Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #172576   Edga
 13 Vas 2010 09:11
Bratka rašė:
Edga rašė:Kaip zinai visko buna :-) taip niekas ir neparase ar pintam valui reik kitokiu yrankiu spiningo,rites,nei mono valui?
Nereikia,nebent spinas labai prastos kokybes su plasmasiniais ziedais,priekini ziedeli pakeiti ir pirmyn...
pas mane karboninis spinas "KING" su keramikiniais ziedais,o i koki reik pakeist priekini ziedeli?
 #172578   Edga
 13 Vas 2010 09:31
Mano yrankiai:
spiningas "King TM300" 3m. vidutines akcijos
rite "PATRIOT Surfmaster 4000" guoliu 3+1 santykis 5.1.
Ar normalus ar reiktu kazka pakeist?
Kaip manot kokios akcijos spinas geriausiai tinka?
 #172581   Edga
 13 Vas 2010 09:55
Bratka rašė:Jei keramika,viskas tvarkoj,kalbejau apie plasmasinius pintukas supjausto priekini ziedeli.
tada ok o pats pinta naudoji kokie jo privalumai ir trukumai?
 #172583   Bratka
 13 Vas 2010 10:20
Esu nemazai gaudes su pintuku,bet mono tikrai geriau,baidosi jie pintuko,jei su sukrem daznai gaudai-susuka.Dabar pastoviai naudoju 0,18mono ir viskas tvarkoj.
 #172592   Edga
 13 Vas 2010 11:44
Bratka rašė:Esu nemazai gaudes su pintuku,bet mono tikrai geriau,baidosi jie pintuko,jei su sukrem daznai gaudai-susuka.Dabar pastoviai naudoju 0,18mono ir viskas tvarkoj.
as taip pat mono naudoju 0.16 ir gerai.pinto dar nebandziau manau ir nebandysiu.
 #172610   Edga
 13 Vas 2010 14:33
Bratka rašė:Tiek sukres,tiek vobleriukus,priklauso nuo situacijos.
as asmeniskai mazai naudoju sukriukes,dazniausiai taj vobleriukus.zinoma buna situaciju kad naudoju ir sukriuke,bet daugiausia margiu esu sugaves ant vobleriu.is sukriuku dazniausiai pasiteisina "meps" baltas lapelis su raudonais taskiukais,juodas su geltonais taskiukais ir upetakio imitacija violetinio spalvinimo "meps XD"
is vobleriuku taj upetakiuko imitacija,raineles,eseriuko.dar daugumos neisbandziau
 #172627   Tegunas
 13 Vas 2010 17:14
Bent jau iki Šv. Velykų palikit ramybėj papėtakius; nes jie dar ne upėtakiai , o tik odno nazvanija - pestrushka :grin:
 #172645   Bratka
 13 Vas 2010 19:34
andrius.v rašė:Bent jau iki Šv. Velykų palikit ramybėj papėtakius; nes jie dar ne upėtakiai , o tik odno nazvanija - pestrushka :grin:
O tu kad protingas,tai pabandyk rast kur ta upetaki dabar pagauti
 #172658   Edga
 13 Vas 2010 21:30
Kaj tokia ziema taj manau be velyku ir nepavyks pradėt upėtakiu zukles
 #173846   Edga
 21 Vas 2010 08:49
Pagaliau gal jau pavasaris ateis ir upes is po ledo atlaisvins,bet zinoma dar teks palaukt kol upeliu vanduo nusistoves
 #173854   lemba
 21 Vas 2010 11:09
nu ar buvot kas savaitgali ? as buvau tai rezultatas nulinis, nu tiesa ne nulinis, nusikabinau nuo shaku 3 blizges, tai jei kazkas uzkabino ten tai rasykit man, atiduosiu ;)
 #173862   Edga
 21 Vas 2010 12:29
lemba rašė:nu ar buvot kas savaitgali ? as buvau tai rezultatas nulinis, nu tiesa ne nulinis, nusikabinau nuo shaku 3 blizges, tai jei kazkas uzkabino ten tai rasykit man, atiduosiu ;)
o kaip upes po ledu?
 #174189   lemba
 22 Vas 2010 22:48
siaip tai ruozai yra normalus, bet daugiau aishku konkretus sportas, sniegas shlapias, jo iki keliu, shlaitai slidus tai vat tokia ir zvejyba, bet aishku malonu vel pasiimti i rankas kitokia meshkeryte.
 #174194   Edga
 22 Vas 2010 23:24
lemba rašė:siaip tai ruozai yra normalus, bet daugiau aishku konkretus sportas, sniegas shlapias, jo iki keliu, shlaitai slidus tai vat tokia ir zvejyba, bet aishku malonu vel pasiimti i rankas kitokia meshkeryte.
taj jau tikrai sportas :-) nu manau kad jau nebeilgai truks tas sniegas
 #174904   Edga
 25 Vas 2010 20:55
Kokie masalai jums (kurie jau atidare sezona) pasiteisino,vobleriukai ar sukriukes?kaj drumstas ir aukstas vanduo kokius masalus geriau naudot,kokias spalvas?
 #174955   EdgaBoy
 25 Vas 2010 22:46
Gal kas esate, iš pinto valo mėgėjų, naudoję pintuką STREN MICROFUSE?
Kaip manote kokį ploniausią pintuką galima būtų jau naudoti upėtakių žūklėje? Nes įvertinant tai, jog čia daugmaž visi siūlo nuo 0.16 iki 0.2mm mono, kurie atlaiko atitinkamai nuo 2.5 iki 5kg tai padariau išvadą, kad ir 0.06mm pintukas jau atitinka tokius reikalavimus.
Bet parduotuvėje realiai pažiūrėjęs kažkaip skeptiškai nusiteikiau, nes gi ten išvis siūleliukas :D
Pardavėjęs konsultuodamas patikino, kad trūkumas tik tas pintuko (tokio storumo) gali būti, kad jeigu koks jau rimtas ūpėtakis kirs, jis nėra tamprus beveik išvis ir gali neatlaikyti to smūgio, bet jeigu įrankiai tinkami parinkti (spiningas minkštesnis, ritės stabdis gerai sureguliuotas) tai praktiškai tokio įvykio rizika sumažėja iki minimalios galimybės.
Aišku pardavėjui ir rūpi tik, kad pirktų tai dar sudvejojau dėl pirkimo, ką patarsite, mėginti tokį valą?
 #174962   matamode
 25 Vas 2010 23:27
o kam tau pintukas upetakiu zuklej :?: ,kad nelabai tu pliusiu yra :roll: siaip pardavejui labiau rupetu ikist kaip tik pintuka,o ne mono,jis juk brangesnis :-D
 #174967   Edga
 26 Vas 2010 00:37
Tajgi kad visiem pardavejam svarbu ikist taj kas brangiausia,is mano praktikos taj mono man pats tinkamiausias 0.18 nes dazniausiai kaj upetakis kerta taj jis kerta su jega,o ta jega galima pajus ir su mono valu,nebutina pintukas.zinoma daug kas gali su manim nesutik,bet tai tik mano nuomone
 #174987   Agis
 26 Vas 2010 08:49
visiem pardavejam svarbu ikist taj kas brangiausia

Tai tikrai nėra tiesa, o tokia nuomonė dažniausia susidaroma, kai žmogus ateina į parduotuvę nežinodamas ko nori ;-)
 #174990   Tadunce
 26 Vas 2010 08:57
Zmogus klause apie pintuka, o jus 5 postus uzvaret kaip pardavejai kisa brangu daikta :roll:

Kai upetakis kerta, nepajusti sunkoka, tai nereikia pintuko jautrumo, kad su mono maziau uzmesi, tai cia irgi nelabai tiks, nes atstumai kur upetakius gaudai isties nedideli, taigi, geriau tuos pinigus kitoj vietoj isleist, nes tikrai pliusu neturesi jokiu pries zvejojanti mono.

P.S. pritariu Agio nuomonei :grin:
 #174996   matamode
 26 Vas 2010 09:24
Tadunce rašė:Zmogus klause apie pintuka, o jus 5 postus uzvaret kaip pardavejai kisa brangu daikta :roll:

Kai upetakis kerta, nepajusti sunkoka, tai nereikia pintuko jautrumo, kad su mono maziau uzmesi, tai cia irgi nelabai tiks, nes atstumai kur upetakius gaudai isties nedideli, taigi, geriau tuos pinigus kitoj vietoj isleist, nes tikrai pliusu neturesi jokiu pries zvejojanti mono.

P.S. pritariu Agio nuomonei :grin:
butent ir norejau suzinot,kodel tokia bloga nuomone apie pardajeja :-D
 #174997   Fiskius
 26 Vas 2010 09:25
Kazkur jau rasiau, gal pasikartosiu :oops: Bet mano galva upetakiu zukleje pintuko vienintelis pliusas, kad prarandama maziau masalu, ypac pavasari, kai negalima braidyti. Visa kita, netgi pats valo tamprumas yra mono pliusas.
 #174998   Tadunce
 26 Vas 2010 09:27
Jei naudoji storesni pinta, tada taip, bet klause pacio ploniausio, kuris atlaiko kaip mono, tai tada jokio pointo ji naudoti
 #175008   DainiusM
 26 Vas 2010 09:44
blablabla... storas- plonas, ne tame esme. Esme, kad pintukas netamprus ir dazniausia masala ismigusi i kelmuka ar uz akmenuko uzkibusi pavyksta "iskratyti" jo pagalba, o monofilamentas tamposi kaip aviacine guma ir tiek, todel lieka arba "saudyt" tikintis, kad atsoks masalas arba traukt is visu jegu rizikuojant nutraukt vala ar atlenkt kablius. As uz pinta. :ruko
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė