Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #411871   matamode
 03 Spa 2012 20:34
tidass rašė:Ar galima tiketis lasisos kauno mieste Nemune netoli heso?
turiu nuogirda kad ten pagavo 8kg patina :?

gal butent del to ten ir yra bet kokia zvejyba draudziama
 #411969   tidass
 04 Spa 2012 10:07
prie heso 500 metru niekas ir nezvejoja zemupy, ten filmuojama kameromis, greit prisistato GA.. ;) apie pusantro km nuo heso.
 #411999   shelwius
 04 Spa 2012 12:52
tidass rašė:prie heso 500 metru niekas ir nezvejoja zemupy, ten filmuojama kameromis, greit prisistato GA.. ;) apie pusantro km nuo heso.
gaudo prie pat HE ir vargo nemato, pagauna irgi sočiai, GA retai kada ten aplanko, jei netyngėsiu, surasiu žurnale dar straipsnį su fotkėm.
 #412035   martynasm
 04 Spa 2012 14:17
tidass rašė:prie heso 500 metru niekas ir nezvejoja zemupy, ten filmuojama kameromis, greit prisistato GA.. ;) apie pusantro km nuo heso.
cia prie ruso gaude ga ten kazka, dabar tai pasiektas toks lygis kad su valtim plaukioja, drocina(kabliauja) ir nebijo ;)
 #412424   Vegys
 05 Spa 2012 18:14
Pakeitus blizgių kablius į +50 % didesnius (tokius pasiūlė pardavėjas) - Troc 22 g darbas nepasikeis į netinkamą ? Kablių numerių nežinau ... 50 % didesni iš akies.
 #412451   ciobrelis
 05 Spa 2012 20:18
Vegys rašė:Pakeitus blizgių kablius į +50 % didesnius (tokius pasiūlė pardavėjas) - Troc 22 g darbas nepasikeis į netinkamą ? Kablių numerių nežinau ... 50 % didesni iš akies.
Blizgė dirbs, kaip dirbusi :)
 #412521   shelwius
 06 Spa 2012 08:19
Vegys rašė:Pakeitus blizgių kablius į +50 % didesnius (tokius pasiūlė pardavėjas) - Troc 22 g darbas nepasikeis į netinkamą ? Kablių numerių nežinau ... 50 % didesni iš akies.
Ant sąlyginai mažų blizgių, tokių ~ 5cm uždėti pas mane Owner 1 nr ir Gamakatsu 1/0 nr kabliai, tokie jau tikrai ne vaikiški. Kadangi blizgės labiau tokios gaubtos ir agresyvesnės, tai darbas tikrai nenukenčia.

Paveikslėlis
 #412589   kablys
 06 Spa 2012 14:24
O leiskit paklaust,kam jum tokie kabliai reikalingi? Ar kad geriau kibtu,ar kad dazniau uz sono ar nugaros pasikirstu?
Suprantu kai kabliai keiciami i tvirtesnius,astresnius,nu bet kai keliais dydziais didesniais,tai ka as zinau...
 #412594   Vegys
 06 Spa 2012 14:57
"kad geriau kibtu" - kažin, ar kabliai vilioja žuvį.
"kad dazniau uz sono ar nugaros pasikirstu" - tikrai ne . Kalbam, apie mėgėjišką žūklę.

Keičiau, nes sako, jog standartiniai kabliai / žiedeliai per silpni.

shelwius - izoliacijos gabaliukas prideda kibimų ?
 #412629   matamode
 06 Spa 2012 20:02
Gal ir pas mane dar pilnaties poveikis pasilikes,bet as irgi nelabai suprantu,kuriu galu reik 50% platesnio trisakio,nei blizges plotis :?: juk ne trisakio kablio lenkimo plotis lemia jo tvirtuma :idea:
 #412636   SauliusM
 06 Spa 2012 21:08
matamode rašė:Gal ir pas mane dar pilnaties poveikis pasilikes,bet as irgi nelabai suprantu,kuriu galu reik 50% platesnio trisakio,nei blizges plotis :?: juk ne trisakio kablio lenkimo plotis lemia jo tvirtuma :idea:
kuo didesnis kablys, tuo is storesnes vielos jis gaminamas. man asmeniskai 2nr ownerius ST-36 zuvis buvo siemet atlenkus. 1 nr ST-41 nebebuvo tokiu bajeriu. taip kad kuo didesnis kablio nr tuo is storesnes vielos ji padarytas. dabar ant vartikliu viensakiu 3/0 uzvarvolinau. grynai del vielos storio ir tikriai ne kabliavimui viensakius ant vartikliu dejau.
 #412642   matamode
 06 Spa 2012 21:21
SauliusM rašė:
matamode rašė:Gal ir pas mane dar pilnaties poveikis pasilikes,bet as irgi nelabai suprantu,kuriu galu reik 50% platesnio trisakio,nei blizges plotis :?: juk ne trisakio kablio lenkimo plotis lemia jo tvirtuma :idea:
kuo didesnis kablys, tuo is storesnes vielos jis gaminamas. man asmeniskai 2nr ownerius ST-36 zuvis buvo siemet atlenkus. 1 nr ST-41 nebebuvo tokiu bajeriu. taip kad kuo didesnis kablio nr tuo is storesnes vielos ji padarytas. dabar ant vartikliu viensakiu 3/0 uzvarvolinau. grynai del vielos storio ir tikriai ne kabliavimui viensakius ant vartikliu dejau.
bet yra tarkim ir tie patys kensawada,kuriu visi dydziai vienodai stipraiai laiko.o kuo didesnis ant blizges kablys,tuo ir zacepai daznesni(kas paskui baido zuvi),ir ju praradimai didesni.o viensakis nemanau ,kad labai tinkamas kablys,labiausiai vertinu as dvisakius,tiek ant blizgiu,tiek net ir ant vobleriu kai kur :roll:
 #412645   f'eD
 06 Spa 2012 21:34
matamode rašė:... viensakis nemanau ,kad labai tinkamas kablys,labiausiai vertinu as dvisakius,tiek ant blizgiu,tiek net ir ant vobleriu kai kur :roll:
ir mano galva, dvisakis - humaniskiausias kablys, turiu zinoma ir Drennan trisakiuku, nedidelems trubkems, bet ten du is triju gyliu - be uzkarpeliu :gutgut
 #412649   SauliusM
 06 Spa 2012 21:43
f'eD rašė:dvisakis - humaniskiausias kablys
kodel? :roll: neikirtau logikos.
 #412651   f'eD
 06 Spa 2012 21:53
SauliusM rašė:
f'eD rašė:dvisakis - humaniskiausias kablys
kodel? :roll: neikirtau logikos.
logika tokia, kad maziau isdrasko ziomenis, jei neketini imti zuvies. daugiau sansu apsigynti..
 #412720   shelwius
 07 Spa 2012 11:06
Vegys rašė:
shelwius - izoliacijos gabaliukas prideda kibimų ?
Ten oranžinis kembrikas užmautas. Asmeniškai tik salatį esu suvyliojęs, bet yra kur žmonės pagauna taip papuošus kablius.

p.s. su savo pareiškimais, kad kabliautojas, tai atsargiau geriau... Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia, o kur foto- nėra jie labai jau platesni už pačią vartiklę.
 #412761   kablys
 07 Spa 2012 16:29
shelwius rašė:Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia,
Nu man 8nr viensakio kazkodel neatlenkia. Nebent nepasikerta,issirauna,bet jei normaliai pasikerta,tai atlenkt neatlenkia. Nesakau,kad tokius reikia det ant blizgiu,bet 50% didesni nei numatyta vien del to,kad "neatlenktu",tai tikrai biski briedas.
Geriau uzkibus zuviai islaikykit truputi salta prota ir bus tvarkoj viskas su tais kabliais ;-)
 #412793   matamode
 07 Spa 2012 18:56
kablys rašė:
shelwius rašė:Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia,
Nu man 8nr viensakio kazkodel neatlenkia. Nebent nepasikerta,issirauna,bet jei normaliai pasikerta,tai atlenkt neatlenkia. Nesakau,kad tokius reikia det ant blizgiu,bet 50% didesni nei numatyta vien del to,kad "neatlenktu",tai tikrai biski briedas.
Geriau uzkibus zuviai islaikykit truputi salta prota ir bus tvarkoj viskas su tais kabliais ;-)

nezinau kaip jus ten jas lupat ,bet ir man,nei 6nr trisakiu,ant vobleriu nelankstydavo,nei 11nr ant mushkes neatlenke dabar .teisingai kablys sako-svarbiausia saltas protas :ruko
 #412806   Vegys
 07 Spa 2012 19:21
shelwius rašė:p.s. su savo pareiškimais, kad kabliautojas, tai atsargiau geriau... Saulius teisingai sakė- mažesnį kablį atlenkia, o kur foto- nėra jie labai jau platesni už pačią vartiklę.
Tie, iš akies 50 % didesni kabliai nei standartiniai išlendą už blizgės po 1-2 mm į abi puses.
matamode / cesius - čia kabliautojo įranga ar ... ?
 #412816   matamode
 07 Spa 2012 19:35
Galima ir dviprasmiskai taip verint.tuo labiau ,kad vakar,visai netoli taves,net trys zuvys istrauktos ,ikabinus jas visas uz nugaros peleku :neutral:
 #412827   Vegys
 07 Spa 2012 19:51
Reiškiasi tiek aš, tiek Saulius - prasti kabliautojai. Neužkabliavom nieko (apart žolių + vienos lydekaitės). Kiba reiks kablius didint ? :roll:
 #412842   Rolandas Burauskas
 07 Spa 2012 20:06
Sveiki. Siandien su tevuku 10h "atidirbom" Neryje, bet nieko. buvo ir isejimu nemazai ir viena trylikine mamke istraukta. Prie musu pasvere. Visai jau vakare vienas lasius nusipurte netoli mano tevuko. sake neblogas egzempliorius buvo. Labiausiai gaila upetakiuko, dar nepasiekusio spridzio dydzio pasimaisiusio po vartykles trisakiu. Deja jam niekas nepadejo. Tai tiek. Kata savaitgali gal meginsim auksciau Vilniaus pavaziuot.
 #412858   ciobrelis
 07 Spa 2012 20:27
Vegys rašė:Reiškiasi tiek aš, tiek Saulius - prasti kabliautojai. Neužkabliavom nieko (apart žolių + vienos lydekaitės). Kiba reiks kablius didint ? :roll:
Aš ir naudoju didesnius kablius, ir nesu kabliautojas :P taciau jie butini, nes patina pakirsti nera lengva, del jo islenktu zabtu, dazniausiai ant lupos odeles ar pleves isisega mazas kablys, net nekalbu apie mazo kablio atlenkima ir panasiai :)
 #412886   Vegys
 07 Spa 2012 21:02
Susipažinkime - didysis "kabliautojas" (žuvų baidytojas) SauliusM
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #412900   kablys
 07 Spa 2012 21:41
Nu,kol taisykles situ dalyku nereglamentuoja,tai taip iseina,kad kas nedraudziama,tas galima. Belieka tik tiketis,kad zvejodami tokiais irankiais,visas uz sono ar peleko istrauktas zuvis tvarkingai paleidziat... Be abejo smagu ir tai,kad ir kabliautojams ne visada pavyksta kazka rimtesnio uzkabliauti -liežvis
 #412908   Vegys
 07 Spa 2012 21:54
Gaila, kad ne visi žmonės jumoro jausmą turi ...
kablys : "Belieka tik tiketis,kad zvejodami tokiais irankiais" - pakomentuok plačiau, apie kokius įrankius kalbi. Ar kalbi bile kad kalbėt
 #412914   kablys
 07 Spa 2012 22:14
Nieko asmenisko,Vegy. As tik sakau,kad det didesnius uz blizge ar vobleri kablius vien tam,kad zuvis neatlenktu yra briedas. As tikrai nesiimsiu tvirtint nuo kokio dydzio kabliai galetu but traktuojami kaip kabliavimo irankis,be to,nepulsiu gilintis i tu masalu traukimo budus,ar zmoniu zvejojanciu jais vidini pasauli. Jau buvo mineta,kad siais laikais tikrai galima rast patikimu kabliu ir ne butinai dvigubai ar trigubai didesniu ir taip pat ka daryt,kad zuvis ju neatlenktu.
O del jumoro jausmo,tai taip-tikrai gaila,kad ne visi ji turi,o taip pat biski gaila,kad noras sugaut didele zuvi neretai zmonems aptemdo blaivu prota... ;-)
 #412967   shelwius
 08 Spa 2012 08:53
Dėl kablių dydžio- jei gaudot tokias lašišaites iki ar apie 10 kg tai beabejo neatlenkia ir didesnė nevisuomet atlenkia. Bet kai šįmet užtaikėm ant monstrinių, tai tokios tikrai ne vienam atlenkė 2nr Ownerį... Matėt juk Sauliaus patinuką ~17kg... O 1nr ar 1/0 nr kablys nėra jau baisiai didelis ant blizgės, net ir salačiui kai kas tokius deda. Gal foto kur dėjau toks rakursas gavosi, kad dideli baisiai inkarai atrodo, va kitu kampu kiek kitaip- vartiklė 65mm, kablys- Gamakatsu 1/0 :

Paveikslėlis
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė