Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai salačiams; žūklės vietos, ypatumai, taktika
 #498794   upinis
 06 Rgp 2013 23:56
samas235 rašė:
Pasiulysiu viena varianta kuris man tokiose situacijose labai gelbsti ...
Na, kaip ir žadėjau, parašysiu kaip man sekėsi tas kiek egzotinis salačio gaudymo būdas, nes ką tik grįžau nuo upės.
Bet apie viską iš eilės.
Pasidaryti rutuliuką nesudėtinga. Palėpėje mėtėsi senovinės plūdės šmotas. Peiliuku išdrožiau keletą skirtingų dydžių per dešimt minučių. Tik teko nudažyti juodai. Bet tam apdairiai buvau pasiėmęs nagų lako buteliuką, tai irgi neužtrukau.
Kabliukus parinkau iš akies. Dar juoda plunksnele papuošiau. Gavosi mano manymu visai padoriai.
Problema atsirado dėl valkerio. Kadangi jais negaudau, tai reikėjo lėkt į parduotuvę. Artimiausias centriukas - Jurbarkas. Deja, deja... Netgi visai puikioje parduotuvėje prie stoties pardavėjas po ilgo ieškojimo tegalėjo pasiūlyti neriantį variantą :e:e . Pasakiau: ačiū, netinka.
Nusprendžiau pradžiamoksliui panaudoti poperį, nes keletas jų yra mano dėžutėje.
Taigi, susikomplektavau ir pirmyn - į žūklę.
Vietoj galinio trišakio pririšau kiek virš dviejų metrų pavadėlį, o prie jo - muselę. Pradėjau mėtyti, kai saulė buvo dar koks sprindis virš horizonto. Vienas metimas..., antras... Trečias - pavadėlis užsipainiojo už viduriniojo kabliuko. Traukiasi kažkaip keistai... Gan greit pajutau, jog ant kablio kažkas yra. netrukus pamačiau - salačiukas ilgio gal per pusantro delno ''plot .
Buvau maloniai nustebęs. Dar labiau nustebau, kai pamačiau, kap godžiai tas mažylis prarijo musę - kabliuko auselės beveik nesimatė, nekalbant jau apie patį rutuliuką (maždaug 1cm. skersmens). Beje, kablys buvo ilgakotis, tokiais vėgėlės gaudomos.
Tą mažulį pavyko gan gražiai atkabinti. Manau, išgyvens.
O azartas jau atsirado. Pasirodo, masalas veikia! :-D
Mėtau toliau.
Pamažu temsta. Ir čia išryškėjo dalykėliai, kurie trukdo normaliai žvejoti:
1) Poperis nėra labai tinkamas. Jis nešokdina muselės staigiai, o tik gan švelniai ją trūkčioja. Valkeris, mėtydamas savo uodegą, muselei suteiktų aštresnio žaismo.
2) Pavadėlis nuolat užkliūna už viduriniojo raketos- nešėjos trišakio. Kol kas nežinau, kaip su tuo kovoti, tai tą trišakį irgi nuėmiau.
3) Pati muselė susuko pavadėlį. Prietemoje jis dėl to susipainiojo ir žvejybą šiuo masalu baigiau. Šitą problemėlę irgi teks išspręsti.
Daugiau nieko nepagavau. Bet vistiek pirmas blynas neprisvilo. Verta tuo užsiimti rimčiau.
Jei bus patarimų, džiaugsiuosi ::hai-bai .
 #499117   samas235
 08 Rgp 2013 09:27
Daugiau nieko nepagavau. Bet vistiek pirmas blynas neprisvilo. Verta tuo užsiimti rimčiau.
Jei bus patarimų, džiaugsiuosi
nu va taip dabar uzsikabinsi:)
realai gali mazint rutuliuka siek tiek 1cm gana didelis:)
paziurek kaip musele dirba pries risant prie raketos, siaip smarkiai suktis neturi.
poperis nelabai tam reikalaui tinka, nes viskas priklauso nuo museles sokinejimo dazniu, o su poper sis daznis gaunas gana mazas.
pavadelio persimetima per kabli isspres metimo technika ( reikiai mesti panasiai kaip su museline, kuomet darai mosta pavadelis turi buti tiesus, musele ore)
beto labai pageres kuomet metysi sunku masala, t.y 20 -30 gr valkeri, o ne poperi - nes kazkaip jauciu kad naudojai labai lengva, kokiu max 10gr??
dziugu kad pagavai, bet negi kliovo nematei? Siaip turejai matyt grazu sukuri, buna net su "salto mortale": :grin: :grin:
gal tavo musele skesta?? beje jei galesi imesk foto kaip muse atrodo.

Beje bandyk gaudyt ir dienos metu, rezultatais neturetum nusivilt:)
beje geriauiai kai vejo praktiskai nera arba jis l. mazas:)
 #499153   upinis
 08 Rgp 2013 10:49
samas235 rašė: nu va taip dabar uzsikabinsi:)
Taigi, taigi... dėl to užsikabinimo - visko gali būt...
Nors, tiesą sakant, retokai aš į šias vietas atsibaladoju.
Turiu pisipažinti, to pirmojo kliovo nemačiau, nes nelabai aš jo ir tikėjausi, o be to buvo nemenkas paviršiaus raibuliavimas, nes pūtė vėjelis. O dar pavadėlis už kablio užkliuvęs...
Poperis iškart jutau, jog gerokai per lengvas. Nežinau kiek sveria, nes čia jau labai seniai pirktas "Aisės" gaminys. Ieškosiu, kuo jį keist.
O dėl pavadėlio storumo tai čia gal tikrai vertinga mintis: pirmiausia - plonas gali neatlaikyti didelę žuvį, o antra - užsipainiojimus bus lengviau valdyti su storu pavadžiu. Mano buvo tikrai per plonas - 0,18.
Muselės tikrai net negalvoja skęsti, nes gaminau iš to senovinio kieto putplasčio.
Dabar neturiu jokios fototechnikos, tai pabandžiau su kompo kamera sukurt vaizdelį. Nekoks, bet kažkiek matosi.
Na, bet kuriuo atveju, ačiū už idėją ir už patarimus :) .
Prikabinti failai
museles.png
museles.png (192 KiB) Peržiūrėta 10354 kartus(ų)
 #499505   upinis
 10 Rgp 2013 08:40
Gerai sakei, samas235, kad šitas gaudymas rutuliuku-musele geriausiai tinka vidurvasariui. Dabar, rudeniop žuvys jau mažiau renka maistą nuo paviršiaus.
Obetačiau vakar aš pratęsiau savęs ir masalo tobulinimą savo vietelėje Nemune.
Vėjas nurimo tik prieš saulėlydį, tai normaliai pagaudžiau neilgai. Bet,sakyčiau, sėkmingai.
Buvo du kliovai.
Pirmas - dar visai šviesoj. Kažkas bandė nučiupt valkerį. Bet už kablio nepataikė.
Saulei jau nusileidus, antrasis čiupo burbuliuką. Tik užmetus ir net netruktelėjus man nė karto bulktelėjo taip kultūtingai, atsargiai. Neatrodė, jog kažkas rimtas. Bet kai pakirtau, iš kart buvo aišku, kad tas kažkas oho-ho!
Ilgokai nemačiau ką turiu, bet buvo įtarimas, jog ne salatį, nes ėjo kažkaip kitaip.
Kai prisitraukiau, paaiškėjo, jog taip ir yra. Atėjo šapalas-tėtukas. Svarstyklių neturėjau, tai pamatavau - 61cm. Paršelis toks (nors ima kultūringai).
Įspūdžių - sočiai.
Tik dar niekaip nesusitvarkau su pavadėlio kliuvimu už vidurinio kablio. Kablio specialiai nenuėmiau - tam, kad būčiau priverstas ištobulinti užmetimą. Net buvau pradėjęs skaičiuoti, koks proc. užsimeta gerai. Bet po kiekvieno kibimo vis nusimušdavau nuo skaičiaus :? . Grubiai - gal tik kas trečias pavykdavo. Bet sistema veikia ir su užkliuvusiu pavadėliu - žuvį būtent taip ir ištraukiau.
Na nieko, dar ne ruduo, dar turiu truputį laiko. Gal užkabinsiu ir salatį-tėtuką.
 #501424   upinis
 20 Rgp 2013 14:06
Ei, žvejai-mėgėjai, žinau kur salačių yra!
Rimi parduoda atšaldytus.
Gal ir ne mūsų reikalas tai būtų, bet jau dydžiai :superšokas - stipriai netraukia iki 52cm.
Drįstu teigti, jog juos verslinykai sugaudė Lietuvos vandenyse.
Ar jiems jokie dydžiai neribojami?
O gal jiems įstatymai leidžia legaliai brakonieriauti?
Ką Mazuronis su komanda mano?
 #501436   macka
 20 Rgp 2013 14:54
tai va, kad megejui tuoj uzdraus su meskere tam tikrai laikotarpiais isvis prie vandens artintis, o verslininkai gales tuo metu kelti su tinklais kiek nori ir ka nori...
 #501552   Wytux
 20 Rgp 2013 21:43
upinis rašė:
O gal jiems įstatymai leidžia legaliai brakonieriauti?
Taip, tai yforminta kaip priegauda pas verslininkus....
 #503236   ciongs
 28 Rgp 2013 20:58
Du vakarus iš eilės bandau pagauti salatį, ir nė kliovo :oops:
Šįvakarą tai išvis išnaglėjo jie - duodasi aplink mane per keletą metrų, bet nieko jiems neįsiūlau, nei blizgių nei voblerių :(
Gal galit patart ką daryt tokiais atvejais?
 #503258   Arvidys
 28 Rgp 2013 21:31
Patarčiau mažinti voblerius/blizges arba laukti prietemos ar visiskos tamsos.
 #503321   Tarmenas
 29 Rgp 2013 07:25
ciongs rašė:Du vakarus iš eilės bandau pagauti salatį, ir nė kliovo :oops:
Šįvakarą tai išvis išnaglėjo jie - duodasi aplink mane per keletą metrų, bet nieko jiems neįsiūlau, nei blizgių nei voblerių :(
Gal galit patart ką daryt tokiais atvejais?
du vakarus? aš savaitę perpratinėjau juos ir tik tada pirmas rezultatas buvo :) bandyk labai mažai lenktą vartylklę ir trauk pasroviui kiek tik gali greičiau.
 #503684   ciongs
 30 Rgp 2013 15:55
Vobleriais geriau plaukiančiais, ar jei meti prieš srovę -skęstančiais? Aplamai plaukiančiais nežinau kaip juos gaudyt, plaukiantys vobleriai "neskrenda" labai toli, tai gal bandyt prietemoj leist pasroviui koki 50 m ?
 #503717   LM66
 30 Rgp 2013 20:48
Wytux rašė:Kai per pora metru duodasi aplink- vynioji meskeres ir namo.
vynioji namo ne del to kad nepagausi, o kad gali aptaskyti ir liksi slapias :lol:
 #507579   Sportininkas
 13 Rgs 2013 17:45
man kazkodel nesiseka vis... siandien buvau vel bandyt salati suviliot , meciau pjautine. biski vobleri.. kur vartesi uzmesdavau 5m~ uz prasivertimo vietos ir pro ja pravesdavau masala bet nei grybst.. gal per greit visgi ta blizge pravedu? pasidalinkit savo pravedimo taktika
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė