Mano atveju kur aš paskutiniu metu ešerių iėškojau idealiausias svoris buvo 5g. Su tokiu svoriu gerai jaučiu dugną net ir per vėjuotą dieną (kas pajūry dabar kasdienybė

), gylis kur gaudau nėra super didelis, bet ir ne metras ar du.
Turbūt geriausiai išmoktum "taisyklingai" džigaut būdamas prie vandens telkinio, tik ten ir niekur kitur gali atrast tai ko būtent tą dieną nori ešeriai.
Pabandyk susirasti kur laikosi ešeriai, lengviausia tai padaryti, kai jie vaiko mailių vandens paviršiuję (neabejoju, kad esi matęs kaip tai atrodo

), jei veiksmo nėra paviršiuje, tai gali bandyt ieškot palei nendrių linijas (tokiose vietose dažniausiai plaukioja mažesni atstovai) arba ieškok kur giliau, būtent ten kur yra kokie kalneliai ar staigūs gylių perkritimai (va čia ir didesnį vieną kitą tikrai turėtum aptikt

). Kaip "skaitytį dugną" aiškint manau nereik

.
Ir galiausiai išsirinktoje vietoje bandyk "dirbti". Jei iki šiolei nelabai sekėsi, tai bandyk kažką keist (pvz. jei pravedinėjai agresyviai, tai bandyk pasyviau, jei šokdinai didelėmis aplidūdėmis - bandyk mažint, jei naudoji "sunkius" svorius - bandyk mažint, to pasekoje turėsi "švelnesnį pravedimą" ir t.t.). Manau neįmanoma patart kaip pravedinėt, negi būtų iš to kažkokios naudos - "va aš du kart apsuku ritės ranenėlę ir laukiu kol masalas nusileis..." iš tokio pasakymo nei aišku koks ritės perdavimo santykis (kiek aš ten to valo suvyniavau), kokiu greičiu tą "rankenėlę" aš suku ir t.t.
Jei trumpai,tai pradėjęs žvejot bandyk įvairius variantus kol pagausi pirmą, antrą, trečią ir tada jau tiksliai žinosi kaip būtent šią dieną reikia ešerį viliot

. Kitą kart vėl ta pati istorija nes kaip diena taip naujiena

.
Sėkmės tau

Someone gets high from drugs, someone from fishing. It's YOUR choice!!!