Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #608345   Salokym
 15 Sau 2015 16:39
Symphonia rašė:masala gali nuplukdyti i tokias vietas kur tikrai uzmesti praktiskai neimanoma
Su metais tokių „neįmanomų“ vietų mažės, nepergyvenk.
 #608351   Symphonia
 15 Sau 2015 17:09
Zodziu draugas paprase patarimo , koki kota pradedanciajam iki 400 litu pasirinkti , gal kazkokiu variantu turit? uzmetimas iki 10 g ir ilgis iki 2 metru , siuliau jam favorite balance bet neprilipo jam
 #608352   Paulius_K
 15 Sau 2015 17:15
Tai kad kai kuriuos voblerius kai tvicini, tai dar ir leciau pravest iseina netgi pasroviui. PVZ LM44, faktiskai su srove kita syki pavksta plukdyti ;)
Alexandra man tai visai patinka, bet turiu tik HW, tai tokia labai riboto panaudojimo (specifinem vietom). Prie panasiu galiu priskirti 5cm DUO Ryuki sinking. Bet kur yra kiek daugiau gylio, maai vietos uzgilinimui ir kiek stipresne srove :gutgut Pernai pavasari viena zukle pamenu, kai visi kibimai gal giliose ir srauniose duobese buvo, tai viska sugaudziau ant tokio ir specifinio sakyciau 5 cm Jackson Kanade ;)
Kaip jau auksiau mineta - kiekvienam zvejui savas vobleris. Daznai kartu su arabu toj pacioj upej pasimalam. As jam visus pin'sus perleidau, neprakalbinau as ju. O vat taip ir nezinau ar jis tuo pat metu prakalbino mano megstamiausius tuo metu Owner Rip'n'minnow 65 :)

O siaip pas araba mazu stoop vargu ar rasi, 7 cm pas ji kartais i trasa eina. Nu jei suklydau - kaltas ir papildysiu tuo mazu stoop jo dezute :)
 #608356   arabas
 15 Sau 2015 17:20
SauliusM rašė:tai galikalk ta sarasa smalsumo patenkinimui?
nes kiek pastebiu tavo fotkes, tai naudoji dazniau tuos masalus, kuriuos as labiau slakiui issitraukiu nei upetakiui.
t.y. stambesnius gerokai.
nors gal cia tik toks ispudis susidare, nes mazuciu stoop'u pas tave irgi pavyksta kartais uzmatyt.
Toks ten ir sąrašas.
Žiemą gaudau su didesniais. Pagrindas - Juozai. Pinsai, Stoopai (Mažų stoop'ų nenaudoju.), AILE MAGNET, LM66. Jei kakava plaukia, tai Bullhead'as 6cm neblogai suveikia,- galima ilgai ir nuobodžiai laikyti vienoje vietoje.
 #608357   arabas
 15 Sau 2015 17:25
Paulius_K rašė: O vat taip ir nezinau ar jis tuo pat metu prakalbino mano megstamiausius tuo metu Owner Rip'n'minnow 65 :)
Apžuvinti, bet... kažkaip nesužavėtas ... nepatinka... barška... Nemėgstu triukšmo.
 #608366   Symphonia
 15 Sau 2015 18:10
Visgi susigundžiau ir užsisakiau Palms Pinwheel PAGS-63 upetakiu zuklei, nors deklaruojamas maksimalus uzmetimo svoris 3,5 g , kiek teko dometis palmsai tikrai turi galios rezerva ir manau iki 5 g svoriais dirbti bus galima drasiai , pagrindas vobleriai iki 5 cm dydzio , kaip manote eis lengvai ismusti voblikus ar reiks tenkintis monotonisku traukimu ? :) Ar labai prasoviau kitu nuomone pasirinkdamas si kota? taikinys nedideli upeliukai , didesnems upems turiu rimtesni kota
 #608367   t-vilkas
 15 Sau 2015 18:14
Symphonia rašė:Zodziu draugas paprase patarimo , koki kota pradedanciajam iki 400 litu pasirinkti , gal kazkokiu variantu turit? uzmetimas iki 10 g ir ilgis iki 2 metru , siuliau jam favorite balance bet neprilipo jam
lai pamegina paziuret pontoon 21 gad gancho, 1-8 gr arba 3-12 gr, ilgis 1.98m, fastas, patvicins vobleriukus tik daina
 #608374   Symphonia
 15 Sau 2015 18:46
Sv lures vartyklem tai taspats bus manau , tik siek tiek pergyvenu ar bent kiek ismus tuos lengvesnius vobleriukus
 #608381   RastaMan
 15 Sau 2015 19:24
Symphonia rašė:Visgi susigundžiau ir užsisakiau Palms Pinwheel PAGS-63 upetakiu zuklei...
Kai išbandysi spiningą upėje, nepamiršk pasidalint įspūdžiais. Asmeniškai man būtų pritrūkę drąsos tokio galingumo kotą imt
 #608382   SauliusM
 15 Sau 2015 19:26
Symphonia rašė:Zodziu draugas paprase patarimo , koki kota pradedanciajam iki 400 litu pasirinkti , gal kazkokiu variantu turit? uzmetimas iki 10 g ir ilgis iki 2 metru , siuliau jam favorite balance bet neprilipo jam
pradedanciajam koto iki 2 metru nepatarinesiu.ei del ilgio persigalvos, labai rimtai siulau pasvarstyt sita daiwa r'nessa:
http://gelezinislydys.lt/home/736-spini ... -spin.html
2,4m ilgio 2-15gr uzmetimo
 #608383   SauliusM
 15 Sau 2015 19:29
arabas rašė:
SauliusM rašė:tai galikalk ta sarasa smalsumo patenkinimui?
nes kiek pastebiu tavo fotkes, tai naudoji dazniau tuos masalus, kuriuos as labiau slakiui issitraukiu nei upetakiui.
t.y. stambesnius gerokai.
nors gal cia tik toks ispudis susidare, nes mazuciu stoop'u pas tave irgi pavyksta kartais uzmatyt.
Toks ten ir sąrašas.
Žiemą gaudau su didesniais. Pagrindas - Juozai. Pinsai, Stoopai (Mažų stoop'ų nenaudoju.), AILE MAGNET, LM66. Jei kakava plaukia, tai Bullhead'as 6cm neblogai suveikia,- galima ilgai ir nuobodžiai laikyti vienoje vietoje.
dekui, konkreciai slakini zemaitijos arsenala surasei :-D bet cia kaip kam aisku.
 #608389   Arvidys
 15 Sau 2015 19:52
SauliusM rašė:pradedanciajam koto iki 2 metru nepatarinesiu.ei del ilgio persigalvos, labai rimtai siulau pasvarstyt sita daiwa r'nessa:http://gelezinislydys.lt/home/736-spini ... -spin.html
2,4m ilgio 2-15gr uzmetimo
Žiurinėjau ir aš šita varianta grynai upėtakiui. Spiningas prie galingesniu jau tikrai geriem upėtakiam. Nors aš tai ji mažesnese upėse drasiai ir ant šlakio imčiau. Kas man nepatiko tai ilgoka rankena man norisi trumpesnes.
 #608393   SauliusM
 15 Sau 2015 19:58
nezinau, nei jin ten ilgoka anei ka...man tai labai smagus kotelis. kolkas dziaugiuosi ir neatsidziaugiu.
o del dydzio upetakiu, tai ka dabar, reik pirkt kota spec nelegalaus dydzio neimamu upetakiu snukiu draskymui?
 #608397   JustasM
 15 Sau 2015 20:06
nebutu buve jums pasiimti aviida 66lf2 ? ar les66lf2? galios uztenka ir su didesniu upetakiu. vasara galima ir tuos mazus vabalus pametyt. jautrumo per akis, galios irgi rezervo turi. zuvy laiko puikiai. o su tuo iki 4gr tai tik sabakstyne ieis koks upetakis ir paliksi tu ji su auskaru burnoje
 #608402   SauliusM
 15 Sau 2015 20:33
pradedanciajam kota trumpesni nei 7' ? nesiulyciau gyvenime. tegu tokius kotus renkasi tie, kurie jau turi patirties ir patys suvokia, kad jiem to tikrai reikia.
 #608406   Arvidys
 15 Sau 2015 20:49
SauliusM rašė:nezinau, nei jin ten ilgoka anei ka...man tai labai smagus kotelis. kolkas dziaugiuosi ir neatsidziaugiu.
o del dydzio upetakiu, tai ka dabar, reik pirkt kota spec nelegalaus dydzio neimamu upetakiu snukiu draskymui?
Nelegalaus dydzio upėtakiai kibs vienodai neprklausomai ar pas tave spinigas iki 3g ar iki 10g. Taip, kad ir snukiai bus draskomi vienodai seip jau... Bet didesni upėtaki galima jau suvaldyt ir lengvesniu nei Rnessa. Aš tai sakyčiau imti AVS 80MLM2 deveta jei pavyktu rast. Pritariu minčiai, kad trumpesnio nei 7' nereikia.
 #608416   Daugirdas
 15 Sau 2015 21:45
Pritariu del ilgio pasirinkimo pradedančiajam. Upėtakiam turiu 7,5 ir 6,6 pedu ilgio kotus. Esu gaudęs (ir sėkmingai) ir su 9 pėdom (bet cia jau specifika). Trumpiausią naudoju vėlgi, tik specifiniuose upeliuose, dažniausiai kada atšilus orams upėtakių ieškau brisdamas prieš srovę. Gaudant nuo kranto 6,6 ilgio dažniausiai tikrai trūksta. Pasakymas kad "su trumpu lengviau par šabakštynus brautis" mano manymu net nelabai vertas rimtesnės diskusijos. Dėl galios vėlgi turiu savo nuomonę. Ten kur yra tikimybė pasikinkyti šlakį imu galingesnį, ten kur pagrindas upėtakiai/kiršliai užtenka lengvesnio, nors labai jau "ultralaitinio" irgi nesiūlyčiau.
 #608421   SauliusM
 15 Sau 2015 22:02
Arvidys rašė:
SauliusM rašė:nezinau, nei jin ten ilgoka anei ka...man tai labai smagus kotelis. kolkas dziaugiuosi ir neatsidziaugiu.
Nelegalaus dydzio upėtakiai kibs vienodai neprklausomai ar pas tave spinigas iki 3g ar iki 10g. Taip, kad ir snukiai bus draskomi vienodai seip jau... Bet didesni upėtaki galima jau suvaldyt ir lengvesniu nei Rnessa. Aš tai sakyčiau imti AVS 80MLM2 deveta jei pavyktu rast. Pritariu minčiai, kad trumpesnio nei 7' nereikia.
tas avidas su R'nessa labai panasus kotai. tik avidas 2 x beveik brangesnis, o r'nessa keistai taikliai pavykus itin plataus darbinio diapazono.
 #608424   SauliusM
 15 Sau 2015 22:04
Daugirdas rašė: Esu gaudęs (ir sėkmingai) ir su 9 pėdom (bet cia jau specifika).
cia ne specifika, o "vilnietiska" klasika. visa kruva vilnieciu upetakius gaudo su spiningais surodbuildintais ant 8'6'' ugies 5 klases museliniu blanku...
 #608425   SauliusM
 15 Sau 2015 22:06
Symphonia rašė:O kodel taip visi priesiskai nusiteike pries trumpesnius ?
todel, kad jie reikalingi tik itin mazuose upeliuose ir tik gaudant brendant. einant krantu tokie kotai nelabai turi prasmes. nu su labai retom isimtim. tuiru viena 5'6'' ilgio kota. nesakau, kad jis man nereikalingas, bet realiai as ji naudoju gal tik koki karta i 2 metus labai specifinem salygom. ir tai dazniausiai, kai pats sau noriu irodyt kazka is serijos,kad net ir tai imanoma.
 #608430   Symphonia
 15 Sau 2015 22:44
Cia kalbat kartu ir apie upetakius ir apie slakius , siulot kuolus 8 pedu, cia kalba eina apie dzukijos mazus upelius , i tokius ne uz ka nelysciau su tokiais ilgiais.. as nemune su 2,10 m ul atgaudziau ir man sotu to ilgio buvo
 #608432   Daugirdas
 15 Sau 2015 22:52
SauliusM rašė:cia ne specifika, o "vilnietiska" klasika. visa kruva vilnieciu upetakius gaudo su spiningais surodbuildintais ant 8'6'' ugies 5 klases museliniu blanku...
Na man specifika :) Buvau ir aš "užsiskiedęs" koto iš muselinio blanko. Papurčiau vieną, kitą, trečia ir nutariau: nea, ne man :) O Gal dar neužaugau iki to lygio :) Gal ilgau pažvejojęs susigyvenčiau, įprasčiau, "atrasčiau"... :roll: Bet kolkas pilnai tenkina ir sakykim paprestesni kotai. Nes, visgi renkantis kotą iš muselinio blanko pirmiausia turi pats labai gerai žinoti ko nori, kokių reikia savybių ir kodėl tau to reikia. Nes esu susidaręs nuomonę kad dalis meškeriotojų tokius kotus užsakinėja, nes čiau jau "lyyygis", ale matei, gi Tolikas su tokiu gaudo... Nors iš tiesų net nesupranta kad tai visai kitoks įrankis ir nemoka juo tinkamai naudotis.
Paskutinį kartą redagavo 1 Daugirdas. Iš viso redaguota 15 kartus.
 #608433   Arvidys
 15 Sau 2015 22:53
Symphonia o iskur tu zinai kur mes gaudom? As su 2m40cm laisvai gaudau metro ar dar siauresniuose upeliuose. Esu bandes gaudyt net su 1m50cm kotais. bet jau kuris laikas apsistojes ties 2m40cm.

P.S. Daugirdai, o kiek metu esi atzvejojes ir kiek skirtingu ilgiu ir akciju kotu bandes? :)
 #608435   DiCarpis
 15 Sau 2015 23:04
Man patinka tie, gaudantys "metro ir siauresniuose" upeliuose. Kadaise ir as taip mandravojau, kai supratau, kad turiu kota tam tikro aiskaus ilgio, kuriuo galima realu upelio ploti sumatuoti. Nuo to laiko baigesi metrai ir pusantro, nebent matuoji kokioj specifinej vietoj vasara, kai vandens nelieka.
 #608436   Daugirdas
 15 Sau 2015 23:07
Arvidys rašė:P.S. Daugirdai, o kiek metu esi atzvejojes ir kiek skirtingu ilgiu ir akciju kotu bandes? :)
Na abiejų rankų pirštų neužtektų :) O kotų nepasakyčiau kad labai daug. Gal kiek daugiau nei 10. Koto pasirinkimas irgi ateina su laiku. Manau iš tiesų ne taip svarbu su kokiu pradėsi. Pirmus gaudžiau su tuo pačiu kotu kaip ir lydekas, ešerius bei visas kitas žuvis. Nes tik vieną ir teturėjau. Ir tada daugiau ir nereikėjo. Ir tik su patirtimi (dažnai karčia) ateina suvokimas kaip ir iš kur geriau paduoti masalą, kaip jį vesti ir t.t. Ir tada (jei nėra kas parodo anksčiau) :idea: - gi čia reikėtų visai kitokio koto... :)

Symphonia - Jei Nemune 2,10 UL užteko tai ir upėtakiaut tą patį naudok. Ne visi tokie protingi kad mokytusį iš kitų klaidų savų nedarydami :)
P.S. Siūlau nors kartą rankose palaikyti 5 klasės muselinį "kuolą" :)
Paskutinį kartą redagavo 2 Daugirdas. Iš viso redaguota 15 kartus.
 #608439   Arvidys
 15 Sau 2015 23:18
DiCarpis rašė:Man patinka tie, gaudantys "metro ir siauresniuose" upeliuose. Kadaise ir as taip mandravojau, kai supratau, kad turiu kota tam tikro aiskaus ilgio, kuriuo galima realu upelio ploti sumatuoti. Nuo to laiko baigesi metrai ir pusantro, nebent matuoji kokioj specifinej vietoj vasara, kai vandens nelieka.
Metras tau neralu? Islysk į myzupiu aukstupius, kurie teka laukais. Upelis gyliam griovy vasara vandens nedaug, kai uzauga zoles ir sulinksta virš vandens vietom ir siauriau buna to ploto, kur galima ikist vobleri... Ir tokios salygos laukuose identiskai teasiai ilgai, ilgai... Nors ka cia dalintis savo pastebėjimais ir mintim yra gi viska zinanciu jau.
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė