Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #612969   rotveileris
 12 Vas 2015 08:21
PelkiuSenis rašė:Buvau siandien prie upelio, kadangi ruozas nebandytas ir prie pagrindinio kelio - tai daug nesitikejau, bet vienas sprindinukas buvo islindes is kelmo. O daugiau ir nesulaukiau nieko idomaus.
Reiks gal link dzukeliu puses pasiduot...
Ne, ten nevažiuok, ten vietos užimtos '''bum :-D
 #613043   RastaMan
 12 Vas 2015 17:37
PelkiuSenis rašė:...vienas sprindinukas buvo islindes is kelmo...
Didesnis už sitą? :-D
P_20150212_113333.jpg
Čia viskas ką šiandien pavyko nuveikt :neutral:
 #613061   PelkiuSenis
 12 Vas 2015 19:25
RastaMan rašė: Didesnis už sitą? :-D
Panasus :-D tik manasis atsisake eit i kranta pozuot :-D
O va, kuris laikas matau, kad ziema ant ryskiu ima...
 #613072   rotveileris
 12 Vas 2015 20:47
PelkiuSenis rašė:
RastaMan rašė: Didesnis už sitą? :-D
Panasus :-D tik manasis atsisake eit i kranta pozuot :-D
O va, kuris laikas matau, kad ziema ant ryskiu ima...
O vat aš niekaip negaliu perlipt per save su tais ryškalais '''bum patampau pusvalandį kokį ryškalą ir vėl ant atsarginių suoliuko pasodinu :shock: Nors tendencijos, kad žiemą dominuoja ryškiai teplioti masalai tikrai matomos, bet aš visgi labiau pasitikiu natūraliau spalvintais masalais :mėlynvarla
 #613089   RastaMan
 12 Vas 2015 22:11
PelkiuSenis rašė:...ant ryskiu ima...
Ten kur buvau šiandien vanduo tokia "murla" buvo, kad, bet koks kitas (apart "morkos" dar) kažkur pradingdavo tik vandens paviršių palietę. Tikrai ne pačios geriausios sąlygos šiandien buvo. Galvojau ir rytoj kur pabandyt, bet dabar pradėjau abejot '''bum
 #613114   arabas
 13 Vas 2015 08:36
PelkiuSenis rašė: matau, kad ziema ant ryskiu ima...
rotveileris rašė: labiau pasitikiu natūraliau spalvintais masalais
O man svarbiausia, kad voblerio nugara būtų baltai dažyta, o visa kita dzin.
Ir šiaip... klausimas. Ar žuvys spalvas skiria? :lol:
 #613118   Wink
 13 Vas 2015 08:52
Cituoju "Ichtiologiniai tyrimai nenuginčijamai įrodė, kad daugelis žuvų rūšių skiria visas spalvas, kurias mato žmogus, o kai kurios žuvys ir dar geriau. Aišku, ne visos žuvų rūšys turi vienodas galimybes atskirti spalvas. Tai priklauso ir nuo gamtinių sąlygų (vandens skaidrumo, šviesos intensyvumo). Žuvys, kurios gyvena seklumose ir gerai apšviestose vietose, turi keturių ar netgi penkių tipų kolbeles (pavyzdžiui upėtakis). Todėl gali fiksuoti daugiau atspalvių, nei žmogus (pavyzdžiui ultravioletinę spalvą)." Tiesiog esmė tame, kad spalvos vandenyje jau atrodo kitaip, ypač dideliame gylyje ryškios spalvos praranda savo savybes, tačiau upėtakiams tai įtakos kaip suprantu neturi :)
 #613128   Daugirdas
 13 Vas 2015 10:11
Slovak rašė:Daugirdas, nera pavydo :) Tiesiog nuosirdziai nesuprnatu kam tiek. Ta pati klausyma uzdavineju pusbroliui paziurejus i jo didele tase vobleriu ir kai jis is tos vobleriu ivairoves traukia visada 10 mylimiausiu ir +-4 kitu.
Daugirdas rašė:o kas žuviai panašu dar nė vienas, jei ir klausė, atsakymo negavo :)
pala tuoj verteja (burbona) istrauksiu ir eisiu paklausiu :)
Reikia sulaukti apklausos rezultatų :) Nes burbonas tikrai geras daiktas ;-) :aliukas-2
Paskutinį kartą redagavo 3 Daugirdas. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #613129   Wink
 13 Vas 2015 10:12
arabas rašė:Gerai. Tarkim, kad skiria.
Ir kas iš to?
O čia jau klausimas į kurį turbūt ir mokslininkas neatsakytų :) Aš linkęs būti neutralioje pusėje, nes tikrai negalėčiau įrodyti, kad tarkim juodas geriau negu raudonas ar atvirkščiai.
 #613136   lauris
 13 Vas 2015 10:46
pasipildziau ir japonais ;-var-var.
Prikabinti failai
vartj.JPG
vartj.JPG (67 KiB) Peržiūrėta 6584 kartus(ų)
 #613138   PelkiuSenis
 13 Vas 2015 10:52
Ir kas iš to?
Nu cia aisku galima visokiu prisigalvot teoriju... Bet jei jau sakai, kad skiria - tai tada vadinasi spalvos veikia kazkaip, viliojanciai, erzinanciai.
Pvz, lydeku temoje, paklausus apie paprasciausias gumas, bus paminetos 5 populiariausios spalvos, kaip balta su melyna, su raudona ir t.t.
Starkiam morka ir kitokie ten violetiniai atsaplviai.

Dabar jei sakome, kad nera itakos zuviai masalo spalvoje. Bandyma galime atlikti visi. Juodu vobleriu zvejot, arba tokiu kaip stikliniu permatomu. Galima ir kitokias spalvas pasirinkti, kurios gi kaip ir neturi itakos kibimui.
Nes kazkodel nepasiteisine prekyboje ir nemaciau pas zvejus tokiu kur labai jau atkartoja eseriuka, raudele, kad su tokiu kas zvejotu.

Beje, Arabai, kai perki voblerius, pagal ka renkiesi spalvinima?

Cia mano tik pamastymai, tad vyrai labai neuzsipulkite. :-D
 #613140   PelkiuSenis
 13 Vas 2015 10:53
xsite rašė:pasipildziau ir japonais ;-var-var.
Mes kaip tik cia diskutuojame apie spalvas ir ju reiksme, o pas tamsta vos ne visa palete spalvu :-D
 #613141   Rapolas
 13 Vas 2015 10:56
Kaip minimum 3 skirtingi masalai :-D
 #613142   lauris
 13 Vas 2015 11:02
PelkiuSenis rašė:Mes kaip tik cia diskutuojame apie spalvas ir ju reiksme, o pas tamsta vos ne visa palete spalvu :-D
gales pasirinkt kuri labiau kris i akis :)
 #613143   mazylius
 13 Vas 2015 11:06
Kokiais masalais gaudot upeliuose kur gylis apie 30cm ? Kaip patartumet geriau prieiti prie perspektyvesniu vietu? Idomiai cia tie mano klausimai skamba,bet butu idomu isgirsti patarimu. Nes kelios zvejybos buvo jog einant link perspektyvios vietos likus kokiem 5m. sutraska ar sakos ar ledas ir tik uodega pastebiu :)
 #613145   Donis
 13 Vas 2015 11:16
Kur beatsiversi kokia tema apie upetakius,visur apie masalus diskusija,kiek pastebejau apie masalus yra kita tema,kuri merdi,o cia norint paskaityti apie zukles randi visai kitka,kazkaip vis reciau cia ir uzeiti norisi.
 #613180   SatanKlaus
 13 Vas 2015 16:17
Ir kas iš to?
Manau kad esmė ne spalvinime o masalo kontrastavime, kuris sudirba konkrečioje vietoje konkrečiomis apšvietimo sąlygomis ir t.t. :roll: O gal ir nesudirba :-D
 #613234   dinderis
 14 Vas 2015 00:02
mazylius rašė:Kokiais masalais gaudot upeliuose kur gylis apie 30cm ? Kaip patartumet geriau prieiti prie perspektyvesniu vietu? Idomiai cia tie mano klausimai skamba,bet butu idomu isgirsti patarimu. Nes kelios zvejybos buvo jog einant link perspektyvios vietos likus kokiem 5m. sutraska ar sakos ar ledas ir tik uodega pastebiu :)
Braidziot reikia tokiam gyli ir viskas bus normalai
 #613238   Daugirdas
 14 Vas 2015 00:30
Pirmiausia siūlyčiau pasidomėt apie upėtakių nerštą ir gal mažiau kils minčių žiemą braidyt ir kitiem siūlyt '''bum . Jei tingisi, tai: upėtakių nerštas prasideda kai vandens temperatūra nukrenta iki + 6 º C, ir su pertraukomis, esant atodrėkiui, gali trukti iki vasario mėnesio. O mailius išsivysto tik po maždaug 8-10 savaičių. Ir tai dar kurį laiką būna nejudrus.
 #613240   kablys
 14 Vas 2015 00:38
Daugirdas rašė:Pirmiausia siūlyčiau pasidomėt apie upėtakių nerštą ir gal mažiau kils minčių žiemą braidyt ir kitiem siūlyt '''bum . Jei tingisi, tai: upėtakių nerštas prasideda kai vandens temperatūra nukrenta iki + 6 º C, ir su pertraukomis, esant atodrėkiui, gali trukti iki vasario mėnesio. O mailius išsivysto tik po maždaug 8-10 savaičių. Ir tai dar kurį laiką būna nejudrus.
:gutgut
 #613299   RastaMan
 14 Vas 2015 16:36
Šiandien jau ir vienas gražesnis išlindo papozuot :-D
P_20150214_130148.jpg
P_20150214_130210.jpg
:/braj;
 #613306   rotveileris
 14 Vas 2015 18:24
Dengiu RasTaMano žuvis :-D
Apžuvinau naują Ito craft emichi 50S,
Apžuvinau Arnolkos sačioką,
Ir atidariau naują upeliūkštį ;uolrait Žuvėkas vos pora mm virš 30, bet įskaita :liež-uvis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #613310   tench
 14 Vas 2015 18:38
rotveileris, žiūrint į antrą fotkę, man iškilo toks klausimas: kiek tu rankų turi? :-D
 #613311   rotveileris
 14 Vas 2015 18:42
tench rašė:rotveileris, žiūrint į antrą fotkę, man iškilo toks klausimas: kiek tu rankų turi? :-D
Pas mane ant galvos visada fotikas įjungtas, tik reikia mirktelt ir kadras yra :ruko :-D
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė