Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #608243   Paulius_K
 14 Sau 2015 22:54
Na jei muses pats riši, tai gal ir nėra jos tokios brangios, bet ir tai sąlyginai. Vat pažiūriu į tuos dėžes su medžiagom ir kai paskaičiuoji, kiek sukišta pinigų, kol susiperki visko ko tau "reikia", tai tas pigumas toks labai salyginis ;) be to jei kokie drožėjai paskaičiuotų, kiek kainuoja išsidrožti upėtakinį voblerį arba išsilankstyti kokią nors vartiklę ir žalvario plokštelės, tai jaučiu ne ką brangiau už tą musę ir gausis ;) Be to galima pagalvot, kad museline žvejojat dėl ekonominių sumetimų :-D
O dėl voblerių dydžių upėtakiui, tai pamenu Merkyje prie Perlojos sutikti žvejai kažkada Rapalos Original naudojokur su 3 trišakiais, ir gaudydavo jie tikslingai upėtakius ;-) Aišku, kokiam upeliūkštyje su koku 11 cm 80 Lt kainuojačiu vobleriu turbūt net bebrus privertum emiguoti :-D
O šiaip jau L-Minnow nelabai apsiverčia liežuvis minow tipo vobleriams priskirti (na nebent LM66, gal kiek arčiau to tipo) ir darbos jo nuo rigge skiriasi kaip diena nuo nakties ;) Aš asmeniškai sezono pradžioje tvičinu, bet tvičas tai toks, labai simbolinis (švelnus). Man tam toli gražu ne visi vobleriai tinka ;) LM44 tam visai netinka (bent jau man)
 #608244   f'eD
 14 Sau 2015 22:55
arabas rašė:Turiu draugelį, kuris azarto apimtas sugebėjo Uloje 13 vnt. Rapalos CD ant kelmų palikti per vieną žvejybą :cool: Tai dar tada, kai jie tik atsirado Lietuvos padangėje
mano rekordinės radybos ten - 4 vobleriai (berods Salmo, Dorado, Rapala) ir vienas Mepps TW :-D susidarė toks įspūdis, kad nusibodo voblerius ant šakų palikinėt, tai užsidėjo mepsą.
 #608247   Arvidys
 14 Sau 2015 23:11
Jei teisingai iššifravau, kad klausi apie zipbaits rigge, tai man viena sezona numeris vienas buvo 56 deep floating. bet naudoju ir mazesnius.
 #608250   DiCarpis
 14 Sau 2015 23:37
Neiskenciau ir as neparases. Turiu rigge 56 deep sinking. Tai nezinau, ar as durnas, bet jis plaukia kaip visiskas kuolas. Tvicinti gal ir iseitu, bet didelej srovej tai kaip ir sunku atlikti, o kai sroves nebelieka (vasara) yra ir ant ko daugiau gaudyti. Ar cia man vienam taip nepasiseke?
 #608254   Arvidys
 15 Sau 2015 02:50
Kaip tu matai, kad be tvico nieko gero nebus? Nezinau kaip sinkingai. Bet Floating tipo 56 deep'ais gaudau be jokio tvico. darbas nera platus, bet man kimba ir be tvico as tvico pas upetakius beveik visai nenaudoju.
 #608262   JustasM
 15 Sau 2015 08:20
Arvidys rašė:Kaip tu matai, kad be tvico nieko gero nebus? Nezinau kaip sinkingai. Bet Floating tipo 56 deep'ais gaudau be jokio tvico. darbas nera platus, bet man kimba ir be tvico as tvico pas upetakius beveik visai nenaudoju.
Kada pamėgink patvičinti, kur kas efektyviau, dauguma voblerių upėtakinių ir yra sukurti tvičingui kad išnaudot voblerio galimybes :cool:
 #608266   SauliusM
 15 Sau 2015 09:22
DiCarpis rašė:Neiskenciau ir as neparases. Turiu rigge 56 deep sinking. Tai nezinau, ar as durnas, bet jis plaukia kaip visiskas kuolas. Tvicinti gal ir iseitu, bet didelej srovej tai kaip ir sunku atlikti, o kai sroves nebelieka (vasara) yra ir ant ko daugiau gaudyti. Ar cia man vienam taip nepasiseke?
kas del rigge deep sinking tai pas mane ilgai gulejo nesuprasti, kol neatradau, kad 7 deep sinkingas visai patinka lydekom velu rudeni ar ziemos pradzioj. nu jau visai pries ledui uzsalant.
o upetakiam is rigge tai liko pas mane tik 35F ir tai cia toks labiau vasaros masalas, kai pamaisiui su upetakiu tikiesi ir kirslio. o uz kitus rigge kazkaip atradau sau kibesniu masalu upetakiam.
 #608279   Saugirdas
 15 Sau 2015 10:55
Na, tai dabar atskleisk savo upetakiu smogikus.
 #608282   SauliusM
 15 Sau 2015 11:09
Saugirdas rašė:Na, tai dabar atskleisk savo upetakiu smogikus.
rigge 35F jau minejau. is maziuku tokiu dar butu salmo tiny.
paskui jackson komachi, megabass live x-smolt, jackson trout tune 55s, dorado stick 4,5cm.
zipbaits khamsin Jr., yo zuri LM44.
sitie turbut pagrindiniai. dar is tokiu nezinomose vietose kaisiojimui i kelmus galima butu paminet
rapala original 7cm, rapala shallow shad rap 5, ir rapala shad rap RS maziausi.

aisku yra ir kitokiu deziukej visokiu, nes visokie labiau sapalam ar kirsliam skirti kartais panaudojami ar siaip kazka pabandyt naujo vis idomu.
bet principe su auksciau pavardintu komplektu tai turbut isgyvenciau 99% atveju kas liecia konkreciai upetakius ir voblerius.

nu gal ka uzmirsau, bet ant greituju tai turbut mazdaug taip.
 #608283   Tukas
 15 Sau 2015 11:22
Kiek pastebiu visi kalba tik apie 4,5cm dorado stick, o tai su 6cm stickais niekas negaudo ar jie jau nera tokie tinkami upetakiui?
 #608285   Rapolas
 15 Sau 2015 11:35
Skiriasi jie stipriai, ne tiek dydžiu, kiek gyliu ,nu dar svoriu ;)
Tinkami ir 6cm, bet tik gilesnėse duobėse naudoja šešetukus, ir daugiau šlakiams nei tikslingai upėtakiams :-D
 #608289   Symphonia
 15 Sau 2015 11:53
O dar kazkur galima rasti dorado sticku pirkti? ir jackson komachi geriau floating ar sinking modeliukas?
 #608290   arabas
 15 Sau 2015 11:56
Man visada įdomu tokie reitingai, bet jokios naudos iš to nėra. Tik smalsu...
Ir aš galiu kalti sąrašą savo mėgiamų voblerių, bet tai nereiškia, kad kažkas kitas su jais sėkmingai gaudys.
Vobleriai, ypač minnow, super individualūs masalai.
Čia kaip su degtine. Degtinė ta pati, o kiekvieną kartą atsibundi kitur.
 #608291   Arvidys
 15 Sau 2015 11:58
JustasM rašė:Kada pamėgink patvičinti, kur kas efektyviau, dauguma voblerių upėtakinių ir yra sukurti tvičingui kad išnaudot voblerio galimybes :cool:
Upėtakius gaudau senai. Esu perejes sukres, guminukus, voblerius, tik blizgučių nesu bandes. Apsistojau ties vobleriais. Tvica irgi esu išbandes. Nepatiko nes reik naudot kietesni spiningą,kad isgaut ta tikra tvicinima mano supratimu... Bet man nelipo tie kietesni kotai tai gaudau daugiau moderate spiningais. Karts nuo karto timteliu tuos voblerius, bet tai gaunasi tik toks jo sugreitejimas pastovaus darbo permusimas. Ar tai jus jau laikot tvicu? Zodziu manau, kad kiekvienas kuris atgaudes ne viena sezona jau turi primuses ranka ir turi savo stiliu. O sakyt kad tai tikrai efektyviau tai butu galima ir pasiginčit :ruko

P.S. 6cm stikai gaudo upėtakius ir pati vidurvasari ir kala juos ir mazi upėtakiai, tiesa juos išsitraukiu didesnese upėse pvz. Siesartis.
 #608295   arabas
 15 Sau 2015 12:09
Arvidys rašė:Karts nuo karto timteliu tuos voblerius, bet tai gaunasi tik toks jo sugreitejimas pastovaus darbo permusimas. Ar tai jus jau laikot tvicu?
Na, taip.
Arvidys rašė:... manau, kad kiekvienas kuris atgaudes ne viena sezona jau turi primuses ranka ir turi savo stiliu.
100%
 #608296   Sakys
 15 Sau 2015 12:14
o dar ir upėtakių koncentracija ne paskutinėj vietoj :-ug
 #608297   Arvidys
 15 Sau 2015 12:24
Nu nežinau nu aš tada gal kitaip tvica isivaizduoju. Mano tie timtelėjimai su moderte akcijos kotuku nu man neatrodo kai tvicas nes nu net nesuvaiksto taip smarkiai tie vobleriai... Va video: https://www.youtube.com/watch?v=bUrbh1YtOBA

Va čia tai aš suprantu, kad tvicina. Yra taip gaudanciu? :ks>
 #608298   SauliusM
 15 Sau 2015 12:28
su truot tune panasiai ir gaudai,nes ant tolygaus pravedimo, tai trout tune praktiskai pagalys.
 #608299   Arvidys
 15 Sau 2015 12:30
Nu nezinau analogiskai gaudau su trout tune ir tikrai taip smarkiai nedauzau. Turi jis dar savo darba. Va jei teisingai pavadinima pamenu yra toks vobleris Anres Alexandra. Va ten tai jau kaip sakai pagalys, bet as tokiu ir nenaudoju...
 #608300   SauliusM
 15 Sau 2015 12:30
arabas rašė:
Man visada įdomu tokie reitingai, bet jokios naudos iš to nėra. Tik smalsu...
Ir aš galiu kalti sąrašą savo mėgiamų voblerių, bet tai nereiškia, kad kažkas kitas su jais sėkmingai gaudys.
Vobleriai, ypač minnow, super individualūs masalai.
Čia kaip su degtine. Degtinė ta pati, o kiekvieną kartą atsibundi kitur.
logiska ir pilnai pritariu,bet kaip pats rasai, vistiek smalsu.
tai galikalk ta sarasa smalsumo patenkinimui?
nes kiek pastebiu tavo fotkes, tai naudoji dazniau tuos masalus, kuriuos as labiau slakiui issitraukiu nei upetakiui.
t.y. stambesnius gerokai.
nors gal cia tik toks ispudis susidare, nes mazuciu stoop'u pas tave irgi pavyksta kartais uzmatyt.
 #608301   SauliusM
 15 Sau 2015 12:33
Arvidys rašė:Nu nezinau analogiskai gaudau su trout tune ir tikrai taip smarkiai nedauzau. Turi jis dar savo darba. Va jei teisingai pavadinima pamenu yra toks vobleris Anres Alexandra. Va ten tai jau kaip sakai pagalys, bet as tokiu ir nenaudoju...
alexandros man neprilipo, o trout tunus tvicinu gana agresyviai. nu gal ne taip ziauriai, kaip tam video, bet pakankamai ziauriai.
tiesa, tunai tinkami labai gaudyt is konkreciu tasku zuvi. tai su tuo tvicingu irgi taip gaunas, kad vobleris nukrito, du trys tymptelejimai ir kala ji.
 #608302   Tadunce
 15 Sau 2015 12:34
Man kaip tik alexandrų darbas imponuoja, tik apie žuvis to paties dar pasakyt negaliu..
 #608303   Arvidys
 15 Sau 2015 12:39
Aš tai vis pas araba, bent jau pirmosiose sezono zvejybose dar kai sniegai ir ledai visur matau berods yo zuri pins minow morka. Ir ne pirmi jau metai. Jei patvirtintų, kad tikrai ten pins minow, jaučiu stversiu ir aš tokiu nes ankstyvas sezonas niekad nesiseka man.

P.S. Tadunce tai kai tu gaudai beveik kaip tam mano imestam video tai aisku tau alexandra tada imponuoja :-D
 #608310   Tadunce
 15 Sau 2015 13:26
Nu matai, aš tikiu tviču upėj, tu netiki, bet abu kartais pagaunam :-D
 #608317   Symphonia
 15 Sau 2015 13:45
Bet jei gaudai eidamas pries srove , sunku patvichinti vobleri pasroviui jei greitesne srove siek tiek yra.. kaip jus gaudot? einat pasroviui , pries srove? einant pasroviui geras dalykas tas, kad masala gali nuplukdyti i tokias vietas kur tikrai uzmesti praktiskai neimanoma
 #608318   Tadunce
 15 Sau 2015 13:47
Būtent, kad aš beveik visuomet pasroviui traukiu masalą.
Man taip natūraliau, lengviau dirbt su masalu.
Prieš srovę kaip tik, labai greitai tiesina masalo darbą
 #608322   SauliusM
 15 Sau 2015 13:57
Symphonia rašė: sunku patvichinti vobleri pasroviui jei greitesne srove siek tiek yra..
jei rite su per mazu valo vyniojimo greiciu, jei su normaliu, tai jokiu problemu.
  • 1
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis