Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #405353   andrewsas
 12 Rgs 2012 19:05
Vegys rašė:o tai kas blogai, kad stengiamasi pateikt masalą prie dugno ?
As neparasiau prie dugno, as parasiau "ridenasi dugnu" su srove. Skirtumas juk yra. Xebra savaime metymas pries srove nera nei blogai nei ka, bet nebukim struciai ir nekaisiokim galvu i smeli, apsimesdami, kad tokio reiskinio kaip pagavimas blizge i sona nera :/braj; Yra ir nemazai veikeju tai daro tikslingai.
Sauliau Vegys paprase patikslinti, as patikslinau kaip suprantu :ruko
P.S.: apskritai mano nuomone metymas kiek pries srove siaip jau nelabai turi prasme jeigu vadovautis logika, kad svarbiausia masala maksimaliai ilgai pravesti/islaikyti zuvies buvimo vietoje ;-).
 #405392   SauliusM
 12 Rgs 2012 19:51
DainiusM rašė:pats kurstai dabar situacija, kad tik kas nors susikivircytu, smagiau bus?
p.s. jei butum skaites tai ka rasiau, o ne tik tai ka pats nori matyti, tai butum mates, kad kalba ejo ne apie spiningistus, o apie tam tikra pravedima... ir beja, zinau tikrus atvejus kai vobleriai (viena zinau ir su vartikle) buvo kaip priklauso snukyje. Jas sunku pagaut, beabejo uzgitarint lengviau, bet juk daug smagiau butu pagauti kaip priklauso. Na bent man taip atrodo... :roll:
kad uzgitarint lengviau tai nieks ir nesigincyja. ne veltui kaikurie veikejai pilkeriais gaudo. bet pagaut su vobleriu ar vartikle normaliai ne joks ne stebuklas. net 3 vnt ant tvisterio normaliai paemusius esu mates. be bajeriu cia. man tik nepatiko tas faktas, kad visi metantys pries srove iskart apsaukiami kabliautojais. nu tikrai taip nera.
 #405394   Wytux
 12 Rgs 2012 19:58
DainiusM rašė:
darencas rašė:
Wytux rašė: o tai kaip muselininkai tada - juk is principo musele irgi tik dugnu ridena pasrovui .. jei pataiko valas tarp zabtu- yra. Nelabai tikisi kad museles visos giliai gerkleje buna..... :roll:
o kodel musele turi eti butent dugnu ?
aga ir man labai parupo suzinot... kodel dugnu? :)
nu gerai, palei dugna tebunie, nes ne su palukianciom lasisas dubasinat... :roll: lygiai taip pat kaip vobleris ar blizge ne dugnu ridenasi visa laika .. bet klausimas tas pac- is isores i snuki musele isikerta ar daugumoj atveju buna gerkleje?
 #405401   DainiusM
 12 Rgs 2012 20:13
Muses nesu mates is isores, aisku ne tiek daug as anu ir mates, bet kiek prie manes istrauke- visos buvo burnoj.
Sauliau, matai... jei meti biski auskciau tam, kad nugramzdint iki pravodkes pradzios tai ok, kai pradedi pravodke masalas jau buna savo vietoj ir pakankamai priskendes. Bet jei bicas kala konkreciai istrizai ir velka visa kelia pasroviui tai nu... :) Beja, dideli trisakiai irgi tam naudojami, siaip yra gi pakankamai galingu bet nearklisku anuju... cia siaip pamastymas.
p.s. pagal jau pernai internete gulincia info matosi, kad didziaja dali musem sugaude ant mazu ~8nr kobinio ristu muselioku. cia siaip pamastymui...
 #405403   Minras
 12 Rgs 2012 20:16
kažkaip labai daug emocijų dėl šūdo :), pas mus normaliai lašišų gaudymo net kultūros negali būti susiformavusios ir eGzertais vadintis abejoju ar kas gali, skandinavai jau turi šimtmečių tradicijas ir taisykles bei rekomendacijas, LT stebiu situacija chaotiška dabar, nėra nei nerašytų taisyklių nei susitarimų visi dirba bandos jausmo apimti, vienas pagavo subego krūva ir visi bando ištaškyt vandenį toje vietoje :D, o poto tas VIENAS užsimauna vainiką ant galvos užsilipa ant bačkos ir pasakoja kaip jas reikia gaudyt bei pyksta jei kas nors mano kitaip :D, viskas turi vykti ramiai ir tiek, aš pvz muselininkas ir jei atvažiuoju randu žvejojančius žmones net netraukiu meškerių, nes geriau papizdelint nei bandyt spraustis ir nuotaika geresnė ir situacija galima įvertint bei bandyt nuvažiuot kitur tiek tos bėdos, to pačio noriu ir iš kitų, nors man tik vieną kartą girtas diedukas užsimiršęs prieš nosį atsistojo ir užmetė :D. Geriau eikit maps.lt nagrinėt nei peštis.
 #405405   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:21
DainiusM rašė:Sauliau, matai... jei meti biski auskciau tam, kad nugramzdint iki pravodkes pradzios tai ok, kai pradedi pravodke masalas jau buna savo vietoj ir pakankamai priskendes.
aciu dievui,pagaliau ne visi metantys pries srove yra kabliautojai...
DainiusM rašė: Beja, dideli trisakiai irgi tam naudojami, siaip yra gi pakankamai galingu bet nearklisku anuju... cia siaip pamastymas.
p.s. pagal jau pernai internete gulincia info matosi, kad didziaja dali musem sugaude ant mazu ~8nr kobinio ristu muselioku. cia siaip pamastymui...
yra tiesos. kad stiprius 4nr kablius imanoma atrast tikiu. galbut net 6...nors jau ir del 6 nr man abejoniu kyla. nu o 8nr tai cia lasisom max iki metro ilgio nu dar mazesnem dazniausiai. nu netikiu tokiu stebuklingu laikymu. ypac po to,kai man ne viena net 2nr atraitojo...
beje. kaip tik siandien akis i situos ganau:
https://www.ownerhooks.com/catalog/prod ... ucts_id=40
as asmeniskai tai labai noreciau atrast neatlenkiamus kablius kokiu 7cm vobleriui tinkamus. pats gi matei, kad viensakius sukabines buvau net. tai cia bene del kabliavimo as viensakius kabinau?
 #405410   DainiusM
 12 Rgs 2012 20:28
Uzsidek dvisakius partrige salare skirtus trubkem ir bus tau laime... :)
p.s. o ta zajavke pirma cia labai laiku ir vietoj, m? :)
 #405412   Minras
 12 Rgs 2012 20:29
SauliusM rašė:
DainiusM rašė:Sauliau, matai... jei meti biski auskciau tam, kad nugramzdint iki pravodkes pradzios tai ok, kai pradedi pravodke masalas jau buna savo vietoj ir pakankamai priskendes.
aciu dievui,pagaliau ne visi metantys pries srove yra kabliautojai...
DainiusM rašė: Beja, dideli trisakiai irgi tam naudojami, siaip yra gi pakankamai galingu bet nearklisku anuju... cia siaip pamastymas.
yra tiesos. kad stiprius 4nr kablius imanoma atrast tikiu. galbut net 6...nors jau ir del 6 nr man abejoniu kyla. nu o 8nr tai cia lasisom max iki metro ilgio nu dar mazesnem dazniausiai. nu netikiu tokiu stebuklingu laikymu. ypac po to,kai man ne viena net 2nr atraitojo...
beje. kaip tik siandien akis i situos ganau:
https://www.ownerhooks.com/catalog/prod ... ucts_id=40
as asmeniskai tai labai noreciau atrast neatlenkiamus kablius kokiu 7cm vobleriui tinkamus. pats gi matei, kad viensakius sukabines buvau net. tai cia bene del kabliavimo as viensakius kabinau?
pernai susikibę į atlapus su rimtu "tėvuku" buvom ant 11nr. dvišakio kabliuko rištos muselės :D .
P.s. ir plaukiančiu šniūru jei ka :D
 #405413   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:31
DainiusM rašė:Uzsidek dvisakius partrige salare skirtus trubkem ir bus tau laime... :)
p.s. o ta zajavke pirma cia labai laiku ir vietoj, m? :)
nu ta zajavke yra kokia yra po tavo zajavkes apie skandinavu autoriteto zajavkes...
partridge dvisakius sakai... :roll: beveik skaitai mano mintis. kai tik viensakius partridge F1 emiau. :lol: teks matyt ir dvisakiu pasiimt pabandymui.
 #405415   DainiusM
 12 Rgs 2012 20:32
butent salarus... ir butent trubkem skirtus, anu kotelis trumpas ir ausis neuzriesta i virsu.
 #405418   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:36
DainiusM rašė:butent salarus... ir butent trubkem skirtus, anu kotelis trumpas ir ausis neuzriesta i virsu.
tai supratau, o juos praskest gali inerimui i kilpa vobos ar uzlituoti anie ir neprasiskecia?
 #405419   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:37
Minras rašė:pernai susikibę į atlapus su rimtu "tėvuku" buvom ant 11nr. dvišakio kabliuko rištos muselės :D .
ir kuom tai baigesi?
 #405420   DainiusM
 12 Rgs 2012 20:39
SauliusM rašė:
DainiusM rašė:butent salarus... ir butent trubkem skirtus, anu kotelis trumpas ir ausis neuzriesta i virsu.
tai supratau, o juos praskest gali inerimui i kilpa vobos ar uzlituoti anie ir neprasiskecia?
Negalima. Suvirinti tarpusavyje...
Paveikslėlis
 #405422   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:41
DainiusM rašė: Negalima. Suvirinti tarpusavyje...
tai biski gaidys, nes tada per du ziedelius prie vobo turesi kabint, nes kitaip tai stoves gaidiskai sonu. o kai du ziedus desi, tai jau biski ilgis gaunasi ir tarpusavy gali kabintis.
 #405423   Minras
 12 Rgs 2012 20:42
SauliusM rašė:
Minras rašė:pernai susikibę į atlapus su rimtu "tėvuku" buvom ant 11nr. dvišakio kabliuko rištos muselės :D .
ir kuom tai baigesi?
liudnai :) ano naudai, pasitasėm kurį laiką aš bandžiau įsivaryt tarp savęs ir kranto bet anas kažkodėl nenorėjo :D per gili vieta vienam išsikelt buvo paprasčiausiai ir aišku patirties tame nulis tai greit schemos sugalvot nepavyko, matyt kabliukas išsimakalavo ir gražiai išsikabino.
 #405425   Tironas
 12 Rgs 2012 20:44
Wytux rašė: nu gerai, palei dugna tebunie, nes ne su palukianciom lasisas dubasinat... :roll: lygiai taip pat kaip vobleris ar blizge ne dugnu ridenasi visa laika .. bet klausimas tas pac- is isores i snuki musele isikerta ar daugumoj atveju buna gerkleje?
pernai beveik visos museline pagautos lasisos buvo pagautos naudojant pllaukianti arba Plaukianti/ su sink2 galiuku ir ant mazu 11-9nr musikiu. visiskai nera raikalo skandinti ir siemet.
as aisku negaliu irodyt,. bet is surinktu nuogirdu didele dalis lasisu iki siol pagauta uzkabliavus ( na nesamoningai galbut).
gal saulius irgi pasakys kiek jo pagautu lasisu buvo graziai apziojusiu masala ir kiek uz uodegos arba nugaros? as manau kad niekur begti nereiketu tiek kiek buvo aprasyta, jei graziai burnytei but buve kabliai (nesmerkiu ir nekaltinu, tiesiog turiu teise taip galvoti)
 #405426   Tironas
 12 Rgs 2012 20:45
Minras rašė:
SauliusM rašė:
ir kuom tai baigesi?
liudnai :) ano naudai, pasitasėm kurį laiką aš bandžiau įsivaryt tarp savęs ir kranto bet anas kažkodėl nenorėjo :D per gili vieta vienam išsikelt buvo paprasčiausiai ir aišku patirties tame nulis tai greit schemos sugalvot nepavyko, matyt kabliukas išsimakalavo ir gražiai išsikabino.
leisiu sau speti kad vedamas iprocio darei pakirtima. arklystu?
 #405429   SauliusM
 12 Rgs 2012 20:49
Minras rašė: matyt kabliukas išsimakalavo ir gražiai išsikabino.
nu tai kaip ir nelabai yra kokias isvadas daryt. as tai sau priejau isvados, kad labai gerai yra naudot ~10cm voblerius sitai zuviai. tai ant anu ir normalus kabliai normaliai gula ir tokie gal net ir erzina ta zuvi labiau. ir tikrai dideliu masalu nesibaido ta zuvis. pernai viena isvis ant dzerko buvau ikales 15cm, o siemet ant voblerio 12,5cm tai kartais kyla minciu, o kam ten tada smulkintis. aisku, neneigsiu, kad buna dienu kai dideli neisiulysi o i mazuti sureaguoja. bet nu vienareiksmisku teiginiu sitoj vietoj nedaryciau ir sakyciau kad mano 15 metu praktika bebandant gaudyt sita zuvi yra per maza, kad padaryt kazkokius vienareiksmiskus teiginius ar isvadas. o ir zuvies pas mus ne tiek daug (bent iki siu metu buvo) kaip pas kokius Norvegus, kad statistikos daug pririnkt butu galima. vienais metais kazkas vienaip, kitais vel kazka naujo atrandi ir kitaip...
 #405431   Wytux
 12 Rgs 2012 20:49
Tironas rašė: pernai beveik visos museline pagautos lasisos buvo pagautos naudojant pllaukianti arba Plaukianti/ su sink2 galiuku ir ant mazu 11-9nr musikiu.
Tai kaip tada su teorija kad kildamos lasisos nesimatina ? nes gaunasi kad maitinasi jei muses ima- nes sunku butu tiketi, kad maza musele veja salin kaip koki morkava vobleri .. ?
 #405435   Minras
 12 Rgs 2012 20:53
liudnai :) ano naudai, pasitasėm kurį laiką aš bandžiau įsivaryt tarp savęs ir kranto bet anas kažkodėl nenorėjo :D per gili vieta vienam išsikelt buvo paprasčiausiai ir aišku patirties tame nulis tai greit schemos sugalvot nepavyko, matyt kabliukas išsimakalavo ir gražiai išsikabino.[/quote]

leisiu sau speti kad vedamas iprocio darei pakirtima. arklystu?[/quote]

ne labai ramiai tarp kitko, netgi leidau pakramsnot.
Man vat niekaip nedaeina dėl to lakstymo krantu, nes kažkaip su muse esu girdėjęs kartą kitą kaip nulekia žuvis už posūkio net :), bet 100m max. o ir man kiek teko su jomis susidurt tai lygioj vietoj nu gal backingo 20m paprašė bet nedaugiau, užgulei gerai ir jinai ateina, o spiningu kiek girdžiu ir esu matęs neryje tai vos ne kilometrais prabėga.
 #405436   DainiusM
 12 Rgs 2012 20:53
...jei apzioja, tai nebutinai po to nurytu... gal but suveikia reakcija i maisto kazkokio pazystamo dirgikli ar koks velnias... bet, kad zioja ir ima i burna pipyskine musike tai faktas.
 #405444   SauliusM
 12 Rgs 2012 21:01
Tironas rašė:gal saulius irgi pasakys kiek jo pagautu lasisu buvo graziai apziojusiu masala ir kiek uz uodegos arba nugaros? as manau kad niekur begti nereiketu tiek kiek buvo aprasyta, jei graziai burnytei but buve kabliai (nesmerkiu ir nekaltinu, tiesiog turiu teise taip galvoti)
nori tiesos? taip neneigsiu. kokiu 30-40% tikrai gauna i kupra/galva. kvaila butu tai neigt. laimingas? bet ar jos buna uzgitarinamos ar visgi taip kala pacios ir pasimauna as isvados vienareiksmiskos nepadarysiu. nes nu jau rasiau, jei zuvis atsiveje masala su banga is toli, kala ir pasimauna pati is isores tai ar tai yra uzgitarinimas? vienoj vilniaus parduotuvej kai paprasiau parekomenduot 10cm voblerius lasisai, tai iskart ir paklause tiesiai sviesiai,- i burna ar uz apykakles? ir tikrai yra tokiu, kas tas lasisas "tvicina" su neproporcingodydzio trajnykais ant vobleriu. ar kaip berods andrewsas siandien rase antra trisaki kabina virs vartikles.

o del begiojimo, nu tai gal su zuvim iki mazdaug 110cm ir ~12-13kg gali ir susitvarkyt nebegiojes perdaug. nu bet gaudant su tokiais kotais su kokiais gaudau as, tai tos didesnes nei tie ~110cm tai po smugio i snuki ijungia nesustabdoma pirma kosmini greiti ir jei nebegsi is paskos, tai bus lygu ate zuvytei. velgi, jei gaudytum su museliniu kotu ar su kotu rinktu ant muselinio blanko, tai gal ir butu kitaip. bet, tokiais kotais as negaudau, tai isvadu padaryt negaliu. bet va kaip Tironas negaudydamas su spiningu gali padaryt isvadas apie spiningavima, tai mano protas irgi neisnesa.
 #405445   Minras
 12 Rgs 2012 21:02
Tironas rašė:tai vat as kai ikabinu kirsli padoresni i kupra irgi isvynioja vos ne iki bekingo.
Speju kad begioja tada kai pasikabina arba jau labai rimta traukini arba tiesiog uz kupros ar uodegos. va tada ir laxto krantais.
galetu paprastuoju budu Saulius imt ir pasipasakot kaip ten buvo kai laxte
na Saulius nevaikiška ir apturėjo kaip supratau
 #405447   Tironas
 12 Rgs 2012 21:05
nu atsake. as patenkintas. atsake pakankamai saziningai. ir svarbiausia praktiskai be uzgauliojimu. PAGARBA, SAULIAU. RImtai.
 #405448   Minras
 12 Rgs 2012 21:06
SauliusM rašė:
Tironas rašė:gal saulius irgi pasakys kiek jo pagautu lasisu buvo graziai apziojusiu masala ir kiek uz uodegos arba nugaros? as manau kad niekur begti nereiketu tiek kiek buvo aprasyta, jei graziai burnytei but buve kabliai (nesmerkiu ir nekaltinu, tiesiog turiu teise taip galvoti)
nori tiesos? taip neneigsiu. kokiu 30-40% tikrai gauna i kupra/galva. kvaila butu tai neigt. laimingas? bet ar jos buna uzgitarinamos ar visgi taip kala pacios ir pasimauna as isvados vienareiksmiskos nepadarysiu. nes nu jau rasiau, jei zuvis atsiveje masala su banga is toli, kala ir pasimauna pati is isores tai ar tai yra uzgitarinimas? vienoj vilniaus parduotuvej kai paprasiau parekomenduot 10cm voblerius lasisai, tai iskart ir paklause tiesiai sviesiai,- i burna ar uz apykakles? ir tikrai yra tokiu, kas tas lasisas "tvicina" su neproporcingodydzio trajnykais ant vobleriu. ar kaip berods andrewsas siandien rase antra trisaki kabina virs vartikles.

o del begiojimo, nu tai gal su zuvim iki mazdaug 110cm ir ~12-13kg gali ir susitvarkyt nebegiojes perdaug. nu bet gaudant su tokiais kotais su kokiais gaudau as, tai tos didesnes nei tie ~110cm tai po smugio i snuki ijungia nesustabdoma pirma kosmini greiti ir jei nebegsi is paskos, tai bus lygu ate zuvytei. velgi, jei gaudytum su museliniu kotu ar su kotu rinktu ant muselinio blanko, tai gal ir butu kitaip. bet, tokiais kotais as negaudau, tai isvadu padaryt negaliu. bet va kaip Tironas negaudydamas su spiningu gali padaryt isvadas apie spiningavima, tai mano protas irgi neisnesa.
nu tas jo muselinis dvirankis blankas tikrai gesina smūgius puikiai, gal čia ir tas šuva pakastas. Aš kartais žvejoju nemune šapalus spiningu kartais muse tai toks įdomus reikals irgi su museliniu kotu viskas vyksta be ilgų diskusijų, o vat spiningėlis ir ritukė neleidžia to daryt drastiškai.
 #405451   SauliusM
 12 Rgs 2012 21:08
Minras rašė:na Saulius nevaikiška ir apturėjo kaip supratau
ir ne viena... bet kazkokios statistikos, kad ikalus taip reik begt o ikalus kitaip nereik, tai neisvesciau. su visom begau beveik vienodai. nu plius minus 30 metru. as sakyciau gal cia visgi nuo koto su kuriuo gaudai ir nuo zuvies dydzio priklauso, o ne nuo to kaip/uz kur ikirtai... beje, viena buvau i kupra ikales su grynai pavirsiniu vobleriu. ta prasme pati kale per pavirsini vobleri bet gavo kupron, kaip jus man toki reiskini galit paaiskint?
 #405484   SauliusM
 12 Rgs 2012 21:46
cesius rašė:Nu Saulynai nors nerasytum kad,per 15 metu patirties dar nepavyko susikomplektuoti yrangos,kad nereiktu lakstyt krantais kaip piemeniui, nu juokinga nu...
kai pats turesi kazkokios patirties, tai gal ir nebebus juokinga. ar galbut gali jau dabar pasiulyt kazkoki irangos komplekta kad nereiketu begiot ir tarkim 15kg lasisa galetum pagaut ir issitraukt stovedamas vietoj? nes tavo patirtis sitoj vietoj tai kaip suprantu tai isvis neaprepiama. tu bent isivaizdavima turi, ka reiskia tokio svorio lasisa kitam valo gale? galiu tau uzgarantuot, kad net su 0,60mm pintu valu ir multiku tu stovedamas vietoj nachalom jos i save nepalupsi. jau ta irgi esu isbandes. muselinio blanko mistika kolkas dar vienintele teorija, kuri galbut kazkiek tiketina. bet aisku galbut irgi zuvim iki rasiau jau kokiu dydziu. nes nu neteko man nei matyt nei girdet dar kad muselininkas vietoj stovedamas kazka tos eiles svorio issiluptu.
 #405498   andrius0302
 12 Rgs 2012 22:08
Ryt ruošiuosi paspiningaut prie neries nelicenziniam ruože. Ir noriu paklaust 100% isitikinimui. Ar uztenka man paprasto zukles leidimo (bilieto) uz 50 lt ?
 #405499   DainiusM
 12 Rgs 2012 22:10
Iki 15d uztenka, tik jei raudona zuvis uzkibs yra privalu paleisti.
 #405501   Bratka
 12 Rgs 2012 22:20
andrius0302 rašė:Ryt ruošiuosi paspiningaut prie neries nelicenziniam ruože. Ir noriu paklaust 100% isitikinimui. Ar uztenka man paprasto zukles leidimo (bilieto) uz 50 lt ?
IKi rugsejo 15d. upe neskirstoma i jokius ruozus,gaudai kur nori,tik kaip jau Dainius minejo be licencijos raudona zuvy turi paleisti.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė