iskart pradesiu, kad negaudau upetakiu, bet tikrai zinau, kaip zuvis atrodoIcagel rašė: Savo gyvenimo upėtakį (62cm, 2,7kg) tikriausiai jau esu pagavęs.

iskart pradesiu, kad negaudau upetakiu, bet tikrai zinau, kaip zuvis atrodoIcagel rašė: Savo gyvenimo upėtakį (62cm, 2,7kg) tikriausiai jau esu pagavęs.
Dvejomis svarstyklėmis svėriaugiedriuks rašė:iskart pradesiu, kad negaudau upetakiu, bet tikrai zinau, kaip zuvis atrodoIcagel rašė: Savo gyvenimo upėtakį (62cm, 2,7kg) tikriausiai jau esu pagavęs., nu bet kad 62 cm butu 2,7 kg, tai kazkaip suabejojau. nebent koki mazesni upetaki ka tik prarijes buvo.
Tas tai taip, bet šlakis paprastai į ilgį labiau orientuotas, kiek mačiau.DainiusM rašė:Merki kazkada slakiokais prazuvine buvo, vietoj margiu... gal kartais kazkiek turejo itakos i tokius "anaboliku persiedusius"...
ten to pačio nuotrauka. Nepamenu ko priėdęs.MikuMaku rašė:Eina sau koks antras storulis. Gal teko isdarineti ? Idomu ka suedes buvo...
ta antra foto- slakis 100%Icagel rašė:Tas tai taip, bet šlakis paprastai į ilgį labiau orientuotas, kiek mačiau.DainiusM rašė:Merki kazkada slakiokais prazuvine buvo, vietoj margiu... gal kartais kazkiek turejo itakos i tokius "anaboliku persiedusius"...
savo 62cm nuotraukų neradau namie, įtariu nuotraukos pas tėvus.
40 ar 42 cm ir 1kg svorio:
https://www.dropbox.com/s/ovtl36jv8ax24 ... 5.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/4k6z3sprbsxld ... 8.JPG?dl=0
Šiaip ir tėvukas yra pasakojęs, kad jo laikais tekdavo pagauti ir 3 ir 4 kg upėtakių, kurie būdavo platūs ir stori. Tai nežinau kaip čia su jais. Absoliuti dauguma upėtakių tokie kūdesni, bet tie visi storuliai pagauti daugiau link vasaros, gegužės vidurys, ar jau vasarą, kai būna tikrai labai daug maisto jiems. Maniškis 62cm net nepasakyčiau kad priešinosi labai, tiesiog prie dugno ramiai spaudėsi, tingus toks buvo. Jokio malimosi, jokių žvakių.
irgi i slaki nesa. cia nemenkinu rezultato, tiesiog nuomone.Icagel rašė:ten to pačio nuotrauka. Nepamenu ko priėdęs.MikuMaku rašė:Eina sau koks antras storulis. Gal teko isdarineti ? Idomu ka suedes buvo...
Papildau ir tuo 62cm, 2,7 kg, Visi jie yra Merkio, kur manau mitybinė bazė ne pati blogiausia:
https://www.dropbox.com/sh/zcvfrcvk6d4x ... Ppmfa?dl=0
Raudonų taškų buvo pilna. Toks buvo tamsios varinės-rudos spalvos, vėliau palaikytas pabalo...Seraphim rašė:nelabai, ką ir nuspręsi kai tokia nuotraukų kokybė. Pirmoje ir skenuotoje nuotraukose lyg ir raudoni taškai matosi (matau ką labiau noriu matyti)tai kaip ir upėtakiai, juolab ,kad ir upė Merkys.
Ridai, A.O. manęs labai prašė nuoširdžiai perduoti, kad gerbdamas tamstos patirtį, įgytą jam užduodamų daugkartinių klausimų ir gaunamų atsakymų dėka, nuo šiol klausimais susijusias su žuvų ichtiologija kreipsis į tamstą...Rmax rašė: be Toliko pagaut zyyymiai geriau, niekam nesijauti skolingas, viska padarei savo atkaklumu, darbu ir ismokai pats. saunuolis!
gerb. Rimvydai, toki asmenini prasyma galejote parasyti i PM. galiu net ir tel nr duoti. ATLYGIO TIKRAI NEIMSIUpyfpafz rašė:Ridai, A.O. manęs labai prašė nuoširdžiai perduoti, kad gerbdamas tamstos patirtį, įgytą jam užduodamų daugkartinių klausimų ir gaunamų atsakymų dėka, nuo šiol klausimais susijusias su žuvų ichtiologija kreipsis į tamstą...Rmax rašė: be Toliko pagaut zyyymiai geriau, niekam nesijauti skolingas, viska padarei savo atkaklumu, darbu ir ismokai pats. saunuolis!![]()
Rimvydas
Tai, kad aš nieko nenorėjau išgirsti, aš tik samurajus (vasalas) kuris perdavė tai ką sakė sensėjus (suverenas) stovėdmas su katana ir grėsmingai alsuodamas į nugarą.Rmax rašė: gerb. Rimvydai, toki asmenini prasyma galejote parasyti i PM. galiu net ir tel nr duoti. ATLYGIO TIKRAI NEIMSIU![]()
klausimu mokydamasis gaudyti raudona zuvi uzduodavau tikrai daug ir daug kam, ju uzduodu ir dabar turintiems didesne patirti. A.O. kaip GURU, visada mielai patardavo ir nurodydavo saltini, kur galima gauti atsakyma- galiu ir tamstai nurodyti- Raudonoj zuvy (forume) paskaityk, ten slypi visa tiesa![]()
atsakydamas i busimus klausimus, informuoju, kad upetaki tik mokausi gaudyti, nesu pagaves dideliu (kol kas), gaudau be gido, irgi kol kas. planuoju prasyti pamoku is turinciu patirti.
kas liecia kitas raudonas, gali paklausti AO kaip man sekasi, arba parasyti i PM. beje, ismokau pats, gido paslaugu neplanuoju. ismokti paciam- didziulis kaifas![]()
tikiuosi, atsakiau, ka norejai isgirsti. del labiau asmenisku klausimu- i PM.
Vo, pasitaisei.Rmax rašė:beje, del AO patirties- tikrai nusiimu kepure ir taip pat atiduociau paskutine cigarete, jei rukyciau
nu jau 57 cm ir 2,7 kg tai pievu pieva. cia jau kokio lyno duomenys, bet ne upetakio. arba sverei kokiom made in china svarstyklem is maximos, arba cia koks nusertas prudinis tas upetakis turejo but.Henrisa rašė:manau,kad sie matmenys apie upetakius - nerealus. Nesu gaudes margiu dzukijos upese , bet zemaitojoje juos gaudau jau virs 30 metu. Realiai , jau legalus slakis - 65cm ir sveria tik truputi daugiau, nei 2 kg , ir tai nesveria tiek , kiek kai kas raso apie margius apie margius. O , slakis yra plonesnis ir ilgesnis , nei margasis upetakis. Mano didziausias sugautas pries 9 metus irgi svere lygiai 2,7 kg , o ilgis buvo tik 57 cm , siemet , pries pora savaitciu pagautas 1,86 kg -ilgis 53 cm , dar keleta savaiciu anksciau - 1,2 kg - 51 cm
martiz-zz rašė:...kaip visame pasaulyje...
tik vasalas....pyfpafz rašė: aš tik samurajus (vasalas)
dar vienas pasaku sekejas, varle 200 g.MikuMaku rašė:O kam juos apskritai sverti. As suprantu karsi pasverti, bet margio sverti nera tikslo. Ir apskritai, jei 29 cm svertu 1,5 kg vistiek imti negaletumem. O upetikis greiciausiai Siandien sveria 1.5kg o ryt suvalges dvi varles po 200g ir ikirtes mazaji savo broli sverianti 100g bus jau +500 g. Todel centimetrai manau yra vienintelis matmuo nustatyti realu zuvies dydi.
va va, apie fantazavima as ir kalbu, kai ilgiai svoriu nelabai atitinka. tada ir prasideda, kad tipo buvo pririjes puse kilo varliu.MikuMaku rašė:Giedriuks, Niekada nebuvau parases svorio. O tamstos stebetinas trumparegiskumas bei nesugebejimas Truputi pafantazuoti...
O, kodel neatkreipiai demesio i mano poste parasyta 1,5 kg 29cm upetaki? Ai , ka cia, Toliau nebeaiskinsiu apie proporcijas ir prielaidas.
P.S. Ne viskas kas juodu ant balto yra juoda.
Na neteko matyt tokio rajūno upėtakio. Pasiimk 500 g. lašinių gabalą įdėk į lėkštę ir pagalvok ar upėtakis tiek gali suvalgyt, ir ar pačiam (sveriančiam keliasdešimt kartų daugiau) tai bus tik užkanda.MikuMaku rašė:O kam juos apskritai sverti. As suprantu karsi pasverti, bet margio sverti nera tikslo. Ir apskritai, jei 29 cm svertu 1,5 kg vistiek imti negaletumem. O upetikis greiciausiai Siandien sveria 1.5kg o ryt suvalges dvi varles po 200g ir ikirtes mazaji savo broli sverianti 100g bus jau +500 g. Todel centimetrai manau yra vienintelis matmuo nustatyti realu zuvies dydi.