Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #358794   ultralightmaster
 05 Bal 2012 08:32
sveiki visi, labai susidomejau sapalu zukle, tad atsilus orams ir prasidejus ju kibimams, ketinu intensyviai juos gaudyti. Zvejosiu tik Nenune ul spiningu , tad turiu viena klausimeli apie masalus, kuri vobleri geriau pasirinkti pavasari Salmo tiny sinking ar floating? ir kokia technika naudoti?
 #358813   Mike
 05 Bal 2012 09:08
Sinking užmesi toliau, nes sunkesnis 0,5 g, floating galėsi nuplukdyti. Pačiam rinktis. Aš einamiausių spalvinimų po du turėjau, kad prie visų sąlygų prisitaikyti. Nebrangūs jie seniau buvo. Nemune gali šapalams ir kiek didesnius voblerius naudoti, nors vidutinio dydžio šapaliokai ir šitą modeliuką Nemune aukščiau Prienų valgydavo.
 #358965   shelwius
 05 Bal 2012 19:01
ultralightmaster rašė:o kaip sis vobleriukas? pats tas sapalams manau turetu buti http://www.blockpost.lt/stepanow-vobler ... 1cb79a03a8
sparnai aerodinamines sąvybes labai pablogins, o kai sušlampa, nelabai ten jie ir efektyvumą duoda. Čia panašiai kaip juozuko Slavko Bug- nelabai pasiteisino, nors kiti ir giria aną...
 #359019   SauliusM
 05 Bal 2012 20:55
ultralightmaster rašė:Supratau, aciu labai uz atsakymus , dar gal galite patarti kokia spalva tiny vobleriuko imti? kuri pati universaliause? Turiu dvi nusiziurejas tai BT ( sirse) ir CC ( karkvabalis)
CC vienareiksmiskai. esu ant tos spalvos ir sapalu ir eseriu ir mekniu ir kirsliu ir upetakiu pagaves. labiausiai kirsliai nustebino ta vobleri imdami zaglotom... ta prasme ir kas veikt is gerkles iskrapstyt paskui...
 #359028   blight
 05 Bal 2012 21:09
ultralightmaster rašė:kokia spalva tiny vobleriuko imti? kuri pati universaliause?
YT (Yellow Tiger) - vienareikšmiškai :-D Ten kur gaudžiau kiršlių nėra, bet už tai papuolė keletas... aukšlių :shock: :-D
 #359163   Mike
 06 Bal 2012 07:51
O man daugiausiai laimikių iš Tiny padovanoję SI ir BT. Taip kad pas visus skirtingai. Čia nuo gaudmo vietos, sąlygų ir žuvies rūšies priklauso. Pvz., SI puikiai dirbdavo gegužės mėnesį Nemune Kauno ribose meknes gaudant ir Neryje netoli Kauno šapalus. O va BT Nemuno aukštupio šapalams.
 #359193   blight
 06 Bal 2012 08:58
Mike rašė:O man daugiausiai laimikių iš Tiny padovanoję SI ir BT.
SI ir man dirba, bet ir kitos CC, GGT ne "sausos". O tai BT jau spėjai prabandyt? Ta spalva juk tik pernai pradėjo tepliot "tiniukus" :roll:
 #359267   ultralightmaster
 06 Bal 2012 10:36
Apie spalvų gamą perskaičiau nemažai nuomonių, universaliausios spalvos nėra.. reikia taikytis prie vandens , bei kur ir ką žvejoji... Bet dabar norėčiau isgirsti kokia technika naudojate gaudant salmo tiny masalais , gaudant placiaburnius sapalus? daugiau pakrantes sukuojate ? ar Stengiates masala nuplukdyti kuo toliau? Ir koks kibimas buna ant plaukianciu vobleriu? reikia pastebeti kada stvere masala nuo pavirsiaus , ar smugis buna per rankas?
 #359278   SauliusM
 06 Bal 2012 10:50
Airis rašė:turiu HC spalvinima, matyt per ryskus,kad nenori jo
kaip tik toki pasiimt masciau upetakiam...
 #359280   SauliusM
 06 Bal 2012 10:54
ultralightmaster rašė:Apie spalvų gamą perskaičiau nemažai nuomonių, universaliausios spalvos nėra.. reikia taikytis prie vandens , bei kur ir ką žvejoji... Bet dabar norėčiau isgirsti kokia technika naudojate gaudant salmo tiny masalais , gaudant placiaburnius sapalus? daugiau pakrantes sukuojate ? ar Stengiates masala nuplukdyti kuo toliau? Ir koks kibimas buna ant plaukianciu vobleriu? reikia pastebeti kada stvere masala nuo pavirsiaus , ar smugis buna per rankas?
labai ivairias technikas naudoju tam vobleriui nes ganetinai universalus jis yra.
kartais eidaamas pries ssrove, metu ji pries ssrove ir trauukiu pasroviui. taip dazniausiai pasiraso kirsliai su upetakiais. nu ir eseriai. kartais plukdau su srove padiorgindamas tik biski, kad ratilus keltu ant pavirsiaus, nu kaip vandens nesamas vabalas. taip dazniausiai pasiraso sapalai su meknem. kartais atleidzziu pasroviui ir leidziu dirbt vienoj vietoj tai eseriam tas patinka kai kur. nu universalus daiktas ir gali ivairiai su juo gaudyt.
 #360933   banginux
 11 Bal 2012 15:42
iskilo toks klausimas: ar sapalas reaguoja i masalo sezoniskuma? turiu omeny, jei dabar gaudysi karkvabalio imitacija ims? ar jie gudrus ir zino, kad karkvabaliai tik veliau atsiras? :D
 #361012   Gedcka V
 11 Bal 2012 18:55
Na manau dabar, tai jie įpratę maitintis vabzdžiais tada kai jų atsiranda, dabar gal labiau vobleriukai geriau panašūs į žuveles :) :gutgut
 #361045   cesius
 11 Bal 2012 19:36
banginux rašė:iskilo toks klausimas: ar sapalas reaguoja i masalo sezoniskuma? turiu omeny, jei dabar gaudysi karkvabalio imitacija ims? ar jie gudrus ir zino, kad karkvabaliai tik veliau atsiras? :D
Zinoma gali zvejot, pas zuvy atmintis dirba pakankamai ilgai.
 #361458   Evaldas Z
 12 Bal 2012 20:16
perrengiau viena is triju (paskutinis 'viarkt ) turetu tsuribitiku. panasios spalvos i si bei juodas su sviesiu pilvu dirbo ir zuvi gaude :gutgut o vat blizgus buvo nelabai megstamas. gal dabar reikalai pasitaisys :roll:
Paveikslėlis
 #363029   flashkin
 17 Bal 2012 08:32
Nu profai,pasakikyt ar nauduoja kas CAMION'a ? Nupirkau pora sezonui is ebay,dabar abejuoju ar tiks jie sapalu zvejibai Neri...
 #363031   romas100
 17 Bal 2012 08:41
flashkin rašė:Nu profai,pasakikyt ar nauduoja kas CAMION'a ? Nupirkau pora sezonui is ebay,dabar abejuoju ar tiks jie sapalu zvejibai Neri...
O kodel jie gali netikti. Super vobleriukai. :gutgut
Jie man geriausi.
 #363049   flashkin
 17 Bal 2012 09:13
romas100 rašė:
flashkin rašė:Nu profai,pasakikyt ar nauduoja kas CAMION'a ? Nupirkau pora sezonui is ebay,dabar abejuoju ar tiks jie sapalu zvejibai Neri...
O kodel jie gali netikti. Super vobleriukai. :gutgut
Jie man geriausi.
Nu nzn . Praejusi sezona isbandziau 05 atspalvio tai neri nieko gero jis neparuode, siems metams parsiunciau 04 ir 22 spalvos tai ziuresiu kaip jie paruodis save. O seip labai patiko anais metais atradimas chubby ir chubby minnow
 #363274   flashkin
 17 Bal 2012 16:42
Evaldas Z rašė:perrengiau viena is triju (paskutinis 'viarkt ) turetu tsuribitiku. panasios spalvos i si bei juodas su sviesiu pilvu dirbo ir zuvi gaude :gutgut o vat blizgus buvo nelabai megstamas. gal dabar reikalai pasitaisys :roll:
Paveikslėlis
Tiuriu 3 baby crankus ir per 2 metus tik vienas sapaliokas nelegalas, kazkoke jie mano rankom ne kibus:-)
 #363404   Audrius014
 17 Bal 2012 20:51
Sveiki,
Susidomėjau šapalų žvejyba spiningu. Iki šiol rimtesnius šapalus tikslingai gaudant pavykdavo pagauti tik karjeruose. Būčiau dėkingas jei kas nors brūkšteltų kokią nors vietelę mažosiose upėse į PM (būtų gerai nelabai toli Kauno). :)
 #363566   Evaldas Z
 18 Bal 2012 08:44
flashkin rašė:Tiuriu 3 baby crankus ir per 2 metus tik vienas sapaliokas nelegalas, kazkoke jie mano rankom ne kibus:-)
kokias spalvas ir modelius turi ?
 #363883   flashkin
 18 Bal 2012 21:17
Evaldas Z rašė:
flashkin rašė:Tiuriu 3 baby crankus ir per 2 metus tik vienas sapaliokas nelegalas, kazkoke jie mano rankom ne kibus:-)
kokias spalvas ir modelius turi ?
Spalvos 517,524,530 visi SR
 #364968   Evaldas Z
 20 Bal 2012 10:22
na, 524 man buvo tikrai :gutgut jame ir sapalus ir sapaliukus ir kita zuvi. pagal tai, kiek taviskiai nudrozti, galima sprest, jog tikrai normaliai prabandyti. tai tik dar karta parodo didziuju ir mazu upiu sapalu poziurio skirtuma i tuos pacius masalus.
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... iukas.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/8/ ... ukas1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/63/peiliukas.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/576/20927265.jpg/
 #365015   SauliusM
 20 Bal 2012 12:24
Evaldai, ten ne gigantinis strepetys antroj fotkej?
o tos spalvos man baby minnow tai dirbo Nemune, o baby crankas tai liko sausas. viena tik kibima turejau ant ano.
o 517 spalvos jei pas ka lisna netycia tsuribitke metos kokia ar baby crank ar baby minow tai mielai priglausciau uz sutartine kokia suma. kaip kad ir 525 spalvos...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė