Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #581731   TheStyl
 22 Lie 2014 19:48
savaitgali praleidau prie neries, raudonos zuvies isejimu mateme ;)
 #581746   SauliusM
 22 Lie 2014 20:33
ViP rašė:Ną... nesu tikras dėl "čainikų", bet savaitgalį nepajutau "belekokios apgulties".
nu gal zmones po truputi darosi atsparesni internetinei psichozei.
 #581771   Aqua v.
 22 Lie 2014 22:46
Kad lasiu yra beveik be pertraukos - jokios cia naujienos. Ir kad kazkas mate - keista butu, jei nematytu.
Bet is patirties - visus gandus susiejusius su sia zuvim dalinu is triju (min). Ir tikra verte turi tik tai, ka pats matei, nu dar gali but vienas kitas patikimas draugas, ir tai, jei jis nera patiklus naivuolis, plius sako tai, ka pats mate....
 #581792   SauliusM
 23 Lie 2014 08:25
Aqua v. rašė:Kad lasiu yra beveik be pertraukos - jokios cia naujienos.....
nu praktiskai taip ir yra, poros men pertrauka tik, geguze jau nera, birzeli dar nera, o visu kitu metu laiku tai daugiau ar maziau vienur ar kitur yra.
 #583364   gabras
 05 Rgp 2014 15:27
Jei lašišoms gaudyt Nery leistų pasiimt tik du voblerius, kokius pasiimtumėt? :roll:
 #583369   looking4snow
 05 Rgp 2014 15:59
Tuos kurie nevirsta ant sono. :grin: Ant ko gaudysi ant to ir pagausi (arba ne).
 #583428   SauliusM
 05 Rgp 2014 22:53
gabras rašė:Jei lašišoms gaudyt Nery leistų pasiimt tik du voblerius, kokius pasiimtumėt? :roll:
pasiimciau teisingus, ir durnu klausimu neuzdavineciau.
 #583626   SauliusM
 07 Rgp 2014 12:08
PelkiuSenis rašė:Sauliau, sunku pasakyt kam prioriteta skiri? :)
nesunku, bet klausimas is principo durnas. tie du vobleriai labai skirsis priklausomai nuo to ar ten gilu toj vietoj, ar seklu. ar srove didele ar leta. ar vanduo drumstas ar skaidrus. ar diena sauleta ar apsiniaukus, metu laikas koks galu gale ir t.t..
o prioritetai pas mane kas del lasisu zukles tai jackson firmos produkcijai.
 #583869   Cekasss
 09 Rgp 2014 18:22
Gal kas kokia nuomone apie situos voblerius pasakys DUEL HARDCORE HEAVY SINKING MINNOW 70S ar tiktu lasisai.mestis turetu gerai ir kaina puse velnio nesinori prisipirk po 50-60lt
 #583871   Aqua v.
 09 Rgp 2014 18:48
Turejau tris, viena nutraukiau, kita nuskandinau srovej sau po kojom.
Ant trecio esu pagaves viena salati.
Pagaut lasi planu neturiu, ir nelaikau :n.nee: sekmingu modeliu.
 #583881   Cekasss
 09 Rgp 2014 20:46
Hmmm supratau.noriu siais metais sezona su vobleriais praleist bey nezinau uz ko grieptis nesinori brangiu.bet metalas man kazkaip nelabai dyrba.
 #583902   Aqua v.
 10 Rgp 2014 09:22
Tai ir nepirk brangiu, gaudyk isbandytais, kurie tinka toj vietoj, kur ieskosi lasio.
Atrodo mano mintis :oops: (jei kazkur nenuklausiau/nenuskaiciau): nera spec. lasisiniu masalu, lasiuj tinka tas masalas, kuri gali 'tinkamai' pravest toj vietoj, kur tau reikia (ir kur tikies rast lasi).
 #583913   shelwius
 10 Rgp 2014 10:43
Cekasss rašė:Gal kas kokia nuomone apie situos voblerius pasakys DUEL HARDCORE HEAVY SINKING MINNOW 70S ar tiktu lasisai.mestis turetu gerai ir kaina puse velnio nesinori prisipirk po 50-60lt
Šiaip ant jo yra kolega lašinuką pajamęs, aš tik salačius juo gaudau. Šiaip metasi gerai ir srovę laiko neblogai. Bet jam reik greitesnio pravedimo, o lašiui gal ir per greitas mano akim masalas yra.
 #583918   Cekasss
 10 Rgp 2014 11:04
Tai kad dar nebandes lasiui nei vieno gaudydavau nemune tai ten tik metalu.noriu siemet mazesnes upes isbandyt tad noriu persimes ant voblu.bet neleidzia galimybes prisiprkt visokiu jaxonu ir t.t o pigesniu varijantu panasiu yra bandau gilintis vistiek su youzuku pabandysiu man jis neblogai atrodo va tik kaip jis dirbs

Aqua v. rašė:Tai ir nepirk brangiu, gaudyk isbandytais, kurie tinka toj vietoj, kur ieskosi lasio.
Atrodo mano mintis :oops: (jei kazkur nenuklausiau/nenuskaiciau): nera spec. lasisiniu masalu, lasiuj tinka tas masalas, kuri gali 'tinkamai' pravest toj vietoj, kur tau reikia (ir kur tikies rast lasi).
 #583919   Aqua v.
 10 Rgp 2014 11:10
shelwius rašė:..Šiaip ant jo yra kolega lašinuką pajamęs, aš tik salačius juo gaudau. Šiaip metasi gerai ir srovę laiko neblogai. Bet jam reik greitesnio pravedimo, o lašiui gal ir per greitas mano akim masalas yra...
tiesa, prisiminiau, esu dar sapala pagaves ant sito, vidury Nemuno, vidury Kauno. Bet tai nekeicia mano (ne)meiles jam (nors siaip yozuri voblom as daug gaudau). Anis buvo kazkuriuo metu Nauckuno Larus uzsakymu per "Zukle" isreklamuotas, broliai silainiuose atidirbo 'motyvuotais' distributoriais. Bet vobla - vienas is prastesniu heavy sink'u. Galima anuo pagaut beveik viska (jei toki tiksla issikelt), iki lasio (kaip ir ant fotoaparato su trisakiu). Yra 50'yje metru pravedimo ir kokie 8m 'karonni' siam masalui. Bet kai ji nurausiu, poreikio atstatyt stock'a nebus.
 #583920   Cekasss
 10 Rgp 2014 11:14
Realiai Aqua teisingai issireiske nera spec voblerio. esu pora ir ant x-rapo pagaves.tai kad gal nevarau dievo i medi.bet jei kas kelis pavizdukus imes pigesniu variantu nesupyksiu.
 #583923   Aqua v.
 10 Rgp 2014 12:04
Cekasss rašė:Tai kad dar nebandes lasiui nei vieno gaudydavau nemune tai ten tik metalu.noriu siemet mazesnes upes isbandyt tad noriu persimes ant voblu.bet neleidzia galimybes prisiprkt visokiu jaxonu ir t.t o pigesniu varijantu panasiu yra bandau gilintis vistiek su youzuku pabandysiu man jis neblogai atrodo va tik kaip jis dirbs...
Gerai darei, kad rudeni gaudei didesnese upese. Mazesnese upese as linkes ziema/pavasari zvejot. Mazesnese upese heavy voblu irgi nereiks, tiks viskas, ka naudoja 'vietiniai' tose vietose. Tik gaudymo vietas reiks kiek 'specializuot' srovinei zuviai.
Nemunui, Neriai rudeni blizge - pagrindinis masalas. Tik norint pagaut (i nasrus), blizge turetu kuo ilgiau isbut lasio matymo zonoj. Reiskia greitas pravedimas pasroviuj, ir net vilkimas dugnu (bet kokiu greiciu) - nera tinkama zvejybine taktika. Tai efektyvus budas uzkabliuot ~1m. mesos, bet zuvies taip nepagausi. Is cia ir pasakos apie 'traukinius', kai kurie seni ribokai net netiki, kad lasi galima istraukt normaliai, jie iskart saukia "labanakt..., cia lasis....", arba "bėėėėk, traukinys...., paskui..." O istiesu tai tik zuvis, ir pvz 0.15 PP reikalingas labiau del 'zacepu' ir letesnio nusidevejimo, nei tam, kad zuvi parvilkt. Va i kablius ir furnitura, cia jau reikia labiau demesi atkreipt!
 #583979   SauliusM
 11 Rgp 2014 08:40
Cekasss rašė:... vistiek su youzuku pabandysiu ...
tai jau geriau tada mazom upem nusipirk L-minnow 66 arba 7cm skestanciu magnetiku:
http://parduotuve.spiningavimas.lt/vobl ... t-neo.html

nors Jackson nera brangesni uz yo zuri. nu neskaitant artoronu, tie brangus, bet kokiu artistu ar rogosu jacksono tai gali tikrai nebragiai prisipirkt. o 65 rogosus tai triturusas pernai isvis uz kapeikas po berods 29 Lt atidavinejo...
 #584000   Arvidys
 11 Rgp 2014 10:14
Iš yo zuri dar gali pasiieškot šito modeliuko Yozuri Tobimaru, būtent tokiu liežuviu. Paveikslėlis Jie buvo ganėtinai nebrangus nors pernai jų kainos jau buvo sukeltos gerokai... Ir dar kitas modeliukas panašus Yozuri TX minnow Paveikslėlis Jie atrodo panašūs, bet tx minnow šiek tiek lengvesnis ir turi šiek tiek platesni darbą. Tarkim Šventojoje prie nedidelio vėjo beveik visur užtenka ir TX minnow, kad užmest kur reikia.
 #584122   Cekasss
 11 Rgp 2014 20:17
Dekui kolektyvui uz uzuominas sarasas sudarytas reiks aplankyt kokia parduotuvele.
 #584126   Cekasss
 11 Rgp 2014 20:21
Tik neaisku kaip jie man skraidys nes jauciu persistengiau su kotu. Beast master 3m nuo 10g iki 30g
 #584175   SauliusM
 12 Rgp 2014 07:56
Cekasss rašė:Tik neaisku kaip jie man skraidys nes jauciu persistengiau su kotu. Beast master 3m nuo 10g iki 30g
nu jei cia, kaip rasei, i "mazesnes upes" tai ryskiai persistengei. bet isgyvensi. imk sunkesnius voblerius ir bus OK.
 #584491   PelkiuSenis
 13 Rgp 2014 19:55
Turiu toki koteli St. Croix WS76MLF2 :) Kaip ir itariu atsakyma, bet ale vis viena... :-D turbut ne sios zuvies su anuo ieskot :-D
 #584515   Ginratas
 13 Rgp 2014 21:57
sendien nemune ties kaunu salacius beaudydamas bakabinau lasisa ant pjautines du kartus isoko visa ir atsikabino paliko tik zvynuka ant trisakio :)
 #584537   amigooo
 14 Rgp 2014 07:39
Ginratas rašė:sendien nemune ties kaunu salacius beaudydamas bakabinau lasisa ant pjautines du kartus isoko visa ir atsikabino paliko tik zvynuka ant trisakio :)
Į nugarytę įkabinai :)
 #584540   Rapolas
 14 Rgp 2014 07:53
PelkiuSenis rašė: turbut ne sios zuvies su anuo ieskot :-D
Ieškot tai galima ir su juo :-D
 #584545   SauliusM
 14 Rgp 2014 08:04
PelkiuSenis rašė:Turiu toki koteli St. Croix WS76MLF2 :) Kaip ir itariu atsakyma, bet ale vis viena... :-D turbut ne sios zuvies su anuo ieskot :-D
ieskot gali, bet didesne ikabinus, tai istraukt sansu mazai. cia nebent nedideliam slakiui ar upetakiui tas kotas, bet ne lasisai.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė