Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #656128   arabas
 03 Kov 2016 20:38
Dar kartą apie masalų įvairovę :grin:

Šiltuoju metų laiku surasti upėtakio pilve pelę ar kirstuką jokia naujiena, bet žiemą... :shock:

Esu bandęs gaudyti upėtakius paviršiniais masalais (nedideliais volkeriukais ir poperiukais) ir pagaudavau, bet ypatingai daug laiko tam neskirdavau. Bandysiu šiais metais geriau praventiliuoti šią temą. Turėtų būti idomi patirtis.
DSC_0475.JPG
 #656133   rotveileris
 03 Kov 2016 20:49
Į mano naujos patirties įgijimą šiems metams taip pat įtrauktas šis klausimas :ks> tam reikalui ką tik atkeliavo pora naujų žaisliukų :ruko jei yra kokių minčių apie masalus šiam reikalui, mielai išklausyčiau :roll:
Paveikslėlis
 #656136   Gruz1s
 03 Kov 2016 21:04
rotveileris rašė:Į mano naujos patirties įgijimą šiems metams taip pat įtrauktas šis klausimas :ks> tam reikalui ką tik atkeliavo pora naujų žaisliukų :ruko jei yra kokių minčių apie masalus šiam reikalui, mielai išklausyčiau :roll:
Paveikslėlis
Kokie cia walkeriukai?
 #656137   arabas
 03 Kov 2016 21:09
Rotveileri, aš iš anksto, žinoma, atsiprašau, bet man labai įdomu, kaip tu perki masalus. :-D Pagal kiekį ar svorį? "Duokit man, prašau, tris šimtus gramų japoniškų voblerių."

Ir aš jau įsigijau prieš kelias dienas porą Towadi volkeriukų, bet pirkau juos raudėms gaudyti.

Jei kalba eitų apie lydekų gaudymą paviršiniais, tai patirties turiu sočiai. Gaudau jas šitais masalais net ir lapkričio mėnesiais. Apie upėtakius kažką apibendrintai pasakyti tikrai negaliu. Bandymai buvo, pagauta buvo, bet ne tiek, kad būtų galima daryti kažkokias konkrečias išvadas. Tema įdomi. Reikia mėginti.
 #656143   rotveileris
 03 Kov 2016 21:54
arabas rašė:Rotveileri, aš iš anksto, žinoma, atsiprašau, bet man labai įdomu, kaip tu perki masalus. :-D Pagal kiekį ar svorį? "Duokit man, prašau, tris šimtus gramų japoniškų voblerių."

Ir aš jau įsigijau prieš kelias dienas porą Towadi volkeriukų, bet pirkau juos raudėms gaudyti.

Jei kalba eitų apie lydekų gaudymą paviršiniais, tai patirties turiu sočiai. Gaudau jas šitais masalais net ir lapkričio mėnesiais. Apie upėtakius kažką apibendrintai pasakyti tikrai negaliu. Bandymai buvo, pagauta buvo, bet ne tiek, kad būtų galima daryti kažkokias konkrečias išvadas. Tema įdomi. Reikia mėginti.
Aš masalus perku saujom.. kai pažiūri į juos, tai kokios ten jų rankytės :roll:
Apibendrintos info man gink Dieve nereikia- ji mane tik suklaidina '''bum nes dažniausiai kitiem kibūs masalai man visiškai nedirba :-D man tik trūksta minčių kokius masalus galima būtų išbandyt :-D
 #658875   Kairys
 24 Kov 2016 11:52
Po Justiniškių Norfa kažkiek visokių būdavo ir tebėra arba pas Iną Lazdynuose (tel. 865577561, skambtelk, pasiklausi). ;-)
 #658877   DeiPra
 24 Kov 2016 12:12
Kairys rašė:Po Justiniškių Norfa kažkiek visokių būdavo ir tebėra arba pas Iną Lazdynuose (tel. 865577561, skambtelk, pasiklausi). ;-)
Dėkui, ryt būsiu Vilniuje, manau užsuksiu ;uolrait
 #658880   hoples
 24 Kov 2016 12:21
dorado zvejoklis p. luksio gatve man rodos. ten tikrai yra kazkiek. klasuimas mko tiksliai reikia. scoutu buvo pirkau
 #658882   DeiPra
 24 Kov 2016 12:32
hoples rašė:dorado zvejoklis p. luksio gatve man rodos. ten tikrai yra kazkiek. klasuimas mko tiksliai reikia. scoutu buvo pirkau
Sticku reikia 6cm, BP ir RH spalvinimo ;-)
 #658915   DeiPra
 24 Kov 2016 17:52
Laurrynas rašė:Po Justiniskiu Norfa nebus, vaziuok i fanatikus S.Žukausko g. ten rasi Dorado tikrai.
Rašiau jiem į paštą, neturi to ko man reikia, o turės tik balandžio viduryje :neutral:
 #660977   robkam
 11 Bal 2016 10:36
PelkiuSenis rašė:
robkam rašė:Na va pagaliau dakeliavo, lieka tik isbandyt :)
Tai ar isbandei? :)
isbandziau, dirba gerai :)
tik va zvejojau paskutinius 3 kartus labai trumpai ir 2 kartai tokioj upei kur buvo gaila situos bandyt, tai ant kito zvejojau... o paskutini karta isbandziau normaliai, bet upe man nepazistama, o ir vanduo buvo kakavinis, tai tik viena kibima turejau ir viskas... bet vobleriukai dirba graziai.
 #662107   doze
 22 Bal 2016 20:48
Sveiki, kiek skaiciau tema - niekas negaudot upetakiu chubikais.. Kodel? Nekimba ant ju ar kazkokios kitos priezastys?
 #663653   chukas1
 06 Geg 2016 16:34
Sveiki cia ne apie masala palausiu bet panasia tema dabar lukoil akcija tiems sufix pe valams ploniausias yra 0,12 idomu ar jis tinkamas bvutu upetakiu zvejyboj ? jei ne koki rekomenduotumet is panasaus stiliaus turiu uomeni pinto meskere 1-5 g uzmetimas
 #663697   ignas2
 07 Geg 2016 12:07
Norejau paklaust gal kas zino alternatyvu Jackall Timon Tricoroll 55HW vobleriukam? Ta prasme, kad butu panasaus dydzio/svorio ir svarbiausia, kad taip greit skestu. Buvau nusipirkes kelis, bet jau nutraukiau. Labai patiko gaudant didesniuose upeliuose su gilesniais ruozais ar tikrinant duobes. Uzsisakiau is uzsienio, lietuviskose parduotuve HW versijos ir geru spalvu nerandu. Bet gal yra kokia geresne/pigesne alternatyve? :)
 #663788   Ignassio
 08 Geg 2016 15:04
Trout tune hw, Anre's Alexandra. Abu aboliutūs "kirviai" ir užsigilina momentaliai. Dar Zip Baits rigge 50ss (suploti iš šono. Visi trys mano pagrindiniai koviniai modeliai duobėms tikrinti.
 #665399   min2lis
 24 Geg 2016 12:57
Sveiki. prasymas gal ir kvailas tarp tiek daug diskusiju apie masalus, bet nuo visu komentaru susipina mintis kurie masalai geriau. su vobleriais tik daba pradejau gaudyti todel prasau jusu pagalbos pateikit kelis pavyzdiu kokius voblerius susipirkti norint gaudyti upetakius saltu siltu metu laiku ir kokie atspalviai geriau. noriu susideti toke dezutes turini, kad jie tiktu pagal aplinkybes ir kad neprisipirkciau kokiu veju.
 #665419   RastaMan
 24 Geg 2016 18:09
Iš nesunkiai gaunamų verti dėmesio būtų Yo Zuri L Minnow, Jackson Trout Tune, Jackall Tricoroll, Pontoon 21 Crackjack, ZipBaits Rigge ir t.t.
Neskubėk "primušt" masalų dėžutes, geriau pirkis po vieną ar kelis (jei išvis neturi) ir bandyk. Tada aiškiai matysi ko dar trūksta, ar giliau neriančio, ar sekliau, ar reikia ieškoti su geresnėm balistinėm savybėm (minėti visi gerai skrenda), ar tenkina turimi. Taip po truputi ir "augini" savo arsenalą :grin:
Universaliausias dydis turbūt būtų 5 - 6 cm, bet tai tikrai nereiškia jog nekimba ant mažesnių ar didesnių.
Spalvas rinkis tas kuriomis pats tiki (taip kur kas mažiau masalų dulkes rinks dėžutėse be darbo :-D ), o ar jos svarbios pačiai žuviai - niekas tiksliai nežino
 #665421   RastaMan
 24 Geg 2016 18:16
Dar pamiršau paminėt labai svarbų dalyką :!:
Masalus rinkis pagal savo kišnenę t.y. mokėk tiek, kad nebūtų labai gaila mest ten kur sveiko proto žvejys net negalvotų apie masalo pravedimą :-D . Tikrai ne visi masalai "grįžta" namo, o sunkiausiai prieinamos vietos dažniausiai būna perspektyviausios
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė