Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai

#112811   Tanius
 21 Bal 2009 19:01
Bangu bangu :) Jaigu nepatingetum parasyt cia ar i privata kokius griebei ydomu butu labai :) kaip tas TRIL atrodo?

#112947   blight
 21 Bal 2009 23:14
Shapalam man ish Salmo topiniai Tiny ir Hornet (visi nuo maziausio iki 4SDR imtinai). Shiaip Lenkai dar labai giria Frisky ir Executor, nors man jie ne tokie sekmingi. Kiti modeliukai tik jau ish bedos - Fanatic ir Bullhead....

#112997   Tanius
 22 Bal 2009 08:51
Bet butent kokio spalvinimo?

#113005   Mike
 22 Bal 2009 09:29
Turiu HP spalvinimo 3,5 cm (Dubysoje pagavęs ešerių, lydekėlių, bet ne šapalų) ir 4 cm (vėlgi lydekėlės ir ešeriai), turiu GT spalvinimo 2,5 cm (labai mėgsta Nemuno aukštupio šapalai) ir 4 cm (šitas vilioja lydekaites ir ešerius), turiu ir 4 cm BTR (kol kas tuščias, be to jis SDR, ty. giliai neriantis, nelabai jį pritaikau mano gaudomose vietose), dar turiu D spalvinimo 2,5 cm, šitas berods irgi porą šapaliokų suviliojęs, meknės kibimą turėjau, ir keletą ešeriokų pasimovė).

#113047   blight
 22 Bal 2009 11:12
Mike rašė: turiu ir 4 cm BTR
Turbut BT, toki juoda? Nes BTR tokio nezinau, arba kazkox jau negaminamo spalvinimo. :roll:
Shapalam visokiom salygom man pakanka tokiu spalvinimu: T, D, GT, na ir dar mano labai mylimas tokio ale tai bronzinio spalvinimo (kodo nepamenu) kuris dabar jau nebegaminamas.
Ish naujuju "tashkyto" dazymo peckeliu (HCW, RCW, SCW) ir RS bei RHH dar nei vieno nebandes. Gal kazkas jau megines? Butu visai idomu ishgirst atsiliepimus :roll:

#113074   Mike
 22 Bal 2009 12:43
Tikrai BT, ne BTR, su sovietine karine technika sumaišiau :-D

#113111   Tanius
 22 Bal 2009 16:10
Man vistiek tas GT spalvinimas, suprantu kad jie kibus, bet psichologiskai niekaip negaliu uzmaut nieko net panasaus i ta spalvu gama. Nesuprantu kodel taip, tiesiog man atrodo kad ant tokiu spalvu kibt zuvis visiskai negali :grin: :grin:

#113190   Saugirdas
 22 Bal 2009 22:07
Šnd buvau nemunėlyje. Spiningu ir musele svaidžiaus geras 4valandas. Nauda tik ta kad susipažinau su vietinėmis antimis, pabuvau gamtoje, pamasčiau, pailsėjau. Kibimų 1 ir dar klaustukas, gal tai ešerys :?:
Na dbr jau nežine.
Bet kad gerbemi kolegos pamatytumėt ką sukuriau! Tai sensacija drop-shote, na žinoma jei pasitvirtins. Ešeriai negalės atsispirti, pavyko mikromasalą padaryti taip kad jis plauktų tarsi sužeista žuvis. Taip, tai taikoma lydekoms, bet ešiariams ar šapalams, kad tai sulytų neteko girdėt. Ešerys, šapalas, lydeka. Paminėtos žuvys yra visaėdės, nuo paviršiuje plaukančių vabalų iki priedugnyje esančių padarų.
Na o mano sukurtas masalas yra kažkuo panašus į drop-shotą tik vietoje švino žieminė blizgutė. Taip. Žieminė. Jos deka mikro masalo amplitudė staigiai šoka maždaug kas 15cm. Na priklauso nuo blizgutės. Tai tik ekspermentinis modelis, bet pažadu viską papasakot apie šį įnagį.....

#113200   savas
 22 Bal 2009 22:27
Saugirdas rašė: Bet kad gerbemi kolegos pamatytumėt ką sukuriau! pažadu viską papasakot apie šį įnagį.....
Nu, nu laukiam. Klok viska su smulkmenom, o kas nors ir uzpatentuos kur rasiejoj ar eurosojuze, gal ir USuose, ten greiti visi . Bet vistiek idomu jei ne beliberda kokia, tik jei tai rimta ideja - verta pagalvot pries skelbiant visam pasauliui.

#113223   Agis
 23 Bal 2009 01:43
Saugirdai, mano manymu , drop shotas nera masalas, o gaudymo stilius, turintis skambu pavadinima :lol: Seniai zinome soninio pavadelio principa ar per vala perverta svarely, tik mes ne taip garsiai vadiname :lol:
Esme ne tame, mano klausimas butu toks, jei tu naudoji blizgute kaip toje skambioje sistemoje svarely, tai mano manymu blizgute turi buti be kabliuko, antraip as neysivaizduoju kaip ana nesikabina traukiant masala .Jei ta tavo blizgute prirista soninio pavadelio principu, tai manau cia nieko naujo, kai prie soninio pavadelio pririsamas skirtingas masalas suteikti efekta, kad kazkas kazka vejasi ir tuom provokuoti zuvy.
Tikriausia tu ne viska pasakai, todel ir neina suprasti kas cia originalaus.

#113236   Saugirdas
 23 Bal 2009 06:56
Čia orginalumas tik tame kad panaudojus žieminę blizgutę guminukas esantis aukščiau kartkartėmis pašoka į viršų ar į šoną priklauso nuo blizgutės. Taip, ant blizgutės yra kabliukas trišakis ant jo maunu sliekus tik kabliukas yra apsaugotas viela kad bereikalo nieko nekabintų. Guminukas paprastas, 20cm nuo blizgutės. Rodos tiek tų žinių. :cool:

#113491   Suiram
 24 Bal 2009 08:50
Kodas: Pasirinkti visus
Taip, ant blizgutės yra kabliukas trišakis ant jo maunu sliekus 
O prie ko čia šapalas ir spiningas???????????????????????????????????

Oi oi oi, nekomentuosiu geriau.......

#113515   DainiusM
 24 Bal 2009 09:50
Jei dar pries guminuka ant pavadlio kabliuka su dziku pluostu o virs jo toki pat su dirbtine muse tai gautusi isvis neuzmusamas daiktas... :lol:

#113553   Suiram
 24 Bal 2009 11:39
Ne tai nafik tas guminukas, geriausiai manau eitu 30g slyvute, virs jos 10 cm pavadėlis su kukuruzu, virs to pavadzio dar vienas su slieku o aukščiau dar vienas su dziku, Užmeti ir trauki laaabai lėtai, super spiningavimo budas ir masalai, zinokit tikrai pamėgykit :gutgut

Tai jau spiningavimo aukštasis pilotažas, aš taip dar negaudau matyt mazai patirties turiu ant dirbtiniu masalu :( bet idėmiai stebiu donkininkus prie upės ir mokausi :D

#113738   Saugirdas
 24 Bal 2009 21:41
Koks vobleris geriau? Plaukentis ar skestantis?!??

#113753   Pjovejas
 24 Bal 2009 22:20
Saugirdas rašė:Koks vobleris geriau? Plaukentis ar skestantis?!??
bandyk jaunuoli ir pats pamatysi kas geriau...ziuriu labai daug nori zinoti vienu metu :twisted:

#113754   Saugirdas
 24 Bal 2009 22:24
Tai žinoma noriu! Nes tamsta pats žinot kad ekspermentai brangei kainuoja. :cool:

#113763   Suiram
 24 Bal 2009 22:56
irtas ir tas gerai,
bet geriau plaukiantis, gali paplukdyti po šakom jei reikia, o skestantis turi pliusa nes yra sunkesnis nei tokio pat dydzio plaukiantis...

Aš dažniausiai gaudau ant plaukiančio, bet turiu ir skestanciu tokiu kaip, strike pro mažyliu, yra geru salmo hornetuku skestanciu it tt..

#113822   Saugirdas
 25 Bal 2009 20:39
Šnd buvau šapaliukų. Planavau museline, bet 1žmogus patarė spiningu. Taip ir dariau. Bet vistiek 1kibimas ir ta lydeka, nedicka, bet priverstas buvau paimti. Visą voblerį kaškaip sugebėjo į žiaunas isispraust. Na tiek to. Bus tų lydekų. :-D

#113825   Suiram
 25 Bal 2009 20:45
blogai tas žmogus patarė, imk tik musele ir varyk, nepalyginsi su spiningu

#113832   Saugirdas
 25 Bal 2009 22:10
Kad mano muselinė butų į muselinę panaši. :cry: :cry:
Ten apsurdiškiausias hibridas. Rmtai muselinei nera tokių didelių finansų, tad tenka tenkintis tuo ką turiu. :cry:
Bet vistiek pernai lbj daug ir lbj gražių šapaliukų ištraukiau. :-D

#114413   Zvegintas
 28 Bal 2009 21:23
Gal moderai nesupyks, biškutį pasikartosiu, bet į temą ../;nzv
[oj-me: Šiandie popietę bandžiau Nemunėly spiningu suviliot šapalioką
Mačiau kelis išėjimus šapalo, bet tik pabaksnoja ką tik į vandenį įkritusį vibleriuką, o ragaut :n.nee: nenori. Ir ko tik neišbandžiau - nieko. :donknow' Gal kas kokių minčių turit kaip jį apgaut??

#114422   Rimasx
 28 Bal 2009 21:33
Zvegintas rašė:Gal moderai nesupyks, biškutį pasikartosiu, bet į temą ../;nzv
Mačiau kelis išėjimus šapalo, bet tik pabaksnoja ką tik į vandenį įkritusį vibleriuką, o ragaut :n.nee: nenori. Ir ko tik neišbandžiau - nieko. :donknow' Gal kas kokių minčių turit kaip jį apgaut??
butu gerai zinot ka sapalas galvoja apie voblika :bvia

#114592   audrutis
 29 Bal 2009 18:40
Zvegintas rašė:Gal moderai nesupyks, biškutį pasikartosiu, bet į temą ../;nzv
Itariu, kad jie pirma tave pamate, arba siaip buvo kazkieno isgasdinti - todel ir nekibo. Gal koks zvejas pries tave praejo. Kai sapalas jauciasi saugus - kala net nesidairydamas, daznai ir vos i vandeni ikritusi ir net dirbt nepradejusi vobleriuka. Ir net nebutinai vobleriuka. Pries kelias dienas zuviukas ikale 1,2kg sapala ant lydekinio-starkinio riperiuko, gaudydamas peiliukus :shock:

#114663   Suiram
 29 Bal 2009 22:11
zvegintas, o koks vobleris????????????? cm, spalva ir tt...

Pvz, man siandien visiškai nepasiteisino plaukiantys voblikai, dubasino bet nepaimdavo, kai po valandikės tuščių kibimų pakeičiau i skestanti vobleriuka, tai iškart reikalai susitvarkė,
bet kibo tik po pravedimo, po užmetimo patraukus koki 1m ar 1,5m . saulei nusileidus kibimas vėl liovėsi, bet zuvis buvo aktyvi, taigi pakeičiau vobliko spalva ir dar iki tamsos sugavau pora tikrai gražiu šapalecu.

Ps. gal pergreitai trauki vobleri?

#114743   Zvegintas
 30 Bal 2009 12:33
Suiram rašė:zvegintas, o koks vobleris????????????? cm, spalva ir tt...

Pvz, man siandien visiškai nepasiteisino plaukiantys voblikai, dubasino bet nepaimdavo, kai po valandikės tuščių kibimų pakeičiau i skestanti vobleriuka, tai iškart reikalai susitvarkė,
bet kibo tik po pravedimo, po užmetimo patraukus koki 1m ar 1,5m . saulei nusileidus kibimas vėl liovėsi, bet zuvis buvo aktyvi, taigi pakeičiau vobliko spalva ir dar iki tamsos sugavau pora tikrai gražiu šapalecu.

Ps. gal pergreitai trauki vobleri?
Vobleriukas - pagrinde gaudžiau Jaxon tingo plaukiantis, 3 cm, X ir P spalvinimų (http://e-rybka.pl/popup_image.php?pID=645), išbandžiau ir salmo Tiny ir skęstantį ir plaukiantį, visokių spalvinimų- bet nė kibimėlio, tik po vienu medžiu kitoj upės pusėj, tik įkritus vobleriukui, jį kažkas krepšteldavo beveik kiekvienu metimu, tik nusileidusį ant vandens. Ir dar kelis kartus mačiau priartėjančią bangą, o kibimo - ne.
Aš bandau apgaudyt visą upės plotą- užmetu skersai upės, lėtai pratraukiu, sekančiu metimu užmetu truputį žemiau - vėl pratraukiu, paskui užmetęs dar ir praplukdau pasroviui, taip iš vienos vietos kokius 5 metimus, tada einu žemyn. Praktiškai, kol grįžta į šį krantą, dirba tik tėkmės veikiamas.
Gal kažką ne taip darau :roll: kad nenori jie su manim daraugaut....

#114781   Suiram
 30 Bal 2009 14:24
Darai, eik prieš srove ir mesk prieš srove, vobleriuka trauk pasroviui vos vos greiciau nei upės srovė, kad jaustum isitempusi vala ir masala.
Negaudau šapalu eidamas pasroviui, nebent su museline.

Jei didelis šapalas tik pasiveja ir apsisuka, tai 100 prc mato tave, nes jei jau sudomino vobleris tai kirs pasivijes neabejodamas.
O kiti kibimai gali buti aukšlikės arba mažu šapalecu, babandyk naudoti 2,5 cm voblikus, mažas masalas nereiškia kad ir žuvis maža.

Sakau babandyk eiti aukštyn upe ir traukti masala pasroviui, dabar šapalas nestovi pačioj srovėj, ieškok prie kranto išgraužu akmenu ar upės sėkliu. geras laikas pagauti dideli, tai prieš pat saulės laidą.

#114817   Suiram
 30 Bal 2009 20:50
Kaip kažkokiam žurnale rašė: buvau nematomas ir negirdimas :D
ir va dičkis šio sezono lyderis :D 40-41 cm
Paveikslėlis
By marius101
ir jo kelionė atgal
Paveikslėlis
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9