Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Stinta jūroje, mariose; ežerinės stintos

#24150   pypkorius16
 16 Vas 2007 10:02
Tai va vakar vakaro "rezultatai"
Preila nuo 16val- 20val = 15 stintikiu :evil:
Brolis gaude per nakti = 60 vnt :twisted:
Spreskit kaip kimba :-D

#24186   Deividas
 18 Vas 2007 13:22
buvom preiloj is penktadienio i sestadieni.atvykom jau beveik temstant.po truputi kabinejosi,nakti kibimas labai vangus.svintant pradejo kibti labai neblogai,zukle baigem kazkur 15val.as 5.5kg(189vnt.),dede 6.5kg,o 11 metu pusbrolis 3 kg :)

#24206   spiningo brolis
 18 Vas 2007 18:48
Tai va ,siandien ventej nuo mazdaug 9 ryto iki 15 virs 300 per du zvejus .Kibo fantastiskai tik , kad eiti reikejo apie 3 km . Kas ten zvejojo visi pagavo... Ledas nuo 15 iki 25 cm , bet priekrantej yra propersu.Kai kuriem pavyko ir viena kita vegele islupt. ;-var-var.

#24228   Agis
 19 Vas 2007 08:11
Draugelis Alvydas irgi buvo su kompanija.Ejo i desine is Prieilos link ylankos galo.Rezultatas nuo 200 iki 350 vienetuku nuo desimtos iki penktos vakaro.Mate, kaip netoliese pagavo vegeliu.

#24232   Skumbrotas
 19 Vas 2007 08:34
Penktadienį du pažystamų žvejų ekipažai nuo pat ryto gaudė Preiloj, dar dvi komandos Nidoj - per visą dieną nuo 60 iki 100 stintų ant galvos, ir tai tik į pavakarę šiek tiek kibo.
Šeštadienį patikrinau Preilą ir Nidą - beveik visiškas nulis. Po pietų persikėliau į Juodkrantę - nuo 16 val. iki 18 val. 127 stintos.
Sekmadienį apie 12 val. susibazavau Juodkrantėj, niekur toliau nevažiavau. Iki 16 val buvo "siežu-kuriu", tik apie 10 stintelių. Bet nuo pusė penkių užėjo stintų psichas - dupletai, tripletai, tik nuleidi sistemėlę - išsyk kibimas, jei išsyk trauki - viena stinta, jei palauki - trys... Per dvi valandas - 289 stintos.
Kibo Juodkrantėje tiek šeštadienį tiek sekmadienį apie 50m nuo kranto, ties Mendės kepure, 1,5m gylyje. Forumiečių pamėgta vieta buvo be ledo, ir aplamai aplin Juodkrantę daug atviro vandens properšų.

#24238   eLPi
 19 Vas 2007 09:54
... penktadieni pastovejus prie naujosios perkelos nuo 5.15 iki 7.00 :twisted: persikelem i kita puse ir apie 8.00 suleidom pirmasias meskereles Preiloje. Ryte dar kibo, o apie 11.00 viskas aprimo ir tik i vakara dar siek tiek agurkiniu zuveliu islipo pro eketes. Kibimas ta diena Preiloje buvo nekoks - kas 100 vnt., kas 30 vnt., o kas tik 6 vnt. :? Sestadieni turejau garbes padirbeti zvejybos gidu - prikabinejau masalus, nukabinejau stinteles - zodziu savo sveciams is Lietuvos gilumos rodziau "ziemines zvejybos ypatumus" :jeheje: Preiloje. Zinant, kad mano chebryte buvo pirma karta ant mariu ledo ir zinoma nelabai ivertino veja bei saltuka /nors ir buvo prymigtinai prasomi apsirengti siltai [oj-me: /, teko jau apie 13.00 vinioti meskeres ir keliauti namu pusen 'viarkt . Nors zvejyba buvo trumpa, bet kolegom azarto uzteko ir sedint pirtyje bei prie alaus, visa vakara kalba sukosi motyvu: "kaip mes jamem stintas" :-blablab-: :jeheje: .

#24266   Mike
 19 Vas 2007 13:13
Sekmadienį 2.45 val. buvau paimtas nuo namų ir penkiese patraukėm į Kuršmares stintų. Laikas suplanauotas taip, kad patektume į pirmą keltą. Atvažiavom iki kelto likus 30 min. Eilė :shock: . Vis tikimės, kad tilpsim. Nebūtų su manim važiavę, juk turi nesisekti. Likom per vieną auto iki kelto. Už tai sekančiam kelte buvom kažkaip pirmi nuo nuleidimo tralo, tai ir iš kelto pirmi išdūmėn, net rūko. Apsiforminom ekologijos poste, tai kitų dar net nesimatė, ir nulėkėm toliau. Prieš pusę septynių dar tamsoj užlipom ant Kuršmarių ledo Preiloje. Ėjom kokius 800 m. Vėjelis žvarbokas, veidą gnaibė kaip reikiant. Dar tamsoj išvyniojam meškerėles. Kompanija gaudė ant karpio ir lašišos, pas mane buvo nuo praeito savaitgalio užšaldytos kuojos ir iš vakaro "IKI" nusipirktos strimėlės. Didelio skirtumo nesimatė. Po truputį ryte dar kibo, po to visiškas štilius. Iki 15.30 val. turėjau 46. Vienam iš mūsų išvis praktiškai nekibo, pagavo tik dvi. Aišku, čia ir tingėjimo gręžti naujas eketes reikalas, ir netikusios sistemėlės, ir per didelės porcijos. Stintų dydis neįpatingas, gal penkios tikrai didelės. Kita kompanija gaudė ties pervalka apie 2,5 km nuo kranto. Tuo pačiu metu kiekvienas turėjo šiek tiek daugiau negu aš, beje ant porcijos pagavo keletą ešeriokų ir kokių 300 gr kuoją, kuri iš karto buvo paleista - porcijoms. Gavom info, kad vakarop neblogai kimba Juodkrantėje visai prie kranto, ten kur Skumbrotas rašė. Nuvažiavom. Nuo 16.30 iki 18.00 pagavau dar 74. Iš viso 120. Man per akis ir žuvies, ir gerų įspūdžių, tik pati stinta smulkoka. Tik ant ledo Juodkrantėje nuvylė bardakas - krūva girtų, pilna primėtyta taros, ledas vietomis net juodas. Iš linksmų bajerių:. šalia gaudančiam žvejui per patė kliovo piką skambina turbūt žmona. Jo tekstas: Klausau.... grįšiu.... KADA NORS..... nenervuok!!! Meta telefoną ir toliau gaudo. Dar vienas nutikimas. Vaikšto po ledą tokios dvi labai jaunos (16-17 m. iš akies) mergičkos ir prašo parduoti stintų. Matosi, kad atvažiavusios pailsėti į Kuršių Neriją, o be šviežios žuvies likti nenori. Niekas neparduoda, ne tam čia suvažiavę. Dar iš kažkur pasigirsta, kad jie po 30 Lt už kg, tai parduos. Galiausiai mergičkos sugalvoja gudrybę, prieina prie žvejo ir išsišiepusios prašo padovanoti po vieną stintą. Visi dovanoja, kai kas ir po tris. Visi laimingi. Grįžtant ties ekologijos postu visus tikrina policija. Gal ir gerai. Mažiau girtų lakstančių. Grįžtant patekom prieš pat kelto išplaukimą, tai laukti kaip ir nereikėjo. 21 val. jau namuose. Iš karto išsidarinėjau ir išsikepiau dalį stintų ir su malonumu sunaikinau.

#24269   Skumbrotas
 19 Vas 2007 13:39
Prisiminiau vieną baiką iš šeštadieninės žvejybos. Šalia žvejojo toks pakaušęs linksmų plaučių vaikis, tai prasidėjus kliovui pradėjo eksperimentuoti su masalais. Pabandė užkabinti virtos dešros - stintos ima, užkabino rūkyto kumpio - ima, užkabino kalakutienos gabaliuką - ima, daviau sūdyto lašinio - taip pat ima :!: Tik kai užkabino marinuotą agurką - neėmė, matyt todėl, kad prieš tai neįpylėm... :-D :lol:

#24313   Agis
 19 Vas 2007 23:55
Kursi, pamelavau, cia atradau Zvejams.lt patalpinta filmuka apie zvejyba prie poligono :
http://www.rietavas.com/video/07.02.19% ... a_0001.wmv

Cia tiems, kurie kartais nesupranta kaip anos kimba :-D

#24330   Skumbrotas
 20 Vas 2007 11:00
Sekmadienio vakare man gavosi vidutiniškai 2,5 stintos per minutę. Tai tikriausiai asmeninis stintavimo greičio rekordas. Buvau sumerkęs tris meškerėles, be to gylis tik 1,5m - taigi visas darbo imlumas sudarė stintų nukabinėjimas nuo kabliukų :lol: Tai panašiau ne į darbą, bet į bugnų mušimo imitaciją susilenkus....

#24335   Mike
 20 Vas 2007 12:26
Jo, vat su stintu kiekiu per tam tikrą laiką pas mane irgi mistika. Nesugebu daug pagauti, nors trys įleistos meškerėlės pastoviai rodo kibimą. Manau, čia ir sistemėlių, ir technikos reikalas. Visų pirma sistemėlių. Kaip supratau iš Skumbroto rašymo, jis pagavo daug dupletų ir tripletų. Aš per tą laiką pagavau tik vieną dupletą. Tai, kad kibo smulki stinta čia ne pasiteisinimas. Manau, kitą kartą daugiau dėmesio skirsiu kabliukams, bo pas mane turbūt suraišioti likę nuo caro Rūriko laikų. Kaip suprantu stinta dažnai turi pati užsikirsti, tada galima per kliovą palaukti, kol ant tos pačios meškerėlės užkibs dar ir antra, trečia. Pastebėjau, kad pakirsdavau geriausiu atveju kas kokį penktą kliovą. Kitas dalykas - technika. Pradžioj bandžiau gaudyti klūpėdamas, bet negaliu ilgai, kojas skauda, be to ledas buvo šiek tiek šlapias, tai drėksta, bijau peršalti, nes daktarai iš viso ant ledo lipti nerekomenduoja. Po to kažkaip sugebėjau atsisėdęs ant dėžės pasiekti visas tris meškerėles. Bet tada skauda nugarą. Žodžiu, ne malonumas, o darbas. Aišku, nėra ko norėti, kai antrą kartą gyvenime tas stintas gaudau. Be abejo, azartas didelis. Reiks kažką sugalvoti, kad ir pas mane būtų bent jau kas trečias kliovas pakirstas.

#24338   Skumbrotas
 20 Vas 2007 13:00
Mike, kabliukai turi būti LABAI aštrūs - čia be diskusijų.
Pastebėjau, kad daugelis žvejų daro vieną esminę klaidą - kabiną per didelę porciją. Tada tai tikrai stinta pati nepasikerta, kad ir kokie aštrūs kabliukai būtų, reikia spėti pačiam pakirsti. Kai užeina geras kliovas tai pakanka mažyčio gabaliuko ar net odos liekanų su mėsos likučiais. Kaip pvz galiu pasakyti, kad beveik 300 stintų pagauti man užteko porcijomis supjaustytos vienos stintos puselės. Kai kibimas silpnas porcijas visad keičiu kas valandą - atmirkusi mėsa stintų nebevilioja.
Pasikirtimui reikšmės turi ir ant sistemėlės galo rišamo svarelio dydis - jei srovės nėra daug kas naudoja 10-15g svarelius arba kokią nedidukę blizgutę, o tai irgi nepadeda pasikirsti stintai. Aš visad naudoju ne mažiau uncijos svarelį.
Dar viena dažnai pasitaikanti klaida - per ilgi pavadėliai. Geriausiai - 3-5cm ilgio.
Daugiau čia jokių technikų nėra. Man irgi kojos skauda, gaudau pasilenkęs, tad nugara per gerą kibimą paskausta kapitaliai. Stintinės blizgutės nieko daug neįtakoja, pas mane ant visų meškerėlių skirtingo tipo, bet nepastebėjau, kad kažkurios būtų kibesnės. Naktį aišku geriau fosforinės.

#24341   saciokas
 20 Vas 2007 14:43
O as kaip visiskas stintu profanas galiu pasiulyt :oops: viena dalykeli pagerint gaudymo "poza". Riedutininku antkeliai gal pagelbetu? Rubikiuose visi kas naudojo labai gyre. Gal ant stintu irgi tiktu. :roll:

#24343   Agis
 20 Vas 2007 15:17
Pries metus ar pora kazkuris zveju zurnalas rase, kaip vieni gaudo pasidare stovelius tokio aukscio, kad nereikia lankstytis.Manau ypratus gal ir visai nieko, juo labiau tada blizgutes su porcijomis maziau saltu prie ledo, nes tai irgi atima laiko, kai zvejoji salant, kol atkabini, ziurek jau ir prisalo porcija prie ledo, tik va tada jau beinercines riteles reikia uzdeti :roll:

#24356   pypkorius16
 20 Vas 2007 20:28
Kazkada ir mariose maciau kaip diedukas toki staliuka , apie 30 cm aukscio, pasistates . Ant jo 3 meskeres , o tarp meskeriu !buonka! ir zakusonas. Pilnas konfortas. !yeee!

#24383   VirTus
 21 Vas 2007 11:04
Sviezios naujienos is Nidos.Stintos kibina.Stebuklo nera,bet Donis turi apie 25 kiti kas daugiau,kas maziau.Nutruko vegele...nuejo apie 1,5km.Dabar po truputeli eina i prieki.

#24475   pypkorius16
 22 Vas 2007 08:42
Vakar nuo 14 iki 19 val Preila = 80 vnt
Geri uzejimai po puse valandos apie 15 ir 18 valanda, kitu laiku rakinejimas po neuzauga kas 15 min. Smulkios, kelios buvo mazojo pirsto dydzio.
Ir dar apie sistemas. Per pirma uzejima pestebejau kad beveik visa zuvi pagavau ant vienos meskeres (is 3), ir tik ant vieno kablio(is 4), po kokiu 20 pagautu stintu pakeiciau porcija ant sio kablio ir aktivus kliovas pasibaige. Porcijos buvo uzkabintos vienu mtetu tuos pacios raudeles. Mistika :grin:

#24483   Agis
 22 Vas 2007 09:11
Joo, kartais ju kibimas neturi jokios logikos :roll: Nors, jeigu kaip raso, ju burys sudaro kamuoly, tai galima suprasti, kad kurioje tai vietoje tas kamuolys priarteja prie masalo ir ten kimba :roll: Ydomu butu paziureti filmuota medziaga po vandeniu.Galetu chebryte is "Oktopuso" panardyti ne tik Plateliuose :lol:

#24503   VirTus
 22 Vas 2007 09:56
spec.Skumbrotui...
rasei,kad kai geras kliovas ir nebenori vargintis traukaliodamas po 1 stintuke,specialiai kazkiek dar palauki ir istrauki dupleta ar net tripleta.Man ne karta yra nutike taip,kad uzkirtes viena stinta ja netraukiu,o palieku sistemele darbineje padetyje,kadangi tuo metu tvarkau kita meskeryte.Finale gaunasi(ir ne karta)taip,kad ta uzkibusi stinta besiblaskydama pasigauna gretimos meskereles sistema.Rezultatas aiskus:du viename :-D
p.s.pas mane svoriai budavo gan solidus.

#24504   Skumbrotas
 22 Vas 2007 10:17
Spec.VirTusui...
To man nė karto nėra pasitaikę. Galbūt todėl. kad eketes negręžiu arčiau kaip 1-1,5m vieną nuo kitos. Čia asmeninis pasirinkimas - arba duoti darbo kojom, arba žvejoti poniškai per pusmetrį apsigręžus eketes ir narplioti sistemėles... :-D

#24820   Deividas
 25 Vas 2007 21:14
7 25 einam nidoj ledu.7 50 vietoj,susiruosiam meskeres,pasiruosiam zukle.ventilecija kaip zinot neboga :) rankas pasalt teko pakankamai neblogai :/ be pirstiniu bent jau as ilgiau 5 minuciu neisbuvau(dar gal grudintis reik).kibimas sioks toks buvo,gal tik ant pietu nelabai,nors dede trauke gan neblogai o as ziurejau i ji :) vakaroj pavyko ir viena vegele pagaut,viena pabego dar.18val baigem zukle,extrimo rankas pasalt uzteko :D dabar 21val,pasveriau laimiki ir nustebau,6.5 kg stintu,tikrai tiek nesitikejau..vegele 1.5kg.dedes laimikis turetu but kur kas geresnis,o likusiuju dvieju bendrazygiu kuklesnis,dedes sunui tik 11metu,nereik noret kad lygiai su mumis zvejotu :D palyginus su praeito savaitgalio naktine zukle tai siandien buvo pakankamai silta :) nidoj dar siek tiek greiti virsijom,tai teko apsimoket :|

#24833   saciokas
 26 Vas 2007 08:12
Sekmadienis 01,00 nakties kolektyvas is 7 zmoniu pajudam Nidos pusen. Keleta nenuobodziu valandu ir mes nidoj. "Zero" sustras filmas. :grin: Tai va lipam ant ledo ir kazkodel labai nedrasiai patraukiam i tamsa. 1,6km nuo kranto mes trise stojam, kiti patraukia dar toliau. Vos tik pradejus zvejot prasideda pirmieji kibimai. Kolega gan gerai traukia, o man ir kitam kolegai nelabai. Per pora valanda sugebu iskrapstyt apie 20 stintu, kai kolega jau primuse gana daug. Pereinu i kita ekete ir tada prasidejo darbas darbas darbas. Ciongas gana didelis ir zvarbus tai pirstukai biski sala. Todel porciju keitimas ne pats maloniausias uzsieemimas. Pradzioje buvo azartas, bet po biskeli jis bleso. Jau kai ant sistemos likdavo viena dvi porcijos tada prisiversdavau jas keisti. Karpio porcijos baisiai sunkiai uzsimaudvo ant kabliuko. Gaidiski kabliai :grin: Tai va nusiemem apie 15,00. Nekenciu grizimo iki masinos :evil: vos gyvas parsivilkau. Tai va rezultatai pas mane 146vnt + 1,3kg vegele (ant sistemeles ant porcijos) kolega 166vnt kitas biski maziau. kamstis su kolektyvu, kurie patrauke toliau tai ir nezinau kiek jie ten primuse, bet ganetinai gerai. Jie dar paeme 3 vegeles. Tai va apibendrinimui, stinta kimba gerai beveik istisai su labai mazom pertraukom, jei netingetum keisti porcijas tai primustum be proto. Vegeles kimba :!: Nerelaus vejas ir antkeliu neturejimas nepalengvina zvejybos :grin: visi keliai nubalnoti. Jauciuosi kaip pritrekstas asfalto lygintuvo, bet sviezios pakeptos stintos skonis dar nuo vakar vakaro stumia i prieki. Laika praleidau nerealiai. Geras tas zmogus kuris sugalvojo Kursiu marias :grin: Amen

#24863   saciokas
 26 Vas 2007 16:26
Jei mano galva vaziuok tiesiai i nida ir nesuk sau galvos. Ledas geras propersu nera. Kiek is gandu girdejau ventej tipo pavojingiau :roll: nidoj kibimas tikrai yra. Kiek maciau net toli eit nereikia, labai daug zmoniu gaude prie pat jachklubo. Nu aisku i vente pigiau ir pan. keltai ekologija. Labai nelaiku uzklausei visi klaipedski sedi ant mariu. Nebent skumbrotas apsireikstu :grin:

#24866   kursis
 26 Vas 2007 17:03
nu del ledo Ventej tai galit buti ramus, pats buvau praeita savaite- jokiu propersu nera (buvau nuejes apie 3 km), ledas visur tvirtas. Vienas minusas, kad toli eiti reikia (Venteje)

#24976   pypkorius16
 27 Vas 2007 20:19
Nu va katik is Nidos. Kibo neblogai , mano rezultatas 290 vnt ( 8-16 val )
, bet reikia vaiksciot ir jeskot. Vienas draugelis sedejo vienoj vietoi tai pagavo tik 80 vnt. Atstumas nuo kranto 1-1,5 km. Viegeliu kad kas pagautu nesigirdejo. Po pietu pradejo kauptis vanduo ant ledo , vietom iki 2 cm nes kelis kartus lijo.

#25041   kursis
 28 Vas 2007 20:44
Siandien Nida - as 250 vnt., biciuliai panasiai gal kiek maziau, viena vegele apie 1kg. Griztant teko su dviem rybokais pakalbeti, per abudu pagavo 45 stintas per visa diena, nors zvejojo visa diena kaip ir mes :shock: Nutole nuo kranto buvom apie 2 km, ant ledo yra vandens. Kas zada savaitgali vaziuoti - vaziuokit drasiai ledas tikrai bus ir tvirtas, o kiek tu vaziuojanciu bus man baisu net pagalvoti :n.nee: Vienu zodziu skubekit kol dar dievulis leidzia :lol:

#25048   spiridonas
 01 Kov 2007 01:23
Sekmadienio vakaras 21.45... paskutines minutes darbe, jauciasi sioks toks nerimas- ryt i stintu zukle!! Tai mano sezono atidaraimas ir tuo paciu uzdarymas todel pasiruosta ypac kruopsciai, jau dienos metu buvo suristos sistemeles ,padarytas isamus sarasas daiktu, kuriuos tureciau pasiimti.
22.30 paskutinis pasiruosimas zuklei, dedami visi daiktai i kuprine, ruosiamas maistas, pjaustomos porcijos. nuspresta, kad mane pasiima Agis su Alvydu 4.00 nuo namu. 00.25 baigiau visus pakavimus. miegoti liko apie 3 valandas. Nors naktis ir trumpa teko pabusti du kartus ir isitikinti, kad nepramiegojau....
skamba zadintuvas. po triju miego valandu jauciuosi visiskai pailsejes. pusryciauju ir zvilgcioju pro langa. vejas stiprokas, bet nors saltukas nebetaip spaudzia...
4.00 stoviu kieme, pasitinku atvaziuojancius Agi ir Alvyda. uz keletos minuciu Pasirodo ir eLPi, ir tuo pat metu paskambina Virtusas ir reportuoja , kad jau atvaziavo i susitarta susitikimo vieta. Skambinu Doniui. Sis su dar vienu kolega is gargzdu, Giedrium, jau netoli musu. Viskas viksta pagal plana.
4.40 musu ekipazas is 7 zveju (3 auto) jau laukia ivaziavimo i kelta. Persikelus virtine automobiliu pajuda Nidos link. Visi stoja prie punkto ir apsimoka uz ekologija. Ir vel leidziasi link tikslo. Kelione neprailgsta. Dar su tamsa atsirandame Nidoje prie jachtklubo. Islipame is auto ir girdime kaip gaudzia nuo vejo trosai, skirti jachtu itvirtinimams. Bet niekas musu jau nebegali sustabdyti. Traukiame daiktus is auto ir kraunames ant roguciu. Net nesulauke sviesos pajudame I marias. Nuo kranto ejome apie 20min. Pirmosios eketes ir didelis troskimas isvysti sargelio linktelejima. Visi septyniese issimeteme nediliame plote. Sargeliai po kolkas tylejo. Pirmaja zuvele is eketes iskrapste VirTusas praejus apie 10 min nuo zukles pradzios. Pagaliau ir as sulaukiau timptelejimo. Pradejo svisti ir stinta suaktyvejo. Baigesi visos kalbos ir vaiksciojimai. Dirbome. Kai kas, state skritulius su stintomis, taip tykejosi pagauti vegeliu. Praejus pirmajam stintu antludziui jos vel laikas nuo laiko uzplaukdavo ir dziugino sargelio linksejimais bei svieziu agurku kvapu. Per ta laika kai stintos laikinai dingdavo ir niekas nesidomejo masalu, po truputi mes pradejome vieni kitiems linketi sveikatos. Paskaiciavus tarpinius rezultatus paaikejo, kad vienas is lyderiu Alvydas i savo krepsi imetes apie 120 “tasku”. Tuo tarpu pas mane buvo apie 90 ir kaip bebutu keista 3 eseriai ant porcijos, veliau dar 2 dryzius pagavau, visi apie sprindzio didzio ir tik vienas siek tiek didesnis, kas keisciausia, kad vienas is eseriuku uzkibo ant dzigo su stintos uodega, kuris buvo skirta vegeliai. Tiesa, vegeles tylejo, nei ant skrituliu nei ant sistemeliu nebuvo nei vieno grybstelejimo.
13.30 nutariame , kad darysime pertrauka. Vaziuosime I Preila, kur is pradziu buvome numate apsistoti, pailsesime ir po to vel eisime I zvejyba, pasimegauti “vakariniu” kibimu. Pasiekus Preila situacija, kiek pakito nei pagal plana. Buvo surasta nauja gyvenamoji patalpa, kur visa xebra galejo buti kartu, t.y. miegoti tame paciame pastate ir svarbiausia , kad apacioje kambariu, buvo baras!!!
Baro seimininke is karto puole virtuven ruosti vyrams sriubos bei antruju patiekalu. Pazvelgus pastebima , kad visi labai patenkinti. Valgai silta sriuba ir matai prie pat salto alaus krana, paziuri pro diiiiideli langa ir matai uzsalusias marias uz 50m. fantastiska!!!. Buvo aptarta kad vakare dar eisime zvejoti. Tie kas jau sezona buvo atidare anksciau ir ganetinai uztektinai prisizvejojo savaitgali is karto pasake, kad zvejoti eis tik kita ryta, o siuo metu uzsiims poilsiu. Kuo labiau vakarejo, tuo maziau atsirado norinciu I vakarine zukle. Galiausiai mes likome su VirTusu kurie ir isejome I marias sutemu pasitikti. Atejus I zukles vieta (ejimo apie 8-10min) pastebejome kad gilis kur kas mazesnis nei nidoje. Kibti nenorejo. Po pusvalandzio zvejybos turejau 2 stintas, panasiai turejo ir bendrakeleivis. Pradejus temti kibimas suaktyvejo. Uzsidegeme lempas. Kibimas tesesi, tik oras tapo kiek atsiaurokas, pradejo pustyti. Eketes greitai uznesdavo sniegu.
19.45 nutariame kad jau uztenka ir ruosiames i kranta. Paskaiciavus , man pavyko suvylioti apie 50 stintu. Gryztame i bara- savo nakvynes namus. Like draugai jau palike kur kas linksmesni nei, kad juos palikome. Jau ir muzika groja, girdisi dainuojanciuju balsai.
Persirengiu ir leidziuosi i bara. Prasidejo vakariniai pasnekesiai ir linksmybes. Visa , kas linksma greit ir baigiasi. Miegot nueiname apie 2-3 val, neuzmirse paskambinti ir kitiems forumo draugams. Buvo nutarka keltis apie 6, bet visi sutartinai siek tiek velavome, todel kitos dienos stintu zukle atsidejo i velesni laika.
Atsikelus vel pasijutome, kaip namie. Paruosta kava ir kitokie vaistai padejo atgauti jegas bei greiciau issibudinti. Netrukus vel sedame i automasinas ir atsisveikine su baro seimininke, vel skuodziame stintu link...i Nida. Atvaziuojame si karta jau prasvitus. Bet jau nebeskubame kaip vakar. Einame i marias ir prieje pirmaji zveju buri stojame.(ejimo buta apie 15min). stinta siek tiek kabinejosi, bet kur kas prasciau nei vakar. Bet nuotaika gera. Bendraujame, juokaujame. Ypac stipriai juokauja Donis su Agiu. Donis is vis uzsimeta viena meskere ir atsiseda i kede atsukdamas nugara meskerei, uz tat jis labai gerai mato Agio meskereles...
Stintu kibimas visiskai aprimsta, keiciasi oras, pradeda lynoti. Galiausiai Agis su Doniu nusprendzia aplankyti Nidos miesta po valandeles gryzta su dideliu maisu pilnu cepelinu.(specelinu). Laikrodis arteja prie 15 val, Alvydas, kaip vyriausiasis vairuotojas duoda zenkla pakuotis daiktus tai taip ir darome. Paskaiziuoju savo rezultata – apie 50vnt, mazoka…bet nuotaika vistiek gera. Pavargau....maloniai pavargau. Einame namo. Is salies stebime dvi naujas “ledo zvaigzdes” (kam reiks supras- aut.past.) :-D palijus pradejo telksoti vandens balos ant ledo- slidu. Siaip ne taip gryzome iki auto. Dedames daiktus. Dar sugebu prasipjauti delna i Donio grazta, kuris buvo neuzdejes apsaugos. Vaziuojame namo.akis limpa, bet siaip netaip valdausi- kalbu su VirTusu.i kelta ivaziuojame paskutiniai.persikeliame ir islydime Virtusa- jam dar ~280 km kelio lyg namu. Mums namai nebetoli. Alvydas isvezioja mus po namus. Viena is “ledo zvaigzdziu”- Doni, namo parveza forumietis Vytautas, kuriam dar Agis speja pravesti paskaita apie forumo knopkiu “cituoti” ir “atsakyti” paskirti.
Pagaliau namie. Pavarges, bet laimingas. Sezonas atidarytas ir tuo paciu uzdarytas! Aciu bendrakeleiviams uz geras akimirkas ir smagiai praleista laika ir iki kito karto!
P.S. per dvi dienas pagavau 227 stintas , Donio antros dienos laimikis- 3 stintos :-D
S 2007

#25154   kamstis
 01 Kov 2007 21:17
Naujausios zinios is Nidos ;-) Stinta jama nenoriai ,kliovo rimto nera ,vegeles viena kita papuola ;-) Keturi rybokai turi 3vegeles,spreskit ar cia gerai ar ne ;-)
Kolegos sake kad dar iki 22val bandys sedeti ,o rytoj eis dar toliau :twisted:
Duok dieve jiems sveikatos :grin:

#25338   Dusia
 04 Kov 2007 11:39
Na va,stintu sezonas uzdarytas.Vakar su Meskute buvom ties Nida,nuo kranto apie 3km.Pagavom 469vnt,stintu ir nei vienos vegeles :( ,nors kolegos vaziave su mumis pagavo 2vnt.viena apie 800gr,kita apie 2.5kg.Siaip manau kad zvejyba buvo nebloga :-D

#25455   saciokas
 05 Kov 2007 08:10
Draugelis buvo savaitgali nidoj. Sestadieni pagavo nemazai stintu ir jos gana stambios. Iki vakaro pagavo apie 6kg. Kita diena dar pridejo apie 4kg. 0 vegeliu. Tai va kogero paskutinis uzlipimas ant kursmariu ledo. Sake ledas prie kranto jau smarkiai iskorejes. Tai kogero buvo paskutinis savaitgalis :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 201
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė