martiz-zz rašė:DiCarpis rašė:Kai rengia apklausa, ima atsitiktinius zmones, kad kiek imanoma maziau itakoti rezultatu saliskuma. Todel realus rezultatai butu einant paupiais ir klausiant visu zvejojanciu is eiles, o ne tu, kurie ateina i foruma drebancia sirdim paskaityti, kokia padetis prie Vilneles su brakonieriais ir pamato nuoroda i apklausa. Logiska, kad tokie bus labiau uz zuvies paleidima- vien del to, kad ne kiekvienas ju dar turi kantrybes bei laiko su ja terliotis- nesioti, skusti, valyti, kepti ir tt.
Cia panasiai butu, jei apklausa apie uzdirbama atlyginima vyktu prie "Armani" parduotuves. Tada gali paaisketi, kad mes visi labai gerai gyvenam, bet tai tikrai neatspindetu realios situacijos.
bet juk, matom, kad tu kitoks, tau dzin ta zuvis ir ja nori valgyt ir kad visi visur ja imtu. tai vaktas, jei jus ponas cia pasilankot, apsilanko ir daugiau. tad apklausoje dalyvavo visokie

Taip, sutinku, as is tu kitokiu. Kita vertus, neprisimenu, ka as irasiau toje apklausoje, seniai buvo

. Bet yra vienas bet. Ne paslaptis, kad apie sita apklausa dauguma suzinojo is forumu. Dabar atsiverciam tuos forumus, kuriuose yra "prisistatymu" skyrelis. Ir paziurim, kokio amziaus grupiu zmones juose lankosi. Man pvz 38 ir as jau skaitaus vienas senesniu. O paziurim, kas lankosi prie upes- na tikrai mano amzius sukasi apie viduri kontingento, gal net i jaunumo puse. Tiesiog yra kaip yra, vyresni zmones neskaito forumu, juolab nuo didelio informacijos srauto jiems yra dzin ant situ visu apklausu. Be to, net ir pradejus pildyti apklausa neretai pasitaiko, kad daeini iki vietos, kur truksta kantrybe ir tu ja tiesiog uzdarai, nes matai (arba pasivaidena), kad ji tiesiog tendencinga. Todel sakyti, kad sita apklausa atitinka bendra zveju nuomone, yra visiskas briedas. Taip, ji atitinka tu, kurie pradejo ir uzbaige pildyti nuomone. Ok, mes ja uzskaitom kaip grozine literatura. Bet pagal ja pradeti reguliuoti istatymus- tai jau atsiprasau.
Manau, kad jei padarius ir panasiu budu pateikus apklausa, kurioje butu klausimas "ar sutinkate, kad zvejyba butu 5 metams uzdrausta su tikslu, kad pagausetu zuvu" butu joje bent 20 proc atsakiusiu, kad "taip". Todel, kad kokie 2/3 zveju ties situoklausimu baigtu ja pildyti ir tieiog uzdarytu.
Man vat kas keista. Sauliui buvo kelis metus duodama daug argumentu, dalis ju pusiau, dalis visiskai is lempos, dalis teisingu, bet be normaliu irodymu. Ir visada replika budavo tokia- ka jus cia svaigstat, yra mokslininkai, yra tyrimai jie ir parodys tikraja padeti. As mastydavau- ok, gal kiek uznkisa, bet jis bent turi viena tvirta poziuri- irodymai auksciau visu spekuliaciju, neziurint, pagristos jos ar ne.
O situoju atveju kazkokia kreivai surengta apklausa, kuria gerokai pakoreguoti galejo bet koks dundulis, turintis priejima bent prie 5 kompiuteriu priimama kaip visiska negincijamas visos Lietuvos zveju poziuris. As vis dar tikiu zmoniu samoningumu ir manau, kad tai niekuo neitakos zukles taisykliu.
Dabar kodel as taip maikes draskau. Man dzin daugmaz tos lasisos, as ju nebaisiai gaudau, taciau bijau, kad atsiradus precedentui, daug zvejybos reguliavimu bus daroma organizuojant panasias apklausas. O tada tai gali paliesti ir mano megstamus zvejybos budus, kuriuose kai kurios gan eilines zuvys buna sudievinamos ir bala ka tauta gali nubalsuoti.