Šiemet jo, kažkaip ir man nelabai. Galima sakyti blogiausias sezonas per kelis metus, kiek juos gaudau. Ir ne tik mano apylinkėse taip, chebra iš kito Lituvos galo irgi sako kad kažkoka chernia praejusią vasarą buvo su lynų kliovu. Man budavo, kad ankstesniais metais biezotkaznose vietose, šiemet per kelias žvejibas iš eilės nei vieno konkretaus kliovo nebudavo.spiridonas rašė:stoju ir as i eile. siemet nepavyko
gaude zmogus eserius sventojoj o uzkibo lynai ir dar 2 karsiai bei 8 grazus eseriai. lynai jau antra syk papuole siemet jam.Kairys rašė:Lynai ant mikriuko? Pirmąkart girdžiu, prašom smulkiau. Gyveni žmogus ir visko vis tiek nežinai, ir nežinosi.Algirdas rašė:tai jau lynai pabudo. vakar draugas ant mikriuko 3 pagavo virs kg.
Lynai nersia velai - birzelio - liepos menesi ant vandens augalu,kai vanduo isyla iki 19-20 laipsniu C.VirTus rašė:Buciau,gal gali konkreciai parasyti,kada lynai nersia...nu kazkaip nepagaunu as ju to nersto.Gaudydavau juos tikslingai,bet kada jie nersia,taip ir neisiaiskinau
mielai prisijungciau lynu zvejybai,salia daugu,tiksliau aplinkui daugus esu daug zvejojes,o stai in daugus niekap nesusruosiuBucius rašė:Nusprendziau ir as parasyti apie lynus.
Noreciau atkreipti demesi i viena pastebejima. Daugumos isreikstos mintys, jog lynai labiausiai megsta dumblinas vietas, svelniai tariant, neatitinka tikroves. remiuosi ne vienu pasakojimu apie Daugu ezero lynus - skaidriame 1-4 metru gylyje ju yra apstu. kita tiesa - lynai geriau kimba pries nersta, sekliuose uzutekiuose, ilankelese, priekrantes zonoje, kur galima pasislepti. gal tiksliau butu galima pasakyti, kur zvejys gali pasislepti nuo lyno... ten jie drasiau griebia masala nei skaidriame vandenyje. taciau tai nereiskia, kad ju ten daugiau!...
aisq, siuos pastebejimus galiu reikst tik apie Daugu ezero lynus, kur yra tiek giliu duobiu, tiek ramiu dumbletu ilankeliu su daug leliju..
na ka, laukiam geguzes, bandysim jamt tuos auksinasonius!