Nusvilps garantuotai
A jei rimtai, tai jos didokos atrodo, uzsiknisi tusciai pakirtinet

analogiškai darau ir aš, plius tokiu būdu galima greitai, nekeičiant visos girliandos darišti nutrūkusią avižėlę, kai užkabini kur į kraštą, plius yra galimybė pagrindinį naudoti storesnį, o pavadėlius plonesnius, kas kartais labai įtakoja, kai stinta būna neaktyvi.Airis rašė:bet taip risant ,gaunasi pagrindinis valas sukarpytas, nebent sekti ,kuris pagrindinis galas.
as tai prisiraisioju avizeliu su valu, tada paimi pagrindini vala ir pavadeli kartu, darai kilpa, prakisi 3 kartus ir uztrauki. lengvai pavadelio ilgis reguliojasi ir pagrindinis istisinis palieka,kartais eina nutaikyti,kad kabliukai i virsu ziuretu, atstumas tarp pavadeliu lengvai reguliuojasi.
Na tokiu valu gaudau tik nuo krantines kai reikia mest į marias. Liepojoj, storesnio kaip 0,18 nededu. Mariose pernai ir 0,18 naudojau, pavadukus į šoną 0,14-0,16 niekes nesipina.eLPi rašė:Pritariu Airio nuomonei, pats naudoju 0,28/0,2.
Pabandziau taip risti, taciau man pavadelis slankioja pagrindiniu valu aukstyn zemyn. Ar taip turi buti, ar kazka netaip darau?Airis rašė:bet taip risant ,gaunasi pagrindinis valas sukarpytas, nebent sekti ,kuris pagrindinis galas.
as tai prisiraisioju avizeliu su valu, tada paimi pagrindini vala ir pavadeli kartu, darai kilpa, prakisi 3 kartus ir uztrauki. lengvai pavadelio ilgis reguliojasi ir pagrindinis istisinis palieka,kartais eina nutaikyti,kad kabliukai i virsu ziuretu, atstumas tarp pavadeliu lengvai reguliuojasi.
Nuo krantinės pagrindinų valą naudoju pintuką vienai meskerei, kitai mono. Bet sistema vistiek visada darau mono, jei gaudom jachtklube, tai sistema max 0.18-0.2, į šonus 0.14 - 0.16 ir niekad nenusyliau, ir nieks iš kolegų dar neapgaudėsavas rašė:Liveri, tai nuo krantines geriausia plonas pintukas...
Aisku, taip ir supratau, kad blaivia galva sokineji pirmyn atgal valo atkabinet. As matai matyt apsvaigusia galva uzpakalio nuo dezes nepakeldamas, timpt uz valo ir meskerele rankoje. Aisku gal sunku nusprest koki vala naudot zvejojant blaivia galva ir saltu protu, bet man kazkodel atrodo, kad vistik liksiu prie storesniuju. Aisku gal blogai ka supratau ir nepastebejau to del ko reiketu naudoti avizelinius valus zvejybai girlianda...Galbut kibimu daugiau buna ant plono valo, bet, kad lygtai vaikysteje dar isbandziau visus tuos ploninimus ir ilginimus, bet negaves nieko teigiamo grizau prie to kas logiska ir patogu. Nepiktai as cia, tik smalsumo vedinas...Liveris rašė:Henyte, jei užkliūna už leduko paimu ir atkabinu, nėra buvę kad nutraukčiau, reikia su blaivia galva atkabinėt ir su protu.
Henyte nebuk Muzikas. As pavyzdzij gaudau tokiu valu, kury man gaila guldyti ant ledo, todel naudoju beinercine rite. Kelmu su savo valu tikrai nerauciau --- pirkau jy kitem tikslam...henyte rašė:Aisku, taip ir supratau, kad blaivia galva sokineji pirmyn atgal valo atkabinet. As matai matyt apsvaigusia galva uzpakalio nuo dezes nepakeldamas, timpt uz valo ir meskerele rankoje. Aisku gal sunku nusprest koki vala naudot zvejojant blaivia galva ir saltu protu, bet man kazkodel atrodo, kad vistik liksiu prie storesniuju. Aisku gal blogai ka supratau ir nepastebejau to del ko reiketu naudoti avizelinius valus zvejybai girlianda...Galbut kibimu daugiau buna ant plono valo, bet, kad lygtai vaikysteje dar isbandziau visus tuos ploninimus ir ilginimus, bet negaves nieko teigiamo grizau prie to kas logiska ir patogu. Nepiktai as cia, tik smalsumo vedinas...Liveris rašė:Henyte, jei užkliūna už leduko paimu ir atkabinu, nėra buvę kad nutraukčiau, reikia su blaivia galva atkabinėt ir su protu.