užklysta kartais, daugiau šlakiai.tidass rašė:Ar galima tiketis lasisos kauno mieste Nemune netoli heso?
turiu nuogirda kad ten pagavo 8kg patina
užklysta kartais, daugiau šlakiai.tidass rašė:Ar galima tiketis lasisos kauno mieste Nemune netoli heso?
tidass rašė:Ar galima tiketis lasisos kauno mieste Nemune netoli heso?
gaudo prie pat HE ir vargo nemato, pagauna irgi sočiai, GA retai kada ten aplanko, jei netyngėsiu, surasiu žurnale dar straipsnį su fotkėm.tidass rašė:prie heso 500 metru niekas ir nezvejoja zemupy, ten filmuojama kameromis, greit prisistato GA.. ;) apie pusantro km nuo heso.
cia prie ruso gaude ga ten kazka, dabar tai pasiektas toks lygis kad su valtim plaukioja, drocina(kabliauja) ir nebijo ;)tidass rašė:prie heso 500 metru niekas ir nezvejoja zemupy, ten filmuojama kameromis, greit prisistato GA.. ;) apie pusantro km nuo heso.
Blizgė dirbs, kaip dirbusiVegys rašė:Pakeitus blizgių kablius į +50 % didesnius (tokius pasiūlė pardavėjas) - Troc 22 g darbas nepasikeis į netinkamą ? Kablių numerių nežinau ... 50 % didesni iš akies.
Ant sąlyginai mažų blizgių, tokių ~ 5cm uždėti pas mane Owner 1 nr ir Gamakatsu 1/0 nr kabliai, tokie jau tikrai ne vaikiški. Kadangi blizgės labiau tokios gaubtos ir agresyvesnės, tai darbas tikrai nenukenčia.Vegys rašė:Pakeitus blizgių kablius į +50 % didesnius (tokius pasiūlė pardavėjas) - Troc 22 g darbas nepasikeis į netinkamą ? Kablių numerių nežinau ... 50 % didesni iš akies.
kuo didesnis kablys, tuo is storesnes vielos jis gaminamas. man asmeniskai 2nr ownerius ST-36 zuvis buvo siemet atlenkus. 1 nr ST-41 nebebuvo tokiu bajeriu. taip kad kuo didesnis kablio nr tuo is storesnes vielos ji padarytas. dabar ant vartikliu viensakiu 3/0 uzvarvolinau. grynai del vielos storio ir tikriai ne kabliavimui viensakius ant vartikliu dejau.matamode rašė:Gal ir pas mane dar pilnaties poveikis pasilikes,bet as irgi nelabai suprantu,kuriu galu reik 50% platesnio trisakio,nei blizges plotisjuk ne trisakio kablio lenkimo plotis lemia jo tvirtuma
bet yra tarkim ir tie patys kensawada,kuriu visi dydziai vienodai stipraiai laiko.o kuo didesnis ant blizges kablys,tuo ir zacepai daznesni(kas paskui baido zuvi),ir ju praradimai didesni.o viensakis nemanau ,kad labai tinkamas kablys,labiausiai vertinu as dvisakius,tiek ant blizgiu,tiek net ir ant vobleriu kai kurSauliusM rašė:kuo didesnis kablys, tuo is storesnes vielos jis gaminamas. man asmeniskai 2nr ownerius ST-36 zuvis buvo siemet atlenkus. 1 nr ST-41 nebebuvo tokiu bajeriu. taip kad kuo didesnis kablio nr tuo is storesnes vielos ji padarytas. dabar ant vartikliu viensakiu 3/0 uzvarvolinau. grynai del vielos storio ir tikriai ne kabliavimui viensakius ant vartikliu dejau.matamode rašė:Gal ir pas mane dar pilnaties poveikis pasilikes,bet as irgi nelabai suprantu,kuriu galu reik 50% platesnio trisakio,nei blizges plotisjuk ne trisakio kablio lenkimo plotis lemia jo tvirtuma
ir mano galva, dvisakis - humaniskiausias kablys, turiu zinoma ir Drennan trisakiuku, nedidelems trubkems, bet ten du is triju gyliu - be uzkarpeliumatamode rašė:... viensakis nemanau ,kad labai tinkamas kablys,labiausiai vertinu as dvisakius,tiek ant blizgiu,tiek net ir ant vobleriu kai kur
kodel?f'eD rašė:dvisakis - humaniskiausias kablys
logika tokia, kad maziau isdrasko ziomenis, jei neketini imti zuvies. daugiau sansu apsigynti..SauliusM rašė:kodel?f'eD rašė:dvisakis - humaniskiausias kablysneikirtau logikos.
Ten oranžinis kembrikas užmautas. Asmeniškai tik salatį esu suvyliojęs, bet yra kur žmonės pagauna taip papuošus kablius.Vegys rašė:
shelwius - izoliacijos gabaliukas prideda kibimų ?
Nu man 8nr viensakio kazkodel neatlenkia. Nebent nepasikerta,issirauna,bet jei normaliai pasikerta,tai atlenkt neatlenkia. Nesakau,kad tokius reikia det ant blizgiu,bet 50% didesni nei numatyta vien del to,kad "neatlenktu",tai tikrai biski briedas.shelwius rašė:Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia,
kablys rašė:Nu man 8nr viensakio kazkodel neatlenkia. Nebent nepasikerta,issirauna,bet jei normaliai pasikerta,tai atlenkt neatlenkia. Nesakau,kad tokius reikia det ant blizgiu,bet 50% didesni nei numatyta vien del to,kad "neatlenktu",tai tikrai biski briedas.shelwius rašė:Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia,
Geriau uzkibus zuviai islaikykit truputi salta prota ir bus tvarkoj viskas su tais kabliais
Tie, iš akies 50 % didesni kabliai nei standartiniai išlendą už blizgės po 1-2 mm į abi puses.shelwius rašė:p.s. su savo pareiškimais, kad kabliautojas, tai atsargiau geriau... Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia, o kur foto- nėra jie labai jau platesni už pačią vartiklę.
Aš ir naudoju didesnius kablius, ir nesu kabliautojas :P taciau jie butini, nes patina pakirsti nera lengva, del jo islenktu zabtu, dazniausiai ant lupos odeles ar pleves isisega mazas kablys, net nekalbu apie mazo kablio atlenkima ir panasiaiVegys rašė:Reiškiasi tiek aš, tiek Saulius - prasti kabliautojai. Neužkabliavom nieko (apart žolių + vienos lydekaitės). Kiba reiks kablius didint ?