Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai

#32533   audrutis
 28 Geg 2007 10:03
As pries 3 metus Gargzdu skaidriajam kokias 2 savaites vos ne diena dienoj gaudziau lynus. Ot geros atostogos buvo, nes be zuvies praktiskai nei karto negryzau, o dazniausiai pagaudavau kokis 3-4, o ir ne mazesnius nei puse kilo. Didziausias pasitaike 1,5kg. Ten tikrai labai idomus vandens telkinys, o ir labai nestandartinis lynams, taciau ju ten zavalis.
Tiesa, to karjero lynai absoliuciai neturi dumblo kvapo ir todel yra nerealiai skanus. Mes su zmona praktiskai vien jais ir pramitom pora savaiciu, bet vistiek neatsibodo :)
Pernai pora kartu irgi meginau ten laime, bet nieko nepagavau :( Dabar jau gyvenu per toli nuo to mistisko, pilno veziu ir lynu, karjeriuko :(

#32600   ensteinis
 29 Geg 2007 08:24
kuriame cia karjiere? jei prie klaipedos? labai idomu esu is klaipedos noreciau suzinoti ;) ir dar ar esate kas nors lynus su stekeriais gaude?

#32602   audrutis
 29 Geg 2007 08:47
Tas karjeras prie pat Gargzdu. Jei vaziuoji nuo Klaipedos, tai priesais Gargzdus suki i desine Masterfoodo link, pravaziuoji pastaraji ir dar truputi pavaziavus po kaire buna nemazas karjeras. Aplinkui ju yra ir daugiau, bet va sitas pagarsejes lynais ir veziais. Siaip vasara ten daug kas vaziuoja maudytis, nes vanduo labai svarus ir skaidrus. Ten ir nardyt smagu, draugeliai daznai tai daro, bet man neteko.

#32604   kamstis
 29 Geg 2007 09:25
ir dar ar esate kas nors lynus su stekeriais gaude?[/quote]

Nemanau ,kad tai tinkamas yrankis lynu zvejybai,paprasciausiai neturesi nei vietos nei laiko su lynu bovytis,o jegos pas ji tai patikek,neislaikys amortikas ;-)

#32912   Lediminas
 03 Bir 2007 10:21
Buvau vakar linu viename karjere..su vietiniais kalbejau, kad pries 2 savaites kibo, o dabar nebe kimba, turetu pradet kibt apie birzelio viduri..sake ir pernai taip pat buvo..beje teko stebeti labai idomu reiskini..meskerioju uzmetes 2 pludinukes..ir jau apie 10 val vakaro pradesidejo idomumai..linai pakilo i pavirsiu..panasiai kaip per discoveri rodo banginius vandenyne tai cia linai parodo uodega, arba beveik visu kunu letai isneria i pavirsiu..

#32913   Lediminas
 03 Bir 2007 10:22
Buvau vakar lynu viename karjere..su vietiniais kalbejau, kad pries 2 savaites kibo, o dabar nebe kimba, turetu pradet kibt apie birzelio viduri..sake ir pernai taip pat buvo..beje teko stebeti labai idomu reiskini..meskerioju uzmetes 2 pludinukes..ir jau apie 10 val vakaro pradesidejo idomumai..lynai pakilo i pavirsiu..panasiai kaip per discoveri rodo banginius vandenyne tai cia lynai parodo uodega, arba beveik visu kunu letai isneria i pavirsiu..

#32915   lauris u
 03 Bir 2007 10:39
as tai karosus maciau taip darant . Jie turbut plaukia i virsutinius siltesnius vandenis ;-)

#32927   blight
 03 Bir 2007 17:21
Karosai tai taip per nershta viduri dienos ant saulikes kepinas. Dar pyplys budamas kudrose stebedavau, tada man kaip banginiai atrode, bandziau su lazdynu po nosim slieka pamest, ne neziuri i ta puse, atrodo specialiai nusisuka :grin:

#33350   Kairys
 12 Bir 2007 11:41
Mano pirmasis lynas, kurį sugavau praeitais metais liepos 4 d.

Nutiko visa tai praeitais metais, bet vis neprisiruošdavau savo įspūdžiais su jumis pasidalinti, tai padarysiu tai dabar, nes, kaip pastebiu, apie lynus žmonės intensyviai diskutuoti pradėjo.
Taigi, praeitų metų birželio pabaiga, liepos pradžia. Mums su žmona atostogos, sūnui keturi mėnesiai , veikti yra ką. :) Kamuoja karščiai kaip reta, vandens nė lašo, virš 30 laipsnių, ir taip laikosi jau pora savaičių. Birželio 26 nuvažiavome į Kupiškį, į uošviją, ten pabuvome savaitę, pora kartų šiaip ne taip ištaikiau pažvejoti mariose, po to skubiai lėkiau į kaimą pagal iškvietimą – šienapjūtė pačiame įkarštyje, reikia tėvams padėt, kad rudenį gaučiau maišioką bulvių ar lašinių kampą. Šieną šiaip ne taip sutvarkėm, asmeniškai pats parvairavau penkis vežimus tuo nenusakomu ekstremaliu paežerės keliuku. Bet sąlygas patys įsivaizduojat, kas su tuo susidūrę esat: atsikeli šeštą ryto, partraluoji pora vežimų, juos pakrauni iškrauni rankiniu būdu, vežti beveik pusantro kilometro, žiūrėk, jau ir vienuolika valandų. Jei nenori saulės smūgio gauti, slėpkis nuo saulės pavėsy iki vakaro, tada vėl kokį vežimaitį šieno parsiboginsi.
Viskas analogiškai vyko ir liepos 4 dieną. Parvežėm šieno, papietavom, kas spaudos paskaityt nuėjo ar prigult, kas gyvulių perrišti, o aš apie pusę pirmos pradėjau meškeres rinktis, sliekų prisikasiau, juodos duonos riekę pasiėmiau, sakau, pabandysiu laimę gimtajam ežere, nors ir saulė kepina kaip reta. Namiškai dar bandė pertarti iš pradžių, girdi „ką tu ten pagausi, taip karšta , pailsėtum geriau“ ir panašiai, bet argi atkalbėsi žvejį?
Buvau nusiteikęs, kad eisiu raudžių gaudyti, juk karštomis saulėtomis dienomis jos visai gerai kartais kimba tarp lelijų ar prie nendrių linijos. Ir štai, aš jau prie ežero. Kompanija palaiko brolis. Ateinu į vietelę, kurią buvau numatęs ir kur ne kartą žvejoti ir sužvejoti teko, o čia, pasirodo, dievo pamiršta vieta, brastelė už mane didesnėmis nendrėmis apaugusi, stovi visos kaip siena, nieko gero. Pėdinu toliau, irgi panaši situacija, be dalgio neprasimuši. Galų gale apie pirmą valandą susiradau pavėsingą vietelę tarp juodalksnių. Gerai, galvoju, bus, saulė nekepins į pakaušį, pradedu ruoštis, jauko pora saujų mesteliu. O toje vietoje bebrai prasisukę, dumblynę padarę, žengsi žingsnį į priekį, iki pusės susmegsi, na bet ką daryt, tiks. Žvejybai tinkama vieta – kvadratinio metro plotelis, iš abiejų pusių apsuptas nendrių, dar toliau – lelijos, tarp manęs ir plūdės irgi rimtas kuokštas lelijų, mesti reikia apie penkis metrus. Pašėriau specialiu granuliuotu saldžiai kvepiančiu „Žvejo tako“ jauku, pirktu Kupiškio turguje. Pabandau ant duonos iš pradžių, iškart kibimas, ištraukiu dvi raudikes, gražias, bet jaunas. Nerimta. Uždedu slieką, gal po dešimt sekundžių plūdė gražiai nuvirsta ir ištraukiu smagų sprindinį karšiuką. Ir prasidėjo – pramainiui su raudikėmis vis ištraukdavau po gražų pilką ar kiek gelstelėjusį karšiuką. Kiek keistoka man pasirodė, kad tokią saulėtą dieną karšiukai ima, bet tai turbūt paaiškinama tuo, kad vieta, kur jie kibo, buvo pavėsyje. Priešinosi kai kurie gana atkakliai, kol oro įkvėpdavo. Taip tęsėsi gal apie pora valandų, kai aprimdavo, įmesdavau saują jauko, ir vėl linksmybės. Net ir vėžys sugalvojo užkibti. Jau galvojau į namus traukti, kai sulaukiau dar vieno eilinio neįtartino kibimo. Pakirtau ir galvojau sau ramiai ištraukti, bet tas kažkas apačioje taip rovė į šalia styrančias nendres ir aplink jas užvyniojo valą, kad mintis apie ant kranto jau gulinčią žuvį dingo akimirksniu. Iš pradžių pagalvojau, kad karšis solidesnis mane aplankė, bet netrukus vis patruksėdamas žuvį išsikėliau į vandens paviršių, pamačiau gražų nugaros peleką ir supratau su kuo reikalų turiu – su lynu, ir neblogu. O jis, rupūžėlė, įsivyniojo į nendres, ir stovi vandens paviršiuje už kokių keturių metrų nuo manęs, pelekais mojuoja. Ką daryt, rankos kojos dreba, kaip man jį norisi ištraukt, o nieko padaryt negaliu. Stveriu šalia gulintį telefoną, skambinu namo, sakau, ten, pastogėj, graibštelis užkištas, gal panėšėtumet greitai, gal pasieksiu žuvį? O namai netoli, už puskilometrio. Sakau ir nuoširdžiai abejoju, ar lynas lauks, kol tėvukas atbėgs. Taip ir buvo, kiek atitokęs ir jėgas atgavęs mano laimikis bandė sprukti, išsipainiojo iš nendrių, bet aš jau nelaukiau, kol dar kur nors užsisuks ir šiaip ne taip ištempiau žuvį į krantą, kur jinai nutrūko su kabliuku. Netrukus pasirodė ir tėvukas su graibšteliu, bet viskas jau buvo sutvarkyta. Tai buvo priešpaskutinė tą dieną užkibusi žuvis. Užkibo 16.20 min, maždaug metro su trupučiu gylyje, ant slieko gabaliuko, užkibo atsitiktinai, dumblingoje pavėsingoje vietoje tarp nendrių ir lelijų. Man tai buvo pirmas ežere sugautas lynas. Žuvies ilgis – 40 cm, svoris – 1kg 100 gramų. Iš viso tądien sugavau šešių rūšių žuvis, kurios svėrė apie 4 kilogramus, plius vėžys. ;)
Ačiū už kantrybę, jei perskaitėte. Gerų visiems laimikių.

#33351   lydekiukstis
 12 Bir 2007 11:47
Idomu pasakojima visada malonu perskaityti ;-)

#33354   gelmės
 12 Bir 2007 12:06
Suintrigavai savo pasakojimu. Prisiminiau, kad šiemet liūdna su lynais Kupiškio mariose. Arba maži, arba nieko. :shock: Tokios tokelės.

#33359   Agis
 12 Bir 2007 12:56
Ačiū už kantrybę, jei perskaitėte. Gerų visiems laimikių.

Duok dieve daugiau tokiu literaturiniu aprasymu, o kanntrybes tai mes atrasim :lol: Mes juk zvejai :-D
Man tai aplamai smagu, kad pamazu atsiranda daugiau forumieciu, kurie sugeba taip graziai atpasakoti savo zvejybines akimirkas ;-)

#33363   audrutis
 12 Bir 2007 13:04
Tikrai saunus pasakojimas!!! Taip isijauciau beskaitydamas, kad atrode, jog viskas vyksta paciam :grin:
Siaip visada labai smagu pagaut grazia zuvi, kai to nesitiki. Kai tarkim gaudai kokius karsius ir uzkimba, viskas aisku, eiline zukle. Bet jei gaudai kokias kuojikes pludine ir netiketai kala kad ir tas pats karsiokas kilograminis, oi smagu buna. O apie lyna virs kg net kalbos nera, tie gi stiprus gyvates, oi smagumelis. Tik va kad kartais pasibaigia tokios istorijos graudziai, t.y. zuvis nutruksta net nepasirodzius pavirsiuj :( Va tada tai liudna buna ne tas zodis. Tada tas taip ir nepamatytas herojus buna stipriai suhiperbolizuojamas ir sudievinamas :-D

#33375   Kairys
 12 Bir 2007 14:07
Žinot, kaip mano mama sako,(beje, labai smagiai gaudanti karosus prie namų esnčioje baloje, o kartais ir ežere) - jūs tik mane pagirkit, geru žodžiu paminėkit, tai tada ir ūpas atsiranda. Ūpas rašyti, pasakoti, kiek pasigirti, su kitais palenktyniauti. :lol: Kad jums visiems lynai kibtų. :grin:
 #33724   armiuxz
 18 Bir 2007 16:17
Jums leidus ir as cia parasysiu..Ziuriu cia tikrai rimta kompanija susirinkus..Malonu skaityti!Kalbant apie lynus,tai tikrai rimta zuvis,kuria istraukti sugeba ne kiekvienas..Bet jei pasiseka,tai pasiseka..!Gal kas esate girdeje apie Pasvinio ezera,esanti netoli Siauliu?Jei ne,tai patarciau issitraukti is stalciaus zemelapi ir ji susirasti!Kadangi pats netoliese turiu ten soda,atlekes vasara su biciuliais,nepraleidziu progos ciupti i rankas meskere ir isbandyti jegas su zuveliokais..O sis ezeras tikrai turi ka pasiulyti!Tarkim siais metais pries savaite istraukiau lynioka ~1kg ir koki kibira karsioku nuo 300-500..gan smagu,atsizvelgiant i tai,jog mano zvejybai nebuvo specialiai ruostasi..Vakar bicelis paskambino ir pranese,jog paleido ezero legenda(lydeka ~5kg)sio upo pagautas ryt susimesiu visa savo manta ir leksiu i si puiku ezerioka..Juolab,laiks nuo laiko siame ezere pasirodo tyrinetojai,tiriantys zuvinguma ezere..uzpraitais metais surinkti duomenys rode,kad didzioji dalis zuvu sudaro lynai ir karosai..Jei kas susigundet,galim susiorganizuot ribalke vien siai zuviai..

#33778   Gintasas1
 19 Bir 2007 07:37
Penktadienį ir aš pirmą kartą pagavau padorų lyną svėrė lygiai 1kg (su žarnom) :-D Traukti buvo smagu. Įdėčiau nuotraukas bet taip ir neišmokau tai padaryti gal tuomahaukas padės :lol:

At

#34176   artistas
 25 Bir 2007 01:08
gelmes rašė:Suintrigavai savo pasakojimu. Prisiminiau, kad šiemet liūdna su lynais Kupiškio mariose. Arba maži, arba nieko. :shock: Tokios tokelės.
Tai užsuk kada į Krekenavą. Pavasarinis kibimas šiemet nekoks buvo. Visas smagumas matyt prasideda dabar. Prieš trejetą dienų, anksti rytą pakliuvo vienas, maždaug 1,7kg. Tos pačios dienos vakare nusprendžiau išbandyt neseniai pasirodžiusį jauką (granuliuotas, kukurūzinis). Rezultatas toks, kad iš buvusių dviejų kibimų išėjo šnipštas. Abu kartus 0,18 valas pokštelėjo kaip voratinklis. Va dabar apsiginklavau rimtesniu valu ir vakare bandysiu vėl.

#34182   Sokratas
 25 Bir 2007 10:52
Gal galėtum patikslinti, koks tas jaukas, kieno gamybos....?

/

#34183   armiuxz
 25 Bir 2007 11:06
jo,kox tas jaukas?ir kaip tau sekesi su rimtesniu valu?:)

Ga

#34363   artistas
 27 Bir 2007 19:11
bobis rašė:Gal galėtum patikslinti, koks tas jaukas, kieno gamybos....?
Gamina tą jauką "Kėdainių grūdai", įpakavime 2kg. stambiom granulėm, kaina maždaug 3,70lt. Išbrinksta greitai, šviesios spalvos, jokių kvapų nedėta(čia jau pagal fantaziją). :-D

#34372   Sokratas
 27 Bir 2007 21:06
Aišku, artistai. Iki mūsų toksai nedavažiuoja, bet ne problema. Svaru kitkas...ir tas kitkas- aiškus .

#34382   Kairys
 27 Bir 2007 22:13
O man tai pasiteisino "Žvejo tako" jaukas, tik tiksliai dabar nepamenu koks. Regis, universalus, stambios granulės, labai maloniai kvepiančios, saldžiai. Pirkau pašarą pernai Kupiškio turguje, ten toks žmogus apie 50 m., atrodo, trečiadieniais ir penktadienias prekiavo bent jau pernai. Kitom dienom lygtai į Panevėžį važiuodavo. Gaila, kad uošviai išsikraustė iš Kupiškio, negi dabar dėl pašaro į ten važiuosi? :roll:

#34387   Sokratas
 27 Bir 2007 23:00
Aišku, kad nevažiuosi. Nėra gersnio pašariuko lynams, kaip žirniai, Bet čia tą dalyką reikia tarti tyliai tyliai. Nes jau tie lynai, velniškai skirtingai ,,pasirašo". Aš net galėčiau suorganizuoi varžybukes , ,Kas pagaus lyną tam nieko nebus" :) va tada ir paveizėtumėm, kas ko vertas. Žinau tik tiek, kad tenais lynų pilna, o aš, jau du metus, akcenuoju, du metus neįkertu nei vieno ir viskas... :( oKirsdavau po 30-imt per rytą...

#35084   kursis
 10 Lie 2007 19:59
Kazi kaip su tais lynukais dabar kai toks orelis, kimba ar ne. Gal kas bandet?Klausiu, nes ryt bandysiu pirma karta gaudyti spec. lynus(nusiziurejau toki ezeriuka). Butu idomu suzinoti specu nuomone, is anksto dekoju

#35114   Lediminas
 11 Lie 2007 09:19
Pas mus apie anykscius nelabai ima..pasitaiko,bet ne taip kaip turetu..saltokas oras..

#35130   kursis
 11 Lie 2007 10:26
Vo, vo as irgi taip galvoju, kad oras per saltas, nors vandens temperatura tai nelabai nukritus, nu bet vakare vistiek bandysiu :)

#35141   Agis
 11 Lie 2007 11:16
Kursi, ar Teniny nebandei.Pries keleta metu tenai buvau bespiningaudamas sutikes zveja, kuris turejo tikrai graziu lynu.Anas gaude is valtikes tenai uz posukio einant pries srove uz siurblines.Man pasizvalgius i ta vieta pamaciau vienus lapugus.Anas atsakydamas i mano nusistebejima, kaip galima zvejoti tokiuose lapuguose parode labai paprasta yrenginy.Ilga virve su dviems svoriais is galu.Viena gala su svoriu nuleidzia , o kita uztempia lanku per zoles ir uzinkaruoja palikdamas virvele su pluduru, kad rastu gala.Taip jam gaunasi pailgas lenktas langas.Sako pasiseriu, o po to ruosiuosi meskeres.Per ta laika sako, kad viskas nurimsta ir lynai atplaukia.

#35149   kursis
 11 Lie 2007 12:00
Teneny nesu bandes, o kad lynu ten daug- tikra tiesa, nes nemazai ten teko spinigauti, bulksi ir burbuliuoja ten vanduo ziauriai. O va cia tas tavo pasakojimas su ta virve tikrai idomus ir vertas demesio :shock:

#35159   x-rap
 11 Lie 2007 12:56
Agis rašė:Kursi, ar Teniny nebandei.Pries keleta metu tenai buvau bespiningaudamas sutikes zveja, kuris turejo tikrai graziu lynu.Anas gaude is valtikes tenai uz posukio einant pries srove uz siurblines.Man pasizvalgius i ta vieta pamaciau vienus lapugus.Anas atsakydamas i mano nusistebejima, kaip galima zvejoti tokiuose lapuguose parode labai paprasta yrenginy.Ilga virve su dviems svoriais is galu.Viena gala su svoriu nuleidzia , o kita uztempia lanku per zoles ir uzinkaruoja palikdamas virvele su pluduru, kad rastu gala.Taip jam gaunasi pailgas lenktas langas.Sako pasiseriu, o po to ruosiuosi meskeres.Per ta laika sako, kad viskas nurimsta ir lynai atplaukia.
prasome detalia schema su ilgiais , svoriais

#35167   Agis
 11 Lie 2007 13:41
Nu kokia detalia schema as galiu pateikti, kai as nei tu svoriu nekilnojau, nei tos virves matavau.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė