Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #557402   aras-paukstis
 01 Bal 2014 22:14
sveiki, gal kas esat isbandes kazka panasaus? noreciau isgirsti uz mame labiau patyrusiu zveju nuomones. aciu
Prikabinti failai
TOP-Quality-Fishing-Lure-Small-Crank-Bait-Lures-Plastic-Hard-Bait-New-arrival-Mini-Hard-Lure.jpg
TOP-Quality-Fishing-Lure-Small-Crank-Bait-Lures-Plastic-Hard-Bait-New-arrival-Mini-Hard-Lure.jpg (316.01 KiB) Peržiūrėta 4903 kartus(ų)
 #557452   Evaldas Z
 02 Bal 2014 08:59
Na, svarbiausia, kad srove laikytu. Jeigu nesimes (1.8g 28mm ), tai paplukdyt galesi (F ?).
 #557553   flashkin
 02 Bal 2014 13:25
Man tai asmeniškai neri geriausias chubbikas. Turiu is camionu ir grifonu bet ant ju ne kimba man, nes ne eina damesti ten kur stovi sapalai :)
Prikabinti failai
image.jpg
 #557554   flashkin
 02 Bal 2014 13:26
Šitus kurie ant foto galiu drasiai parduoti :)
 #557819   Sakys
 03 Bal 2014 08:13
Papasakokit kaip jūs suprantat kur stovi šapalai(nes numanyti, kad jis ten yra ir teigti, kad nedamečiau iki šapalo du skirtingi dalykai) , kai jie bulkuoja dideliam ruože ? Tuo labiau, kad šapalas nestovi vietoj, o sukinėjasi pirmyn atgal.
 #557862   Tadunce
 03 Bal 2014 09:35
Saky, vienas iš būdų, kai jau žinai, kad ten stovi šapalai.
Antras, tai tikrint gilesnes vidutinės ar lėtesnės srovės vietas, po palinkusiais medžiais, nuvirtusiais medžiais..
Ten kur mažesnieji plaukioja, neretai nuo dugno atkyla ir tėvelis...

Rėvose, bent Šventojoj, man pasisekė tik mažesnius pagaut.
Neskaitant kai pradeda temti - švisti.

Taip pat žolių kasos. Ten didelė tikimybė susidurt su rimtu šapalu (kaip ir mažiukais, nors mažiukų pilna upė)
 #558063   zvalgelis
 03 Bal 2014 20:00
Sweiki sapalu baubai, niekada siu zuvu negaudes spiningu bet isivaizduojant atrodo labai sportiskas ir idomus uzsiemimas, noreciau jusu paklausti apie masalus kas geriau ar isigyti pvz kokius 10 pigeesniu vobleriu kaip kad pvz. salmo ar visgi nusipirkti nedidele saujele brangiu tokiu kaip megabass baby grifon ar jackall chubby ar koky ten smith camion, turiu omeny ar tie brangus vobleriai geriau gaudo zuvy? aisku nekalbant ten apie ju balistines ir visas kitas savybes....
 #558066   Tadunce
 03 Bal 2014 20:03
Aš tai siūlyčiau imti pigesnės klasikos daugiau, įvairesnių atspalvių. Būna, kad šapalas labai išrankiai renkasi masalus, bet ko neįsiūlysi, o su dviem chubikais rūkysi ant kranto :)
Hornetukai, tiny, countdownai,lm..
Dar priklauso nuo to, kokio dydžio upėj gaudysi,nes Nery, Nemune, tai ir butcher gerai sueitų dar.
 #558169   Sakys
 04 Bal 2014 07:48
Tadunce rašė:Saky, vienas iš būdų, kai jau žinai, kad ten stovi šapalai.
Antras, tai tikrint gilesnes vidutinės ar lėtesnės srovės vietas, po palinkusiais medžiais, nuvirtusiais medžiais..
Ten kur mažesnieji plaukioja, neretai nuo dugno atkyla ir tėvelis...

Rėvose, bent Šventojoj, man pasisekė tik mažesnius pagaut.
Neskaitant kai pradeda temti - švisti.

Taip pat žolių kasos. Ten didelė tikimybė susidurt su rimtu šapalu (kaip ir mažiukais, nors mažiukų pilna upė)
Tai viskas aisq, bet čia tik numanomos buvimo vietos :) man užtad ir įdomu pasidarė kai sako nedamečiau iki šapalo :D Nes jeigu pamatei vienoj vietoj tai kol užmesi jis bus kitoje :-D Aš sneku apie šapalus nuo 1kg.
 #558249   Sokratas
 04 Bal 2014 11:41
:gutgut toks šapals jau proto turi ir jį apmulkint ne taip lengva :)
 #558256   Evaldas Z
 04 Bal 2014 11:56
mantasspecnaz rašė:burnoi bassday sugar 2/3 deep 85f. pasirodo ir tokius ima:)
Man P21 marionette minnow 90f-sr bande suryt maziau nei perpus sveriantis sapaliokas :)
 #558262   mantasspecnaz
 04 Bal 2014 12:10
Pamatem isejima gera,galvojam lasis pasirode,dar gera valandele pametem ir letai pravedant ciupo,tiksliau kale gerai :) neveltui salom pusdieni.vis galvojau apie ul sapalams ir pan,dabar bus paspirtis:)
 #558320   Tadunce
 04 Bal 2014 17:55
man puskilis ant gg77 segė, vos kabliai burnoj telpa, nekalbant apie voblerį.

Pavasarį ir rudeniop jie mėgsta ne pagal save masalus pasirinkt
 #558572   Shimanas
 06 Bal 2014 11:18
Buvau pamėtyt nery Salmo Tiny, tai pastebėjau, kad traukiant prieš srovę kartais iššoka jis ir kabliukai gan dažnai susikabina. Gal galėtumėt patarti kokių voblerių, kurie gerai dirbtų stiprioj srovėj? Ir kaip suprantu srovėj geriau skęstantys, o ne plaukiantys, nes skęstančiu neiškelia traukiant prieš srovę?
 #558590   Daugirdas
 06 Bal 2014 15:56
Shimanas rašė:Buvau pamėtyt nery Salmo Tiny, tai pastebėjau, kad traukiant prieš srovę kartais iššoka jis ir kabliukai gan dažnai susikabina. Gal galėtumėt patarti kokių voblerių, kurie gerai dirbtų stiprioj srovėj? Ir kaip suprantu srovėj geriau skęstantys, o ne plaukiantys, nes skęstančiu neiškelia traukiant prieš srovę?
Aš tiniukam priekinį trišakį nuimu kad nesikabintų. Ir dažniausiai jį naudoju mažėsnėse upėse.
 #558633   Daugirdas
 06 Bal 2014 19:51
vaidasl rašė:gal matet kur parduodami salmo lil bug http://voblery.com.ua/catalog/lil-bug.html?
arba http://voblery.com.ua/catalog/gengoal.html
kazin ar megsta juos sapalai? gal kas bandet?
Išbandęs visą gamą (tiesa tik mažesnių). Dirba neblogai,kelis turiu apžuvinęs, bet atvirai pasakius nuo chiubikų dažniausiai :ruko. Dar spėju kad atėjus karkvabalių "bumui" lilbugai turėtų labai neblogai sudirbti. Srovę laiko taip sakyčiau vidutiniškai :roll: . Praėjusiais metais parsisiunčiau sau bei keliems kitiems norintiems iš lenkų. Jei domina galiu kelis parduoti. (PM)
 #558684   flashkin
 06 Bal 2014 21:14
vaidasl rašė:gal matet kur parduodami salmo lil bug http://voblery.com.ua/catalog/lil-bug.html?
arba http://voblery.com.ua/catalog/gengoal.html
kazin ar megsta juos sapalai? gal kas bandet?
Ebajui žiurėk, vakar dar buvo ten.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai