Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #269626   DainiusM
 01 Bal 2011 14:47
vava rašė:jo, fosforo daug turi . tai paskui labai graziai sviecia.....
Ner blogai, privalgai daug ir kai nakti myFt varai nereik sviesos tulike jungt (jajkai zalsvai svyti- kluzika apsviecia) elektra tauposi... ;uolrait
 #270045   Edga
 02 Bal 2011 16:28
Buvau nulekes patikrin upeliu snipstas,vanduo aukstas mudnas dar ledu pakrantem net kibimo nesulaukiau net ir paciose geriausiose vietose nieko :-(
 #270225   f'eD
 03 Bal 2011 15:34
matyt, jau ir geriausiosiose vietose nelike ko gaudyti :roll:
 #270540   Zvejnieks
 04 Bal 2011 17:59
Buvau nulekes siandien i Voke prie IKI bazes,nei kibimo,nei margio nemaciau,nors tiksliai zinau ,kad ten ju yra,gal kas yra ten gaudes,ejau zemyn upe
 #270701   EdgaBoy
 04 Bal 2011 23:12
Zvejnieks rašė: nors tiksliai zinau ,kad ten ju yra
O tas tikslumas is kur? :roll: Siaip, kad kas Vokeje specelizuotusi upetakiu gaudymu negirdejau.. nors savom akim esu pries daug daug metu mates upetakiu paciuose Pagiriuose kur Voke teka. Siaip manau nea pati geriausia upe ieskot upetakiu..o vat sapalioku... ;uolrait bet jau cia nea ta tema :-D
 #270704   Zvejnieks
 05 Bal 2011 00:34
Maciau kaip vietinis prie uztvankos tilto kuris remontuojamas,uzpernai stovejo su ant sakos suvertais eseriais ir margiu apie puskili,10lt. prase :neutral: ir siaip girdejes,kad kartais papuola ten
 #270712   Antas
 05 Bal 2011 07:02
kad zemiau uztvankos ju yra irgi girdejau, kad auskciau butu nezinau, nes jiems reiktu perlipti 2 uztvankas, grikiskiu ir lentvario, o zinant musu mentaliteta vargu ar ten bus padaryti normalus zuvintakiai.
 #270727   Taacis
 05 Bal 2011 08:01
Antas rašė:kad zemiau uztvankos ju yra irgi girdejau, kad auskciau butu nezinau, nes jiems reiktu perlipti 2 uztvankas.
O kam jiems lipt? Jeigu jie ten gime ir auge? Bet sutinku, kad Vokė ne ta upė, kur verta upėtakiauti :e:e
 #270781   Vegys
 05 Bal 2011 10:00
Netyčiom kuojas begaudydamas pernai sugavau ties Papiškėmis, tame kolūkyje .... Yr matyt vienas kitas, ale ar verta ten žvejot - nesu tikras.
 #270813   arabas
 05 Bal 2011 10:57
Vegys rašė:Netyčiom kuojas begaudydamas pernai sugavau ties Papiškėmis, tame kolūkyje .... Yr matyt vienas kitas, ale ar verta ten žvejot - nesu tikras.
Upėtakį??? Ties Papiškėmis??? Ant to dumblo? :shock: Tam upėtakiui ryškiai su psichika kažkas negerai. Gal atklydo iš Merkio kanalu?
Čia yra ne atsitiktinis laimikis, o fuksų fuksas. Ties Papiškėmis didesnė tikimybė yra sugauti piraniją.
 #270816   jigas
 05 Bal 2011 11:10
Vakar bandziau viena,man nauja,Neries intaka.Vanduo-drumsta arbata.Vietos nuostabios,bet nei kibimo,nei isejimo nebuvo :e:e
Maciau anksciau buvusio zmogaus pedas :? , priejau isvados,kad tai VITAL(VILNIUS) jau buvo prasisukes!! :-D ,Todel ir anei barkst. :evil:
Dariau nuotrauka-gal veliau pavyks imest.Manau,kad as dar ji prasnekinsiu! :roll:
 #270843   Vegys
 05 Bal 2011 11:56
arabas rašė:Upėtakį??? Ties Papiškėmis??? Ant to dumblo? :shock:
Būtent ten :) Na nuo ežero šioks toks atstumas buvo, bet vieta dar patenkanti į "kolūkio" ribas. Po to ten sugavau karosą, kuojų, raudžių ... :)

Pagaliau praeina kosulys, šiandien sakau reik prasibezdėt bent jau trumpam reik. Rinkausi tarp dviejų Neries intakų ir pasirinkau Vilnelę :) Niekad negaudęs. Pradžioj bandžiau prie Pūškorių gatvės (žemiau Batoro gatvės), ten velniška srovė + praeit sunkoka, nes šalia namai / tvoros. Tada pervažiavau prie Belmonto žirgyno. Čia šiek tiek ramesnės vietos, bet vistiek nesužavėjo. Man labiau patinka kai būna medžiai nuvirtę, etc ... čia ne tas. Tai ilgai ir nebuvau. Vieną Salmo minnow tik nutraukiau užmetęs ant kliuvinio. Kibimų nebuvo.
 #271146   Icagel
 06 Bal 2011 11:50
Vakar brolis gerai žinomoj dzūkijos upelėj pasileido turbūt savo gyvenimo upėtakį. Nežinau kiek kovojo, bet tikrai ilgai, ir vidury sroves stovėjo besimuistydamas ir visaip kitaip išsidirbinėjo gelbėdamas savo kaili. Su 2,7m šlakiniu lydekiniu kotu sunkiai sekėsi valdyt. Griebė kažkokį aisės vobleriuką. Gaila...
Kiek prisimena savo 50cm laimiki, tai prieš šita buvo bejėgis.
 #271160   Ignelis
 06 Bal 2011 12:30
tai turbut kokiu 3/4 kilogramu buvo :-D :gutgut kad net tokiais irankiais nejo stabdyt zuvies... :ruko
 #271185   Antas
 06 Bal 2011 13:07
Vegys rašė:
arabas rašė:Upėtakį??? Ties Papiškėmis??? Ant to dumblo? :shock:
Būtent ten :) Na nuo ežero šioks toks atstumas buvo, bet vieta dar patenkanti į "kolūkio" ribas. Po to ten sugavau karosą, kuojų, raudžių ... :)

Pagaliau praeina kosulys, šiandien sakau reik prasibezdėt bent jau trumpam reik. Rinkausi tarp dviejų Neries intakų ir pasirinkau Vilnelę :) Niekad negaudęs. Pradžioj bandžiau prie Pūškorių gatvės (žemiau Batoro gatvės), ten velniška srovė + praeit sunkoka, nes šalia namai / tvoros. Tada pervažiavau prie Belmonto žirgyno. Čia šiek tiek ramesnės vietos, bet vistiek nesužavėjo. Man labiau patinka kai būna medžiai nuvirtę, etc ... čia ne tas. Tai ilgai ir nebuvau. Vieną Salmo minnow tik nutraukiau užmetęs ant kliuvinio. Kibimų nebuvo.
paziurek auksciau mickunu, ten gyvenviete baigiasi ir miskas prasideda
 #271198   Icagel
 06 Bal 2011 13:42
Ignelis rašė:tai turbut kokiu 3/4 kilogramu buvo :-D :gutgut kad net tokiais irankiais nejo stabdyt zuvies... :ruko
As kadaise 62 cm 2.7kg gana nesunkiai istraukiau...
 #271236   Icagel
 06 Bal 2011 14:42
Vegys rašė:A matė, tikrai upėtakis ?
Aga, nors ir nekilo į paviršių, laikėsi pastoviai dugno, srovės, kliuvinių, bet ir savo gražiąją upėtakinę uodegą parodė. Kamantinėjau brolį, pagrindo juo netikėti neturiu, nes patirties šiame reikale turim tikrai daug.
 #271432   f'eD
 06 Bal 2011 22:47
SatanKlaus rašė:Icagel, ar tik ne Merkyje ties Dargužiais tas monstras pabėgo, a? ;-)
nebuk trioxala ;-) plaukia ten viskas laukais, brekai su kirviais vaiksto, ledeku dairosi.. kokie dar upetakiai pievose :-D
 #272397   Zvejnieks
 10 Bal 2011 12:58
Siandien tikrinau viena intakeli Neries,per 4 val. vienas kibimas-28cm,auga toliau,vanduo skaidrus nors pakrantese kitur dar ledas,pailsejau po polnoj :ruko
 #272417   Satan
 10 Bal 2011 13:49
Šiandien ir aš buvau,irgi apie keturias val,vienas kibimas,nematavau,terorizuoja upelį toliau.Nusikaliau nuo kojų po polnoj.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paskutinį kartą redagavo 1 Satan. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #272496   Trukt
 10 Bal 2011 17:46
Ir aš šiandien buvau, irgi Neries intake, Dūkštoj, apie keturias val., vienas kibimas, nematavau. Jei kas rasit ant kranto Salmo Butcher s, juoda-ryškiai žalia, būkit geri gražinkit... :roll: . Ant jo ir užkibo. Mačiau dar vandeny slieką šliaužiantį... :-ug kažkas paliko, bet nesutikau nė vieno nei žvejo, nei sliekininko
Paveikslėlis

Paskutinės akimirkos nelaisvėje

Paveikslėlis

Atsiprašau už kokybę :roll:
 #272508   Arvidys
 10 Bal 2011 18:06
Nu ka buvau ir as siandien upetakiu pavasarinio sezono atsidaryti! O atidarimas tikrai pavyko, pagavau tris upetakiukscius. Du visai nedideli, o trecias beveik puskilinis. Visi paleisti atgal, veiksmas vyko Sventosios intake. Nezinau kaip su didesniais intakais, bet nedideliame (kokiam ir buvau) vanduo pasaka ''plot pakiles nemazai, bet uztat svarus ne istolo neprimine kakavos. Masalas viska sugaudes aisku su siokia tokia mano pagalba (pirmas nuotraukoje , tik 2nr,) : Paveikslėlis
 #272658   arabas
 11 Bal 2011 09:50
Buvau ir aš prasibezdėti. Prisiklausęs visokių „ten pakilęs“, „ten kakava“, „ten plaukia ir neša“, nuprendžiau aplankyti griovį esantį netoli namų. Didesnių upėtakių ten nėra. Miesto artumas ir aborigenų gobšumas daro savo juodą darbą. :-ug Griovio rekordas – 25cm. Bet kai turi kelias laisvas valandas ir nori pamiklinti savo ranką, patobulinti metimo techniką,- tai jau variantas.
Tokių monstrų ten sočiai:
Paveikslėlis

Vasarą griovys atrodo taip:
Paveikslėlis

Dabar pilnaverčio upeliuko įspūdis:
Paveikslėlis

Ruožas baigiasi tokiu architektūros stebuklu:

Paveikslėlis

#272664   darencas
 11 Bal 2011 10:24
o tu pabandyk ta stebukla apmetyti vobleriukais kartais gan geru rezultatu parodo tie arhitekturiniai stebuklai :ruko
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė