Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #434425   Slovak
 28 Gru 2012 23:53
Taacis rašė: :roll: ir kokia tų tyrimų mokslinė nauda būtų? Net man kaip žvejui nelabai naudos įžvelgiu...
ir ko tada tie debilai ornitologai zenklina paukscius ...
 #434429   Slovak
 28 Gru 2012 23:55
looking4snow rašė:
Slovak, nu ka reiskia pazystamas? As pas ji tik pasikonsultuoju kartas nuo karto man rupimais klausimais apie margucius ar kitas lasisines. Prie butelio nesedejome. :grin:
Tai cia esmine klaida :lol: Visa gauta is tavo pazystamo informacija dabar kelia abejoniu :)
 #434672   looking4snow
 30 Gru 2012 00:34
martiz-zz, vanduo jau paleistas, upeliai plaukia sulig krantais. Minija dar po ledu, kiek maciau. Ir nors sniego jau mazokai belike, bet turbut privaziavimai daug kur bus labai prasti.
 #434697   martiz-zz
 30 Gru 2012 11:02
looking4snow rašė:martiz-zz, vanduo jau paleistas, upeliai plaukia sulig krantais. Minija dar po ledu, kiek maciau. Ir nors sniego jau mazokai belike, bet turbut privaziavimai daug kur bus labai prasti.
praziurejau as ir vakar upelius, mazieji visi paleisti, bet vandens ir krumuose netruksta, didesnuose dar ledu ant posukiu ir prie kliuviniu labai daug :lol: po sausio pirmos kolkas nekas
 #435111   SauliusKriauza
 01 Sau 2013 17:28
Sportininkas rašė:
Taacis rašė:
trololo rašė:kokios sukres tinkamiausios upetakiui,kokios spalvos,dydziai?
Visos tinka, ishskyrus shita http://www.mepps.com/information/thunde ... escription

pagal mane kaiptik sita liuxova yra. seip 3 numerio naudok arba 2 jau maziausia... auksines, varines ar sidabrines spalvas... ir vsio

Brolau su sarkazmu nepažystamas :/brazasista ?
 #435118   Sportininkas
 01 Sau 2013 18:06
Brolau su sarkazmu nepažystamas :/brazasista ?[/quote]

zmogus paklause o cia dabar.... as kol nemokejau upetakiu gaudyt ir nezinojau kur tokiu zuvu rasti.. man visi irgi taipat atsakydavo. paemiau uzsispyriau.. susiradau upeli vieninteli rodoma zemelapyje netoli nuo namu ir vsio. nuvariau. pabandziau.. pagavau viena. atsirado noro ir va pirmas buvo mazdaug +- legalus.. o dabar jau 43cm rekordas kolkas laikosi. jei zmogus nori tai tegul bando.. pabandys nepatiks tai ir nezvejos. o patiks tai ir pats susipras ka naudot kaip ir kada
 #435734   RastaMan
 03 Sau 2013 23:54
Sveiki,
rošiuosi pirmą kart tikslingai upėtakių ieškot :oops:
Norėjau šiek tiek info apie masalus (jei nesunku)
Nužiūrėjau "dorado" vobleriukus(tokiam "žaliam" kaip man namau brangesnių net neverta žiūrėt), tai va, kokius modelius rekomenduotumėte? Kiek supratau dydis iki 4-5cm? ir kokias spalvas pradžiai rinktis, kad "nenusisvaigt" ir neprisipirkt visiškai bullshi... :grin:
Iškart dėkingas už pagalbą :ks>
 #435738   Vegys
 03 Sau 2013 23:59
Dydis 3.5-6 cm manau universalus.
Dorado Stick, Clasic, Invader, Salmo Hornet, Minnow.
Spalvos natūralios (upėtakio imitacija) + ryški (jei murzinas vanduo), pvz GFR spalvinimas.
Pirmam kartui palaukčiau pavasario. Man pvz žiema sunkiau sekasi. Kad po to nenusiviltum ...
 #435741   Taacis
 04 Sau 2013 00:12
SauliusKriauza rašė:
Sportininkas rašė:
Taacis rašė:Visos tinka, ishskyrus shita http://www.mepps.com/information/thunde ... escription

pagal mane kaiptik sita liuxova yra. seip 3 numerio naudok arba 2 jau maziausia... auksines, varines ar sidabrines spalvas... ir vsio

Brolau su sarkazmu nepažystamas :/brazasista ?
As cia saziningai- be jokiu atbuliniu minciu- ant sitos blizges nesu turejes kibimo (tame tarpe ir prude su vaivorykstukais) zuvys jos bijo arba ignoruoja... Nesiojausi dezutej virs 10 metu- pernai isardziau, lapely ismeciau, kunely suzenijau su a-la kometos lapeliu- puikiai sukasi, zuvys netgi labai nebrokija.
 #435835   Sportininkas
 04 Sau 2013 12:09
turiu rapala cd 4cm brown trout. ale kolkas tiek ir temate vandens bet per daug greita srove buvo kai zvejojau. ant letesnes sroves arba ten kur jos vos vos yra tai turetu topas but
 #435842   RastaMan
 04 Sau 2013 12:27
Dėkingas už info :gutgut
Dar norėjau dėl "versijų" paklausinėt :grin:
Kokiomis sąlygomis geriau plaukiantis ir kokiomis skęstantis?
Iš esmės suprantu, kad plaukiantis idealu, kai reikia "apžvalgyti" tas vietas, kur užmest neinia - tiesiog nuplugdai :ks> . Tik va bandau ieškot skęstančiųjų privalumų ir ne kažin ką sugalvoju :oops:
Please Help! :-D
 #435851   SauliusM
 04 Sau 2013 12:43
RastaMan rašė:Tik va bandau ieškot skęstančiųjų privalumų ir ne kažin ką sugalvoju :oops:
sunkesnis, toliau metasi. kartais nuosavas darbas ne toks israiskingas, bet geriau tvicinasi. gali giliau nuskandint palaukes...
 #435870   Rapolas
 04 Sau 2013 13:17
CountDown (CD /count- skaičiuok, down- žemyn) pagrindinis privalumas, kad gali nuskandinti į norimą gylį (jei nėra "žvėriškos" srovės) ir traukti masalą nemažą atkarpą tame gylyje. O į kokį gylį nuskandinsi, priklauso nuo to- kiek laiko skaičiuosi:D (po masalo užmetimo ir nusileidimo į vandenį).
CD darbas nėra išraiškingas (kaip SauliusM jau minėjo), bet tai nereiškia, kad kito modelio skęstantys vobleriai negali turėt išraiškingo darbo. Jei ir ant pačio CD palenksi nosies kilputę žemyn- ans iškart išraiškingiau vizgins uodegą ;)
 #436288   Sportininkas
 05 Sau 2013 12:23
Va mano upetakiniai vobleriukai.. nu gal ir nebutinai upetakiniai.. koki spalvinima pasirinkt prie skaidraus vandens o koki prie drumsto? Kaip pagal ora? lietus/saule? Nes as kai uzsidedu viena voblika tai su juo ir droziu visalaika.. nebent po nesekmingos upetakio atakos dedu kita ir bandau isprovukuot griebt kita... Gal ir rezultatai pageretu jei suprasciau koki voblika det prie vandens skaidrumo ar oro..

1.
Paveikslėlis
2.
Paveikslėlis
3.
Paveikslėlis
4.
Paveikslėlis
5. Sitas yra gal kokiu 2.5-3cm tik kad spalvinimas toks pat. nezinau modelio..
Paveikslėlis
 #436421   aras-paukstis
 05 Sau 2013 19:48
esu sekmingai gaudes tokiais vobleriukais kaip tavo nr 3 ir nr 4. taciau tai buvo skirtingi upeliai. greiciau net upes ir upeliai. ir oro salygos skirtingos ir vandens gyliai ir skaidrumas ir t.t .....ir laimikiai skirtingi :D turiu tau tik viena patarima- dazniau keisk voblerius. bandyk tas pacias vietas apgaudyt skirtingais vobleriais skirtingu laiku. nuvykes i zvejyba geriau pasirink trumpesni atstuma kuri nueisi bet apeik ji kelis kartus kaskarta keisdamas masala. tai greiciau suprasi pats koks masalas kokiam orui ir vandeniui tinkamesnis. sekmes ir kantrybes ::hai-bai
 #436432   Sakys
 05 Sau 2013 20:39
Rapala Original mano irgi patys mėgstamiausi kai renkuosi žuvelės imitacija, tyliai kampe galvojau, kad jau niekas ant jų nebegaudo (nes čia paskaitęs susidariau nuomonę, kad visi ant tiek išpuikę ir rapala nebelygis ) :ruko o pasirodo ne aš vienas ant jų gaudau :cool: Kolkas Žemaitijoj vandens dar labai daug , bet jau ryt nebeištversiu :twisted: :tia-tau
 #436435   julius69
 05 Sau 2013 20:52
Sakys rašė:Rapala Original mano irgi patys mėgstamiausi kai renkuosi žuvelės imitacija, tyliai kampe galvojau, kad jau niekas ant jų nebegaudo (nes čia paskaitęs susidariau nuomonę, kad visi ant tiek išpuikę ir rapala nebelygis ) :ruko o pasirodo ne aš vienas ant jų gaudau :cool: Kolkas Žemaitijoj vandens dar labai daug , bet jau ryt nebeištversiu :twisted: :tia-tau
man irgi rapala original ir rapala countdown numeris vienas upetakiu zvejyboj jeigu vanduo nukrites ar pavirsiuj zuvis bulkuoja original ejna tolka tak jei reik panardint aukstesnis vanduo svarus dugnas countdown. ar vienas ar kitas visa laik sudirba tik atejas patikrini katra ims ir tada viskas aisku pasirenki ir drozi :)
 #436440   Sportininkas
 05 Sau 2013 21:10
kazkas sake kad biski palenkus ar y virsu ar y apacia countdown'o ziedeli ant kurio karabina kabini graziau dirba.. ar tiesa? nes maniskis bent jau ant greitos sroves pasroviui nedirbo arba as nemaciau..
 #436453   julius69
 05 Sau 2013 21:50
Sportininkas rašė:kazkas sake kad biski palenkus ar y virsu ar y apacia countdown'o ziedeli ant kurio karabina kabini graziau dirba.. ar tiesa? nes maniskis bent jau ant greitos sroves pasroviui nedirbo arba as nemaciau..
nebandziau zinok nieko lanstyt nes nebuvo tam reikalo . buna krtais sunervina tas ziedelis uzsimeta ir tada sukas kaip lavonas ir ypac tuo momentu kai pamatai isejima ir uzmeti tai tada jau supykdo biski o original be ziedelio tai ner problemu . o del darbo pasroviui kaip bedu ir neturiu tik ta viena su ziedeliu.
 #436471   Sportininkas
 05 Sau 2013 22:50
looking4snow rašė:Visiems vobleriams tik nusipirkes nuimu visus ziedelius. Kam tas papildomas silpnas mazgas?..
as kalbu apie nosies auskara :DD ziedelius as ir nuimu
 #436512   julius69
 06 Sau 2013 01:03
Sportininkas rašė:
looking4snow rašė:Visiems vobleriams tik nusipirkes nuimu visus ziedelius. Kam tas papildomas silpnas mazgas?..
as kalbu apie nosies auskara :DD ziedelius as ir nuimu
o darbas nepasikeicia nuemus? py...dinsiu tada ir as tuous ziedelius nuo nosies :D
 #436531   dinderis
 06 Sau 2013 10:53
To looking4snow: o tada kokius kabliukus dedi ir kaip?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė