Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #614705   RastaMan
 23 Vas 2015 11:27
Negi iš tiesų patikėjai jog aš čia rimtai? :shock: Tiesiog Benassss reikėjo perverst forumo puslapius nuo sezono pradžios (nėra jau taip daug) ir tikrai nebūtų jam kilęs toks "klausimas" kurį jis iškėlė :-D .
Ir man sunku patikėt, kad dar kur yra užšalusių vietų, greičiau įmanoma rast stipriai murziną vandenį su nemaža srove, šiomis dienomis, nei užšalusį :!:
 #614709   Sakys
 23 Vas 2015 11:52
aurimas22 rašė:
RastaMan rašė:Žemaitijoj juk senai "anų" nebėra :-D Neverta net bandyt :v-ar
Kas sako nera yra ju bet visos duobes uzsalusios kur nera sroves bet ju tikrai yra Mazeikiu .raj. O kitur nezinau

Upėtakiai ir upėtakiu vaikai yra du skirtingi dalykai '''bum Mažeikių r. galima rast neužaugu , sarakovnikus jau senai kažkas suvalgė .
 #614731   ramis702
 23 Vas 2015 13:49
Po trijų upėtakių žūklių ketvirta iššovė su trenksmu. Iš devynių pakirstų upėtakių, tik keturi pasiekė krantą :-D Du riebūs egzemplioriai atsipurtė bet davė daug gerų emocijų. Kogero daug atsipurtė, nes žvejojau su PE valu + FC pavadelis.
Prikabinti failai
20150222_161405.jpg
20150222_144446.jpg
20150222_141415.jpg
20150222_132727.jpg
20150222_132719.jpg
 #614736   Rapolas
 23 Vas 2015 14:11
Šiaip tai silpnas rezultatyvumas, su šapaliokais būtų dar liūdniau tuomet :-D nu ir tų papėtakių vaikučių (ateity )gal nebūtina visų fotkint ;)
Koks ten tas tavo "ledinis kūbelis"? Jei P ,tai dėčiau mono valą arba FC upėtakiams ,jai F ,tai daugiau patirties klausimas, galima ir su PE :-D
 #614754   aurimas22
 23 Vas 2015 15:34
Sakys rašė:
aurimas22 rašė:
Kas sako nera yra ju bet visos duobes uzsalusios kur nera sroves bet ju tikrai yra Mazeikiu .raj. O kitur nezinau

Upėtakiai ir upėtakiu vaikai yra du skirtingi dalykai '''bum Mažeikių r. galima rast neužaugu , sarakovnikus jau senai kažkas suvalgė .
Yra ir didesniu bet ju nera daug.Preitais metais buvo vienas 40cm zinoma paleistas.
 #614761   arabas
 23 Vas 2015 16:15
ramis702 rašė: Ko gero daug atsipurtė, nes žvejojau su PE valu + FC pavadelis.
Iš kur jūs pasakų prisiklausėt, kad "atsipūrtė, nes žvejojau su PE"?
Ir kurių galų reikalingas FC pavadėlis?
Na, paaiškinkit bukam arabui...
 #614763   ramis702
 23 Vas 2015 16:17
Rapolas rašė:Šiaip tai silpnas rezultatyvumas, su šapaliokais būtų dar liūdniau tuomet :-D nu ir tų papėtakių vaikučių (ateity )gal nebūtina visų fotkint ;)
Koks ten tas tavo "ledinis kūbelis"? Jei P ,tai dėčiau mono valą arba FC upėtakiams ,jai F ,tai daugiau patirties klausimas, galima ir su PE :-D
O kubelis tai P, matai beda tame kad bugnelio reik kito :-D Mano pirmas sezonas tai man buvo jau geras rezultatas :-D
Sausio menesi buvo ir toks pakibes 39cm 950gr.
Prikabinti failai
20150201_151134.jpg
 #614766   Rapolas
 23 Vas 2015 16:28
arabas rašė: Na, paaiškinkit bukam arabui...
TAi jei bukas ,tai ir "nedaeis" :-D
Šiaip tai jo, sutinku, kad papėtakiam nebūtinas FC pavaduks, vat jei lydzekikių kur gausiau ,tai kažkiek mačina, bet gali ir trumpos stygiukės pakakt dažnai ;)
 #614768   Rapolas
 23 Vas 2015 16:37
ramis702 rašė: O kubelis tai P, matai beda tame kad bugnelio reik kito :-D
Griežtas kotuks, vobleriukam tvičint tai super, bet su pintu valu man per aštrus papėtakiam ,ešeriam tai išvis lūpos sukapotos parskrend :-D dar... ešeriams specialiai viršutinę dalį mikštesnę pasidariau ,bet vistiek mono man labjau suein, švelniau kažkaip gaunas ;)
p.s.: blogai, kai geroms ritėms (ale "flagmanams" :D)papildomas būgnelis kainuoja kitos, visai normalios ritukės sumą :-D
 #614769   arabas
 23 Vas 2015 16:38
Rapolas rašė:...bet gali ir trumpos stygiukės pakakt dažnai ;)
Būtent... kaip apsauga nuo lydekų, ir kad tvičinat trišakis už valo nesikabinėtų, o visa kita... "Šalyje trūko duonos, tai sviestą teko tepti ant dešros".
 #614776   arabas
 23 Vas 2015 16:51
Rapolas rašė:Griežtas kotuks, vobleriukam tvičint tai super, bet su pintu valu man per aštrus papėtakiam ,ešeriam tai išvis lūpos sukapotos parskrend :-D
Ešerys ešeriu. Viskas su jais aišku, o papėtakio žabtai, žinoma, ne tokie kaip šapalo, bet pakankamai mėsingi. Nėra jokios bėdos gaudant juos su kuolais, reikia tik ritės stabdį atsireguliuoti. Čia galioja taisyklė: Geriau nepriveržti, nei perveržti.
 #614777   Daugirdas
 23 Vas 2015 16:55
O aš visada rišu FC. Ne tik dėl lydekų. Priežastys:
Dalinai apsaugau jautrų PE nuo dugno kliuvinių, šakų ir pan.
FC lengviau nusitraukia nuo medžių šakų, jei metimas nepavyskta :) Pintukas iškart įsirėžia, O FC būna kad lengvai nuslysta.
Skaidriam vandneyje mano buku supratimu mažiau baidosi žuvis.
Tvičinant ne taip persimeta kabliai.
 #614780   ramis702
 23 Vas 2015 17:04
Rapolas rašė:
Griežtas kotuks, vobleriukam tvičint tai super, bet su pintu valu man per aštrus papėtakiam ,ešeriam tai išvis lūpos sukapotos parskrend :-D dar... ešeriams specialiai viršutinę dalį mikštesnę pasidariau ,bet vistiek mono man labjau suein, švelniau kažkaip gaunas ;)
p.s.: blogai, kai geroms ritėms (ale "flagmanams" :D)papildomas būgnelis kainuoja kitos, visai normalios ritukės sumą :-D
O kaip pasidarei viršutine dali minkštesne? Viršūnėlę perklijavai? :roll: tai va kad su tais būgneliais taip ir yra, nauja ritelę nugriebiau už 550 lietuviškų pinigų tai pusė sumos tiek kainuoja būgnelis, tai jau geriau Rareniuma 1000 pasiimsiu mono valui :-D Tai poto frikcija jau atleidau kad ir tie mažyliai valą imtu, nes sorokvnika paleidau vien dėl to kad frikcija perveržta buvo '''bum
 #614783   arabas
 23 Vas 2015 17:15
Dėl apsaugos nuo lydekų tai aš jau šitame forume pasakojau savo istoriją, bet pasikartosiu.
Buvau ir aš prisiklausęs apie skaidrų vandenį, apie nerealią upėtakio regą ir t.t.
Susirišau tą pavadėlį. Nepamieluosiu, jie pasakysiu, kad tas FC buvo netoli 1mm storio. Ir ka? Pirmu kibimu lydeka kaip per sviestą...
Viskas. Nuo to laiko vienoks ar kitoks, bet pavadėlis.
Daugirdas rašė:FC lengviau nusitraukia nuo medžių šakų, jei metimas nepavyskta :) Pintukas iškart įsirėžia, O FC būna kad lengvai nuslysta.
Čia tai panašu į teisybę, bet su laiku pramokus taikliau mėtyti, masalų nuostoliai sumažėja iki minimumo.
 #614786   ramis702
 23 Vas 2015 17:21
As FC naudoju vien del to kad masalu mazesnis praradimas butu i dugno kliuvinius, o ne del lydeku. Kai gaudau 0,3 PE pagal japona.
 #614792   ramis702
 23 Vas 2015 17:54
arabas rašė:
ramis702 rašė: Kai gaudau 0,3 PE pagal japona.
Kiek kiek???? :superšokas
Nugi tiek kiek parasyta. Realiai pagal europa iseitu 0,09mm
 #614816   Paulius_K
 23 Vas 2015 20:24
Na gal kiek perlenkta jau su 0.3 pas upetakius. Pats gaudau pontoon21 extreama 0.8 arba 1, priklausomai nuo to koki pavyksta gauti. del valo nusidrozimo nepamenu nei vieno prarasto masalo. Esu nuroves kai gilioj duobej isodinau vobleri i nepajudinama kelma, ir kelis sykius nijoles nureze (sitas lengvai issigyde trumpu pavadeliu is stygos). Laikas nuo laiko nureziu po pusmetri ar koki metra valo, bet tikri ne kiekviena zukle. PE 0.3 einant upetkiaut, tai tas pats kas su 0.14 mono ar fluorokarbonu pas juos zygiuot. Kazkas yra rases kaip toki testavo mikrodzigui ir sake, kad nuo trinties i vandenzoles toks greit susidrozia ir pradeda trukinet kaip plaukas, o tai upetkiniam upelyje apkrovos juk didesnes.
 #614826   arabas
 23 Vas 2015 21:01
Paulius_K rašė:Na gal kiek perlenkta jau su 0.3 pas upetakius.
Sakyčiau, gerokai perlenkta.
0.3 arba kitaip 3-4 lb arba 1,5 - 2,0 kg + mazgas = 1.0-1.5 kg. Tai čia kol valas dar naujas.
Ir koks tikslas? Tolimas metimas? Ar vėl aliuzija į unikalią upėtakio regą?
Forsuotai traukti žuvį su tokiu voratinkliu, tai gryna loterija ir masinės masalų laidotuvės.
 #614846   ramis702
 23 Vas 2015 22:08
Varivas deklaruoja apie 3,5kg laikyma. Ir ji nutraukt nera tikrai lengva, man lengviem masalam kurie startuoja nuo 1,5gr manau pats tas, toki pat dar turiu susisuksiu tik 0,4 pagal japona. O ir masalu ne vieno nenutraukiau per visa diena. Cia jau skonio reikalas del valo storio, svarbiausia kad jis butu kokybiskas. ;uolrait o del sudilimo bemetant tai kazinau, nereik pirk kinisko valo ir nesudils nuo vandens. As naudoju si http://parduotuve.spiningavimas.lt/pe-v ... 150-m.html
 #614854   D911
 24 Vas 2015 00:21
Sakys rašė:
aurimas22 rašė:

Būtent :-ug
 #614855   D911
 24 Vas 2015 00:34
LaurynasM rašė:Kad kaimo japiai net tas neuzaugas suede, tikraja to zodzio prasme
Jo, pernai mane vienas atėjo nuo sietuvėlės nubaidyt, sako - čia mano žemė, mano "kiemas", čia negalima žvejot, aš policiją iškviesiu... :D Sakau, aš visą žuvį paleidžiu, o tu pirma plūdes nuo medžių susirink ir pūsk iš čia kol pats problemų neprisidarei (parodžiau į medį virš duobės kuriame supasi trys plūdės) ir sakau neduok Die sutiksiu kitą kart tave tam "savo kieme" su plūdine renkoj... Tai žmogeliui greit kitų reikalų atsirado... :)
 #614862   Airis
 24 Vas 2015 07:50
ramis702 rašė:Varivas deklaruoja apie 3,5kg laikyma. Ir ji nutraukt nera tikrai lengva, man lengviem masalam kurie startuoja nuo 1,5gr manau pats tas, toki pat dar turiu susisuksiu tik 0,4 pagal japona. O ir masalu ne vieno nenutraukiau per visa diena. Cia jau skonio reikalas del valo storio, svarbiausia kad jis butu kokybiskas. ;uolrait o del sudilimo bemetant tai kazinau, nereik pirk kinisko valo ir nesudils nuo vandens. As naudoju si http://parduotuve.spiningavimas.lt/pe-v ... 150-m.html
as galiu ir 0.1 pagal japona uzrasyti....
palygintum su normalaus storio valu ir jauciu butum maloniai nustebintas su kokiu 0.3 gaudai
 #614867   Rapolas
 24 Vas 2015 08:09
ramis702 rašė:
Rapolas rašė:
O kaip pasidarei viršutine dali minkštesne? Viršūnėlę perklijavai? :roll: tai va kad su tais būgneliais taip ir yra, nauja ritelę nugriebiau už 550 lietuviškų pinigų tai pusė sumos tiek kainuoja būgnelis, tai jau geriau Rareniuma 1000 pasiimsiu mono valui :-D Tai poto frikcija jau atleidau kad ir tie mažyliai valą imtu, nes sorokvnika paleidau vien dėl to kad frikcija perveržta buvo '''bum
Taip, pasidariau antrą viršutinę dalį. Iš vyrukų (BAIT.LT )už nedidelę sumą gavau sulaužytą viršutinę dalį (buvo nulūžusi įklijuota anglinė dalis),nusipirkau kitą, bet minkštą, anglies pluošto viršūnėlę ir per šią žiemą susimeistravau. Dar ant vandens nebandžiau, bet taikau į ešerius ir,manau, mikromasalams nuo 1,5g turėtų būt pats tas :gutgut Be to, dryžuotus bus traukt nepalyginamai smagiau, nes originali viršūnėlė lengviems guminiams mikromalams nėra tinkama- nu iš bėdos cik (o vebleriukams ir aštriam tvičiukui- tai pasaka :D) :-D
https://www.dropbox.com/s/9jiu4gre8db9v ... s.png?dl=0
O upėtakiams pinto valo irgi nelabai ploninčiaus, nes nereikia nei toli mest, nereikia nei kad skęstų greičiau, o dar geriau (kaip ir sakiau) storesnis mono, o dar labiau:D geriau- FC arba hibridinis tarp mono+fc :gutgut ir sistema visa minkštesnė bus ir mažiau nusipurtys papietakiukų (nu čia su IC-69P maumeny turu:D) :-D
 #614875   ramis702
 24 Vas 2015 09:00
Zodziu teks liaunesnio spingo dar vieno ieskot :-D arba virsutine dali nuo kubo F siustis.
 #614878   Rapolas
 24 Vas 2015 09:10
... :gutgut ir dar vieno atsarginio būgnelio (mono+fc valui )ritei :-D
 #614889   ramis702
 24 Vas 2015 10:27
Rapolas rašė:... :gutgut ir dar vieno atsarginio būgnelio (mono+fc valui )ritei :-D
Rite kita geriau :-D
 #614890   CrackJack
 24 Vas 2015 10:41
Pirma žvejyba ir pagauta papėtakio pietūs kaip suprantu :shock: .......
Prikabinti failai
Kujagalvis.JPG
Kujagalvis.JPG (115.58 KiB) Peržiūrėta 5629 kartus(ų)
  • 1
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė