Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #284803   Marius1
 26 Geg 2011 20:56
Kokiose vietose spiningaujat šapalus Nemune aplink Kauną. Labai norėčiau perprast šią upę, bet kokl kas nepavyksta.
Neryje man reikalai žymiai geresni, bet norisi Nemuną prakalbint. :roll:
 #284838   apastalas
 27 Geg 2011 07:39
Mariau, patirtis atsiranda eksperimentuojant, bandant atrasti, surasti, o ir dar kai pats atrandi - daug smagiau pačiam būna.
 #284843   Wytux
 27 Geg 2011 08:20
Marius1 rašė:Kokiose vietose spiningaujat šapalus Nemune aplink Kauną. ...
Neesu sapalu expertas, bet manau teks bandyti Nemune zemiau Kauno tose vietose kur yra dambos- pries jas, 'ant' ju ir iskarto uz ju.
 #284851   Mike
 27 Geg 2011 09:04
Pačiam Kaune su šapalais Nemune, galiu pasakyti, ne pyragai. Pasitaiko, bet ne tikslinis laimikis. Per gerus 8 metus esu pagavęs lygiai du. Vieną feederiu, kitą - spiningu. Feederiu tuo metu taikiausi į karšius, o spiningu į salačius (griebė 6,5 cm voblerį). Abu kilograminiai. Kaune dažniau galima meknę ar salatį pakabinti.
 #287150   MariusM
 07 Bir 2011 06:22
Pagaliau išprašiau šapalą iš vandens ''plot , kabinėjosi kaip išprotėja, bet labai smagiai ;-var-var. . Rimčiausias kažkur apie pusę kg pasitaikė (visi sėkmingai plaukioja savo stichijoje), kas blogiausia mobilnikas liko krautis namie, o tiek gerų kadrų buvo 'viarkt.
Visi sugauti ant Pontoon 21 Crackjack 38, spalvinimas R22,prieš porą dienų galvojau, kam aš juos pirkausi :neutral: , bet vakar buvo akcija mesk ir trauk, net prisemti guminiai negadino nuotaikos :ruko
 #289624   Evaldas Z
 20 Bir 2011 09:46
bet tai kaiiiii man nesiseka su sapalekais... si savaitgali vel bandziau, tai tik pora neuzaugu. viens ant vobliko, kits ant mikriko masirase i fsio. kada cia baigsis tie nerstai... negi vel kai pernai tik vasaros antroj puse veiksmas prasides...
 #289773   cesius
 20 Bir 2011 18:33
Normalus tas veiksmas, vakar visa kruva sapalu ir visi apsipyle pienais ir jam normaliai ;uolrait
 #289796   MariusM
 20 Bir 2011 19:50
cesius rašė:Normalus tas veiksmas, vakar visa kruva sapalu ir visi apsipyle pienais ir jam normaliai ;uolrait
pritariu, tik daugumoje malalietkos kabinėjasi :)
 #289836   Sokratas
 20 Bir 2011 21:05
tikrai tas jų ,,nerštas" praktiškai neturi reikšmės kibimui. Ištrauktas susijaudina ir apsipila sperma :lol: ..
O va, kad jų pilvai ttiesiog plyšta nuo ,,žolės", tai turi pasiųlyti kažką skanesnio, kad įmtų į burną
 #290108   gintars
 21 Bir 2011 20:32
Sveiki. Reikia patarimo ka is vobleriu pasirinkti, sapalui, nes zinau vietele kur laikosi tikrai trofejinei egzemplioriai, bet mano turima arsenala ignoruoja. Siulyta jiems jaxon micro, salmo tiny, youzuri l-minow 44 ir 33, ivairus mepsai 0 -2 nr. keisciausia kad pernai sie masalai padovanojo ne viena storasprandi o siemet geriausiu atveju ima mazyliai. Zvejojama upej gylis nuo 0,5 iki 1,5 metro, kaikur ir dar giliau.
 #290146   Evaldas Z
 21 Bir 2011 21:23
gintars rašė:Sveiki. Reikia patarimo
na va, ne as vienas toks. matyt nuo vietos priklauso. ten, kur pernai nuo vasaros vidurio iki rudens pabaigos puikiai kibo sapalai, siemet tik pavasari si ta sumedziojau, o dabar ignoruoja viska, ka siulau. griebia nebent tik ikritusi voblika. kai vasaros pabaigoj ir rudeni jie kibo, kazkas cia rase, jog kaip tik nuo vasaros vidurio kibimas suprastejo, tai :donknow' cia tokiuose upeliuose sava tvarka matyt.
 #290162   gintars
 21 Bir 2011 21:51
Man irgi kala ikritusi voblika, bet irgi mazgiai. kitose vietose pasigauna vienas kitas sapalas bet neispudingai. O ten kur plaukioja trofejinei, labai specifine vieta. tampo nervus jau nuo pernai tenais man jie. Palei viena kranta nuo kurio as zvejoju gylis apie 2 metrus ir daugiau, iseinantis kitam krante i sekliu. Siemet pastebejau kad didieji sapalai irgi nevengia iseit i ta sekliu pasimaitint, su polerizuotais akiniais puikiai viskas matosi, bet geriausiu atveju dickis atlydi voblika iki kranto ir apsisukes dingsta, arba kala neaisku is kur atsirades mazgius. kita dalis dickiu stovi palei pat kranta gelmes pusej, bet is ten ju iskrapstyt neina, nes daug kliuviniu, vot butu ten kas veikt su museline...
 #290208   KESTAS65**
 22 Bir 2011 07:36
Sveiki,
Paprastai tokiais atvejais kai nepadeda vobleris aš naudoju gyvą masalą, pasiteisina 90%, nes didieji šapalai ypač gudrūs ir atsargūs. Kai vobleris neveiksmingas, imu florokarboninį pavadėlį, mažą trišakį kabliuką, pabraidai po pakrantės pievas kur visada randi ar laumžirgį didelį, ar žiogą, ar kirmėlę, kurių neatsisako šapalai. Žinoma plonesnis pavadėlis daugiau rizikos, kad.... tačiau kai nebadeda kiti būdai reikia kažkaip bandyti...
 #290212   netikras
 22 Bir 2011 07:56
KESTAS65** rašė:Sveiki,
Paprastai tokiais atvejais kai nepadeda vobleris aš naudoju gyvą masalą, pasiteisina 90%, nes didieji šapalai ypač gudrūs ir atsargūs. Kai vobleris neveiksmingas, imu florokarboninį pavadėlį, mažą trišakį kabliuką, pabraidai po pakrantės pievas kur visada randi ar laumžirgį didelį, ar žiogą, ar kirmėlę, kurių neatsisako šapalai. Žinoma plonesnis pavadėlis daugiau rizikos, kad.... tačiau kai nebadeda kiti būdai reikia kažkaip bandyti...
:gutgut
 #290324   Evaldas Z
 22 Bir 2011 15:57
zinau apie visokiu krutanciu, sliauzianciu ir straksinciu gyviu veiksminguma tiek gaudant pavirsiuje be jokiu pludziu, tiek mirkant juos upes dugne. pats nemazai ir gan sekmingai esu gaudes tokiais budais, bet cia jau ne ta tema...
 #290962   Evaldas Z
 26 Bir 2011 21:05
na va, atsirisa pamazu. po keletos tusciu smugiu nusismulkinau iki maziausiuju cheerfulu ir rezultatai iskart pagerejo. suveike sitie.
Paveikslėlis
 #290974   Kairys
 26 Bir 2011 21:20
Evaldai, koks čia konkrečiai modeliukas, labai jau dailiai atrodo... ;-)
 #291024   romas100
 27 Bir 2011 06:55
Evaldas Z rašė:na va, atsirisa pamazu. po keletos tusciu smugiu nusismulkinau iki maziausiuju cheerfulu ir rezultatai iskart pagerejo. suveike sitie.
Paveikslėlis
Sitas spalvinimas tai jega ''plot , viskas ant jo lipa tiek sapalas , tiek eserys , tiek ir upetakis. Ir nesvarbu ar tai serfulas, ar crankjecas, ar alteridem, svarbu sitas spalvinimas. Rasau jam 10+ :ruko
 #291025   Sokratas
 27 Bir 2011 06:55
Sakai-mažiausių. Koks dydis tų mažiausių?
 #291052   gintars
 27 Bir 2011 09:35
Mano kuklus arsenalas, sapalui Paveikslėlis
Cheerful'as neseniai pirktas, pabandymui, mates tik viena zukle dar, dirba graziai reiks nusipirkt ir daugiau, tik gaila kad kai pirkau nebuvo spalvu pasirinkimo, tai is buvusiu sita issirinkau.
 #291058   BenasS
 27 Bir 2011 09:58
bobis rašė:Sakai-mažiausių. Koks dydis tų mažiausių?
Yra bobi ju Klaipedoj, yra ;uolrait
 #291726   Evaldas Z
 29 Bir 2011 22:38
romas100 rašė:Sitas spalvinimas tai jega ''plot
pirmose pavasarinese zuklese sio spalvinimo crackjack'as 48 buvo vienas is favoritu, o ir lydekos nespjove.
 #291981   blight
 30 Bir 2011 21:32
Evaldas Z rašė:pontoon 21 cheerful 34 sp spalvos kodo nepamenu
Spalvos kodas - 351 (AI Natural Yamame)... Čia jau iškart užkoduota kad "jamame" :-D
 #292773   Sokratas
 05 Lie 2011 21:30
Šiandien Ventoj sunkokai man ėjosi...

Pats didžiausias tik toks:

Paveikslėlis
image hosting

Tokių ir mažesnių papuolė keletas:

Paveikslėlis
image host

bet tik seklioj vietoj tekibo ir tik ant mepsiuko mažiuko...
Papuolė ir pora ešerių, kaip sakoma, skutamų jau...

Po to bandžiau ant žiogo- neėmė visai. Dėjau kirmėlę storą -tai porą kartų buvo paėmę. Mačiau, kaip kertant sušvytavo nemaži šapalai- bet nepasikirto...
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė