Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos; pašarai, masalai, sistemėlės
 #197893   senelis
 20 Geg 2010 08:29
O tai,okuma,ar jau didieji sukilo,ar puskarsiai iki kg? Na bet jau smagu,jau reiskias vasara... O aukstaitijos ezeruose pirmieji irgi negiliai geriau gaudosi,paskui atsitraukia i gylius.
 #197896   okuma
 20 Geg 2010 08:47
nu puskarsiai.... :oops: 400-1000 gr. ..negalvojau,kad taip jautriai reaguojama del pavadinimo :-D,esme,kad iki siol tai tik delniniai buvo,visgi sioks toks progresas yra
 #197902   senelis
 20 Geg 2010 09:05
Juokauju as :lol: 0,5 - 0,7 kg karsiokai tai patys tie "sportininkai" ir priesinasi dar labiau uz didziuosius :roll: Tai smagu,kad ne delniniai,o tokie jau pasigauna ;-) Bandysiu savaitgali,jei oras leis..
 #197903   gelmės
 20 Geg 2010 09:08
Oras tai leis. :gutgut Šilta, saulėta. Sekmadienį bikuti vėsiau.
Aš noriu ir karšių i lydekių. :ruko
 #197910   okuma
 20 Geg 2010 09:20
senelis rašė:Juokauju as :lol: 0,5 - 0,7 kg karsiokai tai patys tie "sportininkai" ir priesinasi dar labiau uz didziuosius :roll: Tai smagu,kad ne delniniai,o tokie jau pasigauna ;-) Bandysiu savaitgali,jei oras leis..
del oro ai nezinau ne ka pasakyt.....toj pacioj vietoj buvau ir is vakaro,galvojau pazvejosiu truputi ir uzsisersiu rytui...tik issilankscius irankius prasidejo audra-silpna veja is siaures staiga pakeite stiprus vejas is rytu,nezmoniskas lietus ir griaustiniai su zaibais virs galvos,vos spejau uzsimest ir pradejo kibt,o as sedejau po skeciu kaip grybas ir del zaibavimo bijojau snapa kist lauk,kad pakirst....nesibaide nei griaustinio nei vejo pokyciu...
 #197929   senelis
 20 Geg 2010 09:54
okuma rašė:nezmoniskas lietus ir griaustiniai su zaibais virs galvos,vos spejau uzsimest ir pradejo kibt,.
O va cia tai keista... Kiek esu zvejojes karsius,tai tik sudubasina perkunas virs galvos ir kaip uzrisa... O pries audra,tai ir pernai tooooki sukilima karsiu teko patirt! :lol:
 #197979   pensininkas
 20 Geg 2010 10:56
5dieni vakare bandysiu ir as pirmuosius karsiokus patraukti. ypatingai krupsciai nesiruosiu, pora meskereliu, siek tiek pasaro ir alaus irgi biski daugiau nei pasaro :)
 #197983   senelis
 20 Geg 2010 11:13
pensininkas rašė: ypatingai krupsciai nesiruosiu, pora meskereliu, siek tiek pasaro ir alaus irgi biski daugiau nei pasaro :)
normalus pasiruosimas -turetumet pagauti :roll: As irgi panasiai pasiruosiu,gal dar keletas donkinyku tik kartu pades gerai laika leist :lol:
 #198002   pensininkas
 20 Geg 2010 12:07
tas neypatingas ruosimasis, nesirinksiu spec isskirtinio ezero, neieskosiu kur laikosi karsiai, netempsiu visos irangos, tiesiog po savaites darbu gerame ore pailsesiu :) vienas dalykas aiskus - ezere karsiu yra, todel tikiuosi bent viena rankose palaikyt :)
 #198450   okuma
 21 Geg 2010 09:53
senelis rašė:
okuma rašė:nezmoniskas lietus ir griaustiniai su zaibais virs galvos,vos spejau uzsimest ir pradejo kibt,.
O va cia tai keista... Kiek esu zvejojes karsius,tai tik sudubasina perkunas virs galvos ir kaip uzrisa... O pries audra,tai ir pernai tooooki sukilima karsiu teko patirt! :lol:
tikrai keista,ir dar tokiam gylyje....vakar vel iki 1 val. nakties pasedejau-choroso otdachnul,tik kad jau atsibodo tas semkes gliaudyt ,500-800 gr standarts, dar idomu kad kukuruzai ant kabliuko jiem matai visiskai netink :shock: ,keleta pagavau ant match'o,tai net rankos pradejo drebet kai pamaciau kylant wagleri :hrd ...uostabus vaizdas
 #198512   senelis
 21 Geg 2010 11:30
Aha,man irgi tas vaizdelis iskylancios ir gulancios pludes,ypac anksti ryte,kai dar toks rukelis ant vandens... Oi pasaka! O idomu,kodel kukuruzas ju nedomina? O tai sliekai ar dzikai labiau domina? Na bet kiekviename ezere skirtingai... Pabandysiu ryt ryte pats ;-)
 #198525   okuma
 21 Geg 2010 12:32
slieko dziko sumustinis dirba,kukuruzas dzikas,sliekas kukuruzas neveike visiskai...ir dar tik patvirtinau savo sena teorija-nuciulpta slieko ir dziko sumustini karosai labiau myli nei karsiai...karsiam labiau patink sviezias...o gal cia tik man taip atrodo,bet turetu but labai didelis atsitiktinumas...
 #199033   pensininkas
 24 Geg 2010 07:44
Karsiai si savaitgali man parode didele didele spyga :) zvejota dviem meskrem, viena nuo dugno pakelta ~ 1m, kita paguldyta ant dugno, tai apturejau tik 1 kibima panasu i karsio, bet pakirtus nieko nebuvo :)
p.s. dar zvejoju su 0,1 valu ir 14nr mazu kabliuku, gal jau laikas storinti pavadeli ir didinti kabli?
 #199044   gelmės
 24 Geg 2010 08:19
Ir mums trim didelę špygą parodė. :-niak'
Vienintelis linksmesnis epizodas, kad seneliui gaudant karšius užsikabino kuojikė, kurią iš karto griebė lydzialis. Tik neteko jam pabūti gryname ore.
 #199313   Wytux
 24 Geg 2010 20:31
O reportazo jauniu varzybose nedesi ? :)
 #199326   atomaxas
 24 Geg 2010 20:53
Turiu klausima apie karsius, tiksliau apie jiems naudojamus kabliukus. Kokie labiau kabliukai pasiteisina zvejojant karsius. Suprantama dydis turi buti mazas, taciau klausimas tox, kad kurie geriau su trumpesniu kotu kabliuko ar su ilgesniu? Nes naudojant 14dydzio kabliuka, zvejojant slieku daznai neuzsikirsdavo, galvoju gal reiketu paimt didesni kabliuka su trumpu koteliu. Beto gal toks kabliukas ir unibersalesnis butu?
 #199389   pensininkas
 25 Geg 2010 07:55
Visalaik naudoju trumpesnio koto kabliuka. patogiau uzmauti masalus bent jau man. su ilgu koteliu nelabai megstu, todel privalumu ir trukumu nevardinsiu, abieju rusiu kabliu nelyginsiu :)
 #200713   Kairys
 28 Geg 2010 18:16
Aš irgi naudoju kabliukus trumpu koteliu, ilgesnių nemėgstu ir kažkodėl man atrodo, kad tas ilgesnis kotelis tik trukdytų žuviai ir keltų jai daugiau įtarimų. :roll: Pastaruoju metu naudoju jau seniai pamėgtus 10 numerio kabliukus (pagal seną numeraciją, berods, 4 numeris). :roll: Pernai pabandžiau owner, man patiko, aštrūs, neblogai žuvis pakertama, tai su jais dabar ir draugaunu. ;-) O dėl karšių, tai, ma regis, gal ne visada kabliukas svarbiausiais, svarbu, kad ant kabliuko būtų geras kupstelis sliekų. ;-)
 #200796   atomaxas
 29 Geg 2010 15:36
Na man kolkas geriausiai sekasi ant dziku zvejoti. Kazkaip sliekus jie ignoruoja, arba karosas kox ar eserys slieku susidomi.
 #200857   Bzykas
 30 Geg 2010 17:09
Sestadienis Alsakio ezere visiskas stilius,nei vieno karsioko :( Gal kas zinot ar zydintis vanduo itakoja kibimui?
 #200860   Wytux
 30 Geg 2010 17:37
Kiek as esu pastebejes, tai zydintis vanduo visada i bloga puse koreguoja kibima.
 #200878   EDVD
 30 Geg 2010 19:53
Traku raj ežeriuke šeštadienį paryčiais du karšiai virš 1kg bei keli apir 500g, dėja ne man '''bum '''bum
 #201154   dzzzima
 31 Geg 2010 19:30
si sestadieni traku rajone, nuo ~4.00 iki ~13.00 pagavau 2 lynus iki 500gr, o draugas 4 karsius. Du apie 1.2 kg, vienas apie 900 gr, ketvirtas apie 2.3 kg. Kitas zvejys isvaziavo namo su 7 karsiais 1-1.5 kg... Masalas dzikas-sliekas, tik i dzika ar tik i slieka ar kitas variacijas su kukuruzu - jokios reakcijos.
 #201869   xenox
 04 Bir 2010 12:48
Buvau zvejot Ignalinos rajone karsiu.Kibimas velniskas.Kibti pradejo nuo 1val. nakties.Gaudziau ant dugnines. Masalas tiktai dzikas, slieko neima visiskai. Didziauses 2,5 kg kiti visi nuo kilogramo. Jai buciau gaudes visa diena gal buciau privares pilna bagazine.Pasiseriau virtais zirniais idedamas kukuruzu ir kakavos.
 #202003   Edosius
 04 Bir 2010 21:24
Viską reikia bandyti.., nes tvenkinys tvenkiniui nelygus. Šiandien per pora valandų trys "atsigulimai"..- vienas krante 1,7kg.. ir tik ant kukurūzo.
 #202058   okuma
 05 Bir 2010 10:41
nu vakar pasedejau nuo 20 val. iki 3 ryto.....karšiai paviršiui blynus piesia,o i masalus ne neziurejo,per visa ta laika anei kepst :-ug
 #202060   KARSIS
 05 Bir 2010 10:55
xenox rašė:Buvau zvejot Ignalinos rajone karsiu.Kibimas velniskas.Kibti pradejo nuo 1val. nakties.Gaudziau ant dugnines. Masalas tiktai dzikas, slieko neima visiskai. Didziauses 2,5 kg kiti visi nuo kilogramo. Jai buciau gaudes visa diena gal buciau privares pilna bagazine.Pasiseriau virtais zirniais idedamas kukuruzu ir kakavos.
Nu sudomino tamstos zvejyba, o kokiame gilyje orentuotis dabar juos gaudant??? nesu taip anksti ezeruose juos zvejojes,visada pradedu ju zvejyba nuo liepos antros puses................
 #202144   xenox
 06 Bir 2010 16:56
KARSIS rašė:
xenox rašė:Buvau zvejot Ignalinos rajone karsiu.Kibimas velniskas.Kibti pradejo nuo 1val. nakties.Gaudziau ant dugnines. Masalas tiktai dzikas, slieko neima visiskai. Didziauses 2,5 kg kiti visi nuo kilogramo. Jai buciau gaudes visa diena gal buciau privares pilna bagazine.Pasiseriau virtais zirniais idedamas kukuruzu ir kakavos.
Nu sudomino tamstos zvejyba, o kokiame gilyje orentuotis dabar juos gaudant??? nesu taip anksti ezeruose juos zvejojes,visada pradedu ju zvejyba nuo liepos antros puses................
Gaudau 6 metru gilyja.Ir sendien buvau.Prie ezero buvau 3 val. ryto.Pradejau zvejyba iki 9 val nieko visiskai.Nuo 9.30 prasidejo karsiu fejerverkai:))))))) 7 karsiai po 1.5 kg.Pagalvojau usteks.
 #202183   pensininkas
 07 Bir 2010 07:46
Sestadieni ir man pavyko pasedet pazvejot. Gaila, kad visus planus sujauke 4dienio liutis, sode visas rusys garazas uzpilti vandenssu purvu, tai per tvarkymasi iki velumos nespejau nei pasaru pasiruost, nei sistemeliu susitvarkyt, tai 6dieni tik 8 ryto sugebejau is lovos issidrebt ir pirmyn. Nieko nesitikejau rimto, nes pasarui turejau tik palangos duonos ir siek tiek kvapu :) dzykas, sliekas - griebe viska. aisku, nedidukai, max kokie 200 g, bet su turetu apsirupinimu net tai buvo dziaugsmas. per ~4h pavyko prisienauti arti 30 karsiuku bei 7 kuojas. visas veiksmas 2,5 m gylyje nuo dugno, prie nendriu. vanduo uzkiles po liuties daugiau nei pavasari, ant tilto sedejau baloj :) siam savaitgaliui reikes pasiruosti rimciau, pasedet per nakti, aisku jei vel gamtos selsmas nesujauks savaitgalio planu
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė