Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #666652   MikuMaku
 08 Bir 2016 09:58
Na va, pavyko ir man truputi virs leagalumo ribos sugauti.
Zvejyba buvo idomi. Per visa diena, puciant vejui, svieciant saulei buvo 4 kibimai. Pirmam uzkibus kotas sulinko, kaip turi buti, bet akimirka pasidziaugus stabdzio "grojimu" atsipurte. Antra kibima maciau nuo pat pradzios, kai pakilo, kake, nepataike, apsisuko vel kale ir vel nepataike ir is trecio emimo atsivijo ir isisege jau gerai ir atsidure graibste:)
image.jpeg
37cm. Gyvena toliau
Po ruozo pakeitimo privaziavau toki ruoza apie kuri sapnuoja ne vienas. Pirmu metimu beveik jau keliant vobleri ataka, bet isejo tik "bulka" Antras metimas, pravedimas ir matau , kaip iseina i ataka "gerulis" ir yra!
image.jpeg
Drebanciom rankom matuotas. Lygiai 47cm. Paleistas ugtelt:)
O paskutinis kibimas tam paciam ruoze buvo kazkas nesveiko. Uzkibus, sulinkus kotui iki vandens, stabdziui cypiant ir matant kaip baiginejasi valas( kadangi tyngejau persivinioti) po 10 sekundziu kovos pasibaige valas ir nustojus suktis bugneliui atsitrenke matyt kaip i medi ir po zvakes vobleris su trim atlenktais kabliais kaip kulka praskriejo pro mane, o margis ( duodu ranka nukirsti ir kepure priš...) kuris gerokai buvo perkopes 50+ atsisveikino ir paliko mane besikeikianti ant kranto.
 #666653   aurimas22
 08 Bir 2016 10:04
MikuMaku,Visu pirma sveikinu su Margiais!.Visu antra buna.Taip kaip tingi, susitvarkyti.Man si menesi irgi buvo.Bet su sapalu:D.Panasi situacija..Ir pagerinai mano rekorda visu 1 cm :D :D
 #666710   RastaMan
 08 Bir 2016 19:09
Miku, matau iš laimės ir veidas išsikreipė :-D
Sveikinu, graži žuvis :gutgut
 #666714   berg
 08 Bir 2016 19:25
Grazi zuvyte! Gal su Toliku buvai ar bent jau vietu rekomendavo, kad cia taip greitai issove? :)
 #666719   MikuMaku
 08 Bir 2016 20:04
O tolikas tai cia kas? Arabas? Nee, nepazystu jo.
Manau , kad "fartanula", bet dziugu, kad ne po keliu metu. Upetakiu zvejyba galima atideti ilgam. Daugiau taip nepasiseks.
 #666729   JustasM
 08 Bir 2016 21:34
Perkopus 50cm atsidaro visi virš 50. Kai pradėjau žvejot galvojau kad 50cm bus riba. Bet pagavus 50cm pradėjau pagauti ir virš 60cm upėtakių. Tad viskas prieš akis ;-)
 #666732   Rmax
 08 Bir 2016 22:11
MikuMaku rašė:O tolikas tai cia kas? Arabas? Nee, nepazystu jo.
Manau , kad "fartanula", bet dziugu, kad ne po keliu metu. Upetakiu zvejyba galima atideti ilgam. Daugiau taip nepasiseks.
be Toliko pagaut zyyymiai geriau, niekam nesijauti skolingas, viska padarei savo atkaklumu, darbu ir ismokai pats. saunuolis! :grin:
 #666734   kukuruzas
 08 Bir 2016 22:52
Rmax rašė: be Toliko pagaut zyyymiai geriau, niekam nesijauti skolingas, viska padarei savo atkaklumu, darbu ir ismokai pats.. :grin:
pritariu, tame ir yra malonumas paciam atrasti ta upeli, vieta, zuvi ir suprasti kodel butent cia ir butent taip uzkibo, o ne taip kad nuveda i taska ir sako mesk cia bus zuvies, ir cia ne tik gaudant upetakius. Mikimaku sveikinu kad viska pats atradai ir tikiu kad dar duosi vaizdu mum ;)
P.S. video bus? :)
 #667055   KarolisK
 11 Bir 2016 18:39
Vakar sugalvojau pasimaudyti lietuje ir rezultatas: asmeninis rekordas +2 cm ;-var-var.
20160610_184217[1].jpg
45 cm
Standartinė vieta - paplautos šaknys. Pirmu metimu kalė, bet nepataikė, antru - pasikabino fotosesijai :)
Kiek toliau sustojus knisuosi po masalus šalia upelio ir pakėlus galvą prieš akis už kelių metrų pamatau plaukiantį prieš srovę siluetą apie 70cm po vandeniu, vos širdis nesustoja per tas porą sekundžių, kol susivokiu kas čia per padaras :-D
20160610_193904[1].jpg
Dar keli nelegalai trumpam pabuvo krante, bet telefono nebetraukiau per lietų. Maudynės užskaitytos :)
 #667194   Slovak
 13 Bir 2016 09:03
Pasiseks, laiko praleidi prie upes daug, ant krantu nendriu miskas dar neisaugo ir jeigu tai ta upe apie kuria galvoju, tai ten didzkiu buna daznai.
 #667299   JustasM
 14 Bir 2016 07:46
Pažvejojau truputi upėtakių,

Smagus rytas buvo šeštadienio, kibimų daug, daug kažkodėl tik užkibę atsikabindavo, nesupratęs likau, prieš tai viskas užtikrintai būdavo.
Jau atėjus pirmoje vietoje ištraukiau viena virš 30cm paėjus vėl iki gilesnės vietos vėl sekė kibimai, buvo keli labai gražūs pakilę, ar atakavę masalą ir atsikabinę tokie virš 50cm bet galutiniam rezultate tik 46cm..
Upėtakiai atsišėrę, stiprūs kaip Žydrūnas Savickas, duoda džiazo pilna katūške :D
Sudirbo geriausiai Rigge 70 bei trout tune :gutgut
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #667305   Saugirdas
 14 Bir 2016 09:00
Kokiu Tu cia spiningu gaudai?
 #667428   Rmax
 15 Bir 2016 07:43
JustasM rašė:Pažvejojau truputi upėtakių,

tokie virš 50cm
tas Klaipedos krastas... :grin:
persikelk gyvent i Aukstaitija, baigsis tie 50 :-D

super, Justai!
 #667459   Icagel
 15 Bir 2016 10:46
Idomiai, nes būtent tavo aprašyta istorija yra įdėta Toliko FB. Ir vaizdai už nugaros panašūs ir žvakė nufilmuota ir voblerio trišakis pasilankstęs rodomas.
 #667472   kukuruzas
 15 Bir 2016 12:16
Ir kas cia tokio? Asmeniskai as nematau nieko blogo zvejoti su gidu, ypac su Anatolijum, manau retas atsisakytu su juo viena kita dienele pazvejoti ir pasimokyti, ypac tie kurie tik pradeta savo istorija su upetakiais.
 #667480   MikuMaku
 15 Bir 2016 13:15
Sveiki, as nesuprantu kodel cia kilo toks aziotazas del to? Taip, buvau su Anatolijum ir dar nuvaziuociau penkis kartus su juo. Gerai kukuruzas pasake, matyt puse is cia esanciu naktym svajoja pas ji papulti, brt ne visiems lemta. Per pora gidavimu as tiek suzinojau apie upetaki, apie jo migracija, apie upes ir margio ( as kalbu apie dideli) buvimo vietas, maitinimasi ir elgsena skirtingais metu, paros laikais, kad niekad cia ir is literaturos nebuciau suzinojes. O, ka sugebejau susirinkti is ivairiu saltiniu, viskas buvo paneigta. Ir nereikia le le, kad paciam atrasti, lauzyti masina 3 ; 4 metus yra malonumas. Bet man pasiseke, as tuos metus truputi susitrumpinau. Turiu ruozus, vietas kur yra dideliu upetakiu, kur nera jokiu pedsaku, ismintu taku, na, nebent girto traktoristo islipusio nusimyzti istrypta vietele. Dabar taip pagalvojau, kad gal ir truputi "sugadino" mane, nes jau sugaves trimpenktuka jauciu kazkoki keista nusivilima '''bum kai matai kai vobleri vejasi 50+ ir ne po viena ir nepajama.
Nesupykit, bet prijauciantis upetakiu zuklei, sutikus Anatoliju mieste ar prie upes ( prie upetakines upes turbut ji sutikti nerealu) turetu nusiimti kepure ir atiduoti paskutine cigarete . Tai tiek. Na o as dar turbut ir paskutiniu sumustiniu pasidalinciau karo , bado metu:)
 #667485   Icagel
 15 Bir 2016 13:51
MikuMaku rašė:Sveiki, as nesuprantu kodel cia kilo toks aziotazas del to? Taip, buvau su Anatolijum ir dar nuvaziuociau penkis kartus su juo. Gerai kukuruzas pasake, matyt puse is cia esanciu naktym svajoja pas ji papulti, brt ne visiems lemta. Per pora gidavimu as tiek suzinojau apie upetaki, apie jo migracija, apie upes ir margio ( as kalbu apie dideli) buvimo vietas, maitinimasi ir elgsena skirtingais metu, paros laikais, kad niekad cia ir is literaturos nebuciau suzinojes. O, ka sugebejau susirinkti is ivairiu saltiniu, viskas buvo paneigta. Ir nereikia le le, kad paciam atrasti, lauzyti masina 3 ; 4 metus yra malonumas. Bet man pasiseke, as tuos metus truputi susitrumpinau. Turiu ruozus, vietas kur yra dideliu upetakiu, kur nera jokiu pedsaku, ismintu taku, na, nebent girto traktoristo islipusio nusimyzti istrypta vietele. Dabar taip pagalvojau, kad gal ir truputi "sugadino" mane, nes jau sugaves trimpenktuka jauciu kazkoki keista nusivilima '''bum kai matai kai vobleri vejasi 50+ ir ne po viena ir nepajama.
Nesupykit, bet prijauciantis upetakiu zuklei, sutikus Anatoliju mieste ar prie upes ( prie upetakines upes turbut ji sutikti nerealu) turetu nusiimti kepure ir atiduoti paskutine cigarete . Tai tiek. Na o as dar turbut ir paskutiniu sumustiniu pasidalinciau karo , bado metu:)
Tai viskas labai OK :gutgut Ir nieko aš nepuolu.
Aš tik nesupratau kodėl buvo paneigta, kad būtent gaudei su Anatolijum. Tik tiek. O tokių upėtakių tikrai nepavydžiu. Man net labai smagu, kad dar yra tokios žuvies LT. Ir žinau kad Tolikas tokią gaudo pastoviai. Suteikia vilties, kad užauginus vaikus dar galėsiu jiems Upėtakį pagauti ir paleisti laukinėj gamtoje o ne prūde. Ir tikrai labai baltai pavydžiu, kad nežinau tokių gerų vietų. Savo gyvenimo upėtakį (62cm, 2,7kg) tikriausiai jau esu pagavęs. Dar turiu sąskaitoje kokius 8-10 45+ (visi iki 50) ir dabar nepagaunu nieko panašaus. Gal jau įgudžius praradau, gal nuojautą, o gal su spiningu buvo paprasčiau išviliot nei dabar su museline.
O jo pasakojimus (neneigiu jo žinių, nes jis žino labai labai daug) aš vertinu labai atsargiai. Bet tai mano būdas, visiems priimtinom teorijom apie upėtakius aš taip pat netikiu :)
 #667508   Rmax
 15 Bir 2016 18:26
Kolegos upetakistai,

rytoj 9-10 renkames prie seimo i mitinga pries brakonieriavimo legalizavima. daugiau info gamtos apsaugos skyriuje. nuo musu paciu priklauso, kiek dar metu gaudysim Lietuvoj lasisas.
 #667511   Icagel
 15 Bir 2016 18:31
Rmax rašė:
Icagel rašė:Iš kur jis pasirodė?
kas?
Klausimas Vilkui apie upėtakį :grin: :grin:
 #667513   Rmax
 15 Bir 2016 18:35
Icagel rašė:
Rmax rašė:
Icagel rašė:Iš kur jis pasirodė?
kas?
Klausimas Vilkui apie upėtakį :grin: :grin:
Vilkas is misko greiciausiai :-D , o upetakis, speju is duobes prie medzio kairiam krante :grin:
  • 1
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė