Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #694310   Moonwalker
 10 Bal 2017 11:49
Nu dėl pravedimo ir universalumo tai tikrai vobleris yra universalesnis ir pravedimo būdu kur kas daugiau , ir sudetingesniu yra , o sukre apart monotonisko sukimo su trumpomis pauzemis kazin ar daugiau primastyti galima
 #694323   tomcė01
 10 Bal 2017 12:44
Nežinau kokia jūsų žvejybos patirtis, bet net didieji Dzūkijos spiningautojai apie sukres kalba su pagarba kaip apie klasiką, savotišką žvejų kultą, kurie išimtinai naudoja tik sukres. Mažose upeliukuose žinomų vardų ar Lietuvos meistrų pagamintos ir dirbančios sukrės, neįtikėtinus dalykus sugeba srovėje, už kliuvinių esančiuose pagilėjimuose, sūkuriuose, upelio posūkiuose, srovės lėtėjimo zonose ir pns. priklausomai nuo svorio balanso, lapelio tipo, naudojamo pavadėlio pačios meškerės, ritės ir pačio žvejo įgūdžių. Aš neesu profas, bet žvejojant sukrėm pasukt ir stabtelt yra viena, bet kita yra kai tu jauti ką ir kaip trauki ir kas dedasi anam valo gale. Manau upėtakis tikrai tą jaučia.
Vobleris tikrai nėra blogai, šiai dienai tai masalas numeris vienas daugeliui žvejų, bet neman :) esu matęs kaip skirtingi vobleriai išmušami stovinčiam vandeny,įdomu žiūrėt kaip jie žaidžia. Upėje irgi skirtingi modeliai juda tikroviškai, bet aš tikiu sukre.
 #694353   berg
 10 Bal 2017 20:16
Moonwalker rašė:Nu dėl pravedimo ir universalumo tai tikrai vobleris yra universalesnis
Nu sorry, bet norėčiau nesutikti. Sukrė gal ir monotoniškesnė, bet ją tikrai gali daug įvairiau pravesti nei voblerį. Ir giliau, ir aukščiau. O tu man paimk rigge 56F ir pravesk duobės dugnu. Tikrai manau, kad sukrė yra vienas universaliausių masalų.
 #694372   RastaMan
 10 Bal 2017 21:32
Trukt už vaadžių vėl iš praadžių :grin:
1.jpg
1.jpg (33.39 KiB) Peržiūrėta 8541 kartus(ų)
Simboliška, bet šis vienišas be konkurencijos augantis medis kažkiek primena mane arba bet kurį upėtakiautoją, ieškantį atokios vietelės, kad galėtų be konkurencijos užsiimt savais reikalais. Vienatvė - ne visada bloga emocija/jausmas :-D
Tai ką, pirmyn...
Nuosekli kelio transformacija tikslo link
2.jpg
3.jpg
Kuo toliau, tuo linksmiau
4.jpg
Ten kur baigias kelias, prasideda "fiesta" kojoms ir kelionės tikslas :gutgut
5.jpg
5.jpg (95.96 KiB) Peržiūrėta 8541 kartus(ų)
Viskas paruošta, belieka tik "dirbt" ir...tikėtis :grin:
6.jpg
Neprailgo laukt ir štai dviejų priešininkų žvilgsniai susikirto
7.jpg
7.jpg (97.82 KiB) Peržiūrėta 8541 kartus(ų)
8.jpg
Daug nepostringaujant belieka tik džiaugtis pavasariu, upe, pavasariniais gėlynais ir žuvimi...
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
15.jpg (52.42 KiB) Peržiūrėta 8539 kartus(ų)
16.jpg
17.jpg
Na ir šios dienos pabaiga, kuri neabejotinai bus pakeista nauja su savo netikėtumais, paslaptimis, atradimais :grin:
18.jpg
18.jpg (83.7 KiB) Peržiūrėta 8541 kartus(ų)
Tiesiog nuostabus metų laikas :gutgut :gutgut
19.jpg
:/braj;
 #694394   tomcė01
 11 Bal 2017 07:33
Moonwalker rašė:O tu pravesk sukre 1 numerio , kaip rige 56deepa , palei duobes dugna :))) cia is tos serijos ..
Va tą ir turėjau omenyje, kad vobleriai pritaikyti gaudyti įvairiuose vandens sluoksniuose, todėl pagal jo parametrus jį parinkti ir dirbti su juo lengviau tiek stovinčiam tiek tekančiam vandenyje. Plius, jų modeliai skirti gaudyti tikslingai tam tikros rūšies žuvis. O vat sukrėmis ir gaudant upėtakį, gali pagaut ir kiršlį ir ešerį ir pns. todėl manau jos yra universalesnės. Aišku, upėtakinį voblerį gali griebti irgi netik upėtakis.
Upėtakiui duobės dugnu pravesti voblerį manau nėra svarbiausia, juk jis tyko grobio pasislėpęs ir priklausomai nuo metų laiko jie būna įvairiuose vandens sluoksniuose ir maitinimosi ypročiai bei racijonas skiriasi.
Dėl 1 numerio pravedimo, tai esu didelis gerbėjas Rublex sukrių, kuri pasiteisino gaudant upėtakį tiek sekliuose upės ruožuose, tiek ir pagilėjimuose. Užmetus, jos iškart dirba puikiai ir apėjus akmenį už kurio yra duobutė ir ten sėdi upėtakis, jis jos nepraleis pro šalį.
 #694536   zvejysmegejas
 12 Bal 2017 15:40
Gražių margučių prieš Velykas užderėjo :)
Prikabinti failai
4-001.jpg
4-001.jpg (131.57 KiB) Peržiūrėta 8234 kartus(ų)
 #694581   PER_cH
 13 Bal 2017 01:21
Gražūs margučiai, jaučiu, kaip smagu tokius traukt ;-var-var. .
Taigi prisijungiu prie Jūsų upėtakininkų gretų, kadangi ešeriai nelabai dabar, tai išbandžiau šią žūklę - užsikabinau :) .
Norėjau pirmą reportažą iš pirmųjų badymų padaryt, bet nutiko kitaip, nežinau ar čia tinkamoj vietoj rašau. Jei ką, perkelsit į kitą temą ar ištrinsit.
Tema manau aktuali visiem Vilniaus žvejams susiduriantiems su brakonieriavimu. Patraukiau šiandien į upelį, daug praėjau - nieko, ešeriai kur laikosi, tai ten prilupau 20+ nuo 100-300g. Tolimesniam ruože (3km) tik 5 upėtakių vaikai, kai prieš kelias savaites žymiai daugiau ir didesnių.
Paveikslėlisзалить картинку на форум
Nesuprantu, kas negerai, gal diena ne kokia, bet už puskilometrio diedas su ,,gargaliu" ir slieku, o ant pagalio gal 12 mažiuku upėtakiukų ir vienas gerokai virs 30 cm :-ug :e:e :-niak' . Susivaldau šaltakraujiškai, nulekiu, kad nematytų. Skambinau gamtosaugai, kol pavyksta susisiekt - 10min. Išaiškinu kas, kaip ir kur, sakė kamščiai viską, tai atvažiavo negreit. Einant likusius 300 m iki kelio pasitikt, užmetu kelis kartus, o upelė lyg atsidėkodama, pateikia dovanėlę. Įkabinau gražų ir ,matyt, paskutinį ten tokį upėtakį, iš akies virš 40cm, bet atsikabino... Vistiek nors ir liko vienas gražus, bet rankos nusvyra :-gaila: , tuo labiau jau draugas kartą irgi ten matė brakonierių. Sulaukiau gamtosaugos, turiu bent pagirt, kad malonūs, bendraujantys, kažko net Aplinkos Ministras atvažiavo, ranką paspaudė :lol: , papasakojau upelio situacija, pasakė, kad dažniau čia apsilankys :roll: . Parodžiau, kur sėdėjo brakonierius, po 40 min sulaukiau skambučio, sakė visur tikrino, bet ,deja, pabėgo :( . Žodžiu, dabar turiu jų kontaktus, sakė skambint, jei dar pamatysiu brakonierių ten , kuo net neabejoju. Šiek tiek liūdna, kad pas mus tokia situacija ir ,matyt, retai pasiseks bent vieną tokį grožį kaip zvejysmegejas pamatyt. Na ryt įkelsiu ir linksmesnį post'ą su pirmom akistatom su upėtakiais.
 #694625   Moonwalker
 13 Bal 2017 14:27
Sveiki, gal kas galetu pasiulyti kokia alternatyva , tokiam daikciukui ? Paskirtis butu , kad montuotusi ant paprasto dirzo , ir laikytu meskere, labai patogu isibridus, norint graziai zuvi nufotografuoti, dazniausiai buna rankos viskuo uzkistos .. Paveikslėlis
 #694630   Wytux
 13 Bal 2017 17:13
Moonwalker rašė:.... alternatyva..
Ciabato klesne :roll:
 #694649   midoza
 13 Bal 2017 20:43
Moonwalker rašė:Sveiki, gal kas galetu pasiulyti kokia alternatyva , tokiam daikciukui ? Paskirtis butu , kad montuotusi ant paprasto dirzo , ir laikytu meskere, labai patogu isibridus, norint graziai zuvi nufotografuoti, dazniausiai buna rankos viskuo uzkistos .. Paveikslėlis
Gal turi nuoroda kur toki uzmates esi
 #694796   GIVAR
 16 Bal 2017 10:11
Upetakis 58cm, uzkibo ant dorado stick 4,5cm upetakio imitacija
Prikabinti failai
025.jpg
Upetakis 58cm
 #694993   Evaldas Z
 19 Bal 2017 21:52
Siaip, as irgi prie upetakistu :) Pries velykas buvau pirma kart siais metais ir turbut koki trecia kart isvis :lol: Nors bent pora upetakiniu upeliu zinau nuo vaikystes.
Rezultate 28cm, 32cm, 34cm ir apie 40cm atsikabines.
28cm.JPG
32cm.JPG
34cm.JPG
Pasirodo, kai skaitai ZT, tai ner ten nieko sudetingo ta upetaki pagaut :gutgut
Visgi, neradau as ten kazko taip stipriai uzkabinancio... nesakau, kad negrysiu prie upelio niekad, bet...
PS. atsiprasau uz foto kokybe - be fotiko vaikstinejau.
 #694995   jungleman
 19 Bal 2017 21:57
2017-04-08 13.11.13.jpg
foto
Kad forumas toks apsnūdęs ir nėra ką paskaityti, metu savo rekordinį 50-60cm. Balandžio 8d. bandžiau sumedžioti šlakį, beveik buvau įsitikinęs, kad toks ir sėdi ant kabliuko, bet ištraukus pasirodo, kad margis veteranas :grin: mano rekordas, cm nežinau, bet jų tikrai ne taip ir mažai buvo. Pagautas ant vartiklės, no name (made in china) ir vartiklė tikrai ne mikro. Aišku veteranas paleistas, nors ir buvo viena puse pacukruotas smėlyje. Įspūdžių daug, nors ir meškerė ne ul ir valas beveik 0.3mm.
 #695040   RastaMan
 20 Bal 2017 16:41
Evaldas Z rašė:...Visgi, neradau as ten kazko taip stipriai uzkabinancio...
Kiekvienam savo ;-)
 #695070   Germanas
 20 Bal 2017 23:53
Sveiki visi upėtakistai, kadangi, aš dar tik pradedu gaudytį upetakius man reikalingas pradžioje bent vienas atsakymas i mano vieną klausimą, kurioje upės atkarpoje jūs dažniausiai žvejojate pavasari ir vasarą upėtakius, turiu omenyje, ar zemupyje, vidurupyje, ar aukštupyje? Teko skaityti tik tiek kad neršti plaukia i aukštupį ir dar po neršto kuris laikas jame būna, bet atėjus pavasariui, jie pradeda skirstytis po visą upę, nes dabar susidūriau su problema, kad nežinau į kurią upės atkarpą pavasarį geriau iškarto vaziuoti zvejoti, kad žūklė nebūtų nesėkminga, nes kaip suprantu, visais metu laikais ju buvimo vietos būna skirtingos. Norėtusi pasirinkti tą upės ruožą, kuriame žuvies suradimo tikimybė būtų didesnė, nes buvau jau 4 žvejybose ir visos į vienus vartus 0-1 upėtakių naudai, aisku bandžiau gaudyti dar žiemos laikotarpiu ir pridariau pilna klaidu, nes teorija yra teorija, o praktika yra praktika, kai atsiduri ant upelio kranto viskas atrodo kitaip, bet aš mokausi iš savo klaidų ir galvojau, ką dariau ne taip kad nepagavau, todėl būtų malonu išgirsti atsakymą į mano klausimą, didelis DĖKUI.
 #695095   Darius S
 21 Bal 2017 12:04
Mano pastebejimau, upetakis yra ten kur jis yra :D
Cia ne pagal tai ziurek aukstupys ar zemupys, o pagal tai kokios salygos. Bendru atveju turi tureti kur pasislepti nuo sroves. Juk tame ir kabliukas: daug vaikstai, kartais ne visai tam tinkamose vietose, ieskai mokaisi is klaidu (arba ne).
Paskui atsiranda jausmelis "pabandysiu cia".
Germanas rašė:Sveiki visi upėtakistai, kadangi, aš dar tik pradedu gaudytį upetakius man reikalingas pradžioje bent vienas atsakymas i mano vieną klausimą, kurioje upės atkarpoje jūs dažniausiai žvejojate pavasari ir vasarą upėtakius, turiu omenyje, ar zemupyje, vidurupyje, ar aukštupyje? Teko skaityti tik tiek kad neršti plaukia i aukštupį ir dar po neršto kuris laikas jame būna, bet atėjus pavasariui, jie pradeda skirstytis po visą upę, nes dabar susidūriau su problema, kad nežinau į kurią upės atkarpą pavasarį geriau iškarto vaziuoti zvejoti, kad žūklė nebūtų nesėkminga, nes kaip suprantu, visais metu laikais ju buvimo vietos būna skirtingos. Norėtusi pasirinkti tą upės ruožą, kuriame žuvies suradimo tikimybė būtų didesnė, nes buvau jau 4 žvejybose ir visos į vienus vartus 0-1 upėtakių naudai, aisku bandžiau gaudyti dar žiemos laikotarpiu ir pridariau pilna klaidu, nes teorija yra teorija, o praktika yra praktika, kai atsiduri ant upelio kranto viskas atrodo kitaip, bet aš mokausi iš savo klaidų ir galvojau, ką dariau ne taip kad nepagavau, todėl būtų malonu išgirsti atsakymą į mano klausimą, didelis DĖKUI.
 #695106   Germanas
 21 Bal 2017 13:54
Tai kodėl, kai skaitau tai dazniausiai visi mini vient upeliu vidurupius ir aukstupius, o apie pati zemupi, kur upelis įteka i didesne upę niekas nešneka. Ar aš ir vėl klystu galvodmas, kad zemupyje ju koncentracija mažesnė, negu aukščiau esančiuose upės ruožuose? ir ar pats pagauni upėtakių žemupyje?
 #695111   PelkiuSenis
 21 Bal 2017 16:20
Manau, priklauso nuo upes, vienos zemupys gali buti kaip kitos vos ne aukstupys. Tai pagal metu laika ir upelis ir upelyje vieta. As gal ieskociau charakteringu vietu upetakiui, ir siaip as upetakius mazesniam upely gaudau, bandziau didesniam tai sapalu pagavau, bet juos ir gaudziau prie zoliu :-D :-D
 #695114   Germanas
 21 Bal 2017 17:30
Matote klausiau jūsų, kuriose upelio dalyse geriau žvejoti upėtakius, nes Lietuvoje, kai kurie upeliai yra tikrai netrumpi ir po 20 ir daugiau kilometrų, todėl neišeitų per viena, ar dvi žūkles praeiti jo viso ir surasti geresnius to upelio ruožus, kuriuose upėtakiai labiau laikosi. Mano pažinimas su upėtakiai ir upeliais dar tik prasideda, o viskas prasidėjo prieš gerą pusmetį, kai prisižiūrėjau visokių žvejybos laidų ir yuotube klipukų, kaip juos sėkmingai Lietuvoje gaudo, aišku, kai kurie klipai ir ne Lietuvoje nufilmuoti tik tada supratau, koks durnas buvau, kad visada galvojau, kad Lietuvoje šitos nuostabiai gražios žuvies beveik nėra, todėl jos niekada ir nebuvau pradėjęs gaudyti, bet kai pamačiau nerealiai gražios vaizdinės medžiagos supratau, kad ir pats noriu taip susikauti su ta kad ir nedidele, bet savo ištverme, jėga, kovingumu ir pasakišku grožiu pasižyminčia žuvimi. Pradžioje peržiūrėjau laimikių foto šitame forume tada sekė visos šitos temos nuo pat pirmo puslapio iki pat paskutinio perskaitymas, aišku ieškojau ir daugiau visokios medžiagos apie upėtakių žūklę ir jos yra tikrai užtektinai, kad pradedančiajam šitos žuvies žvejui susirinkti ir atsirinkti teisinga informaciją, kaip, kur ir ant ko gaudyti. Prisiskaitęs teorijos pradėjau pirkti būtent tik šitai žūklei skirto invertoriaus ant visko jau išleidau apie 400e, o žuvies dar nulis, bet aš dar nenukabinu nosies, nors ir pirmi mano kartai buvo tikrai nesėkmingi, nes pradėjau gaudyti žiemą, o ne pavasarį, ar vasaros pradžioje, kai žuvis būna aktyvi ir geriau maitinasi, bet kaip visi ir rašo, kad tikras malonumas būna tada kai surandi ir pagauni ta upėtakį pats kokiame nuošalesniame upelyje toliau nuo miestų, kai išlieji daug prakaito ir nueini dar daugiau kilometru, pabūni nuostabioje gamtoje tik tada pradedi vertinti šitą upėtakių žūklę ir supranti, kad šitos žuvies ištikrūjų nera tiek daug, kad ją pagauti ir nešti namo į keptuvę. Pirmas mano blynas prisvilo Aukštaitijoje pas uošvius, viename iš upelių, kuris ištikrujų yra tikrai tipinio upetakinio tipo tik nežinau, kaip jame reikalai būna vasara su vandens temperatūra tada nieko nepagavau tik kažkas nutraukė mano 2 nr Black fury su raudonais taškeliais, traukiant staiga masalas sustojo staigiai du kartus prasuko užveržtą ritės stabdį ištraukė kelis metrus valo ir neatlaikęs tempimo valas pokštelėjo taip ir likau nesupratęs, kas tada įvyko, nes žuvies taip ir nepamačiau, kadangi toje duobėje buvo kažkur apie 1,5m gylis, gal didelė lydeka, nežinau. Kitą kartą vėl nuvariau į tapatį upelį, bet vėl tuščia tada jau nulėkiau i šalia Kauno esantį upelį, vieną upėtakį mačiau, kai pabaidžiau per garsiai krantais vaikštinėdamas ir dar kelis kažkokius captelėjimus atsargius turėjau, bet kol nepagavau džiaugtis, kuo neturiu. Nuvažiavau dar į vieną šalia Kauno esantį upelį, bet irgi tuščia tai dabar sakiau palėksiu biški toliau už Kauno ribų į Klaipėdos pusę, kai tik nutaikysiu laisvesnį savaitgalį, nes jau stogą rauna, kaip norisi pakvėpuoti grynu oru, patirinėti naują upelį ir gal kas ten žino mane apdovanos sėkmė ir pagausiu savo pirmajį margį. Ai dar norėjau pasakyti, kad namo žuvies nenešiu upėtakiai galės būti ramūs, nes mano tikslas su ja susikauti, patirti adrenalino dozę, nusifotografuoti ir paleisti atgal i jos stichija, jeigu labai noriu žuvies nueinu ir nusiperku parduotuvėje, kokį rūkytą vaivorikštinį upėtaki ir man to užtenka, o laukinių upėtakių yra per mažai, kad juos nešti namo ir man ranka nekiltų tokį grožį naikinti, kaip paimti žuvį, atkabinti ir pn jau viską žinau ir perskaičiau, todėl tam reikalui iš kiniečių graibštą parsisiunčiau, kad galėčiau jų netraumuoti. Na, kai tik pagausiu ką nors tikrai įdėsiu foto su žuvimi.
 #695132   Dag
 21 Bal 2017 21:30
Teorija teorijom, bet praktiškai vis tiek visaip būna. Tad labai nesureikšminčiau, kur gaudyti ar aukštupyje, ar vidurupy, ar žemupy. Kiekviena upė iš esmės yra atskira ekosistema ir kiekvienoje galioja savos taisyklės, kur kokiu metų laiku laikosi upėtakiai. Yra bendros taisyklės, kurios daugiau ar mažiau tinka visoms panašaus tipo upėms, bet kaip minėjau iš esmės, kiekviena upė bus kažkuo unikali. Ir per 1-3 žvejybas negalima nuspręsti ar upė tikrai žuvinga upėtakiais ar ne, ypač šiuo momentu.
Nors upėtakis ir šaltiniuotų, šaltesnių upių megėjas, bet aktyvus jis būna kai vandens temperatūra būna 8-18C, žemiau ir aukščiau esančios temperatūromis - jis ne toks aktyvus. Kad ir dabartinė situacija, pirmoje Balandžio pusėje jau turėjome šiltų orų ir kai kuriuose upeliuose vandens temperatūra buvo 11C ir upėtakiai jau tikrai buvo aktyvūs ir be dėlių. Bet pastaruosius du savaitgalius orai pasikeitė, naktimis minusas ir vandens temperatūra 4-6C, tad žuvis vėl nebe tokia aktyvi. Paskutinėje žūklėje kolega visai už šono vieną upėtakį pagavo, nuo dugno su vobleriu ir visos ištrauktos žuvys buvo aplipusios dėlėmis. Nors balandžio pradžioje - jau jie tikrai lakstė po upę, tiek su poliarizuotais akiniais matėsi, tiek rėvose drąsiai buvo galima pamatyti vieną kitą. Ir būdavo be dėlių.
Kuo upėtakis aktyvesnis - tuo jis vis tiek arčiau pagrindinės srovės laikysis už kokio kelmo, žolių kerplėšos ar smėlio kalniuko.
Masalų kažkokių irgi labai nesureikšminčiau, kad žuvis kibs tik ant kokio violetinio tricoroll. Svarbiau yra masalą pakišti jam po nosim, o pagavęs esu tiek ant sukrių, tiek ant japoniškų voblerių, tiek ant lenkiškų, tiek ant gumų, tiek ant blizgių. Puikus pavyzdys forumiečio įkeltas upėtakis ant made in china blizgės - upėtakis veteranas. Masalas paduotas laiku, vietoje ir tiek žinių iš Evangelijos. Spalvų žuvis irgi nelabai skiria - ir tie milijonai spalvinimų - čia gamintojai mums įtikt bando. Yra krūva tiek pačių upėtakių ištyrinėta (mokslininkų, ne "žvejų ekspertų"), tiek dauguma kitų rūšių žuvų. Tai nors spalvas žuvys ir skiria, bet masalai turi per 10-20cm nuo žuvies akies praeiti, kad skirtų kažkiek jas.
Tačiau žuvis gana puikiai konturus ir šešėlius mato, bei kontrastus.
Labai nesiplečiant:
apniukusią dieną į trasą juodi/pilki masalai;
mutnokam vandeny (matomumas iki 40cm ir mažiau) - kontrastingos spalvos: juoda/balta mišinys, geltona/raudona na ir visos kurios tarpusavy kontrastuojančios variacijos;
saulėtą dieną ryškesni atspalviai ir ypatingai: varis, auksas, sidabras.
O ten ar ant masalo yra trys 0,5mm raudoni taškiukai, penki mėlyni taškiukai - tikrai žuvis jų nematys.
 #695136   Germanas
 21 Bal 2017 22:27
Dėkui Dag už tikrai išsamų atsakymą taip kas liečia masalus tai istikrųjų tie visi spalvoti masalai yra daugiau mums zvejams gaminami, o ne žuvims šitą jau supratau, joms kaip ir rašei svarbios tik kai kurių spalvų kontrastai ir deriniai. Svarbiau, kaip ir rašei masalų kontūrai ir jų darbo charakteristikos, kaip jisai kokybiškai dirba vandenyje plius laiku ir vietoje upėtakiui pakištas masalas žinoma, jeigu jisai aktyvus. Na, kaip čia man seksis toliau su tais upėtakių ieškojimais bus matyti, nes nusiteikęs aplankyti tikrai ne vieną upelį, kol pagaliau juos atrasiu, aišku šitas pavasaris sakyčiau durniuoja ir tas nepastovus oras neleidžia normaliai pasidžiaugti zvejyba, nors žvejui blogo oro nebūna niekada tik prastas apsirengimas, bet žuvims tos staigios orū permainos tikrai ne į gerą, todėl teks dar luktelėti, kol atkeliaus biški daugiau šilumos tada ir varysiu į paieškas. Manau, kad kuo daugiau važiuosiu žvejoti ir aplankysiu vis daugiau skirtingų upelių tuo proporcingai pagauti upėtakį mano šansai didės. :grin:
  • 1
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė