Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #352662   martiz-zz
 19 Kov 2012 11:28
Adrean rašė:Tai vis dėlto nuvažiavai pažvejot? :)
taip sededamas po pietu neistveriau namie :D
 #353178   TaKo
 20 Kov 2012 18:54
Šiandien pažindinausi su vienu Žeimenos intaku. Super mažas ir seklus, miške dar gerokai apšalęs - vargu ar į jį dar labai norėsiu sugrįšti :? . O Žeimena gan skaidri, nepatvinusi ir ledo nebelikę, tik balkonai, kuriais visai patogu vaikščioti :lol: . Jau ir mailius įlankėlese paviršium plauko. Bet po piet prapliupo lietus, tad teko pargrįžt be kibimo :shock:
 #353204   cesius
 20 Kov 2012 20:10
Nuo kada lietus trukdo upetakiams :shock:
 #353209   Tadunce
 20 Kov 2012 20:17
Matai, kartais žvejui gal labiau trukdo.. :)
 #353231   f'eD
 20 Kov 2012 20:59
jooo, tikrai turetu but liudna, jei lietutis sugadina zukle :-D
pas mane budavo, kad perslapdavo kuprine - buterbrodai galim sakyt :-D , tai teko net ir kuprine waterpoofine isigyt :grin:
Paskutinį kartą redagavo 1 f'eD. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #353905   TaKo
 22 Kov 2012 21:02
Motyvacijos stoka, keturios valandos be kibimo, reikalai, netinkama apranga ir prapliupęs lietus įgalino susimuliuoti :koliorava Bet po to sau papriekaištavau :evil: prisiminęs keletą praėjusių metų geresnių laimikių, kurie pakliūdavo kone paskutiniu metimu po 8 val tuščios ar beveik tuščios žūklės...

Šiandien aplankiau vieną Neries intaką. Trečiu metimu pakibo 33cm. Beje slėpėsi po ledu. Upė kuo arčiau žemupio tuo labiau užšalusi, o paskui vanduo visai virš ledo teka.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Paveikslėlis

#354540   Valius
 24 Kov 2012 23:06
uzsukau y viena myzupely, maniau cia niekam nesautu y galva zvejoti. *PYP*, tris zvejus sutikau. ankstoka jau darosi pas mus
 #354661   Kemzius
 25 Kov 2012 16:49
O as praeita savaitgali buvau prie savo mazojo upelio, tai per kokiu 3-5 kilometru atkarpele istraukiau ir sukarpiau ~20 "dugniniu", na kitaip sakant: valas-svarelis-kabliukas-sliekiukas ir svyst y perspektyvia vieciuke upelin ;( aciu poseidonui nei vienas zuveliokas nebuvo pakibes ir nespurdejo ant kabliuko. upelyje ir taip negausu upetakiuku na ir seip gyvasties, tai dar ir tuos megina isgraibyti sliekininkai, jau nekalbant apie didesnius legalius margius, kuriu keliatas tikekimes vis dar plaukioja. pats neesu zuvies megejas tai gal ir poziuris toks i zukle issivyste ;) PAGAVAI-PALEISK!!! o jeigu labai jau uzsigeidei zuvelioko paragauti, tai susizvejok legaliai ir legalu ;) Rrrr vis ima piktumas prisiminus tokius cirkus :(
 #354725   SauliusM
 25 Kov 2012 20:31
o tai gal zmones strepecius ar vegeles gaude? ar tam upely yra draudimas gaudyt slieku? vienintelis nusizengimas kuri iziuriu kad irankiu savininko nebuvo salia irankiu.

o siaip siandien nu toks varliu morcius buvo. su draugu paejom kelis metrus upeliu. bet kai pasiziuri, kad voblerio pratraukimo atstume 20 varliu suskaiciuot vandeny gali. tai kazkaip pamastem, kad hrien ten es tas upetakis ta vobleri kai sitiek lengvo edesio vandeny, tai mes irgi lengvesniu uzsiemimu uzsieme, kepem desreles ant lauzo. starkos dar buvo. o ir vejas siandien tai toks kaip kamine jausmas... taikliam lengvu vobleriuku metymui visai ne i nauda...
 #354738   Arvidys
 25 Kov 2012 20:47
Keista šiandien gaudėm upėtakius, o varlių praėjus nemaža atkarpa vos keles matėm...
 #354747   SauliusM
 25 Kov 2012 20:55
Arvidys rašė:Keista šiandien gaudėm upėtakius, o varlių praėjus nemaža atkarpa vos keles matėm...
nu ten kur as buvau tai totalus varliu morcius. i metra pakrantes po kelias varles...
 #354781   Evaldas Z
 25 Kov 2012 21:30
ziurot daba. buvau sapalu ieskot, sutikau keleta pludininku, is kuriu vienas porino pernai isvelejas grazu upetaki, o dar vienas upetakis pakibes sudraske kuojine sistemele. pries pora metu pavasari is kito dieduko kazka panasaus girdejau. kitas irgi nemaza upetaki istraukes buvau kuojas begaudydamas. o as spinu sapalus nuo ankstyvo pavasario iki velyvo rudens voblikais viliodamas toj upej paskutini kart upetaki pries astuonis metus berods istraukiau. tai kaip cia yr ?
 #354787   SauliusM
 25 Kov 2012 21:38
Evaldas Z rašė:ziurot daba. buvau sapalu ieskot, sutikau keleta pludininku, is kuriu vienas porino pernai isvelejas grazu upetaki, o dar vienas upetakis pakibes sudraske kuojine sistemele. pries pora metu pavasari is kito dieduko kazka panasaus girdejau. kitas irgi nemaza upetaki istraukes buvau kuojas begaudydamas. o as spinu sapalus nuo ankstyvo pavasario iki velyvo rudens voblikais viliodamas toj upej paskutini kart upetaki pries astuonis metus berods istraukiau. tai kaip cia yr ?
tai gal pradek sliekais gaudyt tai dazniau pamatysi?
 #354788   Taacis
 25 Kov 2012 21:38
SauliusM rašė:
Arvidys rašė:Keista šiandien gaudėm upėtakius, o varlių praėjus nemaža atkarpa vos keles matėm...
nu ten kur as buvau tai totalus varliu morcius. i metra pakrantes po kelias varles...
Panasu vaizda ir as siandien maciau- kas antru zingsniu, nuo kranto y upely varle ysoka. Nu, o kadangi dar ir vanduo pakiles, bei siek tiek pasidrumstes (bet ne kokava), tai 4 val zvejybos, per du zvejus- rezultato nedave jokio... :e:e
 #354790   Taacis
 25 Kov 2012 21:39
Tadunce rašė:Slieku reikia, slieku
ant batono, ant batono.
 #354795   SauliusM
 25 Kov 2012 21:45
Taacis rašė:
SauliusM rašė:
Panasu vaizda ir as siandien maciau- kas antru zingsniu, nuo kranto y upely varle ysoka. Nu, o kadangi dar ir vanduo pakiles, bei siek tiek pasidrumstes (bet ne kokava), tai 4 val zvejybos, per du zvejus- rezultato nedave jokio... :e:e
nu tai as salia tavo valdu ir buvau... tenpat kur nedavaziavau praeita kart...
 #354811   Kemzius
 25 Kov 2012 22:14
SauliusM, na dabar kai pasakei tai tavo zodziuosia daug tiesos izvelgiau ir gal busiu siek tiek pasikarsciaves ir sukarpes zmogeliui vala bereikalo.
Bet realiai tai zvejo aplink jo sumestas sistemas nemaciau (o ir ju skaicius virsija leistina kabliuku kieki).
O del strepeciu tai yra tam upelyje tik nedidukai, o ir vadinam pas mus juos murkliais ar kazkaip panasiai.
Na gyveni ir mokaisi, kita karta luktelsiu sistemu savininko ir isaiskinsiu kai kurias zukles taisykles (kurias ir pats einu dar karta geriau pasistudijuoti).
Baigiu sita tema, nes ne i ta tema rasau jau ;(
 #354815   SauliusM
 25 Kov 2012 22:21
o jei kiekis didelis tai gal ne vienas savininkas o keli? sulauksi gaujos, dar spragilu paskui gali gaut uz valu karpyma... :lol:
 #354989   mangutas
 26 Kov 2012 16:03
sweiki upetakininkai,noreciau paklausti ar yra upetakiu gaudytoju is kauno?noreciau pasiulyti kartu suplanuoti zukle.:)
 #355186   Daumis
 27 Kov 2012 09:25
Sveki upėtakininkai. Sakykit kaip situacija su upetakeis Dzukijos kraste? Ar įmanoma pagauti kokį margį Spengloj, Gelužoi, Raudonėlėj ar Šalčioj? O gal yra net bandžiūsių šiemet? Pasidalinkit įspūdžiais, butų be galo įdomu. :)
 #355244   MatasM
 27 Kov 2012 11:07
Nu šitie tai visai ne upėtakiniai, geriau varyk į Merkio žemupį, ten tai kala!
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė