Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #226354   Agis
 13 Spa 2010 13:52
Įdomu, ar tą "langą" žino eilinis inspektorėlis, pasigausi kokią lydekėlę, paskum bylinėkis, gadinkis sau laiką ir nuotaiką.
 #226357   audrutis
 13 Spa 2010 14:00
Ledekele tai lydekele, o su lasisa kaip? Savaitgali planavom megint imt, nes draudimas nuo pirmadienio. As pasiemiau sau penktadienine licenzija ir paemiau Edosiui, planavom savaitgali imt. As tai galiu ir penktadieni megint, nors po ketvirtadienio kazin ar noro bus, o Edosius penktadieni tai dirba :) Man atrodo nesvarbu, rizikuosim, o jei ka tai ta eilini inspektoriu meginsim sudirbt savo zinojimu :)
 #226362   Agis
 13 Spa 2010 14:08
Taigi Vegys Tau sakė, jog tik kitais metais matysi ją :-D
 #226364   arnas23
 13 Spa 2010 14:09
audrutis rašė:Ledekele tai lydekele, o su lasisa kaip? Savaitgali planavom megint imt, nes draudimas nuo pirmadienio. As pasiemiau sau penktadienine licenzija ir paemiau Edosiui, planavom savaitgali imt. As tai galiu ir penktadieni megint, nors po ketvirtadienio kazin ar noro bus, o Edosius penktadieni tai dirba :) Man atrodo nesvarbu, rizikuosim, o jei ka tai ta eilini inspektoriu meginsim sudirbt savo zinojimu :)
Audruti, tai jūs pirkot dienine licencija penktadieniui? Aš tai mėnesinę turiu, nors ir pirkau tik prieš savaitę, o žvejo bilieto Vilniaus krašte neturiu, ta misliju ką čia daryt savaitgalį. Penktadienį išeigine imt, ar rizikuot savaitgalį žvejot (aš ar taip ar taip, jei tik pagaučiau tauriąją, tai įamžinčiau nuotrauka ir paleisčiau, neturiu jokio noro ir tikslo tempt jos namo).
 #226366   Tadass
 13 Spa 2010 14:10
Kai snekejau telefonu - tai sake su Vilniskiais trikrai issiaiskino, nes patys buvo ateje. Del kitu regionu - sako negaliu garantuoti, kad neprisikabins, bet siaip neturetu.
 #226370   audrutis
 13 Spa 2010 14:20
arnas23 rašė: Audruti, tai jūs pirkot dienine licencija penktadieniui? Aš tai mėnesinę turiu, nors ir pirkau tik prieš savaitę, o žvejo bilieto Vilniaus krašte neturiu, ta misliju ką čia daryt savaitgalį. Penktadienį išeigine imt, ar rizikuot savaitgalį žvejot (aš ar taip ar taip, jei tik pagaučiau tauriąją, tai įamžinčiau nuotrauka ir paleisčiau, neturiu jokio noro ir tikslo tempt jos namo).

Mes turim dienine ir ja pirkom, nes planavom varyt savaitgali :evil:

As vot irgi svarsciau ka daryt pagavus. Siaip viena kazkada noreciau pasiimt, nes nesu ragaves naturalios lasisos. Ir kadangi ant lasisu ir slakiu daraus baisiai piktas, bo jie man visada spyga parodo, turiu itarima, kad suesiu butent pirma sugauta. Kada tai bus - visiskai neaisku ir optimizmu as netrykstu :) Nors siaip daznai man buna, kad kai pagaunu zuvi, pasidaro jos gaila ir paleidziu net jei pries tai planavau paimt........ taip darant ir margojo upetakio dar nesu suvalges nei vieno, vis sirdi suspausdavo :)
 #226398   Wytux
 13 Spa 2010 16:17
Kai vakar Kaune man piese licencija tai irgi uzklausiau, ar galima bus savaitgali gaudyt su 15d. licencija- tai moteriskaite nedrasiu balsu patvirtino,kad tipo galima bus- tipo taip issiaiskino pagan normos aktus ... na salia sedejo ten kazkoks 'nacialnikas'... tai ir jo nuomones paklausiau - ans irgi sake, kad bus galima ..taip kad :donknow'
 #226400   Vegys
 13 Spa 2010 16:23
Žmonės,
Paskambinkint kas nors Vilniuje 8 5 2102485, paklauskit Mariaus Žymanto (viršininko pavaduotojo) ar galima žvejoti 16-17 dienomis su mėnesine / 15 dienos licenzijom ? Aš du kart klausiau, sakė galima. Ale sakau, kad aš durnas, gal ne taip ką supratau ....
 #226405   Tadass
 13 Spa 2010 17:06
Vegy, as skambinau i Valstybinę aplinkos apsaugos inspekciją, Žuvų išteklių naudojimo kontrolės poskyrio Vyriaus.valst.inspektoriui Tomui Vaišvilai tel 852108798. Jie priziuri ir koordinuoja visu regioniniu skyriu darba. Taigi jis man isaiskino ta ka auksciau surasiau - t.y. lasisos ar slakio pasiimti namo po 15 dienos NEGALIMA. taciau zvejoti 16 ir 17 dienom upese (ir licenciniuose ruozuose) galima (ir licencijos tam nereikia). Nu tipo lydekas salacius ir t.t.
 #226407   Vegys
 13 Spa 2010 17:13
Matai, man įdomu ką sakytų būtent mano nurodytas asmuo.
Manes stebina, kad tos pačios ar panašios veiklos institucijos skirtingai kalba :(

P.S. GA dirba - pastoviai girdisi, kad lankosi prie upių.
 #226408   Skumbrotas
 13 Spa 2010 17:17
Tai taip išeina, kad jei savaitgalį žiobrių safarį pasidaryt tai nieks neprisiknis, jei tos lašišinės licencijos ir nebus :?:
 #226417   Tadass
 13 Spa 2010 17:41
Skumbrotas rašė:Tai taip išeina, kad jei savaitgalį žiobrių safarį pasidaryt tai nieks neprisiknis, jei tos lašišinės licencijos ir nebus :?:
Tai kaip ir taip ;uolrait
 #226429   Wytux
 13 Spa 2010 19:52
As del visa pikto tureciau 15d licencija savaitgali,nes nezinai kaip kas 'sutraktuos', kad ir ziobrius gaudant ar tipo lydekas salacius ....
 #226450   Skumbrotas
 13 Spa 2010 21:11
Wytux rašė:As del visa pikto tureciau 15d licencija savaitgali,nes nezinai kaip kas 'sutraktuos', kad ir ziobrius gaudant ar tipo lydekas salacius ....
Nu jo, labai lengva permaišyt - spiningą su pickeriuku, voblerį su matylium... Labai jau sunkiai atskiriami dalykai... :roll:
 #226471   Bratka
 14 Spa 2010 07:28
Snekejausi su GA pareigunais,galima gaudyti savaitgali ir su menesine ir su vienadiene licencija jei ji bus paimta penktadieniui,ir zuvi galima pasiimti.
 #226490   Tadass
 14 Spa 2010 09:11
12. Draudžiama žvejoti:

12.12. nuo spalio 1 d. iki gruodžio 31 d. 2 priede išvardintose upėse; (mazieji intakai, nerstavietes, licencijos cia is is neisduodamos) http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=6433

12.13. nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. be nustatyta tvarka išduotų licencijų 3 priede nurodytose upėse ar jų atkarpose; (licenciniai ruozai, apie kuriuos cia ir diskutuojame) http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=6433

12.14. nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. 3 priede išvardintose upėse ar jų atkarpose.(tie patys licenciniai ruozai, apie kuriuos cia ir diskutuojame)
...
15. Visi 12 ir 13 punktuose nurodyti draudimai galioja tiek pirmą, tiek ir paskutinę nurodyto termino dieną. Tais atvejais, kai pirma draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės. Draudimas negalioja paskutinę draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė

...

Vat del sito debilisko, mano manymu, 15 punkto ir kilo visa kuinia. Licencine zvejyba baigiasi 15 diena ir viskas. Draudimas buti prie upes su meskre prasideda 16 d. Kaip ir viskas butu OK, bet cia siemet sudirbo 15 punktas ir draudimas nusikelia is 16 d. i 18 d. ir savaitgalis "pakimba ore". t.y. lasisu gaudyti (imti) negalima, nes jos "imamos" apskritai TIK su licencijomis, o kita zuvi gaudyti - prasom i sveikata.
Taciau su salyga, kad daug vyksta diskusiju sia tema, gali buti, kad GA priims tokia pozicija, kad nebaus jeigu su licenzija savaitgali paimsi lasi, nors teisiskai to daryti kaip ir nebegalima.
 #226493   Vegys
 14 Spa 2010 09:20
Lydekų draudimas iki balandžio 20 d. Ale jei 20 d yra šeštadienis - tada jau 20 d gali gaudyt lydekas. Niekas dėl to neprieštarauja.
Nematau jokio skirtumo tarp lydekų žūklės balandžio 20 d (kai yra šeštadienis) ir lašišų žūklę šiemet 16-17 dienomis.
 #226544   senuks
 14 Spa 2010 10:58
Paskambyjau Tauragės načalnykui,paaiškinau kas do situacija,nu tai je-saka,šešt.sekm.gali mirkyt blizgę ar tai slieką,bet pagavus šlakenzą gink die neimt :-D Tipo 16-17dienoms licenzijos neišduodamos.Vien žo,eisiu su metiniu lydeką pagauti ir lai pabanda man koks pareigūns,makaronus kabint-mes nepasiduosma pravakacyjai:-D
 #226638   audrutis
 14 Spa 2010 19:51
Siandien pagaliau pamaciau kazkokio veiksmo lasiu fronte. Kazkokio veiksmo tai cia labai svelniai tariant :)
Atvykus i vieta svarsciau ar paejet i desine, ar i kaire. Paejejau i desine. Po valandeles atvyko konkurentai, paejejo i kaire ir netrukus pakabino 20+ :) Na svere jie akimis, nes paejejus su sia pabaisa 200 metru pasroviui ji netiketai vobleri isspjove, bet kadangi as dalyvavau visame tame pasivaiksciojime, ir monstra maciau, tikrai tikiu, kad ten buvo 20+ . Lasius kokis 3-4 kartus buvo pasirodes vandens pavirsiuje visai netoli kranto. Nesuvokiamo dydzio zuvis. Antravertus igyjau patirties kaip reikia elgtis toki ikabinus ir galbut net geriau, kad as pats jo nepakabinau. Nemanau, kad buciau susitvarkes......

Dabar labai atidziai rinksiuos zukles vieta, ta jau ismokau. Laime bandysiu tik ten, kur pasroviui bent 200 metru bus galima lengvai eiti krantu :)
 #226640   Vegys
 14 Spa 2010 20:04
Atsakyk dabar - vis dar manai, kad 1141 tinkamas tam reikalui ?
 #226646   audrutis
 14 Spa 2010 20:38
Dabar manau, kad be jokios abejones TAIP :) Nes ikirtus tokia zuvi, salygas diktuoja ji, ir visiskai bei absoliuciai nesvarbu ar zvejoji su 1141, ar su koteliu, kurio uzmetimas iki 40g. Bet kuriuo atveju zuvi reiks vargint, reiks paskui ja begt ir koto jegos pademonstruot tikrai negalesi. Maciau kaip buvo islinkes jo tikrai ne ul kotas ir zinau, kad maniskis (nors ir lasisinis ul) butu islinkes lygiai taip pat :)
 #226651   audrutis
 14 Spa 2010 20:56
Ir dar pagalvojes galeciau pridurt, kad galbut mano 1141 minkstumas nebutu leides vobleriui baisiu greiciu islekt is pabaisos burnos :roll:
 #226655   Wytux
 14 Spa 2010 21:05
KAip tik vynioju 0.3 ant bugno ...... jau ryt ... :twisted:
 #226662   Wytux
 14 Spa 2010 21:41
audrutis rašė:Ir dar pagalvojes galeciau pridurt, kad galbut mano 1141 minkstumas nebutu leides vobleriui baisiu greiciu islekt is pabaisos burnos :roll:
Sakai? bet tada karpius irgi su UL gaudytu gal :roll: Speju kad su 1141 ikirtus 20+ tubut jau nuo rankenos jis butu sulinkes 90laipsniu kampu ir minkstumas neturetu jokios ytakos :grin: bet kuriuo atveju nei plauko nei tauko ;uolrait
 #226663   audrutis
 14 Spa 2010 21:46
Na galbut sulinkes lengvas kotelis ir nebepridetu nieko monstro laikyme, bet siaip is esmes karpio traukimas ir lasisos traukimas visiskai nepanasus procesai....... Beje, su visisku kuolu butu problematiska vobleri uzmest kur reikia, tektu naudot vartikles, kurios manau nusileidzia vobleriui savo gebejimu sugundyt raudonzuve
 #226664   audrutis
 14 Spa 2010 21:48
Ir dar. Juk nekaskart uzkimba 20+ :) O vat koki 3kg slaki sportininka manau daug maloniau traukt su lengvesniu koteliu, nei kad su kuolu :)
 #226666   Vegys
 14 Spa 2010 21:49
Dėl šlakio niekas nesiginčina. Kalba eina apie lašišą. Ir nebūtinai 20+
Bet - čia tik mano teoriniai išvedžiojimai. Linkiu išbandyt praktikoj ir tada papasakosi :)

P.S. forumietis sakė, šiandien jo draugas 10 kg lašišą sugavo pirmu metimu. Sekasi gi kai kam.
 #226667   audrutis
 14 Spa 2010 21:55
Bet juk musuose slakiai daug daznesnis laimikis, tad ir orientuotis reiktu i juos :)
 #226671   bernuzelis1986
 14 Spa 2010 22:00
sveiki zvejai, esu zvejys megejas bet niekada neteko zvejot lasisu, zadu ryt vaziuot i parduotuve ir kazka nusipirkt iki 300lt manau pakaks tikrai pradziai, tai noreciau kad patartumet pradedanciajam kaip ir ant ko daugiau bandyt suviliot lasisa, aisku netikiu kad sekme lydes lb greit teks idet daug darbo o gal kada pavyks , gyvenu gargzduose , kur patartumet nuvykt pametyt, jei ka rasykit i emaila. vakurulas@gmail.com dekui is anksto
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė