Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #309689   cesius
 06 Spa 2011 18:17
biofizikas rašė:o is kokios medziagos darot formeles?
Is duraliaus tevuks pasidare formike, patenkyc, turiu gal 200vnt :)
 #309692   blight
 06 Spa 2011 18:57
Vitolis rašė:ir dedu trumpą( kokių 5cm.) ir ploną metalinį pavadėlį. Neblizgų. Tipo stygos. Nežinau vielos markės ir tikslaus diametro. Berods iš amerikosų siųstas dratas buvo.
Kažkodėl įtariu, kad naudoji AFW Tooth Proof, o diametras tai spėju #2 (0.28mm), #4 (0.33mm) arba #6 (0.41mm) :-D
O Evaldas Z, kaip tas dropšotinis tvarinys ar pasiteisino, ar dar nepramėginai? Vitolis išbrokyjo, ale man tai visai įtikinamai atrodo, jau galvoju kelis irgi susisukt :roll:
 #309917   Evaldas Z
 07 Spa 2011 09:21
Vitolis po trecio metimo isbrokyjo... matyt isankstini nusistatyma turejo ir pabande tik kad "+" uzsidet :grin: o jeigu rimtai, tai truputi bandziau akvariume. ne dropshotui skirta guma (reins) dirba gyviau, laisviau. taciau su spec dropshotui skirtais guminukais su iprastai priristu kabliuku galima isgauti smulkesnius uodegeles virpesius. variante su vielute gaunasi taip, kad pats masalas sklenzdia laisviau. o kas geriau, tai dar neaisku. bet, manau, kad verta susisukt ir sibandyt. Bratkai gi pasiteisino.
 #310070   Vitolis
 07 Spa 2011 20:41
Nu ne po trečio metimo. Bet papildomas kliuvinys valui ir tiek. Kabliuko ąselės anga yr daug didesnio diametro, nei tos vielutės skersmuo. Vat ir tabaluojasi kablys ant tos vielos. Nėra taip, kaip buvo sugalvota klasikiniame dropšote, kai kablys beveik lygegrečiai vandens sluoksniui būna. O ir pastebėjimas vietoj, kad klasikiniu būdu išgaunami daug smulkesni Reinso virpesiai. Gal mažu upėj, tekmėje, toks būdas ir geriau pasiteisins. Aš nebandžiau. Pabandykit, gal tikrai pasiteisins. Stovinčiame vandenyje man mežinau, nesukėlė teigiamų emocijų, nors ir apžuvinau sistemikę. Negali sakyt kad visiškas šudukas.
 #310071   Vitolis
 07 Spa 2011 20:49
blight rašė: Kažkodėl įtariu, kad naudoji AFW Tooth Proof, o diametras tai spėju #2 (0.28mm)
Tikrai taip. Naudoju šitą :gutgut Bet jau baigiu sunaudot. Kliuvinių dafiga, tai tenka paaukot neptūnui nemažai. 'viarkt
 #311113   blight
 12 Spa 2011 14:12
Vitolis rašė: Bet jau baigiu sunaudot. Kliuvinių dafiga, tai tenka paaukot neptūnui nemažai. 'viarkt
A visai padūkai!? :roll: Kad gal nelabai verta ta vielutę drop šotui naudot, vistiek lydeka žabtais atsimušus į pagrindinį valą tiesiog neįryja, tai ir pavadėlio nenukanda :-D :klasta!:
 #311192   Vitolis
 12 Spa 2011 20:49
blight rašė:
Vitolis rašė: Bet jau baigiu sunaudot. Kliuvinių dafiga, tai tenka paaukot neptūnui nemažai. 'viarkt
A visai padūkai!? :roll: Kad gal nelabai verta ta vielutę drop šotui naudot, vistiek lydeka žabtais atsimušus į pagrindinį valą tiesiog neįryja, tai ir pavadėlio nenukanda :-D :klasta!:
Kažką supainiojai. Drop šotui naudoju ne tuos :gutgut susuktus pavadukus, o dariausi iš poliovkės. O rašiau, kad beveik baigiu tuos meistriškai susuktus, tai biski norėjau atkreipt tavo dėmesį :-D Juos naudoju tik su mažais voblikais ir kai dedu volframinį galvakablį ar tokią pat "čeburašką" :-D Taupau nu. :) Nors tikrai jau ne vieną palikau dugne 'viarkt
 #312616   giedriuzzz
 19 Spa 2011 19:06
Na va vakare buvau eserioku paieškot Mušoj. Kadangi tik pavyko 17 val nusigaut iki upės tai to laiko pažvejoti stipriai mažoka buvo. Sistemėlę naudojau panašią kaip Pauliaus iš laidos :grin:
Tik aišku svoriai pas mane žymiai mažesni buvo. Per gerą valandą sukrapščiau 8 ešeriecus, keli neblogi papuolė panašiai po 400 gr. kiti mažesni. mėginau kvepinti guminukus, tik ne trigeriu, o kažkokiu MasterMIX predator Spray. Nors ir pirktas prieš kokius 5 metus, bet dar veiksmingas :gutgut nes visi ešeriai pagauti tik pakvėpinus juo ;-)

Tiesa kaip tik turėjau panašių guminukų kaip ir Pauliaus naudojami bet pas mane firma noname kurie taip pat pirkti buvo pernai. Juokingiausia tai, kad sutiktas diedukas pradėjo klausinėt kur aš juos pirkau, nes jis sakė pusę panevėžio aplakstė ir niekur nerado tokių pirkt, atseit po VGK laidos visus išpirko :lol: :lol: :lol:
 #312648   Sokratas
 19 Spa 2011 20:06
man atrodo, neblogiau suveiktų ir įvairųs dirbtiniai sliekai...
Tik bandyt reikia netingėti r norėti, o ne vien tik kopijuoti...
 #312655   Sokratas
 19 Spa 2011 20:13
bet juk tokios upės, kaip Mūša ir panašios, dar pilnos žolių, kurios velniškai turėtų trukdyti šiuo būdu žvejojant...
 #312663   Saugirdas
 19 Spa 2011 20:25
Bratka rašė:Klausimas ar ju buvo pirkti pries VGk :?:
Teko matyti Romadoje kažką panašaus.... :ks>
 #312665   giedriuzzz
 19 Spa 2011 20:34
bobis rašė:bet juk tokios upės, kaip Mūša ir panašios, dar pilnos žolių, kurios velniškai turėtų trukdyti šiuo būdu žvejojant...
Šiemet kai tvarkė Dvariukų užtvankos šliuzus ar kokį ten biesą, tai stipriai buvo vandenį sukėlę. tai po to potvymuko lapūkai kažkur dingo. dar kažkiek yra bet galima rast vietikių su svariu dugnu :gutgut
 #312703   Edosius
 20 Spa 2011 08:09
Ties kuria vieta panašiai buvai Giedriuzz :?:
 #312720   giedriuzzz
 20 Spa 2011 09:17
Ties veterinarijos ligonine tik nuo Ustukiu puses. Kai laiko nėra aš pastoviai tame dubure žvejoju.

P.s. Pasvalio žveju pardej taip pat išpirko tuos sliekus :lol: :lol: :lol: Liko tik didesni. Paulius valdo Lietuva :lol:
 #312742   dusys
 20 Spa 2011 10:45
giedriuzzz rašė:Ties veterinarijos ligonine tik nuo Ustukiu puses. Kai laiko nėra aš pastoviai tame dubure žvejoju.

P.s. Pasvalio žveju pardej taip pat išpirko tuos sliekus :lol: :lol: :lol: Liko tik didesni. Paulius valdo Lietuva :lol:
Paulius valdo BESMEGENIUS.
 #313092   lydekiukstis
 21 Spa 2011 14:08
dusys rašė: Paulius valdo BESMEGENIUS.
:-D Tas storm neges kokius 6 metus eksplotavau/uoju... :lol: Tokia jau ta liaudis, kol neparodys, jog maisa galima prilupti, tol netikes ir nepirks :-D
 #313255   Agis
 22 Spa 2011 00:54
A Tu manai kas pasikeitė :lol: Ogi drožia tom pačiom girliandom, tik užsidėję "nėgiukus", o kad visai kitu stiliumi kartais verta pažvejoti, tai taip ir nesivargina :lol: Sako, juk elementaru, jog kelis masalus ešeriui lengviau pastebėti negu vieną, o jeigu nekimba, tai nekimba visaip :lol:
 #313402   Saugirdas
 22 Spa 2011 22:29
Nerėtai ir lydekos krimsteli. :?
Tuo labiau gaila vobleriukų ar sukriukių... :oops:
 #313404   Vegys
 22 Spa 2011 22:42
Saugirdas rašė:Tuo labiau gaila vobleriukų ar sukriukių... :oops:
O tema tai "Silikoniniai masalai, sistemėlės" :)
 #313478   Saugirdas
 23 Spa 2011 19:39
Atsiprašau, Reins;ų ir kitų valgomų gumų, čeburaškų gaila. ;-)
 #317865   Icis
 08 Lap 2011 14:30
Nesiseka man eseriu rast su gumom, kiek bandau visada pagrindinis laimikis lydekos ir ju vaikai.
ne tik kad su gumom, net ir su sukrem vobleriais tas pats.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė