Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #255372   arabas
 10 Vas 2011 15:18
iusegun rašė:arabas, tai koks skirtumas ploni ar stori, jei i ziaunas susmige tai jau jokio skirtumo...
Skirtumas yra. Storos vielos kablys nepjauna taip kaip ploni vieliniai. Tai viena. Derėtų naudoti didesnius kablius ir masalus, žuvis ne taip giliai juos užryja. Tai antra. Nereikia taip pat užmiršti užspausti užkarpas ant kablių. Tai trečia.
Ir dar, mergaitės.
Kad ir kaip mes stengsimės minimizuoti daromą žalą žuviai, vis tiek dalis pagautų ir paleistų žuvų žūsta.
 #255380   Edga
 10 Vas 2011 15:54
Apie kabliukus viskas aisku,o apie voblerius dar yra klausimu,man ydomi jusu nuomone ir praktine patirtis,anksciau margius gaudydavau su storuliukais ir viskas budavo ok. Tik kai pabandziau minov tipo tai man jie pradejo patikt,toks nutikimas,bandziau margi isviliot storuliuku ir dydi keiciau ir spalvas nepasirase,tada uzsidejau minov tipo ir truputi pazaides margis suregavo ir taip kale,diena gan silta dangus apsiblauses buvo rytas apie 9val. birželio pradzia vanduo skaidrus savo vagoi gykis apie metra su trupuciu. Manau kad tai neatsitiktinumas,gal tada neregavo i agresyvius,bent jau tokia mano isvada ir ta diena visi pasirase ant minov tipo,o tas grazuolis 43 cm. Vobleris buvo yo-zuri L-minov. Paveikslėlis cia tas grazuolis :-)
 #255391   arabas
 10 Vas 2011 16:40
Edga, Yo-Zuri L Minnow 44 ir 33 - tai ne vobleris, o legenda. Turbūt nėra nei vienos plėšrios žuvies abejingos šitam masalui. Tai vienas iš mano favoritų. :/brazasista Puikiai dirba ir pasroviui, ir prieš srovę, ir stovinčiam vandenyje, ir tolygiai traukiant, ir tvičinant... Ir kaina labai seksuali lyginant su kitais juzurikais.
 #255395   Vegys
 10 Vas 2011 16:46
Upėtakinėse dėžutėse kartais L-Minnow guli, kartais būna net neimami į žūklę. Kiek bandęs - nesisekdavo man su jais ... Kokiuose gyliuose gaudote su jais ? Turiu ir tokį spalvinimą kaip pas Edga, turiu dar keletos spalvų ... Tiek 33, tiek 44 ...
 #255399   arabas
 10 Vas 2011 17:11
Vegys rašė:Upėtakinėse dėžutėse kartais L-Minnow guli, kartais būna net neimami į žūklę. Kiek bandęs - nesisekdavo man su jais ... Kokiuose gyliuose gaudote su jais ? Turiu ir tokį spalvinimą kaip pas Edga, turiu dar keletos spalvų ... Tiek 33, tiek 44 ...
Dėl spalvų, tai dirba visos spalvos. 44 man labiau patinka, nes jis didesnis, ir jo judesiai tvičinant labiau prognozuojami. 33 vartosi šiek tiek kitaip, galbūt chaotiškiau? Nesakau, kad tai yra blogai. Nors L-Minnow yra fast sinking, žvejoti su juo galima visuose gyliuose (Kokie ten gyliai upėtakiniuose upeliuose?). Ypatingai geras, kai reikia apgaudyti lokalius "taškus", rėvas.... Gal būt geriau dirba šiltuoju metų laiku.
Yra dar 66, bet šito voblerio dar nesu išjodinėjęs.
 #255402   Edga
 10 Vas 2011 17:45
As su juo yvairiuose gyliuose gaudau,jis puikiai dirba ir 30 cm ir net mazesniame gylyje,sy sezona nusprendziau paekspermentuot upeliuose kur dazniausiai gaudau,gaudysiu vien minov tipo vobleriais,poto palyginsiu su laimikiu kiekiu kai gaudziau tik storoliukais,o sezono pabaigoi pasidalinsiu mintimis su jumis ir kaip ekspermentas praejo ir zinoma parasysiu kaip eiga vyksta :-)
 #255403   Rafal
 10 Vas 2011 17:45
O kur galima nusipirkti anksciau pamineta vobleri Yo-zuri L Minnow 44 ir kiek mazdaug kainos?
 #255404   Vegys
 10 Vas 2011 18:05
30 cm gylyje gaudau laaaaaabaaaai retai. Mėgstu gilesnes vietas.
Iš minnow man patinka Salmo Minnow, Illex Tiny Fry 50 ... Ale reiks gal ir L-minnow išbandyt kada nors rimčiau.
 #255431   Edga
 10 Vas 2011 18:53
To Vegys. Pabandyk tikrai geras ir kibus gerai dirba ir gyliuosi jis gan greit skesta
 #255493   vital(vilnius)
 11 Vas 2011 08:21
iusegun rašė:
vital(vilnius) rašė:Kabliukus is kart keisti i Owner n 10 :!:
nu kabliukai tai ryskiai per dideli. susidejau 14 Nr. ownerius X, nes UL neturejo ta krautuve. neisivaizduoju kaip ten su 10 Nr. atrodytu :?
p.s. 12 Nr. X jau atrodo didokas
:lol: ant stick 4,5cm tik 10-as :!: ir cia jau patikrinta laiku :cool: 14 numerio cia jau ant auksliu o ne ant upietakiu :/nek :lol: ,man net kilo ideja per viduri statiti 8-ka o ant galo 10,bo labai daznai upietakis "kala" per viduri.Bet atsisakiau tos idejos bo 8-kas uzsimetines dazniau ant voblerio lezuvelio :cool: beja kitose vobleriose kur neuzimitenejasi kablei ant lezuvelio,taip ir darau per viduri didesnis kablis "shiknoi" mazesnis ;-)
 #255514   Edga
 11 Vas 2011 09:31
dar nesu buves keites trisakiu,bet manau reiks pasikeist i owner ir ziedelius nes ant kai kuriu per dideli
 #255684   Edga
 11 Vas 2011 21:46
To vital. O tau kurie vobleriai dazniau pasiteisino minov ar storoliukai? Kaip matau tavo laimikiai daznai pagauti "Dorado stick"
 #255736   vital(vilnius)
 12 Vas 2011 08:11
megstu daugiau minnow tipo masalus gaudant papietakius,man nedideli "storuliukai/fat-ai" daugiau patinka gaudant sapalus arba kirslius vasara,nors geri kirslei ir "stick"-us valgo labai gerai :gutgut
 #255753   Edga
 12 Vas 2011 14:17
To vital o tau is pontoon 21 kurie modeliai pasiteisina? As esu isigyjes cheerful 40F
 #255769   Edga
 12 Vas 2011 17:08
Tai jie nedirbantys,ar tiesiog asmeniskai nepatinka,o kaip del tsuribito baby minov 30F ir baby crank 35SR ?
 #255797   vital(vilnius)
 12 Vas 2011 20:15
kodel nedirbantis...dirbantis ;-) ,tesiog nepatinka man tie pontoonai ir viskas :) tsurubito minnow 30 f daugiau sapalams ir kirsliams pas mane,gauditi upietakius su jo galima,bet neiduomu,bo labai jo upietakiu" vaikai" megsta :( OTsurubito crank 35f SR man tik gaudant sapalus patiko,labai fainas voblikas sapalams :gutgut
 #255832   Edga
 13 Vas 2011 06:35
Dekui uz info,o kaip su strike pro naudoji ka nors is ju? Man jie gan kibus ypac "baby pro" svarbu kad jais domisi ir padorus margiai,tik jie pasiteisina labiau vasara.
 #255911   Edga
 13 Vas 2011 16:25
manau tiks,kai isbandysi suprasi pats,ar malonus jis tau ar ne
 #255913   Vegys
 13 Vas 2011 17:24
Rafal,
pasiskaityk visą temą, nemažai kas gyrė Sert trumpuosiuos spiningėlius. Kaina jų juokinga, o kaip suprantu kokybė nebloga. Jie tikrai tiks upėtakiams. Ilgis jų 2,1 ar tai 1,8 m. Man 2,4 m šiek tiek ilgokas (pats tokiu gaudau). Sert yra Rovanoje (pvz universalinėje parduotuvėje).
 #255925   Vitolis
 13 Vas 2011 18:25
Rafal rašė:Kaip manot tiks toks spiningelis upetakiu zuklei?Robinson Carbo Mix Perch 240cm http://www.wedkarskisprzet.pl/product_i ... ts_id=2030
Na jei dar jo neisigijai, tai gal ir nusigrezk nuo jo. Yra variantu tikrai geresniu ir ne uz tokia jau didele kaina. Va kad ir Vegio minetas Sertas :gutgut Tikrai nepalyginsi su tuo ka ziuri dabar. Ash tavo vietoj imciau truputi ilgesni varianta. 2.1, nes kartais ish uz priedangos su 1,8 kartais ner galimybes paplugdyt voblika. Daug metu varlinejau upeliu pakrantem su 2,40m dabar jau 3 sezonas su 2.13m. Didelio skirtumo nematau (ilgyje zinoma o ne irankyje :) )
 #255974   Rafal
 13 Vas 2011 20:06
O koks voblerio spalvinimas pasiteisina upetakiams? Ar tai reikia ziureti koks vandens skaidrumas ar kokie orai?
 #255994   Edga
 13 Vas 2011 20:58
upetakis yra kanibalas,tai dauguma upetakiu spalvinimu,nors kiekvienoi upej dirba skirtingi vobleriai,pvz upese kur as gaudau jau nevienerius metus tai pasiteisina ruda,juoda,raudona,pilka spalvos,kartais reikia rekianciu spalvu,salotine,kiek pastebejau jie mielai griebia strike pro "baby pro" taip pat ir minov,jie nera brangus bet gerai vilioja,poto yo-zury, L-minov 44,zinoma reik atkreip demesi ir kokia diena jei sauleta naudoji tamsesnius voblerius jei apsiniauke ar vakare sviesesnius,tiesiog bandyk ekspermentuok upese kur gaudysi,as ne vienus metus ekspermentavau kol suradau tinkamus voblerius,ydomus dalykas tas kad pvz:. upeliuose kur gaudau jie susijungia,bet abiejuose dirba skirtingi vobleriai,nes vienoi upei vanduo zalsvas,o kitoi rusvas.
 #255995   Edga
 13 Vas 2011 21:00
tiesiog perziurek puslapius cia tikrai rasi atsakymus i savo klausimus ;)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė