Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #463269   Vegys
 02 Bal 2013 21:10
Nesu specas. Tik kai nematau Hornet'uko upėtakiuko F 3.5 cm - susinervuoju :)
Jei rimtai - ant 4 cm Hornet mažai sugavęs.
Apskritai kolekcija manau tinkama. Jei kas nors nesigauna - ne masaluose esmė.
 #463281   looking4snow
 02 Bal 2013 21:26
Upeli tinkama susirask. Tada masalas bus desimtaeilis dalykas. Atsakau. O siaip, antras stulpelis is desines - trys virsutiniai juozukai 44 mm - garantuotai bus kibus.
 #463351   siJonas
 03 Bal 2013 04:10
Gerai gana atrodo sitas masalu rinkinys. Gal tik tie desineje apacioje yo-zuri 3D crankai keistokas masalas upetakiams, be to tie burbuliukai kur virsuj kairej labiau velyvam pavasariui - vasarai tiktu. O su visais kitais drasiai gali ieskot zieminio upetakio, bet aisku siaip ar taip nera tai lengva uzduotis...
 #463507   arabas
 03 Bal 2013 15:58
Paveikslėlis
image share

Išdrįsiu ir aš pasakyti savo itin subjektyvią nuomonę.
1. Pilnai sutinku su SiJonu. Vasariniai masalai.
2. Panašiai kaip ir 1. Net minčių niekada nebuvo su jais gaudyti upėtakius. O dabar galvoju, kad reikia pamėginti. Ką ten gali žinoti.... :roll:
3. Irgi vasariniai, bet kartais žiemą suveikia. Tik ne 33, o 44, o dar geriau 66.
4. Kaip ir tvarkoje, bet per brangūs... bent jau man. Na, negaliu prisiversti drąsiai mesti tris Maironius į kelmą.
5. O likusius galiu priglausti už protingą kainą. :-D
WooHoo rašė:
Paskutinį kartą daugiau orientavausi į ~5 cm didį. Gal kiek per dideli?
Man atrodo, kad per maži.
 #463517   giedriuzzz
 03 Bal 2013 16:34
O iš šitų kažkas tiktų papietaškiui:

1. RAIDEN Murena 80 http://rybolov.org/shop/baits/vobler_ra ... ing/79554/
2. Rapala Shad Rap 5cm spalva SR05 (B) Blue
3. DUEL Zombi Minnow SBSH http://www.zvejybosreikmenys.lt/dirbtin ... innow-sbsh
4. Bullhead BD4S - sinking http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... -k473.html
5. USAMI Minn' Shad 58 SP-SR 114 http://www.zvejybosreikmenys.lt/dirbtin ... uct_id=297
 #463563   Arvidys
 03 Bal 2013 19:13
WooHoo, patarsiu ir aš iš savo varpinės. Patarinėsiu pagal Arabo išskirstyma nes labai gerai išskirstė sakyčiau!
1. Iš esmės tokiu mažiuku ale crank tai aš išvis nenaudoju. Nu gal labai retai. Iš mikronu vasarai jei yra poreikis tokiems patarciau Pontoon21 cherful, spalva: Natural yamame!
2. Būtent dabar išvis neįsivaizduoju jų pritaikymo, nors tiesa po forume pasirodžiusiu pagyru planuoju nusipirkt jų ir testuot dar tik...
3. Lminow turiu tik 66 tinkami manau tikrai. Kokie cia pas tave nezinau bet mazesnio kaip 44 net neimciau. Nes aš ir vasra drasiai dedu tarkim kar ir Zipbaits rigge 56.
4. Darbiniai. Spalva manau kiekvienas renkasi pagal save. Aš asmeniškai daugiau renkuosi į žalumą, rudumą, patarčiau iš minnow tipo masalu daugiau pajamt upėtakio imitacijos. Iš to kas nepažymėta ir viskas tinkama tik vėl aš jaučiu bučiau ėmes kitokias spalvas. Iš modeliuku kuriu nematau būtinai siūlyčiau pasipildyt suggar deep 5cm ir 3,5cm. Is pigesniu Dorado Clasic 5cm (raines spalvinimo). Stick upėtakiuko imitacijos. :roll:
 #463596   WooHoo
 03 Bal 2013 20:26
Ačiū visiems už patarimus! Matau, kad karą gali tekti skelbti ne tik upėtakiams, bet ir piniginei apsilankiu kokioje parduotuvėje.. :grin:
Tikėkimės iki artimiausio mūšio nevažiuosiu pro šalį :)
 #463622   Daugirdas
 03 Bal 2013 21:21
O kodėl vien vobleriai? Aš nespjaunu ir į metalą bei gumą. Pavasarį, atkutus varlėms, jų imitacijos, bent man, labai pasiteisinę masalai. Įmetu savo kiek jau praretėjusį masalų arsenalą.
Paveikslėlis

O čia dalis metalo:
Paveikslėlis
 #463631   Arvidys
 03 Bal 2013 21:31
Bent jau vobleriai tai daugiau šapaliniai pagal mane. Kai gaudžiau sukrėmis pagrindas buvo long tipo. Is vis galima turėt tik Aglia long 2 ir 3. Nesakau, kad neimanoma su tokiu rinkiniu pagaut upėtakiu, bet aš tai tikslingai upėtakiui beveik nieko dabar nenaudočiau iš šio rinkinio...
 #463644   Daugirdas
 03 Bal 2013 21:45
Arvidys rašė:Bent jau vobleriai tai daugiau šapaliniai pagal mane. Kai gaudžiau sukrėmis pagrindas buvo long tipo. Is vis galima turėt tik Aglia long 2 ir 3. Nesakau, kad neimanoma su tokiu rinkiniu pagaut upėtakiu, bet aš tai tikslingai upėtakiui beveik nieko dabar nenaudočiau iš šio rinkinio...
Čia sakyčiau gal nuo upelio/upės labiau priklauso. Ten kur gaudau aš kol kas nereikėjo kažkokių radikalių pokyčių. Beje Dubysoje šapalai ir upėtakiai gana dažnai renkasi labai panašius, neretai ir tuos pačius masalus.
Nors kiekvienas masalus atsirenka pagal save, pagal savo gaudymo stilių, požiūrį ir t.t.
Paskutinį kartą redagavo 1 Daugirdas. Iš viso redaguota 3 kartus.
 #463646   Vegys
 03 Bal 2013 21:47
išduokit paslaptį - ant slavko bug'o ar kaip jis ten - sugaunat ? Vertas dėmesio ar ... ? Nesu turėjęs ...
 #463648   Daugirdas
 03 Bal 2013 21:51
Kažkada seniai turėjau šitą masalą, tai keli legalūs upėtakiai buvo "pasirašę". Paskui nutraukiau ir tik šiais metais iš skelbimų gavau vėl. Kileriu nepavadinčiau, bet kartais sudirba.
 #463672   Ignelis
 04 Bal 2013 02:26
Arvidys rašė:Bent jau vobleriai tai daugiau šapaliniai pagal mane. Kai gaudžiau sukrėmis pagrindas buvo long tipo. Is vis galima turėt tik Aglia long 2 ir 3. Nesakau, kad neimanoma su tokiu rinkiniu pagaut upėtakiu, bet aš tai tikslingai upėtakiui beveik nieko dabar nenaudočiau iš šio rinkinio...
Mano upeles upetakiai tau stipriai papriestarautu, nors nebrokytu ir tavo minetu masalu. Atkreipciau dėmesį dar į ponton21 sukres.
 #463756   Arvidys
 04 Bal 2013 11:12
Igneli, aš tai manau jei apsilankyčiau tavo upeliuose tai ir pagaučiau ant savo masalų, kaip ir tu greičiausiai pagautum ant savo masalų mano upeliuose :ruko Ir kogero sunku butu tada kalbėt, kad butent tokie ar tokie masalai dirba tik konkrečiame upelyje.
 #463907   LM66
 04 Bal 2013 18:32
gal kas kur nors esate uzmate pirkti raudonai apvesta karkvabali, busiu dekingas, ar ba gal kas turi atliekama ? :grin:
Prikabinti failai
DSC_6688_zps1e29f71b.jpg
 #463915   LM66
 04 Bal 2013 18:46
dekui kolegos uz info, ten jau seniai maciau, bet ne tie ko man reikia, pirkau pernai toki kazkokioj zukles pardoj,ir niekur neatrandu dabar .
gal nuotraukos autorius ir to vobliko savininkas ka patars :grin:
 #463925   aras-paukstis
 04 Bal 2013 19:13
tomaaazas rašė:gal kas kur nors esate uzmate pirkti raudonai apvesta karkvabali, busiu dekingas, ar ba gal kas turi atliekama ? :grin:

tai yra dorado karkvabalis. toki pirkau romadoj kalvariju gatveje pries pusantro menesio. pasiemiau paskutini. pries kokias 3 savaites lankiausi, tai dar neatveze. aplamai skurdus dorado pasirinkimas likes. sako kad laukia uzvezimo tik neaisku kada jis bus. belieka palaukt. o gal jau dabar ir uzveze
 #463976   Daugirdas
 04 Bal 2013 20:55
tomaaazas rašė:gal kas kur nors esate uzmate pirkti raudonai apvesta karkvabali, busiu dekingas, ar ba gal kas turi atliekama ? :grin:
Niekas neatsakė teisingai :) Šis karkvabalis iš Rusijos, Lietuvoje tik kažkada vienoje Kauno didmenos parduotuvėje kelis vienetus esu matęs. Kaip kituose miestuose nežinau.
Paskutinį kartą redagavo 1 Daugirdas. Iš viso redaguota 4 kartus.
 #463977   LM66
 04 Bal 2013 20:59
Niekas neatsakė teisngai :) Šis karkvabalis iš Rusijos, Lietuvoje tik kažkada vienoje Kauno didmenos parduotuvėje kelis vienetus esu matęs. Kaip kituose miestuose nežinau.[/quote]

butent , ir man taip sake kai pirkau, tiesiog pardavejas sako"nenori pabandyt" rusu auksarankiu, tai ir paemiau, bet daigciukas vertas demesio :gutgut
 #463982   LM66
 04 Bal 2013 21:09
tas tiesa,trisakis didokas. beje bent as ji kiek patobulinau ir padariau letai skestanti, ir metasi super, ne tik upetakiams puikiai tinka, bet is sapalams( aisku cia atskira tema ir reiktu padiskutuoti ten :) )
 #463992   siJonas
 04 Bal 2013 21:29
Pora sezonu atgal Salmo tiny karkvabalis (skestantis) man sugaude didelius kiekius upetakiu. Tiesa reikia pastebeti, kad dydziai manes tu upetakiu netenkino.
 #463994   siJonas
 04 Bal 2013 21:31
Na mano nuomone tai kitokia butu. Man upetakiu zukleje sukremis yra kol kas d konkretus favoritai: Kometa su melinais taskais ant sono ir ivairiu spalvu aglijos (pagrinde sidabras ir varis).
 #464008   looking4snow
 04 Bal 2013 22:25
Man irgi paprasta Aglia absoliuciai rezultatyviausia, o Longai jokiu stebuklu nerodo. Tik Aglia ne sidabras ir ne varis, o geltona geriausia. :grin: Zodziu, kiek zmoniu, tiek ir dirbanciu masalu. Kiekvienam savo. :gutgut
 #464023   Slovak
 04 Bal 2013 23:01
is sukriu praeita sezona nudziugino Mepps XD AG, toks universlus buvo ir lydekai ir eseriui ir upetakiai labai puikiai imdavo ji.
Ir per Velyku antra diena jis irgi nenuvyle
 #464045   Sakys
 05 Bal 2013 06:54
Masalais reikia tikėti, aš kartais pažvejoju su draugu, jis gaudo geltonais longais aš sidabrinėm kometom rezultatai panašiai vienodi. Aš savo longams buvau davęs kelias galimybes apsižuvinti, bet jiems net nepavyko :ruko ;;yel
 #464486   Mistake
 06 Bal 2013 13:49
Slovak rašė:is sukriu praeita sezona nudziugino Mepps XD AG, toks universlus buvo ir lydekai ir eseriui ir upetakiai labai puikiai imdavo ji.
Ir per Velyku antra diena jis irgi nenuvyle
kiek bandziau mepps xd, tai daznai pasitaikydavo, jog lapelis nustodavo suktis vedimo metu.
 #464492   Mistake
 06 Bal 2013 14:00
looking4snow rašė:Man irgi paprasta Aglia absoliuciai rezultatyviausia, o Longai jokiu stebuklu nerodo. Tik Aglia ne sidabras ir ne varis, o geltona geriausia. :grin: Zodziu, kiek zmoniu, tiek ir dirbanciu masalu. Kiekvienam savo. :gutgut
aglia long geriau valdosi nei aglia, galiu paprasciau paimti didesni gyli pravedimo metu, be to longas turi bonusa: raudona rutuliuka.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė