Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #524443   RastaMan
 19 Lap 2013 23:30
Paveikslėlis
 #524527   vvyciokas
 20 Lap 2013 14:35
Gal kas tada gali patart, kaip reiktu "taisyklingai" dzigaut ir mazdaug kokio didzio galvakabli naudot
 #524592   RastaMan
 20 Lap 2013 17:48
Mano atveju kur aš paskutiniu metu ešerių iėškojau idealiausias svoris buvo 5g. Su tokiu svoriu gerai jaučiu dugną net ir per vėjuotą dieną (kas pajūry dabar kasdienybė :-D ), gylis kur gaudau nėra super didelis, bet ir ne metras ar du.
Turbūt geriausiai išmoktum "taisyklingai" džigaut būdamas prie vandens telkinio, tik ten ir niekur kitur gali atrast tai ko būtent tą dieną nori ešeriai.
Pabandyk susirasti kur laikosi ešeriai, lengviausia tai padaryti, kai jie vaiko mailių vandens paviršiuję (neabejoju, kad esi matęs kaip tai atrodo ;-) ), jei veiksmo nėra paviršiuje, tai gali bandyt ieškot palei nendrių linijas (tokiose vietose dažniausiai plaukioja mažesni atstovai) arba ieškok kur giliau, būtent ten kur yra kokie kalneliai ar staigūs gylių perkritimai (va čia ir didesnį vieną kitą tikrai turėtum aptikt :-D). Kaip "skaitytį dugną" aiškint manau nereik :-D .
Ir galiausiai išsirinktoje vietoje bandyk "dirbti". Jei iki šiolei nelabai sekėsi, tai bandyk kažką keist (pvz. jei pravedinėjai agresyviai, tai bandyk pasyviau, jei šokdinai didelėmis aplidūdėmis - bandyk mažint, jei naudoji "sunkius" svorius - bandyk mažint, to pasekoje turėsi "švelnesnį pravedimą" ir t.t.). Manau neįmanoma patart kaip pravedinėt, negi būtų iš to kažkokios naudos - "va aš du kart apsuku ritės ranenėlę ir laukiu kol masalas nusileis..." iš tokio pasakymo nei aišku koks ritės perdavimo santykis (kiek aš ten to valo suvyniavau), kokiu greičiu tą "rankenėlę" aš suku ir t.t. :-D
Jei trumpai,tai pradėjęs žvejot bandyk įvairius variantus kol pagausi pirmą, antrą, trečią ir tada jau tiksliai žinosi kaip būtent šią dieną reikia ešerį viliot :grin: . Kitą kart vėl ta pati istorija nes kaip diena taip naujiena :ks> .
Sėkmės tau :/braj;
 #524602   vvyciokas
 20 Lap 2013 18:29
Dekingas. Mano tai pravedimas budavo letas, bet be pauziu, o bumsejimas tikriausiai neveikdavo, nes galvakabliu svoriai mazi.
 #524617   savas
 20 Lap 2013 19:11
RastaMan rašė:Mano atveju idealiausias svoris buvo 5g. Su tokiu svoriu gerai jaučiu dugną net ir per vėjuotą dieną (kas pajūry dabar kasdienybė :-D ), gylis kur gaudau nėra super didelis, bet ir ne metras ar du.
A nuka padrobniai prasyciau, kaip su tokiu svoriu gaudyt vejuota diena pajury... O tai man su 8-10 gramais ir plonu pintuku daznai tenka vos ne i snuki gaut su mikriku tikrai vejuota diena. Ka jau bekalbet apie normalu sokdinima dugnu, kai vejas vala pagaves i vandens pavirsiu masala iskelia - tik spek rite sukt, kad kilpu nepridaryt.
 #524619   ansanas
 20 Lap 2013 19:16
vvyciokas rašė:Dekingas. Mano tai pravedimas budavo letas, bet be pauziu, o bumsejimas tikriausiai neveikdavo, nes galvakabliu svoriai mazi.
gyvenime nesu pagaves eserio ant didesnio nei 4 gr galvakablio.. priesingai daznai susidaro ispudis, jog tik maksimaliai sumazinus galvakabli eseriai pradeda ziuret i masala..
p.s upese negaudau.
 #524697   RastaMan
 20 Lap 2013 21:27
Aišku "pajūry" supratai, kad gaudau ne jūroj :-D , čia tik regioną įvardinau :grin: . Na net nežinau ką pasakyt, pvz bandžiau, kad ir šį sekmadienį (buvau minijos senvagėj),vėjas gan rimtas buvo, tai kaip ir visai nieko gavos. Paprasčiausiai stengiaus mesti taip, kad nesigautų metimas išilgai šoninio vėjo (kad valo be proto neišlenktų), koto galą laikau palenkęs kiek įmanoma arčiau vandens ir jį laikau, kad gautųsi kampas tarp galūnės ir valo (kaip feederis :grin: ), jei vėjas iš nugaros, tai kaip ir jokios problemos nėra, o jei į "snukį", tai irgi susirandi patogiausią padėtį laikyti spiningą, palenki galūnę arčiau vandens. Na ir gaunas, aišku nereik norėt, kad būtų kaip per štilių, bet gaunas visai pakenčiamai.
 #524743   vvyciokas
 20 Lap 2013 22:45
Tai ir panevezy tekdavo su veju kovot(aisku, ne su tokiu kaip pajury), ypac sunku budavo kai su mikro vobleriais eidavau, tai tada lauki keliu sekundziu, kai vejas nurimsta truputi ir uzmeti arba eini ir ieskai vietos, kur yra uzzuoveja arba vejo kryptis palankesni metimui.
 #524803   Evaldas Z
 21 Lap 2013 09:15
ansanas rašė:gyvenime nesu pagaves eserio ant didesnio nei 4 gr galvakablio.. priesingai daznai susidaro ispudis, jog tik maksimaliai sumazinus galvakabli eseriai pradeda ziuret i masala..
Koks tas maksimaliai mazas svoris ir kokiu kotu su tokiu svoriu gaudai ?
As gaudau 3-10g galvakabliais(daznai volframiniais) ir kimba tie eseriai. Viskas priklauso nuo vietos salygu ir eserio noru. Kartais reikia lengvintis, kad masalas leciau skestu, kartais sunkintis, kad greiciau, agresyviau pravest ar tiesiog kad vejuota diena didesniame gylyje dugna sugaudyt.
Is tavo pasisakymo speciau, jog tai tik keliu nedideliu balu patirtis, kuriose neretai dar ir specifiniai niuansai galioja.
 #524926   laimis
 21 Lap 2013 19:58
ansanas rašė:
vvyciokas rašė:Dekingas. Mano tai pravedimas budavo letas, bet be pauziu, o bumsejimas tikriausiai neveikdavo, nes galvakabliu svoriai mazi.
gyvenime nesu pagaves eserio ant didesnio nei 4 gr galvakablio.. priesingai daznai susidaro ispudis, jog tik maksimaliai sumazinus galvakabli eseriai pradeda ziuret i masala..
p.s upese negaudau.
tai jei nezvejoji su didesniu tai ir nepagausi :grin: o man tai kaip tik ant dydesniu geriau net naudoju iki 10 gr. i dugna pastukseni tik bats ir sedi, bet kai kada ir su mazu svoriu gerai jei nekymba tai per zvejyba isbandau nuo 2 gr. iki 10r. ir surandi aukso viduriuka ;-var-var.
 #525564   Jonas .L.
 24 Lap 2013 19:15
Sveiki banditai. Buvau si sekmadieni tai lydziai neaktyvus bet eseriu geru pavyko palupt. Gaudziau valgomom.
 #525624   ansanas
 25 Lap 2013 01:19
nu nezinau.. jei gylis apie kokius 3m, be sroves tai man atrodo su 10gr galvakabliu gaunasi tvisterio tempimas grynai dugnu.. na traukiant suoliukais gal kazkas pan i zaidima.. nors labiau panasiau i akmens kritima, nes vos tik kilsteltas guminukas stagiai neria zemyn.. Su 4gr galvakabliu ir tai daznai gaunas,kad masalas dugna aria, o kaip priverst darba imituot su 10gr galvakaliu.. :roll:
gaudai su 4gr galvakabliu nekimba.. gaudai su 2gr galvakalbliu pradeda kibt... uzsidedi avizele su tvisterio uodega atsiranda eseriai.. tiesa visiskai miniatiuriniai.. bet bent jau kibimas buna :)
Vienam ezere zvejojau ir kol gerokai nesumazinau galvakabliu visiskai nekibo, o uzsidejus 1ar2gr galvakabli pasipyle eseriai ir tikrai grazus eseriai.
Kad su mazesniu galvakabliu ir su mazesniu masalu butu prigaudoma daugiau eseriu (skaiciumi) tai galeciau sporint stovedamas ant bet kurio ezero kranto..
Tiesa kaip ten butu jei butu demesys kreipiamas i pagautos zuvies svori, imant kiekviena zuvi atskirai tai nezinau..
 #525709   Rolas
 25 Lap 2013 13:43
Nu neblogai pamikrinot. Čia kur upėj, ežere?
 #525713   Rukis
 25 Lap 2013 14:07
Rolas rašė:Nu neblogai pamikrinot. Čia kur upėj, ežere?
Upeje. Dviese sugavom apie 100 eseriu (150-750gr.). Dirbo tik 3-4gr. galvutes,dropshotas neveike visai,nors pries tai pora zvejybu dave i kaulus mikrodzigui juodai. Ir suprask kas jiems tinka tai dienai.
 #526308   Stabas777
 28 Lap 2013 08:40
man siemet su eseriais nekazkas gavos, nesmikromasalini kota sulauziau, uzdarant masinos duris sugebejo islyst, tai paskui biski sukilo emocijos ir kota trinktelejau pakartotinai i zeme, tai ir kotas ir rite islakste i sipulius, tuom eseriai ir baiges, kaip sakant nepasiseke lydekom :-D
 #526452   jelcinas
 28 Lap 2013 16:53
Gal kas eserius gaudot su Texas arba Carolina sistemomis idomu ar pasiteisines dalykas? :shock: esu zalias tai noris suzinot ar verta isbandyt :koliorava
 #526609   Arturijus
 29 Lap 2013 09:56
Man sitos sistemos labai patiko, ypac ten kur yra labai daug kliuviniu. Reikia tik svori gerai parinkti pagal telkinio ir zuvies aktyvumo salygas...
 #527566   Arturijus
 02 Gru 2013 14:26
Pagal kaikuriu zveju nuomone karoliukas gali buti gali nebuti..., ... Amerikos eseriu zvejyboje karoliuka naudoja toki, kad jis sukeltu caksejimo garsa... Zmonos karoliai tinka...
 #528181   Evaldas Z
 04 Gru 2013 16:27
Jeigu karoliukas atlieka ne tik atramos kulkai vaidmeni, bet svarbus ir garsas, tai su voframine kulka reiktu naudot stiklini (arba volframini), o ne koki plastmasini karoliuka.
 #528273   iusegun
 04 Gru 2013 22:37
Evaldas Z rašė:Jeigu karoliukas atlieka ne tik atramos kulkai vaidmeni, bet svarbus ir garsas, tai su voframine kulka reiktu naudot stiklini (arba volframini), o ne koki plastmasini karoliuka.
o is kur zinoti ar tas garsas svarbus ar ne?
 #528309   Arturijus
 05 Gru 2013 09:26
Cia jau tavo vidiniu nuojautu, fantazijos, patirties, zuvies aktyvumo, vandens telkinio visuma... Nori naudok ta karoliuka nori ne, t.p. itakos gali tureti ir karoliuko spalva... As naudoju raudonos, juodos spalvos radau pas zmona kazkokio akmens, nuo senu laiku voliojasi ir man tinka. Svinukus taupant piniga galima pasigaminti is tikru kulipku, tereik surasti pazistama kurio hobis metalo detektoriai...
 #528315   Evaldas Z
 05 Gru 2013 09:33
iusegun rašė: is kur zinoti ar tas garsas svarbus ar ne?
As ir nesakiau, kad svarbus. Mazai gaudes tokiom sistemom, kad galeciau tvirtint vienaip ar kitaip. Cia tik pastebejimas, kokios medziagos sukelia skambesni ar duslesni stuksejima.
O siaip, yra visokiu sistemu, kurios sugalvotos butent skambesiui isgauti. Pvz. prie volframines ceburaskos kabinamas volframinis galvakabliukas, ant kurio veriamas masalas. Arba ant ziedalio sukabinami du laso formos volframiniai svareliai ir kablys. Gaunas tokia dviguba ceburaske su garsiniais efektais.
 #528448   rusla02
 05 Gru 2013 17:17
Evaldas Z rašė:
iusegun rašė: is kur zinoti ar tas garsas svarbus ar ne?
As ir nesakiau, kad svarbus. Mazai gaudes tokiom sistemom, kad galeciau tvirtint vienaip ar kitaip. Cia tik pastebejimas, kokios medziagos sukelia skambesni ar duslesni stuksejima.
O siaip, yra visokiu sistemu, kurios sugalvotos butent skambesiui isgauti. Pvz. prie volframines ceburaskos kabinamas volframinis galvakabliukas, ant kurio veriamas masalas. Arba ant ziedalio sukabinami du laso formos volframiniai svareliai ir kablys. Gaunas tokia dviguba ceburaske su garsiniais efektais.
Idomu. O pats esi bandes? Ar veikia?
 #528589   Evaldas Z
 06 Gru 2013 09:38
Mazai as gaudes ir eksperimentaves su visokiom sistemom, kad kazka galeciau patvirtinti ar paneigti. Kazkaip dropshotas paskutiniu metu labiausiai uzkabines. Va, ir nuo ledo dar rimciau nei pernai bandysiu siuo budu kazka isspaust.
 #530216   jelcinas
 13 Gru 2013 14:32
Na vyrai paerzinat dar kas nors koki eserioka? Ar jau spiningai sulankstyti laukia pavasario?
 #530219   Marka
 13 Gru 2013 14:36
darbo žmogui šiokiadienį sunku prie vandens nusigaut kai dienos tokios trumpos, aš rytojaus laukiu bandysiu laimę :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė