08 Geg 2012 09:37
Rapolas rašė:
Marius1 rašė:Nu, kad su visais nuotraukos vobleriais gali gaudyti šapalus ir salačius, tik va L minnow 44, siūlyčiau kolekciją praplėsti Neriai. Man šiemet malonus atradimas buvo LM 44 :gutgut
Papasakok daugiau, kaip tu čia Nery šapalus šiemet ant "minoškės" gaudei, kai vanduo toks "aukštas", gal prie neries upelių?
Šapalus gaudžiau Nery, tiesiog atviruose ruožuose pakaunėj. Vandens lygis man visai netrukdė. Kas įdomiausia, kad ir vakar pliaupiant lietui, ir esant baisiam orui, suviliojau 5 vnt. Didžiausias svėrė 880 gr.
 #370641   Rapolas
 08 Geg 2012 10:31
SauliusM rašė: vakar Fabuose kadangi trisakius pirkau, tai atkreipiau demesi. yra ir situ (tik pacioj palubej kaba ir kopeciom iki ju lipt reik :-D ). tik man jie jau tokie labai ziaurus pasirode, tai emiau standartinius juodus...
Ale ir pastabus gi tu. Man tai kol Tolikas pirštu nebakstelėjo viršun, tai aš net nepastebėjau, kad yra anų.
Tiesa, ten buvo tik didesnių dydžių (nr.5) baltieji (basdeičikams ir zipams didiesiems) ,o nr.8 niekur nematau paskutiniu metu :-D
 #370648   Rapolas
 08 Geg 2012 11:25
Ar ne apie pirmą pirmoj eilėj kartais kalbi :D (turbūt, tik žalsvai ruda nugarėle)
 #370651   Rapolas
 08 Geg 2012 11:43
SauliusKriauza rašė:Kokius mazgus rišat sudurt fluorocarbona su plonu pintuku? Bandžiau Albright mazgą. Pintukas praslysta per fluorocarbona ir nelaiko, manau per didelis diametru skirtumas. Internete pilna visokiu mazgu, bet gal patarkit koki "užsirekomendavusį". Pavadinima pasakykit, o rišima susirasiu internete. Iš anksto dėkingas.
Double UNI KNOT ;-)
http://videofishingknots.com/double-uni-knot.html
 #370673   SauliusM
 08 Geg 2012 12:53
Rapolas rašė:Ale ir pastabus gi tu. Man tai kol Tolikas pirštu nebakstelėjo viršun, tai aš net nepastebėjau, kad yra anų.
nu matai, as ten kopeciom lipau kitokiu pasirinkt, tai jie man po nosim buvo, tai sunku butu buve nepastebet :lol:
 #370897   Rapolas
 09 Geg 2012 07:51
iusegun rašė:tuos baltus jurinius ant lasisiniu blizgiu kabinu - o jus cia sapalams :-D
Nu matai, mes daugiau laiko su vobleriais gaudom ir "neatpažystam" grynai lašišinių voblerių, nu bet dabar žinosiu, kad su tokiais kabliais reikia ieškot. Neseniai pasižiūrėjau USAMI voblerių kolekciją, tai ten visi, kurių ilgis didesnis arba lygus 7cm kaip tik su tokiais baltais kabliukais (jei juos kabliukais:D galima pavadint) :-D
 #370982   Jackfish
 09 Geg 2012 12:02
Marius1 rašė:Šapalus gaudžiau Nery, tiesiog atviruose ruožuose pakaunėj. Vandens lygis man visai netrukdė. Kas įdomiausia, kad ir vakar pliaupiant lietui, ir esant baisiam orui, suviliojau 5 vnt. Didžiausias svėrė 880 gr.
Stovi sapalai revose tarp akmenu jau, ar ramiai kur?
 #371036   Sportininkas
 09 Geg 2012 14:17
siandien upelyje pagavau 1 storasprandi ant reins guminuko tamsiai pilko.. likau nustebes. Nuotraukos bus mano temoje jauniu varzybose arba bus perkelta y fotoreportazus
 #371073   shelwius
 09 Geg 2012 15:13
Jackfish rašė: Stovi sapalai revose tarp akmenu jau, ar ramiai kur?
bent jau man kliovai prieš kelias dienas buvo tarp akmenų, kur stipri srovė, o vat šiandien mačiau būrį (kokia netoli 10) šapaliokų nedidckų visai seklumoj kur rami gan vieta. Gražu buvo žiūrėt, kai nuo paviršiaus vos ne viską griebė, net ir praplaukiančią medžio vytelę skanavo :gutgut
 #371171   Sportininkas
 09 Geg 2012 19:44
Aha, turbūt vienas iš didžiausių mano šapalų. Tiesa.. kai valiau aš ji iš burnos jam išlindo gerokai apvirškinta nėgė gal 7cm. Panašaus dydžio/formos/spalvos kaip, kad buvo masalas ant kurio ji pagavau t.y Reins G-Tail tamsiai pilkas guminukas.
 #371218   iusegun
 09 Geg 2012 21:03
Rapolas rašė:
iusegun rašė:tuos baltus jurinius ant lasisiniu blizgiu kabinu - o jus cia sapalams :-D
Nu matai, mes daugiau laiko su vobleriais gaudom ir "neatpažystam" grynai lašišinių voblerių, nu bet dabar žinosiu, kad su tokiais kabliais reikia ieškot. Neseniai pasižiūrėjau USAMI voblerių kolekciją, tai ten visi, kurių ilgis didesnis arba lygus 7cm kaip tik su tokiais baltais kabliukais (jei juos kabliukais:D galima pavadint) :-D
tai visai nereiks kad jie lasisiniai - greiciau suriam vandeniu skalaut bus skirti
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė