Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai

#35189   rocke
 11 Lie 2007 19:10
Sveiki,as manau,jei jie nelabai baikstus,bandykit mazais vobleriukais,nes bent jau upej jie daznai nuo pavirsiaus vobleriuka kala,bet stovinciam vandeny,klausimas :) ,nepabandes-nezinosi.Ir geriau butu kokio vabalelio imitacija ;-)

#35192   Busted
 11 Lie 2007 19:45
seniau esu mates kaj ant ziogo pagavo.. siandien bandem taj net jo neime... nervas ima kai matosi kad plaukioja 0.5-1kg dydzio ir neina ju sugundyt :grin:

#35210   Busted
 11 Lie 2007 22:23
gal.. bet man atrodo kad jie ten iswis wobleriu neimtu nes jie plaukioja pawirsiui ir laukia kol koks wabalas ikris i wandeni
.. bandysiu rytoj ant mazo galvakablio kokia muse surist :roll: tik kaip padaryt kad ji neskestu? gal kokiais riebalais tept :?:

#35215   vital (vilnius)
 12 Lie 2007 06:12
tai situ vobliku galima ir netraukti,tik "bulk" ir nera nuo pavirsiu ;-)

#35240   Busted
 12 Lie 2007 11:19
hmm... na palangoj taj ju tikrai nebus :roll: reiks klaipedoj arba kretingoj ziuret...

#35277   Vitolis
 12 Lie 2007 19:54
bobis rašė:Vat vat, tas klausimas mane kankina jau keletą metų :). Ir kokių tik nesu girdėjęs pasiūlymų ir kokių tik nepripirkęs ,,pričindalų"... ,kol kas niekas nepadeda. Kai pagausi, būtinai parašyk kaip, gal ir man padės :)
Labai sekmingai placiaburnius gaudau su keletu ish ju:
Paveikslėlis Ish kaires antra eile nuo virshaus - penktas
trecia eile - pirmas ir sheshtas,
ketvirta eile - pirmas, trecias ir penktas,
penkta eile -antras, sheshtas, buna atveju, kai shapalai inirtingai medzioja pavirshiuje, tada veiksmingas ir penktoje eileje -10 (poperiukas)
Dar zinoma medzioju ir su "O" sukriukemis. tenka pagauti shapalu ir karjeruose su tais paciais voblikais. Visai neseniai viename ish Kupishkio raj. karjeru suviliojau gera shapala virs poperiuko ant pavadelio pririshes musele. Tik poperis paliete vandeni- sukurys ir poperi kirto, taciau nesekmingai. Pirmas trumpas patraukimas ir shapalas sedo ant museles

#35279   Martis
 12 Lie 2007 20:26
Koki vala naudojat sapalus vobleriukais nedideliais gaudydami? kokios firmos ir t.t..? :cool:

#35292   cesius
 12 Lie 2007 22:18
As asmeniskai gaudau su 0,14 Stroft.

#38188   lydekiukstis
 09 Rgs 2007 13:14
Pacios upes, kuriose laikosi storasprandziai, daznai gerokai skiriasi nuo upetakiniu upeliu: srove kur kas silpnesne, vyrauja didesnis gylis, daug vandenzoliu. Zinoma, kartais neprastu laimikiu papuola ir is paziuros netipinese upelese. Tam itakos manau turi ir mitybine baze ir didesniosios upes, i kurias dalis sapalu keliauja ziemos laikotarpiui. Visgi dazniausiai galioja desnis, jog ten kur upetakiai, ten sapalu mazai ir atvirksciai ( kalbu tik apie mikro upelius !!!)Vieteles, kurias megsta raudonpelekiai, lauri u , manau iskart pazinsi : Tai pagilejimai prie zoliu kuokstu, revu rajonai ir t.t. Kas kita rasti tuos didziuosius egzempliorius ( sverianciuas nuo kilogramo) Jei ir randi, tai daznai sie pasityciodami nenori kibti, tad maskavimosi pamokos tikrai nepraeis veltui. ( su salyga, jog zuvys bus netoli vandens pavirsiaus. Kitu atveju - atsargumas minimalus) geriausi rezultatai, didesniuju zuklei, savaime aisku ryte arba vakare ( vasara). Kalbant apie masalus, tai siulau kertele sumazint ( kiek maciau megsti tail dancer;ius, countdown;us) ir isbandyti 2,5 - 3,5 cm vilioklius, ( pvz. Ugly ducking jei dar rasi kur, strike pro burbuliukus, salmo tiny ir t.t.) 1nr. matines sukres. Visgi kur kas svarbiau masalo pateikimas. Kur kas dazniau pavyksta apgauti sapala pasitelkus netiketumo efekta, kada masaliukas tik trumpam pasirodo zuvies atakos zonoje. ( traukiant su srove )
Kadas vanduo saltas, galioja ilgesnio "melzimo"taktika. Tada neprosali pamegint tvisteriukus.
Ten kur marguoliu beveik nera, toks gaudymas upetakininkui - tikra atgaiva.
;-)
P.S. Rugsejo men " zukleje + " isspausdintas mano straipsnis kaip tik panasia tema " Ar mazame upelyje yra zuvu? " :roll:

#50635   crg
 14 Vas 2008 15:06
Kas galetu pasidalinti kokiu spalvu sukriukes dazniausiai naudojat gaudydami sapalus

#50667   gelmės
 15 Vas 2008 07:26
Kad parašytų "žuviuks" būtų gerai. Tikrai žinau, jog jis pavasarį dažnai šapalauja. Vienas dalykas tik- man rodosi jis ne sukrėm gaudo, o voblikais.
Ai, iš mūsų kraštų ;-) dar "Fiskius " , "Vitolis" gali brūkštelti.

#50813   zuviuks
 17 Vas 2008 20:11
crg rašė:Kas galetu pasidalinti kokiu spalvu sukriukes dazniausiai naudojat gaudydami sapalus

kaip kolega ir rase del sukriu tai nelabai ka galiu patart siaip daugelis sako jog gerai veikia meps balta su melynais taskiukais. as daugiausiai gaudau ant vobleriuku.bet ir cia del spalvu sunku ka komentuot bent man atrodo jog svarbiau tinkamu laiku atsirast tinkamoj vietoj ir uzsidet toki masaliuka kuris dirba be priekaistu.kad ir praeita sekmadieni po piet su draugu buvom nuleke prie upes spinningavimo sezona 2008 atidaryt.tai abu pagavom po tris sapaliukus(mano didziausias apie 800gr kolegos apie kila kiti po puskili) ir asku beveik visi 6 buvo sugauti ant skirtingu vobleriuku ir skirtingu spalvu.tiesiog dedi keiti ziuri kad dirbtu gerai srovej ir metai metai tikrini perspektyvesnias vietas.Cia pirmasis mano siu 2008 spiningo laimikis beja matosi ir vobleriukas.bet kaip jau minejau kiti buvo sugauti ant kitokiu ;-)

Paveikslėlis

tiesiog reikia varyt ir gaudyt ir anksciau ar veliau sekme nusisypsos ;-) nei zvyno.

#50823   Vitolis
 17 Vas 2008 22:39
crg rašė:Kas galetu pasidalinti kokiu spalvu sukriukes dazniausiai naudojat gaudydami sapalus
Neseniai perskaiciau vieno seno Zemaicio posaki ir jis man patiko. "Kun zina dungus ir pragars, tun suzinoti teks tau paciam, be anu pagelbas"
Auksiniai zodziai.
Cia gi tikrai, ka gali patart, jei ir pats pravaikshtai pusdieni palei upe, ishbandai atrodo pacius kibiausius voblikus ar sukres, taciau kaip uzkeikta. Anei barksht. O paskui paimi ir prisirishi gal kelis metus nenaudota ir atrodo visai buvusi beviltishka, nuo ilgo neshiojimo dezuteje apsitrynusi, o ne nuo isimintinu kliovu nusisherusi vobleriuka ir pirmu metimu grazuolis Shpalas seda ant trishakio. Jo gi nepaklausi, kas jam patinka ir kokio masalo laukia tie kiti, dar nepagauti, nezinosi. Tik tavo atkaklumas, eksperimentu begalybe, atveda tave i ishsvajota buti, kai vienas po kito seka keli rimti kibimai ir tu juos realizuoji.
Jei trumpai, tai gaudau beveik ishskirtinai vobleriukais. naudoju pagrinde Yozuri,Rapalos, Salmo voblikus. Ir kuo mazesnius. Didesniu kaip 5cm. nenaudoju,( ishskyrus rimtesniu pleshrunu medziokle) bet dazniausiai tai buna 2,5 cm. Naudoju ir plaukiancius ir skestancius ir neutralaus pludrumo. Sukriukes naudoju iki 1Nr. Dazniausiai "0" ar "00" Pagrinde Meps tipo sidabrines, varines su juodais, raudonais, geltonais tashkeliais, arba dryziais. Patariu pasiskaityt buvusio musu forumo dalyvio Vital tema "UL" Ten gausi daug geru patarimu.
Neturiu dabar su savimi kibiausiu savo masalu. Kai parsineshiu, nufotkinsiu ir tada galesi pasiziuret noturoj. Pavadinimu ash ju visu neatsimenu ir nesistengiu to daryt. Neuzushiku galvos niekais. Man visai dzin kaip jie vadinas. Svarbu kad kibus butu. Tai trumpai tiek.

#50869   Fiskius
 18 Vas 2008 17:56
gelmes rašė:Kad parašytų "žuviuks" būtų gerai. Tikrai žinau, jog jis pavasarį dažnai šapalauja. Vienas dalykas tik- man rodosi jis ne sukrėm gaudo, o voblikais.
Ai, iš mūsų kraštų ;-) dar "Fiskius " , "Vitolis" gali brūkštelti.
Na kad as dar tik pionierius sapalu gaudyme spiningu :oops:

Ypac anksti pavasari. Pernai kai buvau pas Zuviuks nulekes, supratau, kad ne masaluose ir ne kokiose gudrybese esme ;-)
Svarbiausia gerai pazinoti savo upe, kad zinotum kur tam tikru metu laikosi sapalai.
Vasara viskas gan paprasta, atejai prie upes, pasilypejai kur auksciau ir paspoksojes i upe tikrai pastebesi sapala. Ankstyva pavasari viskas kitaip.
Turi daug zvejoti, kad surastum ju buvimo vietas, o tada kaip Zuviuks sake, laiku ir vietoje atsidurti. Praejo pora dienu, vanduo pakrito, ziurek sapalai jau pasitrauke i kitas vietas ;-)
Tiek mano teoriniu ziniu, bandysiu siemet pavasari uzsiimti daugiau praktikos :oops: Kol kas neesu sugaves sapalo anksciau geguzes :oops:
O siemet rudeniop, gaudydamas lydekas leveny, buvau nustebintas. Is akies apie 400g sapaliokas griebe 4nr sidabrine, melynais taskais sukre. Tarp jo ir manes buvo apie 10m atstumas, sauleta diena, pries sukre volframinis pavadelis.
Cia aisku tik isimtis, sapalams visgi reikia mazesniu masalu ir delikatesniu irankiu ;-)

#51063   Fiskius
 20 Vas 2008 16:33
Siandien parduotuvej uzmaciau Salmo Tiny (karkvabalio spalvinimo) vobleriuka. Ciupau negalvodamas :grin: Seniai varvinau seile i juos intere ziuredamas, bet pnv kazkaip niekur nemaciau, arba blogai ieskojau :oops:
Neiskenetes sustojau prie upes isbandyti. Dirba tikrai graziai ir sapaliskai :grin:
Laikykites storasprandziai ;-)

#51072   darencas
 20 Vas 2008 17:29
Fiskius rašė:Siandien parduotuvej uzmaciau Salmo Tiny (karkvabalio spalvinimo) vobleriuka.
bet kad jie labai lengi dusu puse gramo tokio toli neuzmesi

#51086   Fiskius
 20 Vas 2008 18:37
darencas rašė: bet kad jie labai lengi dusu puse gramo tokio toli neuzmesi
Savo megstamose upese sita vobleriuka laisvai permetu i kita kranta. To man pilnai pakanka. Nepamirsk, kad jis plaukiantis, taigi gali nuplukdyti kur reikia ;)

#51089   darencas
 20 Vas 2008 19:14
kadangi saplu dar nesu daug pagaves tai nesigincysiu bet sako masalus geriau uzmesti negu juos plukdyti o jusu nuomone ?

#51094   Skumbrotas
 20 Vas 2008 19:57
Darencai, į viską reik žiūrėt kūrybiškai. Šapalams kartais patinka vabalo "tekšt", bet ne visad tai išeina padaryti. Dažnai tenka masaliuką pakišti ir po nulinkusiu krūmu, ir tarp žolių pravesti, ir patiekti tokiu atstumu kokiu tą mažą masaliuką neįmanoma numesti. Visaip būna.

#51157   zuviuks
 21 Vas 2008 16:42
ju pirkt yra bent buvo tai tikrai ten prie turgaus visu spalvinimu.dirba jie tikrai gerai ir stabiliai kimba ant ju irgi neblogai.tik va vienas ju toks trukumelis jog ju ganetinai trapus liezuvelis taip kad reik stengtis atsargiai su juo ;-) .
del uzmetimo nuotolio jai jau reikia toliau mest tai yra tikrai kitu vobleriuku kurie zymiai toliau skrenda. ;-)

#51169   Fiskius
 21 Vas 2008 18:52
Ahaaaa, tai va kas ten juos isperka :klasta!:
Pardavejas, sake kad birzietis kazkoks puse nupirko :roll:
As paskutinta karkvabalio salvinimo pajamiau, kitu spalvu dar buvo vakar
../;nzv

#51196   zuviuks
 22 Vas 2008 08:10
tiesa pasakius ten ne as mes kartu buvom tai kolega kur sapalus gaudem taip kisenes patustino :-D. geri vobleriukai tik gaila jog siais metais kaina ju pakilusi ;-)

#51237   Fiskius
 22 Vas 2008 12:04
Joooo, kainos tai :shock:
Nieko nepadarysi, viskas brangsta, vobleriai ne isimtis :neutral:
Tavo kolega kiek suprantu, pastoviai uzsuka i sia parduotuve :roll: Nes man pardavejas ne karta pasakojo, jog kazkoks birzietis tiek tuos Rapa voblikus sapalams perka tiek dar kazka ;-)
Plepus tas pardavejas, tai as uzsuku pas ji vien kad suzinoti kas ka kur ant ko, nes sapalai ir upetakiai jo paties nelabai domina, todel mielai papasakoja visas nuogirdas :-D

#51253   žVYNAS
 22 Vas 2008 16:34
Geras tas pardavejas, jei apie ta ilga, su barzdele kalbat, esam kartu su juo kazkada Kursmarese eseriu ziema vare, kazkada as jo del moresildu paklausiau, atsakymas nuskambejo toks, kad mol aukstuoju pilotazu neuzsiimam :grin: , o aplamai tai jis maladiec, sudo nemala, kas sudas konkreciai ta ir pasako ::liux

#51258   Fiskius
 22 Vas 2008 17:10
Jooo, apie ta pati. Jei uzeinu ir pamatau kita, apsisuku ir iseinu. O dar karta kai isgirdau kiek jis per gera ribalka lydeku namo is musos parsiveza, tai is viso jo nevirskinu, einu tik pas ilga ;-)

#51353   wincaz
 24 Vas 2008 15:53
viskas prasidejo nuo 2006m vasaros buvau prie sventosios upes vasara ant micricu terorizavau ezerius, kai staiga pamaciau pakranteje tarp leliju pora tokiu kilograminiu :shock: ka be bandziau bet rezultatas buvo 0.
2007 sakau uzsiimsiu rimciau pasiemiau kelis dorado classic"u , alasku ir magic bet visa vasara dirbau buvau tik pora kartu buvau. tai viena kibima turejau ant alaskos melyno skestancio bet nepastebejau :( seip sapalu ten gal daugiau nei kitu zuvu ir tokiu graziu pilna vos imetus vobleri visi supuola bet nieko.bandziau ir ant mikriku , nieko. dejua plastikine plude kabinau micrika nieko. siemet turiu truputi daugiau arsenalo tai manau gal ir iseis kazka pagaut laukiu nesulaukiu kada atsils oras. butinai leksiu i sventaja nes ten rojus ju. gyvenime neesu mates tiek daug ir tokiu dydekliu zuvu. :) beja gaudydamas sapalus ant juodo dorado sticko pagavau eseriu ir "peiliuka" sroveje. seip tas vobleris labai panasus vandenyje i vingiliu.

#51611   Sukriuke
 26 Vas 2008 19:06
Kas mane uz kokio menesio nori pasiimti gaudyt sapalu i Venta ??nes nelabai vietu zinau,na busit draugiski?? :grin:

#51645   Lydekiuks
 27 Vas 2008 09:52
Nuvaziuok pie Papiles is bandyk perspektyviose vietose. Ten tikrai geru vieteliu esama. Na ir ryboku netruksta kai pradeda sapalas eit normaliai. Daugiausia gaudo su pludinukem

#51737   Sukriuke
 27 Vas 2008 18:06
Lydekiuks rašė:Nuvaziuok pie Papiles is bandyk perspektyviose vietose. Ten tikrai geru vieteliu esama. Na ir ryboku netruksta kai p
radeda sapalas eit normaliai. Daugiausia gaudo su pludinukem
Na as tai su spinu noreciau,bet prie Papiles reikes Akmenes MZD bilietu?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė