vakar meginau ties kiaules nugara. pasiskambinejes ir nerades kompanjono nutariau ismeginti vienas jegas ir paziureti ar iseis vienam su 3,20 m valtim ir 4 a.g. varikliu , susikomplektuoti ir issiruosti i zvejyba.
valti su varikliu i golfa sukisu nesunkiai, atvarau prie vandens ir viska issikraunu. Vienas gryzes zvejys papasakojo kad kabinejasi starkiai, tad nieko nelaukes renku valties dugna ir puciu pacia valti, sis procesas jau iprastas todel problemu nebuvo. Kadangi jau is karto buvau numates kad valti tempsiu i vandeni tai ja prisipuciau ant pakankamai smelingo kranto, ir visai salia kranto. Kylio is pradziu nepuciau prisipuciau ant vandens. valti itempiau nesunkiai, taciau jei tai butu akmeningas krantas valties galo dugnas gerai pasitarkuotu, su dugnu valties iskelti neiseina vienam niekaip. Varikli taip pat prikabinu be problemu. Po keletos minuciu jau iseinu i mariu platybes. vienas kai plaukiodavau tai sededamas gale niekada neiseidavau i glica. bet si karta sudejau daiktus visus i prieki, uzlauziau variklio droseri iki max. ir pats po truputi perejau i valties prieki, iskarto pasisuto kaip variklis "atgijo"- dar taip su savo valtim neteko plaukti. paskui gryzau atgal prie variklio ant suoliuko, bet valtis visvien labai smagiai ciuoze vandens pavirsiumi..
nu o dabar apie starkius.
valciu buvo gana nemazai. stojau ant 9m gylio, srove is mariu. pasirinkau 28 gr galvakabli. salotinis guminukas su raudona nugarele. Trecias metimas ir besileidzianti guminuka atakuoja.pakertu ir jauciu kaip man sunku ...sukti rite. kadangi uzkibo ganetinai toli tai iki valties prisitraukiau gana nesunkiai, bet nuo dugno ne krust. po kiek laiko starkis pasiduoda ir palaipsniui iskyla i pavirsiu. Apie 1,8kg (nenufotkinau, apie fotika buvau pamirses, prisiminiau tik vakare). jau pradzia yra, smagu. pataisau guminuka ir vel metu. keli rites prasukimai ir vel smugis.

tik kad jau nepakertu. nu vsio galvoju, dabar tai pazvejosiu. Po keliu uzmetimu kibimas ir jauciu maza zuvi aname gale. isleto istraukes ne is vandens netraukdamas atkabinu ir paleidziu 20-25 cm starkiuka.
toliau zvejodamas turejau labai daug kibimu ir is viso pagavau dar 7 tokius neuzaugas starkiukus, matyt visa laika tie suniukai ir kandziojo mano guminukus. didesnio starkio nebepagavau.
uzkibus maziukui, stengdavausi kuo leciau kelti i pavirsiu, nes kur zvejojau gylu, o staigus gylio (slegio) pasikeitimas zuvytei stipriai pakenktu. keletas starkiuku atsikabino kai pajutes maza zuvyte , paprasciausiai atpalaidavau vala ir palaikiau. kad kas pagautu labai stipriai taip pat nemaciau. Vienas kitas pagaudavo tu mazu ir kaip bebutu gaila....maisan

(ypac tie su senais laiveliais is uostelio).
gryzau i kranta apie 21.30 val. atejo tiesos momentas: "ar sugebesiu vienas susitvarkyti valti?". daiktus issikraunu lauk , nusikabinu varikli, isleidziu kyli, reikia valti kazkaip is vandens issimti: suds gaunasi..reikia vilkti, o slapia aplimpa visokia bjaurastimi. galiausiai issivilkau ja i kranta dugnas aisku aplipes visokiu brudu, leidziu ora isimu dugna. suvinioju pirmaji karta kad isleisti ora. lieku smelinas ir purvinas nuo valties dugno. isvinioju ir uzlenkiu sonus, kad susivyniotu siauriau, nepilnai buvo isleistas oras tad nepavyko iskarto, esu dar murzinesnis nei pries pirmaji viniojima.
siaip netaip suvynioju, bet mintyse , jau planuoju kada reikes kapitaliai plauti valti. palieku daiktus ir begom iki masinos (jas paliekame siek tiek atokiau nuo vandens) atsiarau ir bandau viska sugrusti. sumaisiau eiliskuma- pirma visada varikli dedavau , o dabar valti ir del to kankinuosi, nes nebeeina ideti variklio. na siaip ne taip viska sukisu bet ganetinai supykes. isvaziuoju.
taigi apibendrinimui galiu pasakyti, kad vienam su tokiu valties komplektu, ganetinai sunku, arba dar reikia ipratimo. sunkiausia kai valti reikia is vandens issikelti. Arba reikia , kabinti Skumbroto ratukus...
pora foto, kai pastebejau kad fotikas yra: