Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos

#53303   wincaz
 14 Kov 2008 19:42
2 dienas praleidau zvejodamas upetakius aukstaitijoje viename is sventosios intaku.
pirma diena man 0. draugas 3 nelegalus kibimai ant bluefox 1nr. geltona su raudonais taskais.nuejom 6km. :lol: dar + 3 iki namu :grin:
antra diena nuejom apie 1.5kmAs uzsidejau prancuzu pezon & mitchel AF Tiger 2nr. Draugas black fury 2nr. su raudonais taskais.
As pagavau 2 vienas iki 20cm. kitas 37-39cm rankos drebejo negalejau ismatuoti :)
Draugas vienas iki 20. antras 25cm kazkur trecias 40cm. :)
Visi paleisti.veliau imesiu foto :)
1.Visi kibimai buvo traukiant pries srove.
2.Dauguma kibimu ligioje sraunioje vietoje.
3.Mano didysis naktini isspjove.Draugo 2 zuvis pailgo kuno, panasu i nege bet atrodo daugau plokstesne ir apie 10 cm .foto bus. manau kad turetu pasiteisinti ilgi ploni vobleriai ;-) kita savaite leksiu vel ten pat nutarem nepasiduoti su draugu kol nevirsisim 50cm. :lol:

#53656   Gdainius
 17 Kov 2008 11:24
Šeštadienį su kolega buvom išlėkę link Aukštaitijos, pora upelių patikrint, prie pirmojo privažiavom sunkiai, bet tik priėjus prie upelio matėsi gyvybės ženklai, pora upėtakiukų stovėjo prieš nuvirtusį medį, tolėliau girdėjosi kaip kažkas bulkuoja, turbūt kiršliai.Praėjom apie kilometrą pasroviui, upėtakių išbaidėm, bet pagauti nepavyko, tik kelis kartus grybžtelėjo vobleriuką.Palei upelį, kur gylis visai mažas ir nėra duobių, pramintas takas, greičiausiai vietinių ir manau, kad tuomet kai lašišos su šlakiais nerštė, nes pėdos tikrai jau senos, vos įžiūrėti galima, graudu.Apsisukome ir link mašinos.Grįždami užsukome patikrinti dar vieną upeliuką,privažiavę pamatėme, kad vanduo šiek tiek pakilęs ir drumstokas.Kolega nuėjo prieš srovę, aš pasroviui.Priėjau prie upelio, vanduo drumstokas, bet pats tas, pirmas metimas ir sukrę kažkas grybžtelėjo, dar kartą metu į tą pačią duobė, vėl tas pats, iš trečio metimo jau spurda, ištraukiu, ant legalumo ribos, kažkur apie 30 cm, greitai atkabinu ir atgal namučio.Mėginu dar kartą į tą pačią duobę, metimas ir sėdi panašus, taipogi paleidžiu.Praėjau kokius 500 m, sugavau 7 vnt ir dar tiek pat buvo kibimų, pora gražių atsivijo sukrę, bet atakuot greičiausiai nesuspėjo, bet vistiek malonu buvo pasižiūrėt ir žinot, kad tokių šiame upelyje dar vis yra.Susitinkam su kolega, o jam netgi kibimo nebuvo.Nusprendžiam, kad reikia važiuoti kiek žemiau ir pabandyti laimę tenais.Mane paleidžia ant keliuko, o kolega nuvažiuoja toliau, ir leidžiasi pasroviui link manęs.Jau pirmu metimu atsiveja neužauga, bet gera, kad nespėja, tolėliau paėujus pamatau grąžią duobę ir pirmu metimu apturiu kibimą, bet nepasikerta, antras ir trečias metimas irgi tušti,bet ketvirtu metimu stabdis užgroja ir valas čiuožia į kitą krantą, sustabdau ir palengva traukiu, priešinasi, bet įveikiau gražuolį, kokių 40 cm,atkabinuir namučio.Susitinku kolegą, patenkintas, nes irgi pagavo 3 upėtakius. Sėdam į mašiną ir keliaujam namo, puikiai pailsėję.

#53849   lydekiukstis
 18 Kov 2008 22:34
Tai as ir sakau, kad jamptu 2,45.. :roll:
Kadangi turiu kelias dienas laisvas, pakalbinau tata pasimt iseigine. Reikia gi pasiziuret, kaip upeliai laikosi darbo dienomis... :-D
Jaaa... vaizdelis ryte grazus - balta balta kur dairais...Nuojauta sako, kad reikia aplankyti nauja upeliuka dzukijoje. Kelias neartimas, bet ko tik del tos margdzuves nepadarysi...O pasirodo naujasis upeliukas :-vimt Plocio normalaus, bet itin seklus, plius pilna pedsaku, matyt nuo sekmadienio. perspektyviu vieteliu - vos keletas ir tos patyt "numelztos" Paturiu trumpa kontakta ant 3,5 cm hornetuko upetakiuko ir viskas. Nusprendziam geriau pasiziureti sena gera pazystama upeliuka. ;-)
Oras labai permainingas - tai drebia sniega, tai saulute sviecia. Yes...yra :!: :-D Oho koks stiprus, net keista...Dar keli pasispardymai ir zvaigzdunas krante. 31cm. Masalas - 5cm siek-m "kobra" ismarginta upetakiuko rastu. Toliau eiline tyla...
Po kiek laiko prieinu teti, tikrinanti viena posukeli. A ne kukt... Sakau : ziurek, kaip reikia gaudyti tokiose vietose. Uzmetu, pora rites pasukimu ir pats netikiu - voblerioka sugriebe upetakioks. Smagi kova ir rankose laikau 34 cm zuvelioka. Piktokas zvilgsnis i mane :-D
Iki ruozo pabaigos daugiau kibimu nebebuvo. Ech...nuostabus upelis ir gamta... :v-ar
Prie to paties klausimelis - ar jusu praktikoje pasiteisina teiginys, jog krentant stambiems sniego kasniams, upetakiai tarsi pasiunta? Man sian taip pirma kart pavyko spiningaut, bet kazkaip "zoro" nepastebejome abu... :roll:

#54527   Vegys
 25 Kov 2008 20:24
Pirmadieni - Aukstaitija, didele upe. Ten - nulis :( Vanduo : auksciau - svarus kaip asara. Uz kokia 5 km (zemiau) - jau drumstas. Keista, kaip greit pasikeicia upe.
Antradienis - Dzukija. Mazas upelis. Rezultatai - tokie pat kaip pirmadieni :) Ale cia bent jau zuvelioku maciau (pabaidziau :oops: ). Keletas foto :
Susipazinkim - cia as pries zvejyba, dar tikintis kazka sugauti ant Salmo Hornet'uko :lol:
Paveikslėlis

O cia keletas foto is Dzukijos :
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

A kaip kitiems sekesi ? Sugavot ka nors ?

#54825   Gdainius
 26 Kov 2008 22:35
Na ir aš buvau antrą Velykų dieną, po pilvo šventės,nulėkęs su kolega, prie vieno upelioko Aukštaitijoj.Atvažiavom anksti, vanduo aukštokas, bet skaidrus,tikra žiema.Pasiruošiam ir pirmyn, kibimo ilgai laukti neteko, jau po kokių poros šimtų metrų pirmasis gražuolis atsiveja sukrę, bet nepasiryžta atakuoti ir pastebėjęs mane sprunka, nuotaika pakyla.Sekančioj duobėj vienas neužauga atsiveja, bet spėju timptelti staigiau valą , sukrė išlekia į orą,o razbainykas pasimeta ir nespėja sučiupti.Per raciją kolega perduoda, kad jau išsimaudė, įkrito į bebrų duobę viena koja, viskas eina pagal planą,nebuvo nei vieno karto, kad neišsimaudytų. Susitinkam ,persiauna, išgeriam po puoduką arbatos ir pirmyn.Pora pabaidžiau gerų, nes nebuvo kaip užmesti, toks šabakštynas,kad tik turbūt įsibridus būtų galima pravesti.Palaukiu kolegos, prieinam suverstus medžius, duodu kolegai padaryti pirmą metimą, po taiklaus užmetimo stebiu besisukančią sukrę ir matau kaip pusmetrinis monstriukas palengva vejasi sukrę, likus keletai metrų išsižioja, griebia ir apsisuka prieš srovę, mano akys nukrypsta į kolegos koto viršūnę, laukiu kol links, bet nepasikerta.Stovim, nejudam ir akimis palydim gražuolį, kuris palengva plaukia į savo slėptuvę, pasislepia.Kolega, nedarydamas staigių judesių užmeta dar kartą į tą pačią vietą, ir dar ir dar, bet nieko nepešę, patraukiam toliau, su mintim, kad dar grįšim ir gal pasisesk kitą sykį, jei tai nebuvo šlakis.Dar pagaunam po kelis nelegalus ir nusprendžiam traukti link mašinos,nuotaika puiki ir niekaip negalim pamiršti to vaizdo , tiesiog stovi prieš akis.Važiuojam aplankyti pakeliu dar vieno, nes laiko iki sutemų dar yra, sustojam, vanduo drumstokas, bet po pora nelegalų pagavom, rimtų net nemačiau.Tai tokia buvo Velykinė upėtakių žūklė, o čia keletas nuotraukų:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#55198   Mindoza
 28 Kov 2008 21:02
Taigi kaip ir minejau - neiskenciau :)
13:05 as jau stoviu ant upelio kranto. Vanduo - ne kakava, bet dar tolokai iki skaidraus, nors jau arteja prie tinkamo zuklei.Tiesa sakant esant tokio drumstumo vandeniui esu ne syki smagiai zvejojes ir pagaves neblogu laimikiu, bet...ne siandiena.
Pradzia atrode daug zadanti. Upelis - nedidelis, placiausia vieta gal ir siekia 4-5 metrus, bet tada vandens iki kulksnies, o ir tokiu "platumu" retai te pasitaikydavo. Sioje upeje (tiksliau sioje upes atkarpoje - paciame aukstupyje) zvejojau pirmakart. Pamaniau ten vanduo maziau drumstas bus.
Seklias vietas keite tai mazesnes, tai visai padorios duobes, kuriose privirte medziu, stukso kelmai ar nusvire saku dziungles. Zodziu vietos - pasakiskos. Pradzioje vienoje duobeleje kazkas pora kartu grybstelejo, bet labai jau neuztikrintai - pamaniau upetakis bando isvyti konkurenta is savo buveines. Taciau tuo viskas ir baigesi. Upes pakrantem nuzygiavau gal kokius 5-6 km. ir taip nebesulaukiau nei vieno kibimo :(
Po tokiu zukliu pradeda listi i galva mintis - o gal tu visiskai nemoki zvejoti, gal iki tol buve kartai - tik sekme?
Zodziu smagiai pasivaiksciojau upelio krantais grazia diena, o upetakiu dar pagausiu.

P.S. Gal ant manes neuzsirustins sio forumo skaitytojai, jei pasakysiu kur zvejojau. Laime bandziau Dubysos aukstupyje, nelabai toli nuo jos istaku (manau niekam ne paslaptis, kad sioje upeje yra upetakiu ir tai rasydamas nieko naujo nepasakysiu ir nepaversiu Dubysos pakranciu nutryptu molu). Sios upes vidurupyje esu pagaves tikrai nemazai ir graziu upetakiu, taciau suglumau kai nieko nepesiau siandiena. Gal kas yra gaude sios upes aukstupyje, kokie buvo jusu rezultatai? O gak po nersto upetakiai is sios upes aukstupio traukia zemyn ir ten nesilaiko? Busiu dekingas jei kas pasidalins patirtimi. Jei nenorite rasyti viesai - galite atsakyma parasyti man i el. pasta adresu mmindoza@gmail.com. Butu smagu pasidalinti informacija ir patirtimi. Siam kartui tiek, tikiuosi neatsibodo skaityti :)
Sekmes visiems zuklaujant - pavasaris jau atejo!

#55532   Vegys
 31 Kov 2008 12:29
Sveiki, sestadieni teko pazvejoti. Rezultatai : upetakiukas 33 cm ir kirslys 38 cm :
Paveikslėlis Paveikslėlis
Abi zuvytes toliau plaukioja. Uzkibo abu ant 5 cm Dorado Invader. Upetakis - ant vaivorykstuko spalvinimo, kirslys - paprasto upetakiuko spalvinimo. Vanduo pasekes ir sakyciau normalaus skaidrumo - nustebino mane biski, bo galvojau kad nutirpus sniegui jo bus daugiau ir bus jis

Dar pagavau "zuiki" - nepastebejau vielos ir tiesiausi visu ilgiu ant zemes. Velniskai skaudejo ranka, maniau kad susilauziau. Ale nieko, siandien jau beveik nesijaucia, matyt tik susmusiau raumeni ar pan.

Draugas turejo pora stuktelejimu, ale nieko nesugavo.

#55677   rakteriux
 01 Bal 2008 13:34
Nu ka gi pasidalinsiu ir as ispudziais.. :)
Penktadieni su draugu nutareme nuvaziuoti prie upelio ir pakvepuoti grynu oru, bei zinoma pabaidyti upetakiuku...
Tad sestadieni anksti ryte tik svitant jau buvome prie upelioko, tiek jam tiek ir man tai buvo pirmas pasivaiksciojimas upelio krantais ir zinoma bandymas suvilioti ta spalvinga zuvelioka..
Rezultatai visai mane tenkina, nors kiti ir sakys turbut, kad cia naujoko sekme, o as labai nesiginciusiu, bet paciupau viena grazuoli 34cm ir dar vienas "kaip sprendziu nelegalas" nusipurte po kelio soktelejimu i virsu... :)
Vanduo skaidrus, Oras fantastiskas, nors vejelis ir svarbokas buvo, taciau smagu ikvepti pavasario, bei smagiai praleisti laika!!!
P.S. nuotraukele kada prie progos imesiu, o grazuolis upetakis jau "suvalgytas" (su balandzio pirmaja :lol: ). Tiksliau plaukioja sau smagiai ir tikekimes, kad uzaugs didelis bei pamalonins dar ne viena zveji savo groziu ir jega!! :)

#56225   Vegys
 05 Bal 2008 20:51
Siandien pasikeites padangas supratau, kad dar liko laiko ir zuklei. Apie 15.30 as prie upes. Zvejota iki 19.00. Viso 4 nelegalai, rimtesniu nebuvo. Dar pora kibimu, ale speju tokiu pat neuzaugu. Kibo ant bile ko : Hornet / Invader / Alaska / Mepps Aglia. Velnias ji zino, toje upeje nelegalu visad sugaunu (isskyrus pora zukliu ziema). Bet ten nesu sugaves ne vieno legalaus upetakio. Tai vot ir mastau - ar tai del to, kad as dazniausiai vaziuoju ten po pietu (gal kas nors jau buna praejes ir pabaides didesnius) ar tiesiog nugaudyta ... :roll:

Ryt reiks i kita upe pavaziuot. Sakau, mazhu pasiseks geriau :)

Dar klausimas : sako, saltu laiku reik upetaki "isnervuot", ilgai masala vienoje vietoje laikyt, ty traukt pries srove. O kaip dabar ? Ar jau laikas traukt pasroviui ? Specai, patarkit :)

#56334   Rimsa
 06 Bal 2008 19:15
Vegy jai turi omeni ta dzukiska upeli kur foto buvai idejas,tai ten legaliu nedaug.Esu sugaves 30-35cm ,bet ten man didziausi.As juos paleidau,bet klausimas ar kiti kas sugauna paleidzia.Siandien buvau su kolega vinam upeli ,tai begale nelegalu ,vienas apie 30 cm nutruko ir viena 35 pagavau.Aisku ir paleidau augt toliau.
Paveikslėlis

#56386   Vegys
 07 Bal 2008 09:00
Senuks, pas mane irgi Rapaliukas suveike. O dabar viskas is pradziu ...
Draugas pas mane atvaziuoja apie ~ 7.00. Vaziuojam neskubedami. Uz 1.5 valandos mes jau vietoje. Pirmas nusivylimas - musu vietoje stovi masina :( Nusprendziam kad reik pervaziuo i kita vieta. Ta kita vieta tiesiu atstumu - netoli, ale vaziuojant ratas didelis gaunasi. Atvaziavus tenai randam kita masina. Nesekasi. Nusprendziam kad kita kart reiks netinget ir anksciau keltis i zvejyba :) Pamastes bandau spet, kad gal tas zvejys nuejo pasroviui. As einu pries srove. Zvejoju sukrem. Is uz vieno nuvirtusio medzio "kazkas" subaltuoja, gaunu tuktuktuk per rankas, kertu - nieko. Kiek dar bandziau - neislindo daugiau, gal as kibimo metu per arti buvau ir pasibaide. O gal per lupa gavo. Einu toliau. Prieinu "nameli". As tokio dydzio namelio dar nesu mates. Ner labai aukstas, bet platus velniskai :
Paveikslėlis
Dar po kokio pusvalandzio (~ 1.5 val po zvejybos pradzios) pasiveju priesais zvejojanti zveja. Blyn, pavede 6tas jausmas, pasirodo jis ejo pries srove. Gryztu atgal, sakau eisiu pasroviui nuo tos vietos, kur pradejau zukle. Atejes pamatau pora zveju. Pasirodo sie jau ejo pasroviui. Blyn, kur zvejot ? Skambinu draugui, sutariam pervaziuo i kita vieta. Pervaziuojam. Oras grazus. Nusiimu striuke, uzsidedu tik svarkeli (6tas jausmas sako - nelis). Cia gaudes tik 1 kart. Vietos grazios :
Paveikslėlis
Vienoje duobikeje kazkas atakavo mano Rapaliuka 5 cm, ale nepasikirto. Apmetau - nieko. Sakau reik uzmest ir palaukt, kaip su dugnine. Uzmetu, masalas dirbdamas krato spiningo virsunele. As tuo metu pasedziu, pailsiu. Po poros min pabosta. Sakau reik traukt ir eit toliau. Pradedu traukt - smugis. Si kart pasikerta. Gan greit 36 cm ant kranto :
Paveikslėlis
Paleidziu ir einu toliau. Prie upes daug sokinejanciu sutverimu, varlytemis vadinamu. Jei pereita savaite maciau tik stambias varles, tai si savaitgali jau pilna mazu :
Paveikslėlis
Po kokia 15 min suprantu, kad 6tas jausmas mane jau antra kart siandien apgauna. Prasideda lietus :-D Svarkeli bandau uzsitraukt ant galvos (kepure palikau masinoj). Grazus posukiukas, jame aisku duobe. Keletas metimu i pacia duobe - nieko. Metimas i vidine posukio puse, i duobes krasta - kibimas. Priesinasi smagiai. Istraukiu, pamatuoju - 28 cm. Keista, pagal spardymasi buciau daugiau daves. Paleidziu ir nusprendziu kad reik eit link ten, kur mane paleido. Tuo zukle ir baigiam.
Draugas turejo berods 1 ar 2 kibimus, ale nepasiseke sugaut.

#56406   Vegys
 07 Bal 2008 11:54
Del Dorado Invader kabliuku - didesniems modeliams (5 cm ir didesni) manau nebutina keist, jie gan stiprus (bent jau taip atrodo). O va tiems 4 cm - keiciu (jei nepamirstu). Pats kai sugavau 48 cm upetaki ant Invderio 4 cm su "originaliais" kabliukais, tai kabliukai buvo gerokai pasilankste. Draugas neistrauke 40+cm, bo atsilankste kabliukai. Bet jis ir toliau nekeicia, bo minksti kabliukai turi ir privalumu - l daug masalu issaugota tik todel, kad buvo nepakeisti kabliukai :)
Del Stick'u - pas mane tik vienas 4 cm Stick'as ir as su juo negaudau :) Kiti - 6 cm, tai aniems keist jau nereik manau. Dar turiu Dorado Alaska 2.5 cm - lygtais irgi geras kabliukas. Beje, Alaska man visai patiko. Upetakiai "ragauja" ji.

#56617   Vegys
 09 Bal 2008 06:52
Geda prisipazint, bet apsimelavau. Rasiau is darbo, tai truputi sumaisiau spalvinima :oops: Dabar ishsitraukes is dezutes ziuriu ir manau, kad pas mane sis spalvinimas :
Paveikslėlis
Pirkau Fanatikuose. Speciau kad si kart pataikiau su spalvinimu. :grin:
O apie geresnius - man Invader geriausias. Clasic - maziau neria, ale irgi nieko. Daug kas Stick'us megsta, ale man kol kas jie neprigijo :roll:

f'eD, o kokius tu naudoji ? Beje, su spiningu dar gaudai ar tik muselka ?

#56623   f'eD
 09 Bal 2008 08:06
Dorado - jau senokai uzsirekomendave ir kibus (pagrindas visdelto Stick ir Invader), bet as ju daug neturejau.
daugiausiai gaudziau senos laidos Rapala Countdown'ais, Salmo visiem zinomais klasikiniais upetakiniais, o paskutiniu metu - Glook (ypac toks samaninio atspalvio :gutgut ) ir ivairiais Ugly Duckling sinkingais. Del prastos kokybes ir nepatvarumo is principo nepirkdavau masinei produkcijai skirtu Siek-M ir ypac mazuliuku Kenart !fig!
atsisveikinau su upetakiu spiningavimu taip ir beveik neisbandes japonisku..... :

#57159   ensteinis
 12 Bal 2008 14:41
Paveikslėlis
siandienos 33cm labaij jau murzinas vanduo zemaityjoje

#58733   ensteinis
 26 Bal 2008 20:53
aij pizdu....
Zvejyba siandien pradjeome nei anksti, nei velai apie 12.00h turejome tiksla pazvejoti juros upeje ir viename is mazuju upeliu :) taigi pradejome zukle permyzame upoksnyje, zvejyba bent jau man buvo vykusi apie 7 kliovai tiksliau pasikabinimai ant kabliuko, taciau kazkokiais budais datraukti iki sawo koju nepavykdawo, galvoju gal kabliai blogi? :sorry: paejus i upes aukstuma aie 400m kibimas jauciu galingas realizuoju ir nusifotkines paleidziu apie 62cm nezinaua r slakis ar lasisa
Paveikslėlis
uz 50metru vel kliovas ir i rankas paemu pirmaji upoksni nespejau pamatuoti ilgio issprudo is ranku
Paveikslėlis
po to begale kibimu taciau datraukti ir nufotkinti nepavyko, apie 16.00h pajudame link juros upes, taciau nei kibimo nieko nebuvo net keista gal kazkas pries mus praejo?
Paveikslėlis

#60706   ensteinis
 20 Geg 2008 21:26
sekmadienio mnazgiai iswiso keturi pagauti vienas kazkastai i sona muse su purslu bet nepasikirto ir apie trys lidekiokai na ir viena eseriokas :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#60711   Gdainius
 20 Geg 2008 22:28
Sekamdienį buvau patikrinti upelioko ruožą, kuriame nė sykio neteko lankytis.Praėjau keletą kilometrų aukštyn, kabinėjosi mažiukai, o duobėse ir už užgriuvusių medžių turėjau pora kibimų ir didesnių.Prieinu duobę iš pirmo žvilgsnio gili, metu sukrę , duodu pora sekundžių nuskęsti ir pradedu sukti ir smūgis, kotas suliksta per pusę, stabdis cypia, bet staigiai prisuku stabdį ir pavyksta susutabdyti, tuomet gražuolis iššoka kelis kartus į ora pilnai visu savo garžumu ir atsipurto.Stoviu, adrenalinas pulsuoja per visus galus, kojos rankos dreba, mintyse matuoju, turbūt gerokai virš pusmetrio.Atsisėdu pasėdžiu kelias akimirkas ir nusprendžiu švystelt į tą pačią duobę dar kartą, bet nieko.Jei būtų ruduo, tai turbūt galvočiau, kad šlakis, bet dabar turbūt buvo upėtakis.O čia pora nuotraukų(čia ta vieta iš kurios išprašiau nufotkintą upėtakiuką):
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#61127   Lediminas
 23 Geg 2008 16:10
Vakar buvau upetakiu...
nuejau apie 10 km krumynais palei upele..ir ka manot?- 1 lidekiokas 0.5 kg.- neisivaizduoju kaip 0.14 valo nenukando, nes vobleriuka beveik iki siknos nurijo...ir 3 eseriukai..upetakio nei kliovo, bet kirsliukas nusipurte...
o uzvakar toj pacioj upelej, bet kitam ruoze buvau tai per 4 val - 1 sprindinis upetakis, kuris toliau gyvena ir pora kirsl;iu, kurie taip pat gyvena...kaip nebutu keista - kirliukai kibo ant youzuri'iuko violetinio...
kalbejau su vienu zveju- sake vejas netinkamas ir jau muselioku per daug..bet ne tame esme man atrodo- zvaigzdunai didesnieji sulinde po kelmais, nes vanduo smarkiai krites ir jau zoliu dafiga...
tai tiek...

#61131   Vegys
 23 Geg 2008 17:54
As buvau siandien nuo 9.30 iki 13.00. Mailius kibo aktyviai, o legalaus ne vieno. Vienas "link legalaus" nusipurte. Ydomiausiai, kad buvo 2 ar 3 kibimai, kai uzmetu plaukianti vobleri ir leidziu jam paplaukt - griebia plaukianti pavirsiuje. Kitas ydomesnis dalykas - niekaip nesiseke pakirst vienoje vietoje. Metu->kimba->nepakertu. Taip tesesi tol, kol penkta kibima pakirtau (cia gal koks 7-8 metimas).

#61153   Mindoza
 24 Geg 2008 17:16
Buvau siandien patikrinti viena upeliuksti. Cia lankiausi pirma kart. Kai pamaciau situacija - ne labai apsidziaugiau. Vandens lygis tragiskai mazas. Giliausia vieta buvau uztikes, tai ji sieke gal 40-50 CM :shock: . Na bet ir laiko neturejau daug - cia daugiau tik apsiziurejimas buvo, gal tik kelis simtus metru tepaejau pakrante. Tikiu, kad sio upelio zemupy situacija bent siek tiek geresne. O kad ten yra upetakiu taip ir nezinau :) Zinau tik tiek, kad upeje, i kuria jis iteka, tikrai ju yra.
Na dar laiko patikrinimams bus :)
Smagiai gamtoj laika praleidau, pailsejau.

#61368   Skersnukis
 27 Geg 2008 12:56
Buvau sekmadieni vakare patikrinti viena dar nebandyta aukstaitijos didesne upe - tai pagal rezultatus tureciau rasyti i lydekos tema :) dvi visai mazikes po kokia 30cm pagavau ir viena apie 0.5kg atakavo prie pat kranto nendrese. vanduo po lietaus labai drumstas. Didziuliai sabakstynai ir gausybe uodu. Laimei isimeciau purskala nuo uodu - butu suvanoje kaip rety.
Beje siemet ir skaiciau ir va pats isitikinau kad uodu gerokai daugiau, nes daug krituliu buvo - slapios pievos pelkes ir kanalai atsigave.
Bet tai tik i nauda mums zvejams :)

#61571   lauris u
 29 Geg 2008 12:46
nu ka vakar saunia zvejyba apturejau :cool:
zvejojau su tevuku vienam aukstaitijos upelioku . Aisku zvejyba vyko vakarejant , nes diena karsta buvo :roll: tai va as 1 tuscia kibima is pradziu apturejau apie 35-40cm upetakis nusipurte , bet neuzilgo gilumoj
istraukiau 40cm 700g upetaka :-D paskui 35 ir 25 cm grazuoliukus .
tevukas tuo tarpu pora po 35cm ir viena neuzauga .
O maniau kad tas upelis visai nuzvejotas :idea: ;-)

#61723   MatasM
 31 Geg 2008 21:40
Didysis Jūsų draugas MatasM irgi šį tą pagavo Paveikslėlis

#61938   Gdainius
 03 Bir 2008 21:16
Savaitgalį buvau išlėkęs pasivaikščioti upeliuku Aukštaitijoj,rezultatai neįspūdingi, bet keli legalai buvo suvylioti, čia vienas iš jų, kažkur apie 32 cm:
Paveikslėlis
Kolegos sugauto, daug didesnio, nespėjau įamžinti, nes atkabinus sukriukę, išslydo iš rankų ir pliuptelėjęs į vandenį,pamojo uodega.

#62425   Skersnukis
 10 Bir 2008 13:06
Sestadieni vakare buvau nulekes i "dziungles" - vasara ten ne kas :) nemegstu nuvaiksciotu upiu, bet cia tai sunkia izengiama aplamai buvo :)
ejau dvi valandas o gaudziau tik valanda. Rezultais girtis nera ko tik trys maziukai, bet del reginio tikrai buvo verta kelione - teko stebeti kaip upetakis visas issoka is vandens ir gaudo museles - dar dabar matau ta vaizda :grin:
Idomus dalykas kad uodus nustelbe muses nezinau net kas blogiau - pastoviai sukasi virs galvos visas tuntas nors ir ejau sparciu zingsniu - vistiek neatsilieka lenda i akis i burna ir kur tik nori. O svarbiausia gera priemone kuri visada gelbsti nuo uodu musiu beveik neatbaido :shock:

#62838   ensteinis
 13 Bir 2008 23:05
Vakarinis :) 51cm
Paveikslėlis

#62879   Rimsa
 14 Bir 2008 20:43
Siandieninis nematuotas ,bet grazus .
Paveikslėlis

#62947   lauris u
 16 Bir 2008 08:28
Buvau vakar 3val upetakiu nulekes :cool: pagavau 12 upetakiu , dar tiek pat atsikabino arba bande kibt :!: didziausi 34ir35cm ;-) , upelis aiskiai atsigauna :cool: .Visi upetakiai gyvena toliau , gaila bet nieko nefotografavau :neutral:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė