Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #256001   Rafal
 13 Vas 2011 21:06
Tai reiskia taip pat reikia veikt ir su sukremis ir gumninukais ziureti koks vanduo, oras...
 #256003   Vegys
 13 Vas 2011 21:09
Dzin tas oras, dzin tas vanduo. Gaudai tuom kas tau patinka. Sugausi tik tais masalais, kuriais pats tiki.
 #256012   Rafal
 13 Vas 2011 21:35
O dedate kazkokius pawadelius ar segtukus nes as turbut desiu pavadeli is fluokarbono(nusipirkau 0.14 islaiko 1.7kg nezinau ar uzteks) Suktukas-30 cm fluokarbono -segtukas ,ka manot galima toki pavadeli det upetakiams?
 #256042   Edga
 14 Vas 2011 01:20
as pavadelio niekada nededu,suktuko taip pat,nes sukrem negaudau
 #256045   Rafal
 14 Vas 2011 06:47
O jai valas pas mane 0.20 tai jis nebijos? :roll: O segtuka tai tik tam kad masalus greiciau keisti ar galima prie pagrindinio valo risti
 #256046   Vegys
 14 Vas 2011 07:35
0,2 mm nebijos. Tokį ir dėk. Seklesnėse upėse - gali ir 0,18 dėt. Valas svarbus tik kad mažiau masalų "palaidotum"
Segtukas - greičiau masalą pasikeisi.
 #256060   SatanKlaus
 14 Vas 2011 09:28
Chebryte, nepervertinkit masalų svarbos ::hai-bai . Nors ir nelabai gražiai atsiliepsiu, bet upėtakis šiaip yra prie durnesnių žuvų, pateiksi masalą ir griebs, esu pagavęs ant visų masalų ant kurių bandžiau, taip kad ;-)
 #256070   Vegys
 14 Vas 2011 10:18
Aha, ale pasakyk - kai yra pasirinkimas ar perki bilekokios spalvos ar tam tikros (mėgstamos) ?
 #256078   darencas
 14 Vas 2011 10:57
SatanKlaus rašė:Chebryte, nepervertinkit masalų svarbos ::hai-bai . Nors ir nelabai gražiai atsiliepsiu, bet upėtakis šiaip yra prie durnesnių žuvų, pateiksi masalą ir griebs, esu pagavęs ant visų masalų ant kurių bandžiau, taip kad ;-)
nu o ka pasakytum apie tokius bajerius kai matai iseinanty upetaky o jis negrebia masalo reik tik pakeisti y kita spalva ar modeliuka ir iskarto kibimas ?
 #256091   arabas
 14 Vas 2011 12:04
SatanKlaus rašė:Chebryte, nepervertinkit masalų svarbos ::hai-bai . Nors ir nelabai gražiai atsiliepsiu, bet upėtakis šiaip yra prie durnesnių žuvų, pateiksi masalą ir griebs, esu pagavęs ant visų masalų ant kurių bandžiau, taip kad ;-)
Manau, kad ypač sureikšminama masalų spalvinimas. Kažkas kažką pagavo ant voblerio "viršus juodas, apačia balta ir išmargintas raudonais taškeliais". O su geltonais taškeliais nepagausiu? Šiandien kimba tik ant žalios sukrės! O ant mėlynos bus praliotas?
Klausimas, ar žuvys skiria spalvas? Ar kaip ciuciukai viską mato juodai baltai?
 #256097   arabas
 14 Vas 2011 12:24
Ignelis rašė:skiria ;-) google i tuos klausimus atsakys vienareikshmishkai
Google as tau galiu surasti, kad upėtakis ir rašyti moka.
Gal Tamsta galėtų nurodyti patikimesnį šaltinį?
 #256100   vava
 14 Vas 2011 12:34
pamastymui.
Ar dirbtiniu masalu gamintojai debilai, kad gamina simtus skirtingu spalvu masalu?
 #256104   DainiusM
 14 Vas 2011 12:36
vava rašė:pamastymui.
Ar dirbtiniu masalu gamintojai debilai, kad gamina simtus skirtingu spalvu masalu?
Dirbtiniu masalu gamintojai pagamins bet ka, nors ir rozini drambli su trisakiu, jeigu tik marketingistai sugebes sukurti ano egzistencijai poreiki, paremta vartotoju noru toki tvarini isigyti... :/braj;
 #256112   arabas
 14 Vas 2011 12:54
Ignelis rašė:http://www.zvejys.lt/index.php?option=c ... &Itemid=70 vienas is straipsniu, kita kiek rimtesni, su datom ir moxlininku pavardem skaiciau zukle+ tik dbr nesikuisiu numerio ieskoti... ;-)
Taip taip. Ypač patikimas šaltinis. Autorius: Kandis. ?????? ;-var-var. Habilituotas žuklės mokslų propiesorius ir tauriųjų gėrimų vartojamų žvejyboje žinovas.
Čepucha čia viskas. Tie patys ichtiologai nesutaria skiria ar neskiria. Užklausk dešimt ichtiologų. Trys paskys - skiria, trys - neskiria, o keturi - b...s juos žino.
Tokiu pačiu santykiu ir straipsnių apie tai galima prirankioti.
 #256114   Vegys
 14 Vas 2011 13:03
arabas,
Klausiau satanklaus, paklausiu ir tavęs - perki bet kokios spalvos masalus ar renkiesi spalvą ? ;-)
 #256126   arabas
 14 Vas 2011 13:50
Vegys rašė:arabas,
Klausiau satanklaus, paklausiu ir tavęs - perki bet kokios spalvos masalus ar renkiesi spalvą ? ;-)
Atsakau:
Perkant masalus tikrai neimu pirmo po ranka pasipainiojusio. Spalvas renkuosi pagal tai, kaip jos man patinka. O man patinka tokio spalvinimo masalai, kurie gerai matosi,- juos lengviau kontroliuoti. Todėl mano dėžutėse pilna visokių itin ryškių ir itin nenatūralių spalvų. Ir niekada sau nesuku galvos, patiks ši spalva žuvytei ar nepatiks.
Jei kam atrodo, kad masalo spalva -50% sekmės, tai tegu taip ir galvoja. Kaip reklamoje: Jūsų teisė rinktis!

Gerai tūrėtų kibti ant tokio spalvinimo:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #256134   Rafal
 14 Vas 2011 14:04
Gal kas nors su manimi ne sutiks bet as manau kad upetakis yra is protingesniu zuvu, tokia mano nuomone...
 #256135   arabas
 14 Vas 2011 14:11
Rafal rašė:
Gal kas nors su manimi ne sutiks bet as manau kad upetakis yra is protingesniu zuvu, tokia mano nuomone...
Kuom tas protingumas pasireiškia? Gal kas yra išmatavęs upėtakio IQ? Kuom protingesnis ar durnesnis, pavyzdžiui, ešerys, lydeka ar kilbukas? !-kliovas-!
 #256144   Ignelis
 14 Vas 2011 14:26
ka cia ir besigincyti.... ;-) kai dirba moxlininku grupes, n laiko..., investuoja milijonus o padare isvadas pasiskelbia ir uz tai mes jiems turetumem buti dekingi, kad suzinojom kazka naujo ir nieko nekainavo ;-) tada ateina protingas arabas, visus profesorius debilais isvadina ir pasako savo isvadas ;-) +jam tai ishsiaiskinti nieko nekainavo :lol: :gutgut ir net nieko daryti nereikejo.
http://www.midcurrent.com/articles/scie ... color.aspx cia autorius kitox parasytas ;-) pasistenk dabar logiskai pats apgalvoti.... :roll: o jei dar ir sita persiskaitysi tai tikrai dideli zingsni i pireki padejes busi :grin: http://www.ytyeflies.co.uk/colour.html matau internete simtus straipsniu kad upetakiai vienos is geriausiai spalvas skirianciu zuvu, bet nevieno straipsnio nematau kad jie neskirtu spalvu ir matytu nespalvota vaizda... :roll: beje kuo besiremdamas tu susidarei savo nuomone kad upetakis mato juodai balta vaizda..? :lol: kdl pvz negalejei susigalvoti kad jis mato kaip gyvate liezuviu? :roll: ;-)
 #256148   arabas
 14 Vas 2011 14:47
To Ignelis.

Peržiūrėjau Tamstos nuorodas.
Perskaičiau pirmą pastraipą:
Kai kurie žvejai teigia, kad spalvų pasirinkimas yra labai svarbus, o kiti sako, tai nėra svarbu. Moksliškai tariant, yra įrodymų, leidžiančių manyti, kad abu požiūriai gali būti teisingi. Toliau nesivarginau.

Dėkui. Ką ir reikėjo įrodyti. :ks>
 #256151   SatanKlaus
 14 Vas 2011 14:55
Oho kad suburbuliavo visi :grin:

Na, bandysiu paaiškinti ką turėjau galvoje taip sakydamas. Kad upėtakis pokvailis tai man tapo aišku jau senai, ir tokias išvadas darau vien iš patirties. Pirmą upėtakį pagavau prieš 23 metus, ir kokia 15 metų pagrinde tik juos ir gaudžiau. Nu durnoka jinai žuvis, patikėkit, durnoka :-D. Ir apskritai stipriai jų žūklė mistifikuojama, upėtakį tikrai daug lengviau pagauti nei karšį ar lyną, tikrai :grin: Visiškai nesakau kad pati žūklė yra neydomi, ne, jinai fantastiška, žuvis verta legendų ir pasakojimų, duoda super daug emocijų, bet kad ją pagauti yra labai paprasta, tai faktas :!:

Dėl masalų.... hmmmm, pradėjau gaudyti sukrėmis, tai tais laikais labai sunku buvo jų gauti, dariausi pats, darė tėvukas, darė kaimynas ir t.t. Ir tikrai nebuvo sukrės ant kurios nebūčiau pagaves, nebuvo :!: Kai prasidėjo vobleriai, aišku pirkau juos natūralesnių spalvų, nes MAN taip atrodė kad upėtakiui jie geriausiai tinka :!: Iš tikro esu pagavęs ir ant papūgų spalvos (ryškių), ir ant bespalvių, ir ant tvisterių, ir ant vartiklių ir avižėlės grynos... Spalva šiuo atveju labai subjektyvus dalykas. Dabar pagalvokit, daugelio voblerių pilvas gelsvas arba rausvas. Upėtakis guli duobėje, o danguje spigina saulė, jis pakyla nuo dugno ir griebia masalą. Kaip jums atrodo kokias spalvas jis prieš saulę mato, a? Aš manau kad pilkas šešėlis, kažkas tokio, tikrai ne oranžinę nugarą ;-)
 #256160   Vegys
 14 Vas 2011 15:11
SatanKlaus rašė:Dabar pagalvokit, daugelio voblerių pilvas gelsvas arba rausvas. Upėtakis guli duobėje, o danguje spigina saulė, jis pakyla nuo dugno ir griebia masalą. Kaip jums atrodo kokias spalvas jis prieš saulę mato, a? Aš manau kad pilkas šešėlis, kažkas tokio, tikrai ne oranžinę nugarą ;-)
- Ar visada upėtakis griebia iš apačios į viršų ? Manau - ne. Netgi sakyčiau toks griebimas ženkliai retesnis nei kad iš šono / galo, ty kada upėtakis ir masalas viename gylyje (pvz traukiant masalą palei dugną).
- Ar visada šviečia saulė ? :)

Dėl kvailumo .... žuvis kaip žuvis. Nė viena manau per daug gudri nėr. Svarbu po nosim pakišt masalą ir dauguma jų griebs.
 #256167   DainiusM
 14 Vas 2011 15:34
Ne apie zuvies prota :D reiktu rasyt, o apie instinktus, igytus ir susiformavusius refleksus ir gebejima saugotis (atsarguma), kas didele dalim priklauso nuo zuvies amziaus, beigi gyvenimo salygu specifikos. Daznai zvejojamam upelyje "tetusi" pagaut gerokai sunkiau negu dziungliu gludumoj zvejo nemaciusi...
 #256174   SatanKlaus
 14 Vas 2011 15:54
Na, traukti masalą palei dugną upėtakiniame upelyje ne visada pavyksta ;-) Ir aišku, visų situacijų neaprašysi, bet manau splavos mums svarbesnės nei jiems, nesiruošiu toliau nieko yrodinėti, tai MANO nuomonė ::hai-bai

Daug svarbiau yra atitinkmau metų laiku pateikti tinkamo DYDŽIO masalą, negu tinkamos spalvos, pvz rudeniop upėtakiai tikrai mieliau renkasi mažus masalus, pavasarį - ramiai galima dėti didesnius, vasarą - viskas sueina :-D
 #256176   Sokratas
 14 Vas 2011 15:58
Dar vieno patyrusio žvejo (ne mano) nuomonė:

.... kaip ir sakiau, mano nuomone, jei masalu spalva ir turi kokia reiksme, tai viena is paskutiniu - neverta del to galvos kvarsinti, yra svarbesniu aspektu zvejyboje. Kol pakeiti masalo spalva, geriau tuo metu atlikti papildomus metimus. Svarbu ne spalva, o masalo judejimo trajektorijos ir greitis. Geriausiai, kai masalas yra beveik vandens tankio, vandeny sklendzia ir juda , mazdaug, plaukiancios varles greiciu- labai sunkiai plesrunai atsilaiko tokiam pateikimui. Todel ne visi masalai atitinka tokius kriterijus (sukres tam visai netinka, bet kai kada sublizga kitose situacijose). apskritai, nustatyti kas teisus - labai lengva - kas pagauna , tas ir teisus. svarbiausia citata is sio forumo "Gaudai tuom kas tau patinka. Sugausi tik tais masalais, kuriais pats tiki" .
 #256202   Vegys
 14 Vas 2011 16:59
bobis rašė:svarbiausia citata is sio forumo "Gaudai tuom kas tau patinka. Sugausi tik tais masalais, kuriais pats tiki" .
Čia tai pilnai pritariu. Pvz turiu Hornet 3,5 cm upėtakio (T) spalvinimą, juodą (BT), baltai ružavą. Taigi, masalai tokie pat, upėtakio spalvinimo vobleris man apskritai Nr.1 upėtakių žūklėje, o va juodas ir ružavas - nė vieno kibimo. Netikiu aš jais taip kaip kad upėtakiuku. Bet tikrai esu gaudęs, bet tuščiai.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė